OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

lördag den 10 juni

Vilda björnräddningar

Sally måste försöka få en utmärglad björn att gå upp i vikt innan den släpps ut. Två uttrar måste lära sig att fånga fisk innan de kan släppas ut i det fria.

Megazoo i Australien

Veterinär Leanne kämpar för att rädda allvarligt skadade koalor som räddats från hemska australiska bränder, en noshörningsunge orsakar kaos på savannen, och gömmer snöleoparden Miska på en hemlighet?

Megazoo i Australien

En ung elefant behöver opereras akut efter att ha brutit sina betar, en av djurens konstigaste invånare får VIP-behandling, och en böjd näbb hotar att komma mellan ett par pingvin-turturduvor.

Veterinären i Yorkshire

Det är dags för fölning på Jackie Barlows alpackagård, och Peter åker över till West Yorkshire för att öppna ett helt nytt djursjukhus som drivs av hans vänner och kollegor.

Flodmonster

Jeremy tar sig an den största utredningen i sin karriär för att ta reda på vad som hände med fler än tusen passagerare på RMS Laconia som attackerades mitt på Atlanten under andra världskriget.

Flodmonster

Jeremy fortsätter med den största utredningen under sin karriär. I sina försök att hitta de skyldiga får han tampas med hajar och dyka ner 600 meter under vågorna för att hitta ett sjöodjurs tillhåll.

Flodmonster

Jeremy Wade letar efter flodmonster som gömmer i USA:s vattenvägar, från Indian River Lagoon i Florida till Lake of the Ozarks i Missouri.

Flodmonster

Tre ryska mäns försvinnande förbryllar Jeremy Wade. Nu tar han sig till floden Amur för att försöka ta reda på vad som hänt dem.

Flodmonster

Jeremy Wade hör talas om en attack i en mongolisk flod och undrar om en mycket ovanlig fisk, som sägs vara en av världens starkaste, ligger bakom.

Flodmonster

Jeremy Wade granskar flodattacker i Himalaya där han får veta att den misstänkte förövaren är ett heligt djur - kan han lova att inte röra det?

Flodmonster

Jeremy Wade letar efter en av världens mest okända fiskar, glyphis garricki, i Australien. Den är så ovanlig att bara 20 exemplar har fångats in.

Flodmonster

Från södra Afrikas träsk kommer historier om pirayaliknande dödliga fiskar som jagar i stim. Jeremy ger sig in i en vattenlabyrint för att hitta dem.

Naturens snabba attacker

Det här första avsnittet visar bilder på de blixtsnabba rörelser som rovdjur använder för att fånga sitt byte och den snabba taktiska flykt som visar vem som vinner dessa hypersnabba strider.

Naturens snabba attacker

I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.

Naturens massangrepp

Dyk in i den komplexa världen av spektakulärt brutala massattacker.

Naturens massangrepp

Fokus på välkända migrerande djur i Afrika, Nordamerika och Oceanien när de förflyttar sig långväga genom några av världens fantastiska landskap och kämpar mot extrema odds för överlevnad.

Lejon och hyenor

Lejon och hyenor är bittra konkurrenter om köttet. Båda kontrollerar varandra, stjäl från och dödar varandra. Det här är berättelsen om de berömda rovdjuren i nationalreservatet Masai Mara i Kenya.

Istiden: En frusen värld

Steve Backshall och Michaela Strachan bevittnar uppkomsten av gigantiska bestar som ullig mammut och den sabeltandade tigern. Vi avslöjar hur de här mäktiga varelserna överlevde så extrema miljöer.

Förlorade bestar upp till ytan

I Australien har forskare hittat ett åtta miljoner år gammalt fossil. Det kommer från förfadern till den tasmanska tigern, som utrotades i modern tid. Målet är att väcka den tasmanska tigern till liv igen via dess dna.

Atlanten: ett år i det vilda

Utforska vildmarken och vilda djur i Atlanten. Vintern för med sig bittra stormar, lidande och konflikter, medan de flesta kämpar för att överleva.

Det stora blå

Följ med till Australien och upptäck en av havets bäst hållna hemligheter, ett naturfenomen kallat the Bonney Upwelling. Vilket innebär att plankton kommer till ytan och lockar till sig krill, som i sin tur lockar till sig hungriga blåvalar.

Dokumentären

I en serie program visar Kunskapskanalen filmer gjorda av olika filmare.

Ormfångare i Australien

Stuart och Chris gör en chockerande upptäckt när de kallas in för att ta bort en orm från insidan av en fåtölj, och Mick och Adele kämpar för att få tag i en pyton som sitter fast mellan två staket.

Ormfångare i Australien

Stuart återvänder till ett hem som har haft att göra med en giftig inkräktare ganska länge, men Chris är den som hamnar på fel sida av en munfull rakbladsvassa tänder.

Taronga Zoo från insidan

Taronga Zoo är hem för sju sumatratigrar. Med färre än 400 sumatratigrar i det vilda är de i trubbel, så Tarongas avelsprogram är en del av ett världsomspännande försök att bevara arten.

Taronga Zoo från insidan

Djurskötare hoppas att en romantisk dejt för sjölejonen Charlie och Nala ska resultera i en kut, och veterinärer har det knepigt som ger behandling åt en tremeter lång olivpyton med kroniskt ryggont.

Störst & värst

Niall McCann reser till södra Indien för att träffa kobrakännaren Romulus Whitaker och lära sig mer om Indiens reptilrelaterade problem. Varje år dör nästan 50 000 människor av ormbett.

Veterinären i Yorkshire

Julian tar emot ett akutsamtal och beger sig till en olycksplats där han möts av något han aldrig tidigare sett. I Thirsk tar Peter emot en svårt skadad kattuggla.

Veterinären i Yorkshire

Julian blir inringd för att ta en titt på bonden Richards ko, en ung mamma med en svårt infekterad fot. I Thirsk tar Peter emot stammisen Nita och hennes kära yorkshireterrier Dora.