OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Godare

tisdag den 27 september

Godare är en mat-kanal för alla foodies. Här sänds internationella och svenska matprogram för att inspirera kockar över hela landet.

Uppdrag: Mat med Mauri Hermundsson

Mauri ska låta tre personer laga pasta åt honom, och de får budget efter erfarenhet. Benjamin, som har lagat pasta nästan varje dag de senaste 15 åren, får 50 kronor. Amie är ingen pastaexpert men älskar att laga mat, får 100 kronor. Och så David, en glad amatör utan någon som helst kunskap om pasta, får 10.000 kronor.

Några snabba

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Water Heart Food

Palisa odlar thailändska råvaror på sin gård, och några av dessa används av Australiens mest kända kockar. Följd med oss när Peter Gilmore och kockprofilen Christine Mansfield förvandlar ingredienserna till oemotståndliga rätter.

Freshly Picked with Simon Toohey

Simons recept på Szechuan & Chilli Tofu, spenatpannkakor och hemligheterna bakom vegetarisk kebab; Walleed Rasheed parar rostad blomkålssoppa med några hemliga ingredienser för att ta det upp det en nivå.

Beautiful Baking with Juliet Sear

Juliet skapar vackert bakad tröstmat för en söndagslunch bland annat varm smulpaj, pastapaj och chokladfudgekaka. Senare får hon sällskap av den prisbelönta bagaren Julie Jones för en lektion i pajkonst och besöker ett möte i Cotswolds.

Veganskt på grillen

Vegansk Husmanskost. Går det egentligen? Är inte husmanskost bara kött, smör och grädde? Det går fantastiskt bra om du frågar Gustav Johansson, kocken och kreatören bakom den populära veganska matbloggen Jävligt Gott.

Uppdrag: Mat med Mauri Hermundsson

Mauri ska låta tre personer laga pasta åt honom, och de får budget efter erfarenhet. Benjamin, som har lagat pasta nästan varje dag de senaste 15 åren, får 50 kronor. Amie är ingen pastaexpert men älskar att laga mat, får 100 kronor. Och så David, en glad amatör utan någon som helst kunskap om pasta, får 10.000 kronor.

Några snabba

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Water Heart Food

Palisa odlar thailändska råvaror på sin gård, och några av dessa används av Australiens mest kända kockar. Följd med oss när Peter Gilmore och kockprofilen Christine Mansfield förvandlar ingredienserna till oemotståndliga rätter.

Freshly Picked with Simon Toohey

Simons recept på Szechuan & Chilli Tofu, spenatpannkakor och hemligheterna bakom vegetarisk kebab; Walleed Rasheed parar rostad blomkålssoppa med några hemliga ingredienser för att ta det upp det en nivå.

Beautiful Baking with Juliet Sear

Juliet skapar vackert bakad tröstmat för en söndagslunch bland annat varm smulpaj, pastapaj och chokladfudgekaka. Senare får hon sällskap av den prisbelönta bagaren Julie Jones för en lektion i pajkonst och besöker ett möte i Cotswolds.

Veganskt på grillen

Vegansk Husmanskost. Går det egentligen? Är inte husmanskost bara kött, smör och grädde? Det går fantastiskt bra om du frågar Gustav Johansson, kocken och kreatören bakom den populära veganska matbloggen Jävligt Gott.

Uppdrag: Mat med Mauri Hermundsson

Mauri ska låta tre personer laga pasta åt honom, och de får budget efter erfarenhet. Benjamin, som har lagat pasta nästan varje dag de senaste 15 åren, får 50 kronor. Amie är ingen pastaexpert men älskar att laga mat, får 100 kronor. Och så David, en glad amatör utan någon som helst kunskap om pasta, får 10.000 kronor.

Några snabba

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Water Heart Food

Palisa odlar thailändska råvaror på sin gård, och några av dessa används av Australiens mest kända kockar. Följd med oss när Peter Gilmore och kockprofilen Christine Mansfield förvandlar ingredienserna till oemotståndliga rätter.

Freshly Picked with Simon Toohey

Simons recept på Szechuan & Chilli Tofu, spenatpannkakor och hemligheterna bakom vegetarisk kebab; Walleed Rasheed parar rostad blomkålssoppa med några hemliga ingredienser för att ta det upp det en nivå.

Beautiful Baking with Juliet Sear

Juliet skapar vackert bakad tröstmat för en söndagslunch bland annat varm smulpaj, pastapaj och chokladfudgekaka. Senare får hon sällskap av den prisbelönta bagaren Julie Jones för en lektion i pajkonst och besöker ett möte i Cotswolds.

Veganskt på grillen

Vegansk Husmanskost. Går det egentligen? Är inte husmanskost bara kött, smör och grädde? Det går fantastiskt bra om du frågar Gustav Johansson, kocken och kreatören bakom den populära veganska matbloggen Jävligt Gott.

Gatumat & Gourmet med Pierre Orsander

Pierre fortsätter sin resa genom Malmö men nu med sushi som ledstjärna. Det blir depåstopp hos prisvinnande kocken Pepi på Sushi Rebellion för provsmakning av kommande meny, magisk rykande servering på Zushi samt en omakase-upplevelse över disken på Sushibaren.

Bild från filmen James Martin's French Adventure
James Martin's French Adventure

James resa fortsätter i Bourgogne, känd för både sitt vin och sin senap. James besöker en vingård för att finna inspiration till sin maträtt.

Wild Harvest

Det blir svampplockning, en enkel maträtt med svamp på toast och vild kalkon.

Sofias husmanskost

Vem älskar inte skomakarlåda? Sofia Henriksson visar hur hon gör denna klassiker med potatispuré, bacon och rödvinssås.

Mycket smak med Markiz

Följ med Markiz Tainton in i köket där hon experimenterar med olika smakkombinationer för att ge rätterna hon lagar en extra twist.

Travel, Cook, Repeat With Curtis Stone

Den australiska stjärnkocken Curtis Stone reser världen över för att utforska de lokala köken och identifiera nya smaker. Hemma i sitt eget kök lagar han sina egna tolkningar från sin spännande resa.

Några snabba

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Gatumat & Gourmet med Pierre Orsander

Pierre fortsätter sin resa genom Malmö men nu med sushi som ledstjärna. Det blir depåstopp hos prisvinnande kocken Pepi på Sushi Rebellion för provsmakning av kommande meny, magisk rykande servering på Zushi samt en omakase-upplevelse över disken på Sushibaren.

Bild från filmen James Martin's French Adventure
James Martin's French Adventure

James resa fortsätter i Bourgogne, känd för både sitt vin och sin senap. James besöker en vingård för att finna inspiration till sin maträtt.

Wild Harvest

Det blir svampplockning, en enkel maträtt med svamp på toast och vild kalkon.

Sofias husmanskost

Vem älskar inte skomakarlåda? Sofia Henriksson visar hur hon gör denna klassiker med potatispuré, bacon och rödvinssås.

Mycket smak med Markiz

Följ med Markiz Tainton in i köket där hon experimenterar med olika smakkombinationer för att ge rätterna hon lagar en extra twist.

Travel, Cook, Repeat With Curtis Stone

Den australiska stjärnkocken Curtis Stone reser världen över för att utforska de lokala köken och identifiera nya smaker. Hemma i sitt eget kök lagar han sina egna tolkningar från sin spännande resa.

Några snabba

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Gatumat & Gourmet med Pierre Orsander

Pierre fortsätter sin resa genom Malmö men nu med sushi som ledstjärna. Det blir depåstopp hos prisvinnande kocken Pepi på Sushi Rebellion för provsmakning av kommande meny, magisk rykande servering på Zushi samt en omakase-upplevelse över disken på Sushibaren.

Bild från filmen James Martin's French Adventure
James Martin's French Adventure

James resa fortsätter i Bourgogne, känd för både sitt vin och sin senap. James besöker en vingård för att finna inspiration till sin maträtt.

Wild Harvest

Det blir svampplockning, en enkel maträtt med svamp på toast och vild kalkon.

Sofias husmanskost

Vem älskar inte skomakarlåda? Sofia Henriksson visar hur hon gör denna klassiker med potatispuré, bacon och rödvinssås.

Mycket smak med Markiz

Följ med Markiz Tainton in i köket där hon experimenterar med olika smakkombinationer för att ge rätterna hon lagar en extra twist.

Travel, Cook, Repeat With Curtis Stone

Den australiska stjärnkocken Curtis Stone reser världen över för att utforska de lokala köken och identifiera nya smaker. Hemma i sitt eget kök lagar han sina egna tolkningar från sin spännande resa.

Några snabba

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Gatumat & Gourmet med Pierre Orsander

Pierre fortsätter sin resa genom Malmö men nu med sushi som ledstjärna. Det blir depåstopp hos prisvinnande kocken Pepi på Sushi Rebellion för provsmakning av kommande meny, magisk rykande servering på Zushi samt en omakase-upplevelse över disken på Sushibaren.

Bild från filmen James Martin's French Adventure
James Martin's French Adventure

James resa fortsätter i Bourgogne, känd för både sitt vin och sin senap. James besöker en vingård för att finna inspiration till sin maträtt.

Wild Harvest

Det blir svampplockning, en enkel maträtt med svamp på toast och vild kalkon.

Sofias husmanskost

Vem älskar inte skomakarlåda? Sofia Henriksson visar hur hon gör denna klassiker med potatispuré, bacon och rödvinssås.

Mycket smak med Markiz

Följ med Markiz Tainton in i köket där hon experimenterar med olika smakkombinationer för att ge rätterna hon lagar en extra twist.