OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

tisdag den 16 april

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar de tropiska regnskogarna i sydvästra Yunnan - en region som kallas Kinas Amazonas - som är hemvist för några av Kinas minsta insekter och största djur.

Megazoo i Australien

Veterinär Leanne kämpar för att rädda allvarligt skadade koalor som räddats från hemska australiska bränder, en noshörningsunge orsakar kaos på savannen, och gömmer snöleoparden Miska på en hemlighet?

De vildaste överlevarna

Många djur kan hittas i skogar och djungler. Från snarespingviner i Nya Zeeland till geckoödlor och fossor i Madagaskar - mängder med arter har gjort sig hemmastadda bland träden.

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amandas team förlorar en myrkotte som misshandlats av djursmugglare, och vi kollar upp en trio igelkottar och följer med när centrets babianer och nyalas får en miljöomväxling.

Anpassad för att överleva

Vid de stora gnu-vandringarna syns miljontals djur röra sig unisont. Samtidigt öppnar säsongsbetonade händelser utanför kusterna upp en passage för nyligen födda sardiner.

Försvinnande kungar - Namibs lejon

Fem unga lejon vill etablera ett nytt kungarike i Namiböknen. Men där väntar konstanta faror och hungersnöd.

Försvinnande kungar - Namibs lejon II

I Namiböknen strövar ett ungt lejon över de karga slätterna. Han har hamnat på en plats långt hemifrån och är desperat att hitta sina bröder. Han har precis påbörjat sitt livs resa.

Jakten på regn

Elefanter gräver brunnar i den torra flodbädden. Den nya gepardmodern Kuleta flyttar in i lejonland på jakt efter bytesdjur, och vildhundsmatriarken Phoenix utmanas av en mobb av hyenor.

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet släpper ut pytonormar, lär en myrkotte att jaga och samlar ihop en flock gröna markattor. De söker också efter en försvunnen rovfågel och hjälper ett busksvin som skadats av tjuvjägares hundar.

Veterinären i Yorkshire

Alpackan Amadeus har en kvist i ögat som har orsakat en otäck skada, och Peter hälsar på ett bekant ansikte från Down Under när en lite deppig vallaby-bebis kommer till kliniken.

Vilda slagskämpar

Vi bevittnar ofta strider av alla slag i djurriket - från strider en mot en till tuffa modevisningar och extravaganta turneringar - men vad ligger bakom alla de här tävlingarna i naturen?

Trädgårdsbjörnarna i Transsylvanien

En uråldrig björnkult har överlevt djupt inne i de transsylvanska skogarna - här är Europas största rovdjur på land en symbol för återfödelse, men konflikt är oundviklig med ständigt ökande antal.

Björnarnas återkomst

Forskare hoppas att genom att återintroducera björnar till Europa kommer detta att ha en positiv inverkan på hela ekosystemet, men är Europa redo att samexistera med brunbjörnar?

Det vilda Belgien

Flyttfåglarna börjar sin årliga resa söderut och stannar gärna till på den belgiska landsbygden. Ansamlingen av tranor och deras spektakulära avfärd är ett hisnande spektakel.

Flodmonster

Det lurar en dinosaurie i Amazonas regnskogar. Den är högre än en man, täckt av fjäll och krossar sitt byte med en tunga gjord av ben. Jeremy Wade ger sig ut för att träffa den.

Utveckla

Patrick undersöker evolutionens regenerativa hemligheter. Kan nästa stora medicinska genombrott gömma sig i livsfarliga skorpioner, förhistoriska rovdjur eller i de allra minsta djuren på jorden?

Vilda slagskämpar

Familjen är allt. Många arter lever i familjer, klaner eller grupper. Varje individs överlevnad beror på familjen och familjen förlitar sig på föreningen av alla dess komponenter.

Jakten på regn

Elefanter gräver brunnar i den torra flodbädden. Den nya gepardmodern Kuleta flyttar in i lejonland på jakt efter bytesdjur, och vildhundsmatriarken Phoenix utmanas av en mobb av hyenor.

Jorden sedd från rymden

Jorden är den blå planeten. Samtidigt är den full av färger när den betraktas utifrån rymden, ett helt kaleidoskop som skapas av naturens krafter, av djuren och av människan. Och färgerna kan ge oss viktig information om vår bräckliga planets hälsotillstånd.

Jordens fantastiska årstider

Hösten är den tid på året som tar fram jordens mest spektakulära förvandlingar. När vintern närmar sig med stormsteg måste livet förberedas och det betyder att du måste äta upp dig medan du kan.

Världens vackraste landskap

Följ det extraordinära landskapet i det skotska höglandet, från det djupa vattnet i Loch Ness och Ben Nevis höjder, till den fantastiska naturen på Isle of Skye.

Vilddjursräddarna i Malawi

Vilträddningsteamet försöker förse en elefant med halsband, rädda benet på en apa och hjälpa en babian att klara sig själv.

De vildaste överlevarna

Många djur kan hittas i skogar och djungler. Från snarespingviner i Nya Zeeland till geckoödlor och fossor i Madagaskar - mängder med arter har gjort sig hemmastadda bland träden.

Megazoo i Australien

Den mycket älskade, afrikanska vildhunden Maana ligger på operationsbordet med ett skrämmande hjärtstopp, och när en tuff gammal krokodil behöver behandling för brusten hornhinna blir jobbet farligt.

Veterinären i Yorkshire

Orolig för en knöl på benet har Mark tagit med borderterriern Annie till kirurgavdelningen för att träffa Julian. Peter tar sig till fårfarmaren Roland Norris som är orolig för en av sina avelsbaggar.

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en gård där vildsvinet Bernie konstigt nog inte vill äta. Räddningshunden Hector behöver en ögonoperation och Julian är på Rodney Sheards gård för att ta hand om hans baggar.

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda ger sig ut på ett kusligt äventyr där hon får slå sig fram i tät skog för att rädda en ellipsvattenbock som fastnat i en tjuvjägares snara. Alma får en mystisk kvällsleverans med en apa.

Megazoo i Australien

Det kommer dramatiska nyheter när överföringen av två unga lejonbröder plötsligt försenas och Marissa och Kim kommer på en lysande plan för att rädda ett allvarligt hotat och väldigt gulligt djur.