OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

torsdag den 8 december

Stor och liten: Naturens extremer

I Afrika finns den största fågeln och det högsta däggdjuret - strutsen och giraffen. På Borneo finns de största träden och de minsta djuren. Vi tar en resa jorden runt och träffar stor och liten.

Vilda björnräddningar

Volontärer försöker rädda tre nödsatta älgkalvar, men en av dem lider av en obotlig sjukdom. Och så ska två okända bråkstakar till syskon släppas ut - men det blir en dramatisk frisläppning.

Vår mystiska planet

Förbered dig för att träffa några av världens märkligaste varelser. På Dragon King-öarna finns allt från drakar, gremlins och zombiehönor till apor och hobbitar. Varför är dessa öar så konstiga?

Vår mystiska planet

Varför befinner sig 400 valhajar på samma plats utanför Mexikos kust? Vi beger oss ut på en resa för att ta reda på svaret - från en meteorits framfart genom rymden till en underjordisk monstervärld.

Vår mystiska planet

En bergskedja; två världar. En borg av eld och ett rike av is - allt styrt av en mästare av stål. Hur kommer det sig att flamingon och puman är ledare i en sådan fientlig miljö?

Vår mystiska planet

De etiopiska högländerna är hem för sällsynta djur. Geologiska krafter ger och tar i detta högt belägna rike, och för att överleva behöver djuren hålla ihop och kämpa mot sina rivaler.

Vår mystiska planet

I närheten av Rio finns en regnskog som inte liknar någon annan - Atlantskogen. Den är 50 gånger mindre än Amazonas, men exakt lika rik på biologiskt mångfald. Varför har denna plats ofta glömts bort?

Wales: Vildmarken och årstiderna

Det är sommar och under den här extrema årstiden har det blivit dags för några av Wales mindre, och mer exotiska djur, att skina.

Wales: Vildmarken och årstiderna

Det är höst, förändringarnas årstid. Djuren är i flyttartagen men först ska det utkämpas strider för att vinna partners och säkra parningssäsongen. Men klockan tickar, och snart är vintern här.

Bild från filmen The Nature of Things
The Nature of Things

Det första avsnittet tar tittarna på en extraordinär resa från miljoner ton is ovanför ett 30-meter högt vattenfall, till en skogsgroda som tar sitt första andetag efter att ha varit frusen i is.

Bild från filmen The Nature of Things
The Nature of Things

I andra avsnittet ser vi kanadensiska landskap när de är som mest storslagna. Späckhuggare och blåhajar är på jakt och kärleksfulla eldflugor lyser upp skogen nattetid med sina bländande uppvisningar.

Bild från filmen The Nature of Things
The Nature of Things

Det tredje avsnittet skildrar en påfallande skiftande säsong av förändring, från farliga stup i Newfoundland och den vilda och klippiga Stillahavskusten till Hudson Bay, där stora migrationer börjar.

Bild från filmen The Nature of Things
The Nature of Things

Det fjärde avsnittet avslöjar historier från årets bistraste tid. Det svårfångade lodjuret smyger sig tyst efter snöskoharar och en svartbjörnsmamma och hennes ungar övervintrar i sin snöbeklädda lya.

Världens vackraste landskap

Upptäck Mekongfloden i Sydostasien, följ hur den rinner genom sex länder via häpnadsväckande vattenfall, världens mest fantastiska sjö och en av världens mest skiftande regnskogar.

Världens vackraste landskap

Vi reser till Lake District och genom urskogar och romerska lämningar, utforskar vi de utsökta sjöarna Ullswater och Windermere och berget Helvellyns storslagna höjder.

Världens vackraste landskap

Besök kanadensiska Klippiga bergen och berget Yamnuskas topp. Det turkosa vattnet i sjön Louise, det häpnadsväckande isfältet Columbia och den fascinerande historien om människorna ur First Nation.

Stora barriärrevet med David Attenborough

David Attenborough berättar i en intervju om sin upplevelse i världens mäktigaste rev, Stora Barriärrevet. Med ålderns rätt har han dock bytt syrgastuberna mot en liten ubåt.

Flodmonster

Jeremy återvänder till Afrikas Okavango Delta för att undersöka en köttätande jägare som jagar i flock och är anklagade för att ha kapsejsat en båt.

Skottland: Ett år med vild natur

När våren ger varmare väder och längre dagar, är det häckningssäsong över hela Skottland. Vi följer fjällharar, saturnias och tjädrar, världens största skogshöna.

Skottland: Ett år med vild natur

Sommaren har kommit till Skottland med långa dagar och ett överflöd av mat. Vi sällar oss till havsörnar, rådjur, ekorrar, uttrar, bävrar och sulor vid landets många kustställen och sjöar.

Skottland: Ett år med vild natur

Det är höst i Skottland och klockan tickar. När dagsljuset avtar och vädret blir kyligare, minskar matresurserna. Vi ser hur atlantlax, kronhjort och ekorrar förbereder sig för vintern.

Skottland: Ett år med vild natur

Den här vintern bryter mot alla regler eftersom den är så varm. Värmen har fört kronhjorten ur sitt gömsle och det är en katastrof för fjällharar vars enda försvar mot fienden är att gömma sig i snön.

Naturens värld

Vi följer de djur och människor som är hemma på Island och det ständiga vulkanhotet som så småningom kommer att koka över i ett av Islands största utbrott på mer än 200 år.

Vildhästarnas inridning

Jaktlaget jagar en grupp hingstar genom den förrädiska terrängen på Bald Mountain, men att flytta dem från fångstfållan till träningsplanen är en helt annan typ av utmaning.

Vilda varelser med Dominic Monaghan

Dom hoppar på en båt för att utforska de mystiska bifloderna i peruanska Amazonas i hopp om att hitta en av områdets farligaste varelser - darrålen!

Störst & värst

Niall McCann reser till södra Indien för att träffa kobrakännaren Romulus Whitaker och lära sig mer om Indiens reptilrelaterade problem. Varje år dör nästan 50 000 människor av ormbett.

Veterinären i Yorkshire

Det utförs extremt veterinärsabete när Julian försöker hjälpa en kämpande tacka att föda på ett öppet fält i regnet, och Peter utför ett akut kejsarsnitt på höggravida shih tzu-hunden, Madge.

Veterinären i Yorkshire

Julian skyndar sig för att hjälpa en häst med en smärtsam skada. Den svarta labradoren Tux har en tumör i munnen. Peter har avlägsnat liknande tumörer från Tux förut, men cancern har kommit tillbaka.

De vildaste överlevarna

Naturens smartaste bytesdjur använder unika egenskaper för att undvika att bli upptäckta, överlista sina fiender och till och med hämnas.