fredag den 9 juni
Godare är en mat-kanal för alla foodies. Här sänds internationella och svenska matprogram för att inspirera kockar över hela landet.
Hayden kickar igång säsongen på världsberömda Bondi Beach där Leah och Hayden smakar på den ökända gröna smoothien.
Raymond Blanc gör en överdådig maräng med svartvinbärscoulis och en sallad med rödbetor från trädgården. Dessutom kommer Angela Hartnett att vara med Raymond i köket.
Joe reser till Orvieto för att köpa några mycket speciella flaskor Pinot Noir, medan de två Matthews ska försöka känna skillnaden på ett dyrt och ett billigt vin.
Den australiska tv-kocken Simon Toohey är känd världen över för sin unika förmåga att förvandla grönsaker och frukt till spännande rätter fulla av smak. Häng med på en hållbar och kulinarisk resa mot en grönare matglädje.
De flesta människor älskar eld, bara att titta på eller kanske ännu hellre att laga mat på. I detta avsnitt tänder kockparet Mattias Larsson och Cecilia H. Larsson den stora grillen och lagar en riktigt god och fin middag.
James börjar dagen i den gamla hamnen i Marseille. Han tittar på fiskarna som säljer färska skaldjur, letar efter den bästa fiskgrytan och köper havsabborre att laga vid vattnet.
Vegansk Husmanskost. Går det egentligen? Är inte husmanskost bara kött, smör och grädde? Det går fantastiskt bra om du frågar Gustav Johansson, kocken och kreatören bakom den populära veganska matbloggen Jävligt Gott.
Hayden kickar igång säsongen på världsberömda Bondi Beach där Leah och Hayden smakar på den ökända gröna smoothien.
Raymond Blanc gör en överdådig maräng med svartvinbärscoulis och en sallad med rödbetor från trädgården. Dessutom kommer Angela Hartnett att vara med Raymond i köket.
Joe reser till Orvieto för att köpa några mycket speciella flaskor Pinot Noir, medan de två Matthews ska försöka känna skillnaden på ett dyrt och ett billigt vin.
Den australiska tv-kocken Simon Toohey är känd världen över för sin unika förmåga att förvandla grönsaker och frukt till spännande rätter fulla av smak. Häng med på en hållbar och kulinarisk resa mot en grönare matglädje.
De flesta människor älskar eld, bara att titta på eller kanske ännu hellre att laga mat på. I detta avsnitt tänder kockparet Mattias Larsson och Cecilia H. Larsson den stora grillen och lagar en riktigt god och fin middag.
James börjar dagen i den gamla hamnen i Marseille. Han tittar på fiskarna som säljer färska skaldjur, letar efter den bästa fiskgrytan och köper havsabborre att laga vid vattnet.
Vegansk Husmanskost. Går det egentligen? Är inte husmanskost bara kött, smör och grädde? Det går fantastiskt bra om du frågar Gustav Johansson, kocken och kreatören bakom den populära veganska matbloggen Jävligt Gott.
Hayden kickar igång säsongen på världsberömda Bondi Beach där Leah och Hayden smakar på den ökända gröna smoothien.
Raymond Blanc gör en överdådig maräng med svartvinbärscoulis och en sallad med rödbetor från trädgården. Dessutom kommer Angela Hartnett att vara med Raymond i köket.
Joe reser till Orvieto för att köpa några mycket speciella flaskor Pinot Noir, medan de två Matthews ska försöka känna skillnaden på ett dyrt och ett billigt vin.
Den australiska tv-kocken Simon Toohey är känd världen över för sin unika förmåga att förvandla grönsaker och frukt till spännande rätter fulla av smak. Häng med på en hållbar och kulinarisk resa mot en grönare matglädje.
De flesta människor älskar eld, bara att titta på eller kanske ännu hellre att laga mat på. I detta avsnitt tänder kockparet Mattias Larsson och Cecilia H. Larsson den stora grillen och lagar en riktigt god och fin middag.
James börjar dagen i den gamla hamnen i Marseille. Han tittar på fiskarna som säljer färska skaldjur, letar efter den bästa fiskgrytan och köper havsabborre att laga vid vattnet.
Juliet visar upp sina fantastiska mittpunkter, en fantastisk flerfärgad Piñata-kaka, en ostliknande risottokaka och en grönsakstårta. Sedan visar konditor Helen Goh för Juliet hur hon gör sin citron- och svartvinbärsrandkaka.
Tillbaka i sitt kök utforskar Ainsley de fruktiga smakerna och börjar dagen med den viktigaste måltiden: Frukost.
Kocken Peter Kuruvita och hans familj har sagt hejdå till citylivet i Sydney och flyttat till The Sunshine Coast i Australien. Han ger oss inspirerande säsongsrecept gjorda på hälsosamma och lokala ingredienser.
Simon tar sig till tropiska Queensland och smakar på dess unika frukter som också sätts i större sammanhang som del i en enkel frukost.
Mauri åkte till Norrköping och träffade Johannes Årsjö, Sveriges starkaste man. Utmaningen: att försöka äta lika mycket som honom under en dag.
Tareq tar färjan till Bornholm, en dansk ö som historiskt sett har varit med om mycket. Öborna är självförsörjande och stolta, och produkter som görs på ön säljs både lokalt och internationellt.
Justine fortsätter sitt kulinariska äventyr och träffar kocken Cullum Hann på hans nya restaurang Lou's Place. Cullum gör en av menyfavoriterna, rödbetsrisotto med fetaost och hasselnötter.
Juliet visar upp sina fantastiska mittpunkter, en fantastisk flerfärgad Piñata-kaka, en ostliknande risottokaka och en grönsakstårta. Sedan visar konditor Helen Goh för Juliet hur hon gör sin citron- och svartvinbärsrandkaka.
Tillbaka i sitt kök utforskar Ainsley de fruktiga smakerna och börjar dagen med den viktigaste måltiden: Frukost.
Kocken Peter Kuruvita och hans familj har sagt hejdå till citylivet i Sydney och flyttat till The Sunshine Coast i Australien. Han ger oss inspirerande säsongsrecept gjorda på hälsosamma och lokala ingredienser.
Simon tar sig till tropiska Queensland och smakar på dess unika frukter som också sätts i större sammanhang som del i en enkel frukost.
Mauri åkte till Norrköping och träffade Johannes Årsjö, Sveriges starkaste man. Utmaningen: att försöka äta lika mycket som honom under en dag.
Tareq tar färjan till Bornholm, en dansk ö som historiskt sett har varit med om mycket. Öborna är självförsörjande och stolta, och produkter som görs på ön säljs både lokalt och internationellt.
Justine fortsätter sitt kulinariska äventyr och träffar kocken Cullum Hann på hans nya restaurang Lou's Place. Cullum gör en av menyfavoriterna, rödbetsrisotto med fetaost och hasselnötter.
Juliet visar upp sina fantastiska mittpunkter, en fantastisk flerfärgad Piñata-kaka, en ostliknande risottokaka och en grönsakstårta. Sedan visar konditor Helen Goh för Juliet hur hon gör sin citron- och svartvinbärsrandkaka.
Tillbaka i sitt kök utforskar Ainsley de fruktiga smakerna och börjar dagen med den viktigaste måltiden: Frukost.
Kocken Peter Kuruvita och hans familj har sagt hejdå till citylivet i Sydney och flyttat till The Sunshine Coast i Australien. Han ger oss inspirerande säsongsrecept gjorda på hälsosamma och lokala ingredienser.