OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

lördag den 25 maj

Vildhundar: hålla sig till flocken

Julz upptäcker lejon i Manzis revir och är lättad när hundarna är i säkerhet. En modig puku-antilop hindrar en jakt på Kakuli-flocken och Stork-flocken återhämtar sig efter att ha förlorat en valp.

Veterinären i Yorkshire

Khufus ägare är bekymrad över att katten tappat sin aptit, och Peter är förbryllad över vad han hittar i Khufus mage. Bonden Rodney kommer in med sin vallhund Jet som har en tumör på bröstet.

Vilddjursräddarna i Malawi

En beninfektion hindrar en ung dykarantilops frisläppande. Dr Amanda spårar och märker ett ungt lejon, vi kollar upp en sjuklig galago och säger hej till ett nytillskott - en grinig grå papegoja.

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet släpper ut pytonormar, lär en myrkotte att jaga och samlar ihop en flock gröna markattor. De söker också efter en försvunnen rovfågel och hjälper ett busksvin som skadats av tjuvjägares hundar.

Flodmonster

Jeremy träffar offren för ett aggressivt rovdjur som kan bli lika stort som en människa och som är kapabelt till allt som sagts om den i medeltida handlingar och mer därtill.

Flodmonster

Det lurar en dinosaurie i Amazonas regnskogar. Den är högre än en man, täckt av fjäll och krossar sitt byte med en tunga gjord av ben. Jeremy Wade ger sig ut för att träffa den.

Världens mest giftiga djur

Vi tittar på giftiga ormar i Australiens vildmark, och i den heta sanden i USA använder skorpioner och ödlor sin egen unika mix av gifter för att krossa sina motståndare och pricka av ännu en måltid.

Extrema ormar

Den här serien i två delar tar dig med på en fantastisk resa genom de hårdaste, men ändå mest fulländade, landskapen och hemvisterna för de mest extrema ormarnas fantastiska värld i Australien och Afrika.

Vilda slagskämpar

Kärlekens språk och kampen för reproduktion stimulerar djurvärldens mest slående och mångsidiga beteenden: danser, utmaningar, slagsmål, hjärtslag och strider för att para sig med honor.

Naturens snabba attacker

I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.

Det var en gång i Tsavo

Utforskar naturen, historien och vetenskapen bakom utvecklingen av de mest avlägsna områdena på planeten Jorden.

Det var en gång i Tsavo

Utforskar naturen, historien och vetenskapen bakom utvecklingen av de mest avlägsna områdena på planeten Jorden.

Trädgårdsbjörnarna i Transsylvanien

En uråldrig björnkult har överlevt djupt inne i de transsylvanska skogarna - här är Europas största rovdjur på land en symbol för återfödelse, men konflikt är oundviklig med ständigt ökande antal.

Skottland: den nya vildmarken

På låglandet bor mer än 80 procent av Skottlands befolkning och vilda djur har ofta tvingats bort härifrån, men vissa arter gör en anmärkningsvärd comeback i och runt dess städer.

Skottland: Ett år med vild natur

Det är höst i Skottland och klockan tickar. När dagsljuset avtar och vädret blir kyligare, minskar matresurserna. Vi ser hur atlantlax, kronhjort och ekorrar förbereder sig för vintern.

England: Ett år i naturen

Hösten i Dales och Moors är då djuren måste migrera, gå i ide eller göda sig och förbereda sig för att ta sig igenom den, för vissa är hösten också tiden att föda ungar och para sig.

Världens vackraste landskap

Vi besöker Amazonas och följer dess riktning i 600 mil från källan i de peruanska Anderna, där inkafolket bor omgivna av världens största och mest naturligt skiftande regnskog.

Stora barriärrevet

Marina upptäcktsresande tar oss med in i livets frenesi på revet, med fantastiska bilder från korallrevens lek, fiskars fortplantning och fåglar och sköldpaddor som återvänder till öar för att häcka.

Stora barriärrevet: En levande skattgömma

Stora barriärrevet är beläget i Korallhavet. Djurlivet blomstrar i det orörda tropiska havet som är hem för världens rikaste marina ekosystem.

Djupdykning i Australien

Lizzie utforskar det Norra territoriets stränder och Stora barriärrevets rika vatten. Hon ställs inför översvämmade vägar, hungriga krokodiler och mördarmaneter och undersöker varför så många märkliga varelser lever i detta avlägsna område.

Jeremy Wades mäktiga floder

Den mäktiga Mississippifloden i USA hotas av inkräktare, giftig avrinning och stora mänskliga störningar. Jeremy träffar amerikanska eldsjälar som vill lösa flodens problem.

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda försöker fånga en hästantilop, teamet jagar den blå apan Indigo medan det blir oroligt bland markattorna, och vi undersöker en berguv med bumble foot och säger adjö till krokodilen Sheila.

De vildaste överlevarna

För att hinna bli vuxna måste djur ständigt ta sig förbi mängder med hinder. Från bönsyrsor till sabeloryxer - vissa djur har anpassat sig på överraskande sätt för att kunna åldras oskadda.

Megazoo i Australien

Djurparken står inför sin största utmaning någonsin när coronaviruspandemin stoppar alla besökare. Dedikerad personal möter många utmaningar för att skydda sina djur.

Veterinären i Yorkshire

Julian beger sig till det historiska Harewood House för att kolla upp några getter som flyttar till en ny inhägnad, och Peter åker för att hjälpa till när en ung bonde kämpar med en knepig lamning.

Veterinären i Yorkshire

Julian är på Jackies alpackagård för att träffa en av sina favoritalpackor, och Peter är på Arthur Almonds gård eftersom tre av hans kor behöver avhornas ... men de är inte vana vid att någon rör dem.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar världens största gräsmarker på den tibetanska platån i Qinghai-provinsen. Dessutom är han på björnjakt och tar sig till Shungu-klostret, där björnarna kommer för att äta munkarnas mat.

Vilddjursräddarna i Malawi

En beninfektion hindrar en ung dykarantilops frisläppande. Dr Amanda spårar och märker ett ungt lejon, vi kollar upp en sjuklig galago och säger hej till ett nytillskott - en grinig grå papegoja.