OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

måndag den 27 maj

Vildhundar: hålla sig till flocken

En framtida splittring av unga vuxna hundar i Manzi-flocken verkar oundvikligt, torrperioden tvingar Kakuli-flocken att ta risker, och ekologen Henry identifierar en ny hund i Stork-flocken.

Veterinären i Yorkshire

Julian ska hjälpa en gravid och stressad tacka, men läget förändras när en annan tacka gör sig redo att föda. Och så tar Peter sig an en svår operation på den pensionerade arbetshunden Boomer.

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda försöker fånga en hästantilop, teamet jagar den blå apan Indigo medan det blir oroligt bland markattorna, och vi undersöker en berguv med bumble foot och säger adjö till krokodilen Sheila.

Megazoo i Australien

Veterinär Leanne kämpar för att rädda allvarligt skadade koalor som räddats från hemska australiska bränder, en noshörningsunge orsakar kaos på savannen, och gömmer snöleoparden Miska på en hemlighet?

Amerikas vildmarksgräns: Mot norr

Amerikas norra gräns mot Kanada har en bred förekomst av naturliga livsmiljöer och extrema väderförhållanden. Även i avsaknad av en fysisk gräns utgör den politiska gränsen problem för dess invånare.

Bild från filmen Vetenskapens värld
Vetenskapens värld

Detta är en utforskning av ett föga känt landskap mitt i Nordamerika där vilda djur samexisterar fredligt med människor som arbetar i framkant med unika naturvårdsmetoder.

Vilda stora sjöar

De stora sjöarnas fenomen vid tö på våren inkluderar glödande stenar, lekande sägenomspunna havsmonster och världens enda fotosyntetiska ryggradsdjur som hjälper oss att förstå sjöarnas ursprung.

Klippiga bergens vilda korridor: Från Yellowstone till Yukon

Renar är allvarligt utrotningshotade i södra Kanada, men ödet för en av deras besättningar förbättras tack vare en exemplarisk bevarandeplan som initierats av ursprungsbefolkningen.

Vilddjursräddarna i Malawi

Vilträddningsteamet försöker förse en elefant med halsband, rädda benet på en apa och hjälpa en babian att klara sig själv.

Veterinären i Yorkshire

Ett alarmerande samtal inkommer till Julian om två alpackor som tagit sig in i ladan och frossat i skafferiet, vilket resulterat i att de har andningsproblem och kraftig salivbildning och det blir genast en kamp mot klockan för att rädda deras liv.

Försvinnande kungar - Namibs lejon II

I Namiböknen strövar ett ungt lejon över de karga slätterna. Han har hamnat på en plats långt hemifrån och är desperat att hitta sina bröder. Han har precis påbörjat sitt livs resa.

Världens mest giftiga djur

Vi tittar på giftiga ormar i Australiens vildmark, och i den heta sanden i USA använder skorpioner och ödlor sin egen unika mix av gifter för att krossa sina motståndare och pricka av ännu en måltid.

Extrema ormar

Den här serien i två delar tar dig med på en fantastisk resa genom de hårdaste, men ändå mest fulländade, landskapen och hemvisterna för de mest extrema ormarnas fantastiska värld i Australien och Afrika.

Vilda slagskämpar

Kärlekens språk och kampen för reproduktion stimulerar djurvärldens mest slående och mångsidiga beteenden: danser, utmaningar, slagsmål, hjärtslag och strider för att para sig med honor.

Flodmonster

Jeremy tar sig an den största utredningen i sin karriär för att ta reda på vad som hände med fler än tusen passagerare på RMS Laconia som attackerades mitt på Atlanten under andra världskriget.

Utveckla

Patrick undersöker evolutionens regenerativa hemligheter. Kan nästa stora medicinska genombrott gömma sig i livsfarliga skorpioner, förhistoriska rovdjur eller i de allra minsta djuren på jorden?

Hajplaneten

Forskare från hela världen avslöjar vad som gör hajar till havets ultimata rovdjur.

Bild från filmen Wildes Deutschland
Wildes Deutschland

Tyska bergskedjan Harz står för vild natur med snöstormar på vintern och regndrypande skogar på sommaren. Filmskaparen Uwe Anders reser till Harz för att filma både landskap och vilda djur.

Vilda djur i väderkvarnsland

En upptäcktsresa genom Alblasserwaards växlande årstider som avslöjar den vilda sidan av detta klassiska och idylliska, nederländska landskap.

Europas vildmark

En titt på tjädern, biologer fångar vilda djur i Mellansverige och tar dem till Tyskland, och orre återintroduceras i naturparken Niederlausitz.

Europas vildmark

Det här avsnittet tittar på den gyllene schakalen, ett skyggt rovdjur vars territorium brukade vara Balkan och mer sydliga regioner. Nu sprider de sig norrut och forskare försöker ta reda på varför.

Elefantsjukhuset

En elefant förs till akuten med ett misstänkt dödligt herpesvirus. Kat behandlar en elefanthonas infekterade fot och vi besöker den största flocken på sjukhuset som simmar i floden.

De vildaste överlevarna

Naturens smartaste bytesdjur använder unika egenskaper för att undvika att bli upptäckta, överlista sina fiender och till och med hämnas.

Megazoo i Australien

Babianmamman Qetesh behöver åka till sjukhuset, men kommer hennes bedårande bebis att klara av separationsångesten? Veterinärteamet kommer på en hjärtevärmande lösning.

Veterinären i Yorkshire

Orolig för en knöl på benet har Mark tagit med borderterriern Annie till kirurgavdelningen för att träffa Julian. Peter tar sig till fårfarmaren Roland Norris som är orolig för en av sina avelsbaggar.

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en gård där vildsvinet Bernie konstigt nog inte vill äta. Räddningshunden Hector behöver en ögonoperation och Julian är på Rodney Sheards gård för att ta hand om hans baggar.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray Mears upptäcker de trädkantade gatorna i Peking, där en massiv plantering under de senaste 40 åren har förvandlat staden till en av världens grönaste städer.

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda försöker fånga en hästantilop, teamet jagar den blå apan Indigo medan det blir oroligt bland markattorna, och vi undersöker en berguv med bumble foot och säger adjö till krokodilen Sheila.