OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

torsdag den 30 maj

Vildhundar: hålla sig till flocken

Julz upptäcker lejon i Manzis revir och är lättad när hundarna är i säkerhet. En modig puku-antilop hindrar en jakt på Kakuli-flocken och Stork-flocken återhämtar sig efter att ha förlorat en valp.

Veterinären i Yorkshire

Julian träffar en tjur med en stor knöl på sin bakdel - den största böld han någonsin sett. Peter besöker Debbie Otterburns stall för att se till hästen McCoy som har ett mystiskt sår som inte läker.

Veterinären i Yorkshire

Julian får ett sent samtal om en ung tacka som kämpar med sin lamning. Peter får också en lång natt då den gravida blodhunden Marylin kommer in akut då hon har problem med att valpa.

Megazoo i Australien

Det kommer dramatiska nyheter när överföringen av två unga lejonbröder plötsligt försenas och Marissa och Kim kommer på en lysande plan för att rädda ett allvarligt hotat och väldigt gulligt djur.

Megazoo i Australien

Dr Bonnie försöker rädda zebran Zaides svårt skadade svans, och den 10-åriga tigern Indrah får en fantastisk överraskning på födelsedagen. Djurhållaren Tim ger skallerormen Sally en genial vattengympa.

På jakt efter snöleoparder: Jagar skuggor

Serien följer den dominanta hanen Karma och hans harem av honor genom de äventyr, frustrationer och slutligen framgångar som Naresh och Rajesh Bedi och deras team får uppleva.

På jakt efter snöleoparder: Jagar skuggor

Vi får se dramatiska bilder av snöleoparder som jagar och äter av kadaver från stenbockar och bharaler, och den gripande berättelsen om Karmas liv och död och ankomsten av den nya härskaren Namka.

Tibet: Världens tak

Den tibetanska högplatån är den största och högst belägna i världen. Det är ingen plats för vänner av värme och komfort. Men där finns djur som inte bara härdar ut, de frodas i det karga klimatet och den tunna luften.

Det vilda Sri Lanka: leopardens rike

Vi saknar beskrivning för denna sändning.

Vilddjursräddarna i Malawi

En beninfektion hindrar en ung dykarantilops frisläppande. Dr Amanda spårar och märker ett ungt lejon, vi kollar upp en sjuklig galago och säger hej till ett nytillskott - en grinig grå papegoja.

Veterinären i Yorkshire

Sent på kvällen får Julian i uppdrag att undersöka en hund som sprungit genom ett kornfält och misstänks ha fått något i lungorna, vilket kan sätta livet i fara. Dessutom möter vi ett dominant får som måste bli mindre brunstigt.

Hajplaneten

Hajar är äldre än dinosaurierna och har utvecklats för att trivas även i de mest fientliga miljöer. Hela bilden av deras uppfinningsrikedom är bara i början att kunna avslöjas.

Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall

Dr Alex Rosati utformar ett test för att se hur schimpanserna svarar på en vild schimpans läte som förberedelse för det vilda. De söker också efter den perfekta platsen där de kan släppas fria.

Vilddjursräddarna i Australien

Pagonan Pamela har en stor bit taggtråd inbäddad i sidan, Squish det lilla myrpiggsvinet har förlorat sin mamma och pelikanen Buster har blivit skadad av en fiskelina.

Vilddjursräddarna i Malawi

Vilträddningsteamet försöker förse en elefant med halsband, rädda benet på en apa och hjälpa en babian att klara sig själv.

Flodmonster

I Texas finns ett flodmonster lika elakt som en haj och lika stor som en alligator som sägs attackera människor. Jeremy Wade är den på spåren.

Utveckla

Patrick undersöker hur vi kan återställa jorden från plastföroreningar till ekosystemkollaps. Kan mystiska bläckfiskar, dekorativa spindlar eller besvärliga humlor vara en lösning?

Rädda den här hajen

Mike Fanning startar sitt uppdrag för att få en bättre förståelse över hur viktiga hajarna är, genom att möta dem ansikte mot ansikte igen.

Jättarnas tid

Under de senaste 20 åren har antalet upptäckter av nya dinosaurierarter multiplicerats. Vi utforskar nya upptäckter och lär oss hur dessa jättar levde och utvecklades genom åren.

Mammuten: istidens gigant

Med datorgrafik, expertanalyser och fysiska bevis återupplivar den här fascinerande dokumentären den utdöda mammuten och dess otroliga resa mot anpassning och överlevnad.

Animal Odyssey

Medan kängurun är förknippad med Australien är det få som vet hur dess förfäder uppstod på den här kontinenten. Varför har de varit så framgångsrika i Australien men inte någon annanstans?

Bild från filmen The Nature of Things
The Nature of Things

Följ med paleontologer och forskare på en studieresa som avslöjar den anmärkningsvärda historien om valens evolution och undersök hur valar tappade sina ben och återvände till havet.

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda har bråttom att rädda en elefantkalv som fastnat i en tjuvjägares snara. Alma försöker få den senaste - och sötaste - ankomsten, babianbebisen Doodle Bob att knyta an till foster-babianmamman.

De vildaste överlevarna

Upptäck hur några av världens mest anmärkningsvärda djur även kan vara de minsta. I det här actionspäckade avsnittet tar vi oss långt in i regnskogar, djupt ner i hav och ut i utbredda öknar.

Megazoo i Australien

Två vänner slåss för att vinna ett lekfullt näbbdjurs hjärta, en listig orangutang sätter djurskötarna på prov, och är det dags att säga hejdå till en av djurparkens älskade giraffer?

Veterinären i Yorkshire

Teamet ger sig av till en lokal farm där en bonde behöver hjälp med att fila ner hornen på en grupp unga tjurar. På kliniken försöker Julian och hans kollega Peter rädda livet på en hund som fått ett stort ben som fastnat i halsen.

Veterinären i Yorkshire

En alpacka behöver kastreras och Julian tar sig an uppdraget. Allt går enligt planerna tills en oväntad händelse plötsligt ställer till det. Samtidigt genomför Peter en livsförändrande operation på en älskad liten mops med stora andningssvårigheter.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray Mears upptäcker de trädkantade gatorna i Peking, där en massiv plantering under de senaste 40 åren har förvandlat staden till en av världens grönaste städer.

Megazoo i Australien

Det kommer dramatiska nyheter när överföringen av två unga lejonbröder plötsligt försenas och Marissa och Kim kommer på en lysande plan för att rädda ett allvarligt hotat och väldigt gulligt djur.