OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

onsdag den 17 april

Vildhundar: hålla sig till flocken

Julz upptäcker lejon i Manzis revir och är lättad när hundarna är i säkerhet. En modig puku-antilop hindrar en jakt på Kakuli-flocken och Stork-flocken återhämtar sig efter att ha förlorat en valp.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar provinsen Sichuan, omringat av land i sydvästra Kina, en region av berg och bambuskogar där Kinas vilda jättepandor finns.

Megazoo i Australien

En ung elefant behöver opereras akut efter att ha brutit sina betar, en av djurens konstigaste invånare får VIP-behandling, och en böjd näbb hotar att komma mellan ett par pingvin-turturduvor.

De vildaste överlevarna

Naturens smartaste bytesdjur använder unika egenskaper för att undvika att bli upptäckta, överlista sina fiender och till och med hämnas.

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda försöker fånga en hästantilop, teamet jagar den blå apan Indigo medan det blir oroligt bland markattorna, och vi undersöker en berguv med bumble foot och säger adjö till krokodilen Sheila.

Europas vildmark

Gråsälar är mindre skygga än de mer kända knubbsälarna. Kameran som filmar på nära håll skrämmer dem inte, så de tillåter oss att följa dem när de vilar på stranden och jagar efter mat i vattnet.

Vilda djur i väderkvarnsland

En upptäcktsresa genom Alblasserwaards växlande årstider som avslöjar den vilda sidan av detta klassiska och idylliska, nederländska landskap.

Björnarnas återkomst

Forskare hoppas att genom att återintroducera björnar till Europa kommer detta att ha en positiv inverkan på hela ekosystemet, men är Europa redo att samexistera med brunbjörnar?

Trädgårdsbjörnarna i Transsylvanien

En uråldrig björnkult har överlevt djupt inne i de transsylvanska skogarna - här är Europas största rovdjur på land en symbol för återfödelse, men konflikt är oundviklig med ständigt ökande antal.

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda tar bort halsbandet från en sabelantilop, en liten markatta får hjälp att hitta en ny mamma, två föräldralösa servaler släpps också fria och vi följer 20 savannbabianer till deras nya hägn.

Veterinären i Yorkshire

Det utförs extremt veterinärsabete när Julian försöker hjälpa en kämpande tacka att föda på ett öppet fält i regnet, och Peter utför ett akut kejsarsnitt på höggravida shih tzu-hunden, Madge.

Vilda slagskämpar

Familjen är allt. Många arter lever i familjer, klaner eller grupper. Varje individs överlevnad beror på familjen och familjen förlitar sig på föreningen av alla dess komponenter.

Jakten på regn

Elefanter gräver brunnar i den torra flodbädden. Den nya gepardmodern Kuleta flyttar in i lejonland på jakt efter bytesdjur, och vildhundsmatriarken Phoenix utmanas av en mobb av hyenor.

Jorden sedd från rymden

Jorden är den blå planeten. Samtidigt är den full av färger när den betraktas utifrån rymden, ett helt kaleidoskop som skapas av naturens krafter, av djuren och av människan. Och färgerna kan ge oss viktig information om vår bräckliga planets hälsotillstånd.

Jordens fantastiska årstider

Hösten är den tid på året som tar fram jordens mest spektakulära förvandlingar. När vintern närmar sig med stormsteg måste livet förberedas och det betyder att du måste äta upp dig medan du kan.

Flodmonster

Jeremy hittade en gång en enorm sötvattensfisk som visade sig vara människoätare på den förrädiska floden Kali i Indien. Nu är han tillbaka för att ta reda på fakta och spåra det monstruösa odjuret.

Utveckla

Patrick går på jakt efter djur som bemästrar konsten att skydda sig. Från osynliga bläckfiskar till oövervinnliga kackerlackor som inspirerar forskare att skapa nya överlevnadstekniker.

Vilda slagskämpar

Överlevnad bygger på att äta, om det inte finns någon mat kan du inte tävla om att para dig, du kan inte försvara din familj från något hot och du kommer inte att kunna uppnå god status i din klan.

Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall

Dr Alex Rosati utformar ett test för att se hur schimpanserna svarar på en vild schimpans läte som förberedelse för det vilda. De söker också efter den perfekta platsen där de kan släppas fria.

Vilddjursräddarna i Australien

Dr Bree och teamet på Byron Bay Wildlife Hospital tittar till en bedårande, fem veckor gammal flygande hund med en skadad vinge och Lover den gröna havssköldpaddan som har slagits med en båtpropeller.

Räddningsaktion i stormiga Stilla havet

Dr Marty vårdar en vresig havssköldpadda och släpper honom fri och teamet försöker få loss ett Stellers sjölejon, men ibland kan inte ens lugnande medel i världsklass få ett stort sjölejon att somna.

Elefantsjukhuset

En ung elefanttjur räddas efter att ha brutit benet i ett våldsamt åskväder, och laserteknik används för att rädda en elefant som har kommit till akuten med svåra brännskador.

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda och Mandy gör allt de kan för att försöka hjälpa en hyena som sitter fast. Teamets plan att släppa ut 13 apor i friheten hindras av en operation och några listiga rymningar.

De vildaste överlevarna

Naturens smartaste bytesdjur använder unika egenskaper för att undvika att bli upptäckta, överlista sina fiender och till och med hämnas.

Megazoo i Australien

Babianmamman Qetesh behöver åka till sjukhuset, men kommer hennes bedårande bebis att klara av separationsångesten? Veterinärteamet kommer på en hjärtevärmande lösning.

Veterinären i Yorkshire

Julian rusar över till den orolige kobonden Joe, Peter beger sig till Richards gård där ett fårs liv är i fara, och på Huddersfield-sjukhuset är schäfern Brandy lam och har ont.

Veterinären i Yorkshire

Peter känner extra press med hästen Charlie som ägs av hans systerdotter Jess. När Julian träffar Jackie Barlow handlar det oftast om hennes alpackor, men i dag är patienten hennes lilla hund Isla.

Vilddjursräddarna i Malawi

Vilträddningsteamet försöker förse en elefant med halsband, rädda benet på en apa och hjälpa en babian att klara sig själv.

Megazoo i Australien

Dr Bonnie försöker rädda zebran Zaides svårt skadade svans, och den 10-åriga tigern Indrah får en fantastisk överraskning på födelsedagen. Djurhållaren Tim ger skallerormen Sally en genial vattengympa.