OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

måndag den 5 december

De vildaste överlevarna

För att hinna bli vuxna måste djur ständigt ta sig förbi mängder med hinder. Från bönsyrsor till sabeloryxer - vissa djur har anpassat sig på överraskande sätt för att kunna åldras oskadda.

Världens vackraste landskap

En hisnande resa genom norra Wales, från kuststaden Harlech, genom skogsmarker och till de magnifika bergstopparna Tryfan och Mount Snowdon.

Världens vackraste landskap

Upptäck hemligheterna med det extraordinära landskapet i Queensland, Australien, från dess stora nationalparker och rika aboriginska historia till underverken i Stora barriärrevets koraller.

Världens vackraste landskap

Följ det extraordinära landskapet i det skotska höglandet, från det djupa vattnet i Loch Ness och Ben Nevis höjder, till den fantastiska naturen på Isle of Skye.

Världens vackraste landskap

Upptäck Mekongfloden i Sydostasien, följ hur den rinner genom sex länder via häpnadsväckande vattenfall, världens mest fantastiska sjö och en av världens mest skiftande regnskogar.

Världens vackraste landskap

Vi reser till Lake District och genom urskogar och romerska lämningar, utforskar vi de utsökta sjöarna Ullswater och Windermere och berget Helvellyns storslagna höjder.

Världens vackraste landskap

Besök kanadensiska Klippiga bergen och berget Yamnuskas topp. Det turkosa vattnet i sjön Louise, det häpnadsväckande isfältet Columbia och den fascinerande historien om människorna ur First Nation.

Världens vackraste landskap

Utforska Nordirlands Causeway Coast, från naturreservatet i Glenariff och sjölivet på Rathlin Island till de häpnadsväckande vulkanpelarna på Giant's Causeway.

Försvinnande kungar - Namibs lejon

Fem unga lejon vill etablera ett nytt kungarike i Namiböknen. Men där väntar konstanta faror och hungersnöd.

Försvinnande kungar - Namibs lejon II

I Namiböknen strövar ett ungt lejon över de karga slätterna. Han har hamnat på en plats långt hemifrån och är desperat att hitta sina bröder. Han har precis påbörjat sitt livs resa.

Lejon och hyenor

Lejon och hyenor är bittra konkurrenter om köttet. Båda kontrollerar varandra, stjäl från och dödar varandra. Det här är berättelsen om de berömda rovdjuren i nationalreservatet Masai Mara i Kenya.

Naturens stora flyttning

Liz Bonnin leder en grupp forskare och filmare och använder högteknologisk satellitspårning för att följa individuella elefanter varje dag, medan de hanterar de dagliga utmaningarna.

Naturens stora flyttning

Liz Bonnin leder en grupp forskare och filmare och använder högteknologisk satellitspårning för att följa flocken och ge en inblick i djurens individuella liv.

Naturens stora flyttning

Liz Bonnin leder en grupp forskare och filmare och använder högteknologisk satellitspårning för att prova någonting som aldrig gjorts tidigare - att följa zebran på marken, steg för steg.

Det enorma Afrika

Luangwa Valley i Zambia vibrerar av en av världens största ansamlingar vilda djur. Luangwafloden slår sig kraftfullt fram genom 15,000 km2 gräsmarker och skog.

Det enorma Afrika

Namiböknens enorma vidder lämnar inget tvivel om att detta 55 miljoner år gamla landskap utgör en av Afrikas mest fantastiska och otämjda vildmarker.

Det enorma Afrika

Okavangodeltat är juvelen i Afrikas otämjda vildmarkskrona: Världens största inlandsdelta, två miljoner hektar träsk som blänker i unikt psykedeliska variationer.

Flodmonster

Jeremy beger sig till våtmarker som nästan fallit i glömska för att möta en av de största sötvattenkämparna i Sydamerika när han granskar rovdjuret som stryker omkring i Blodfloden i Argentina.

Stora barriärrevet: En levande skattgömma

Stora barriärrevet är en levande organism som stöttar det rikaste och mest komplexa ekosystemet i världen. Vi utforskar Koala Island och tar en närmare titt på arter som pterois, krokodiler med flera.

Stora barriärrevet: En levande skattgömma

Stora barriärrevet är den enda platsen i världen med både urgammal regnskog och ett tropiskt rev. Vid kustlinjen lever en stor variation av unika arter.

Stora barriärrevet: En levande skattgömma

Stora barriärrevet sträcker sig 2300 kilometer längs Queenslands nordöstra kust, och rymmer över 900 öar, alla med sin egna unika miljö och fauna.

Stora barriärrevet: En levande skattgömma

Stora barriärrevet är beläget i Korallhavet. Djurlivet blomstrar i det orörda tropiska havet som är hem för världens rikaste marina ekosystem.

Stora barriärrevet

Marina upptäcktsresande tar oss med in i livets frenesi på revet, med fantastiska bilder från korallrevens lek, fiskars fortplantning och fåglar och sköldpaddor som återvänder till öar för att häcka.

Vildhästarnas inridning

Cowboyerna får allt svårare att hänga med den atletiska boskapen Qayus. När tiden rinner ut på jaktsäsongen, tvingas teamet anpassa sig eller erkänna sitt misslyckande.

Vilda varelser med Dominic Monaghan

Dom är i Sydafrika för att leta efter världens mest sällsynta, stora katter, de vita lejonen i Timbavati. Med endast 13 vilda djur kvar är detta ett tillfälle som bara uppenbarar sig en gång i livet.

Störst & värst

I Drottning Elizabeths nationalpark i Uganda stegras konflikten mellan människor och lejon. Niall besöker Ishasha där lejonen har svårt att överleva.

Veterinären i Yorkshire

Det här avsnittet uppmärksammar internationella hunddagen. Julian har opererat massor av sina klienters fyrbenta vänner, men det blir annorlunda när patienten är hans egen trogna, följeslagare, Emmy.

Veterinären i Yorkshire

Julian får samtalet som alla veterinärer fruktar - en ung ko har kalvat och fått livmoderframfall. Peter skyndar sig till ett lamm i nöd och träffar också Jemima, en liten anka med mycket attityd.

De vildaste överlevarna

Vi möter djur som lever på extrema platser och har tagit fram unika verktyg och tekniker för att klara av tuffa utmaningar och se till att kunna leva vidare.