OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

fredag den 31 maj

Vildhundar: hålla sig till flocken

En framtida splittring av unga vuxna hundar i Manzi-flocken verkar oundvikligt, torrperioden tvingar Kakuli-flocken att ta risker, och ekologen Henry identifierar en ny hund i Stork-flocken.

Veterinären i Yorkshire

Julian skyndar till en bondgård där kvigan kämpar med att föda. Katten Boris gör ett besök för att han varit med om en trafikolycka i Thirsk igen, men Peter är inte säker på om det finns något hopp.

Veterinären i Yorkshire

Peter kallas till Richards bondgård där en tacka kämpar för att föda tvillinglamm. Julian tar en titt på Hope, en av Jackies alpackor, som inte har kunnat stå eller gå ordentligt sedan födseln.

Leopardhonan

Galleriskogarna är en leopardhonans domän, i dagar är hon nästan osynlig, men slår sedan till från ingenstans.

Leopardhonan

Leopardhonans familj växer sig större, två små ungar föds. Om allt går som det ska kan hennes döttrar en dag ärva hennes rike för att i sin tur bli galleriskogarnas svårfångade drottningar.

Djupdykning i Australien

Lizzie utforskar det Norra territoriets stränder och Stora barriärrevets rika vatten. Hon ställs inför översvämmade vägar, hungriga krokodiler och mördarmaneter och undersöker varför så många märkliga varelser lever i detta avlägsna område.

Djupdykning i Australien

Lizzie Daly tar farväl av tropikerna och dyker ner i sydkustens svala vatten där hon ställs öga mot öga med majestätiska grå sjuksköterskehajar, formskiftande bläckfiskar, enorma blåvalar, pingviner och sjölejon.

Djupdykning i Australien

Vi besöker Australiens vilda landskap där inre öken möter den varma och farliga Indiska oceanen när biolog Lizzie Daly dyker med tigerhajar, mantor och sköldpaddor.

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet släpper ut pytonormar, lär en myrkotte att jaga och samlar ihop en flock gröna markattor. De söker också efter en försvunnen rovfågel och hjälper ett busksvin som skadats av tjuvjägares hundar.

Veterinären i Yorkshire

I det här specialprogrammet gör veterinärerna Peter och Julian återbesök hos några av sina patienter och ser hur det går för dem - inklusive Greens, och Dougie, den Yorkshirepudding-ätande papegojan.

Rädda den här hajen

Mike Fanning startar sitt uppdrag för att få en bättre förståelse över hur viktiga hajarna är, genom att möta dem ansikte mot ansikte igen.

Jättarnas tid

Under de senaste 20 åren har antalet upptäckter av nya dinosaurierarter multiplicerats. Vi utforskar nya upptäckter och lär oss hur dessa jättar levde och utvecklades genom åren.

Mammuten: istidens gigant

Med datorgrafik, expertanalyser och fysiska bevis återupplivar den här fascinerande dokumentären den utdöda mammuten och dess otroliga resa mot anpassning och överlevnad.

Animal Odyssey

Medan kängurun är förknippad med Australien är det få som vet hur dess förfäder uppstod på den här kontinenten. Varför har de varit så framgångsrika i Australien men inte någon annanstans?

Flodmonster

Jeremy träffar offren för ett aggressivt rovdjur som kan bli lika stort som en människa och som är kapabelt till allt som sagts om den i medeltida handlingar och mer därtill.

Stora barriärrevet

Marina upptäcktsresande tar oss med in i livets frenesi på revet, med fantastiska bilder från korallrevens lek, fiskars fortplantning och fåglar och sköldpaddor som återvänder till öar för att häcka.

Rädda den här hajen

Mick fortsätter på sitt uppdrag genom att resa till världens samlingspunkter för hajar, där han får ta sig en närmare titt på ett otroligt apexrovdjur.

Världens mest giftiga djur

I den sydamerikanska regnskogen finns en liten groda som är full av gift. På andra sidan jorden, i närheten av Sydney, Australien, möter vi världens giftigaste spindel.

Extrema ormar

Afrikas olika ormarter har lyckats anpassa sig för att dominera varje del av den vildaste terrängen, och utvecklats för att leva i myriaden av livsmiljöer på denna kontinent av biologisk mångfald.

Vilda slagskämpar

Territoriet är hemmet, platsen där djur vilar, hittar mat eller får sina ungar. Många djur är väldigt territoriella, de försvarar sin klan mot främlingar eftersom deras överlevnad hänger sig på det.

Afrikas nattliga jägare

Vi avslöjar de dödliga strategier som lejon, leoparder och hyenor använder för att jaga på natten. Ljuskänsliga linser och värmekameror hjälper att visa varför dessa djur är Afrikas perfekta jägare.

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda spänner fast ett radiohalsband på en av de första gepardungarna som blivit födda i Malawi på tjugo år, och en grupp turister kommer med en oregerlig apa som de räddat från husdjurshandeln.

De vildaste överlevarna

För naturens jättar medför det såväl fördelar som utmaningar att vara störst. Från enorma däggdjur på land till giganter till havs - jättarnas förmåga att klara av stora problem är anmärkningsvärd.

Veterinären i Yorkshire

Det är en hektisk dag på jobbet för veterinären Julian Norton och hans kollegor. En hund opereras akut efter en oroväckande undersökning. Dessutom tvingas ett får att vårdas på en bilparkering efter en oväntad kollaps.

Veterinären i Yorkshire

Den nya veterinären Helen tvingas genomföra ett akut kejsarsnitt på en beagle och Peter gör vad han kan för att rädda synen på ett litet lamm. Samtidigt har en alpacka blivit allvarligt sjuk och Julian ger sig av för att ta reda på varför.

Veterinären i Yorkshire

Det har varit många besök för Julian på Jacki Barlows alpackafarm och idag är det dags för ännu ett. Det är nämligen ett av djuren som fått en oroväckande klump i munnen. För Peter står en tandläkaroperation på en liten Yorkshireterrier på schemat.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar de tropiska regnskogarna i sydvästra Yunnan - en region som kallas Kinas Amazonas - som är hemvist för några av Kinas minsta insekter och största djur.

Leopardhonan

Galleriskogarna är en leopardhonans domän, i dagar är hon nästan osynlig, men slår sedan till från ingenstans.