OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

tisdag den 5 december

Veterinären i Yorkshire

Julian och hans kollega Sarah har en tuff uppgift framför sig. En svan har skadat sig allvarligt men för att kunna vårda den behöver de först fånga in den. Något som är lättare sagt än gjort. Vi möter även polishunden Bobby som inväntar operation.

Veterinären i Yorkshire

Teamet ger sig av till en lokal farm där en bonde behöver hjälp med att fila ner hornen på en grupp unga tjurar. På kliniken försöker Julian och hans kollega Peter rädda livet på en hund som fått ett stort ben som fastnat i halsen.

Veterinären i Yorkshire

En alpacka behöver kastreras och Julian tar sig an uppdraget. Allt går enligt planerna tills en oväntad händelse plötsligt ställer till det. Samtidigt genomför Peter en livsförändrande operation på en älskad liten mops med stora andningssvårigheter.

Amerikas vildmarksgräns: Mot norr

Amerikas norra gräns mot Kanada har en bred förekomst av naturliga livsmiljöer och extrema väderförhållanden. Även i avsaknad av en fysisk gräns utgör den politiska gränsen problem för dess invånare.

Det vilda Belgien

I Belgiens bäckar och floder lever otaliga bävrar, listiga snokar och spigghannar som bygger invecklade bon och visar sig vara otroligt hängivna och omtänksamma fäder.

Skottland: Ett år med vild natur

När våren ger varmare väder och längre dagar, är det häckningssäsong över hela Skottland. Vi följer fjällharar, saturnias och tjädrar, världens största skogshöna.

Skottland: Ett år med vild natur

Sommaren har kommit till Skottland med långa dagar och ett överflöd av mat. Vi sällar oss till havsörnar, rådjur, ekorrar, uttrar, bävrar och sulor vid landets många kustställen och sjöar.

Norge - Mellan fjordar och fjäll

Norges fjordar och fjäll är några av de mest spektakulära landskapen i Europa. Vi möter renar, oxar, fiskar och vidsträckta områden med orörda åkrar, dalar, vattenfall och bergstoppar.

Veterinären i Yorkshire

Läget är kritiskt när ett larm inkommer mitt i natten om en ko som inte lyckats föda. Matten till valpen Peggy har nerverna utanpå då den lilla busen ätit en förläningssladd och labradoren Minnie har stora problem med synen.

Veterinären i Yorkshire

Veterinären Peter Wright tar sig an ett lamm som skapat stora problem och som nu behöver kastreras. Julian får ett larm om en kalv som behöver förlösas akut och mopsen Humphrey lyckats inte behålla sin mat och behöver hjälp snabbt.

Arbeta i det vilda

I Sydafrika hjälper brittiska veterinärer och volontärer att rädda livet på storvilt, varav några är allvarligt hotade och veterinären Emily tar på sig en utmanande omflyttning av lejon.

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda spänner fast ett radiohalsband på en av de första gepardungarna som blivit födda i Malawi på tjugo år, och en grupp turister kommer med en oregerlig apa som de räddat från husdjurshandeln.

Taronga Zoo från insidan

Efter fem år av förberedelser kan äntligen de nya invånarna flytta in på Taronga Zoo:s afrikanska savann, men det är inte ett lätt uppdrag att flytta på nervösa giraffer. Två skötare gör sig bekanta med några av djurparkens största spindlar.

Flodmonster

Jeremy Wade ger sig långt in i Centralamerika på jakt efter en mördare som sägs hoppa upp i båtar och orsaka livshotande skador. Hittar han den?

Flodmonster

Jeremy Wade försöker hitta det världsberömda Loch Ness-odjuret. Resan tar honom från djupet av den kända sjön till vulkanerna på Island.

Världens vackraste landskap

En hisnande resa genom norra Wales, från kuststaden Harlech, genom skogsmarker och till de magnifika bergstopparna Tryfan och Mount Snowdon.

Världens vackraste landskap

Upptäck hemligheterna med det extraordinära landskapet i Queensland, Australien, från dess stora nationalparker och rika aboriginska historia till underverken i Stora barriärrevets koraller.

SanAndreas: En kapplöpning mot tiden

San Andreas-förkastningen är förbindelsepunkten mellan två tektoniska plattor som sträcker sig mellan San Francisco och Los Angeles. Den är 1,3 mil lång och det mest undersökta fenomenet i världen.

Vår mystiska planet

Förbered dig för att träffa några av världens märkligaste varelser. På Dragon King-öarna finns allt från drakar, gremlins och zombiehönor till apor och hobbitar. Varför är dessa öar så konstiga?

Vår mystiska planet

Varför befinner sig 400 valhajar på samma plats utanför Mexikos kust? Vi beger oss ut på en resa för att ta reda på svaret - från en meteorits framfart genom rymden till en underjordisk monstervärld.

Vilda stora sjöar

En titt på hur bävrar och vargar interagerar och förändrar vattnet och hur lommar, ugglor, älgar, björnar och miljontals människor är beroende av dessa sjöar som många tar för givet.

Arbeta i det vilda

Emily och Annie arbetar med en flock hästantiloper när en smiter och behöver spåras upp. Will och Rachael visar på den vänskap som kan uppstå mellan noshörningar när vi möter Blossom och Maya.

De vildaste överlevarna

Naturens smartaste bytesdjur använder unika egenskaper för att undvika att bli upptäckta, överlista sina fiender och till och med hämnas.

Taronga Zoo från insidan

Ett av de tuffaste uppdragen i djurparken Tarongas institut är att lära sig bli djurhållare. Praktikanten Klay genomgår en ansträngande nollning.

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en grannes gård i hopp om att rädda livet på ett svårt sjukt får vars infekterade fot har blivit angripen av larver.

Veterinären i Yorkshire

Det här avsnittet uppmärksammar internationella hunddagen. Julian har opererat massor av sina klienters fyrbenta vänner, men det blir annorlunda när patienten är hans egen trogna, följeslagare, Emmy.

Veterinären i Yorkshire

Tjuren Pip behöver en brådskande klövvård, men han är ovillig att lägga sig ner och låta Peter göra sitt jobb. I Boroughbridge opererar Julian och Katy beaglehunden Berties ben.

Taronga Zoo från insidan

Taronga Zoo är hem för sju sumatratigrar. Med färre än 400 sumatratigrar i det vilda är de i trubbel, så Tarongas avelsprogram är en del av ett världsomspännande försök att bevara arten.