OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Godare

torsdag den 5 december

Godare är en mat-kanal för alla foodies. Här sänds internationella och svenska matprogram för att inspirera kockar över hela landet.

Bild från filmen James Martin's Islands to Highlands
James Martin's Islands to Highlands

I Devon möter James sin vän och stjärnkocken Simon Hulstone. James besöker en extraordinär gård och gör en välsmakande biff- och svamprätt.

Jamie's 5 Ingredient Mediterranean Meals

Jamie har recept som lyfter fram frysen och skafferiet: han använder fryst fisk för att spara tid, pengar och planering; gör snacks med frysta grönsaker och han har kallat på sin mentor för att laga gnocchi med bara fem enkla ingredienser.

Donal's Christmas

Donal delar med sig av ett avslappnat recept på julaftonsmiddagen, en skink- och ostkrans med tillhörande groddsallad.

Gino's Italy - Secrets of the South

Gino utforskar Bari, huvudstaden i Puglia, och träffar en gammelmormor som lär honom göra semolinapasta i orecchiette-stil. Senare på en takterrass lagar Gino en unik Bari-rätt, spaghetti all'assassina, en kryddig spaghetti rätt tillagad som risotto.

Thomas Sjögrens nordiska smakresa

Hur grillar man lammracks till perfektion? Thomas Sjögren tar oss med till sina hemtrakter och visar sina bästa tekniker för att skapa möra och smakrika lammracks.

Eva Longoria - Searching for Mexico

Mexico City är en av världens framväxande matdestinationer, och det är också Eva Longorias andra hem. Longoria tar med oss till några av sina favoritmatställen, men i denna ständigt föränderliga stad finns alltid mer att utforska.

Bild från filmen Så mycket Godare
Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Bild från filmen James Martin's American Adventure
James Martin's American Adventure

James resa fortsätter i San Francisco, där han besöker både Chinatown och Ghirardelli Chocolate Festival.

En bit på vägen med Tina och Fredrik

Följ med Tina Nordström på en härlig resa i husbil från Sverige till Champagne för att träffa sin vän, vinexperten Fredrik Schelin. Under färden lagar Tina en utsökt ratschplatz macka längs de tyska vägarna.

Matiga mackor

Sa någon fest? Jajamen, vår programledare visar dig hur du kan laga det perfekta tilltugget till festen - det här snittarna kommer inte lämna någon besviken.

Bild från filmen James Martin's Islands to Highlands
James Martin's Islands to Highlands

I Devon möter James sin vän och stjärnkocken Simon Hulstone. James besöker en extraordinär gård och gör en välsmakande biff- och svamprätt.

Jamie's 5 Ingredient Mediterranean Meals

Jamie har recept som lyfter fram frysen och skafferiet: han använder fryst fisk för att spara tid, pengar och planering; gör snacks med frysta grönsaker och han har kallat på sin mentor för att laga gnocchi med bara fem enkla ingredienser.

Donal's Christmas

Donal delar med sig av ett avslappnat recept på julaftonsmiddagen, en skink- och ostkrans med tillhörande groddsallad.

Gino's Italy - Secrets of the South

Gino utforskar Bari, huvudstaden i Puglia, och träffar en gammelmormor som lär honom göra semolinapasta i orecchiette-stil. Senare på en takterrass lagar Gino en unik Bari-rätt, spaghetti all'assassina, en kryddig spaghetti rätt tillagad som risotto.

Thomas Sjögrens nordiska smakresa

Hur grillar man lammracks till perfektion? Thomas Sjögren tar oss med till sina hemtrakter och visar sina bästa tekniker för att skapa möra och smakrika lammracks.

Eva Longoria - Searching for Mexico

Mexico City är en av världens framväxande matdestinationer, och det är också Eva Longorias andra hem. Longoria tar med oss till några av sina favoritmatställen, men i denna ständigt föränderliga stad finns alltid mer att utforska.

Bild från filmen Så mycket Godare
Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Bild från filmen James Martin's American Adventure
James Martin's American Adventure

James resa fortsätter i San Francisco, där han besöker både Chinatown och Ghirardelli Chocolate Festival.

En bit på vägen med Tina och Fredrik

Följ med Tina Nordström på en härlig resa i husbil från Sverige till Champagne för att träffa sin vän, vinexperten Fredrik Schelin. Under färden lagar Tina en utsökt ratschplatz macka längs de tyska vägarna.

Matiga mackor

Sa någon fest? Jajamen, vår programledare visar dig hur du kan laga det perfekta tilltugget till festen - det här snittarna kommer inte lämna någon besviken.

Bild från filmen James Martin's Islands to Highlands
James Martin's Islands to Highlands

I Devon möter James sin vän och stjärnkocken Simon Hulstone. James besöker en extraordinär gård och gör en välsmakande biff- och svamprätt.

Stanley Tucci - Searching for Italy

Resan fortsätter till Neapelbukten där Stanley söker efter den allra färskaste mozzarellaosten och de sötaste San Marzano-tomaterna till sin spagetti.

Bild från filmen Marions matminnen
Marions matminnen

Vad sägs om en sallad som är lika vacker som den är god? Följ med Marion till Medelhavet när hon skapar en färgstark Salad Niçoise. Den här fräscha tonfisk- och äggsalladen bjuder på en explosion av somriga smaker.

Jimmy's Taste of Florida

Jimmy börjar sitt Florida-äventyr i Pensacola där han utforskar stadens matutbud och sedan fortsätter han till Panama City Beach, där han tävlar i ostronöppning och provar på munktillverkning.

Dantes Italien: Enkla råvaror & stora smaker

Dante Zia inleder sin spännande resa i Parma med ett besök på en charmig lokal restaurang, där han får njuta av läckerheter som speglar Cucina Povera-filosofin. Efter den inspirerande måltiden möter han kocken Carlo.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Ainsley inleder serien med smaker från Mellanöstern och lagar Chicken Torsh, en traditionell persisk kebab med sött och surt. Han avslutar avsnittet med shawarma-smörad blomkål, tahini, tabbouleh och zhoug.

Vilda smaker

Hur smakar lax när den grillas vid en flod och kombineras med örter plockade direkt från naturen? Emelie och Mattias lagar mat över öppen eld vid floden Ätran i Falkenberg. Idag blir det grillad lax med färskost och örter från omgivningen.

Bild från filmen James Martin's Spanish Adventure
James Martin's Spanish Adventure

James besöker den spanska vinregionen La Rioja och en kilometerlång källare - han äter också tapas i regionens huvudstad Longrono, utforskar en restaurang med Michelinstjärna i en liten stad och lagar vaktel, tapas, tomotada och purjolök.

Eva Longoria - Searching for Mexico

I djunglerna i delstaten Yucatán, på Mexikos östra kant, utforskar Longoria hemlandet för de forntida maya, där en stark stolthet för den härstamningen fortfarande genomsyrar varje sed och rätt, även i de mest innovativa köken.

Bild från filmen Tareq Taylor's Nordic Cookery
Tareq Taylor's Nordic Cookery

Tareq besöker Värmland där han reflekterar över den lokala maten. Han får tag på en ovanlig fågel som han tillagar och han passar även på att åka träflotte på floden.

Stanley Tucci - Searching for Italy

Resan fortsätter till Neapelbukten där Stanley söker efter den allra färskaste mozzarellaosten och de sötaste San Marzano-tomaterna till sin spagetti.

Bild från filmen Marions matminnen
Marions matminnen

Vad sägs om en sallad som är lika vacker som den är god? Följ med Marion till Medelhavet när hon skapar en färgstark Salad Niçoise. Den här fräscha tonfisk- och äggsalladen bjuder på en explosion av somriga smaker.

Jimmy's Taste of Florida

Jimmy börjar sitt Florida-äventyr i Pensacola där han utforskar stadens matutbud och sedan fortsätter han till Panama City Beach, där han tävlar i ostronöppning och provar på munktillverkning.

Dantes Italien: Enkla råvaror & stora smaker

Dante Zia inleder sin spännande resa i Parma med ett besök på en charmig lokal restaurang, där han får njuta av läckerheter som speglar Cucina Povera-filosofin. Efter den inspirerande måltiden möter han kocken Carlo.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Ainsley inleder serien med smaker från Mellanöstern och lagar Chicken Torsh, en traditionell persisk kebab med sött och surt. Han avslutar avsnittet med shawarma-smörad blomkål, tahini, tabbouleh och zhoug.

Vilda smaker

Hur smakar lax när den grillas vid en flod och kombineras med örter plockade direkt från naturen? Emelie och Mattias lagar mat över öppen eld vid floden Ätran i Falkenberg. Idag blir det grillad lax med färskost och örter från omgivningen.

Bild från filmen James Martin's Spanish Adventure
James Martin's Spanish Adventure

James besöker den spanska vinregionen La Rioja och en kilometerlång källare - han äter också tapas i regionens huvudstad Longrono, utforskar en restaurang med Michelinstjärna i en liten stad och lagar vaktel, tapas, tomotada och purjolök.