OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

fredag den 8 december

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar provinsen Sichuan, omringat av land i sydvästra Kina, en region av berg och bambuskogar där Kinas vilda jättepandor finns.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray Mears upptäcker de trädkantade gatorna i Peking, där en massiv plantering under de senaste 40 åren har förvandlat staden till en av världens grönaste städer.

Veterinären i Yorkshire

Det är en tuff dag på jobbet för Julian. Larm inkommer om en dräktig ko som har problem med att förlösa sin kalv. Det står snabbt klart att bådas liv svävar i fara och Julian måste överväga riskerna med att genomföra ett akutkejsarsnitt.

Veterinären i Yorkshire

För veterinärerna på Skedele djursjukhus väntar en fullspäckad dag. En kanin behöver snabb hjälp med en stor varbildning, en ko har fått ett allvarligt sår i nacken och en åsna måste kastreras.

Jättar

Dan O'Neill är på ett uppdrag att hitta, filma och mäta planetens största, nu levande elefanter. Han beger sig till Kenya och hoppas kunna spåra upp några otroligt sällsynta superbetar.

Jättar

Dan O'Neill är på uppdrag att hitta och filma jordens största vilda Han beger sig till Botswana på jakt efter en känd jättehane.

Förlorade bestar upp till ytan

Den är 7000 kilo av ben och muskler och få kunde utmana Tyrannosaurus rex under dess tid i historien. Men historikerna förbryllas fortfarande av detta mystiska rovdjur. Den antas ha varit en ytterst intelligent varelse.

Förlorade bestar upp till ytan

Det här avsnittet undersöker en unik utgrävningsplats i Egypten som kan hjälpa till att lösa mysteriet om hur förhistoriska landdäggdjur utvecklades till havsrovdjur.

Djurens odyssé

Om vi var tvungna att välja ett välkänt afrikanskt djur skulle det bli elefanten. Dess förfäder har dominerat världen och de fem kontinenterna genom en exceptionell utveckling.

Veterinären i Yorkshire

Teamet ger sig av till en lokal farm där en bonde behöver hjälp med att fila ner hornen på en grupp unga tjurar. På kliniken försöker Julian och hans kollega Peter rädda livet på en hund som fått ett stort ben som fastnat i halsen.

Veterinären i Yorkshire

En alpacka behöver kastreras och Julian tar sig an uppdraget. Allt går enligt planerna tills en oväntad händelse plötsligt ställer till det. Samtidigt genomför Peter en livsförändrande operation på en älskad liten mops med stora andningssvårigheter.

Arbeta i det vilda

Harriet har kallats ut till en elefant som har fångats i en snara och volontär Debbie prövas när nio föräldralösa små apor anländer till Riverside Rehabilitation Center.

Vilddjursräddarna i Malawi

Vilträddningsteamet försöker förse en elefant med halsband, rädda benet på en apa och hjälpa en babian att klara sig själv.

Taronga Zoo från insidan

Sex flodhästar känner sig hemma i Western Plain Zoo i Dubbo. Vi möter Mana, djurparkens uppfödningstjur. När det gäller lemurer kan inte ens deras favoritgodis få dem bort från sitt favoritfördriv.

Flodmonster

Grymma uppgifter dyker upp om en varelse som terroriserar Florida Keys. Jeremy Wade åker iväg till solskensstaten för att ta reda på vad som utlöser dessa ovanliga attacker.

Flodmonster

Extrema sportfiskaren Jeremy Wade reser till Bahamas efter att han hör historier om simmare som slitits från ytan av blå hål runtom Paradise Island.

Afrikanska vildhundar: Hundar vs lejon

Återvänd till South Luangwa för att se de nya valparna i Manzi. Ettåriga Snowy möter en hungrig hyena innan en lejonflock splittrar Manzi-mamman Wekas valpar.

Afrikanska vildhundar: Hundar vs lejon

Ta del av uppgörelsen mellan lejon och hyena tillsammans med Julz när han spanar efter Manzi-flocken, och följ med Henry från Zambian Carnivore Programme på ett hembesök i Kakumbi-grytet där ännu en valp saknas.

Naturens snabba attacker

Det här första avsnittet visar bilder på de blixtsnabba rörelser som rovdjur använder för att fånga sitt byte och den snabba taktiska flykt som visar vem som vinner dessa hypersnabba strider.

Naturens snabba attacker

I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.

Anpassad för att överleva

Vid de stora gnu-vandringarna syns miljontals djur röra sig unisont. Samtidigt öppnar säsongsbetonade händelser utanför kusterna upp en passage för nyligen födda sardiner.

Leopardhonan

Galleriskogarna är en leopardhonans domän, i dagar är hon nästan osynlig, men slår sedan till från ingenstans.

Leopardhonan

Leopardhonans familj växer sig större, två små ungar föds. Om allt går som det ska kan hennes döttrar en dag ärva hennes rike för att i sin tur bli galleriskogarnas svårfångade drottningar.

Arbeta i det vilda

Harriet och teamet hanterar konflikten mellan människor och elefanter genom ett ovanligt experiment med mördarbin. Alison är ute till havs för att titta till en koloni med sydafrikanska pälssälar.

De vildaste överlevarna

Upptäck hur några av världens mest anmärkningsvärda djur även kan vara de minsta. I det här actionspäckade avsnittet tar vi oss långt in i regnskogar, djupt ner i hav och ut i utbredda öknar.

Megazoo i Australien

Två vänner slåss för att vinna ett lekfullt näbbdjurs hjärta, en listig orangutang sätter djurskötarna på prov, och är det dags att säga hejdå till en av djurparkens älskade giraffer?

Veterinären i Yorkshire

Julian är på Jackies alpackagård för att träffa en av sina favoritalpackor, och Peter är på Arthur Almonds gård eftersom tre av hans kor behöver avhornas ... men de är inte vana vid att någon rör dem.

Veterinären i Yorkshire

Det är söndag morgon, men det blir ingen vila för Julian när han åker till familjen Taylors gård. I Skeldale har shih tzu-valpen Lester som behöver operera ett bråck, fått hela personalen att spinna.

Vildhundar: hålla sig till flocken

Det är 37 grader varmt och när vattenhålen torkar upp blir Julz orolig när han hittar lejon dricka vid Kakuli-flockens favoritställe, men han får också för första gången röra vid en vildhund.

Vildhundar: hålla sig till flocken

Det blir chockartat i gränslandet där Stork Colony-flocken strövar. Gamar, elefanter, babianer och hyenor är för bullriga grannar för Manzi-flocken och Kakuli-flocken är försvunna.

Taronga Zoo från insidan

Ett föräldralöst näbbdjur som överlevt en skogsbrand vårdas av veterinärerna för att kunna flytta tillbaka till det vilda. Hos reptilerna föds det extremt ovanliga ödlor och ett sjölejon besöker tandläkaren.