OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

lördag den 9 december

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray är i Sanjiangyuan, ett naturreservat i utkanten av den tibetanska platån i Qinghai-provinsen som är öronmärkt för att bli landets första nationalpark, Kinas Yellowstone.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar de tropiska regnskogarna i sydvästra Yunnan - en region som kallas Kinas Amazonas - som är hemvist för några av Kinas minsta insekter och största djur.

Veterinären i Yorkshire

Veterinären Julian måste kasta sig in i bilen när han får ett akut samtal från alpacka-uppfödaren Jackie. En av hennes alpackor har stora problem med att förlösa sitt föl. För Peter står en kastrering på dagens schema.

Veterinären i Yorkshire

Den busiga labradoren Alfie har råkat svälja en spatel i samband med att han försökte sno mat från sina ägare. Nu måste veterinärerna hitta ett sätt att få ut den. Julian åker iväg mitt i natten för att hjälpa en ko att förlösa sin kalv.

Flodmonster

Jeremy Wade följer efter ett monster som leder honom till platsen för en av historiens värsta kärnkraftsolyckor - Tjernobyl. Men lyckas han fånga det?

Flodmonster

Skicklig navigering genom tät djungel och politiska oroshärdar är av nöden när Jeremy granskar ett flodmonster i Colombia som sägs att dödat en brud.

Flodmonster

Jeremy Wade ger sig långt in i Centralamerika på jakt efter en mördare som sägs hoppa upp i båtar och orsaka livshotande skador. Hittar han den?

Naturens snabba attacker

Det här första avsnittet visar bilder på de blixtsnabba rörelser som rovdjur använder för att fånga sitt byte och den snabba taktiska flykt som visar vem som vinner dessa hypersnabba strider.

Naturens snabba attacker

I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.

Anpassad för att överleva

Vid de stora gnu-vandringarna syns miljontals djur röra sig unisont. Samtidigt öppnar säsongsbetonade händelser utanför kusterna upp en passage för nyligen födda sardiner.

Anpassad för att överleva

Lejon, schakaler, hyenor, hajar och rovfåglar är inte främmande för minsta motståndets väg. De är inte kinkiga med maten - det enda målet är att säkra deras nästa måltid.

Anpassad för att överleva

I många sociala djurgrupper slår sig utslagna hannar ihop för att bilda en enda formidabel kraft som kan störta alfahannen.

Stora barriärrevet: En levande skattgömma

Stora barriärrevet är beläget i Korallhavet. Djurlivet blomstrar i det orörda tropiska havet som är hem för världens rikaste marina ekosystem.

Korallrevets egen värld

Raine Island är den största häckningsplatsen för utrotningshotade gröna sköldpaddor. Som en del av ett bevarandeprogram har häckningsområdet för grönsköldpaddor blivit dubbelt så stort.

Korallrevets egen värld

Världen har förlorat nästan en tredjedel av korallreven de senaste 30 åren. Ett projekt med robotar pågår för att fånga och styra korallätande sjöstjärnor och ge revet en chans att byggas upp på nytt.

Korallrevets egen värld

Jättemunhajar och andra stora fiskar är verkliga allierade när det gäller att reglera och återställa revens produktivitet. Under ett år lagrar jättarna lika mycket kol i sitt fett som tusen träd.

Stora barriärrevet

Marina upptäcktsresande tar oss med in i livets frenesi på revet, med fantastiska bilder från korallrevens lek, fiskars fortplantning och fåglar och sköldpaddor som återvänder till öar för att häcka.

Världens vackraste landskap

En hisnande resa genom norra Wales, från kuststaden Harlech, genom skogsmarker och till de magnifika bergstopparna Tryfan och Mount Snowdon.

Världens vackraste landskap

Upptäck hemligheterna med det extraordinära landskapet i Queensland, Australien, från dess stora nationalparker och rika aboriginska historia till underverken i Stora barriärrevets koraller.

England: Ett år i naturen

Våren i Dales och Moors är årstiden för nytt liv då parkernas djur måste hitta en partner, para sig och föda ungar om de ska skapa nästa generation.

Kanada: Ett år i vildmarken

Kanada är jordens näst största land, men djur måste vara tuffa för att överleva här. Från flitiga bävrar till isbjörnar och små grodor har varje djur här en anmärkningsvärd historia att berätta.

Alaska: Ett år i vildmarken

Det är vinter i Alaska och djuren måste kämpa för att överleva. Djur som rävar och harar använder sin päls för att gömma sig i snön.

Arbeta i det vilda

Emma har en liten galago som behöver vård dygnet runt, en vildmarksbrand är farligt nära att förstöra Jenna och Seans hem och Annie och Lisa förser en noshörning med en livsviktig krage.

De vildaste överlevarna

För naturens jättar medför det såväl fördelar som utmaningar att vara störst. Från enorma däggdjur på land till giganter till havs - jättarnas förmåga att klara av stora problem är anmärkningsvärd.

Megazoo i Australien

Djurskötarna är spända på om uttrarna Odie och Paula kanske ska få ungar, en hälsokontroll på lejon tar en skrämmande vändning, och hur ska tandkirurgi hjälpa en tasmansk djävul att ta hand om ungar?

Veterinären i Yorkshire

Orolig för en knöl på benet har Mark tagit med borderterriern Annie till kirurgavdelningen för att träffa Julian. Peter tar sig till fårfarmaren Roland Norris som är orolig för en av sina avelsbaggar.

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en gård där vildsvinet Bernie konstigt nog inte vill äta. Räddningshunden Hector behöver en ögonoperation och Julian är på Rodney Sheards gård för att ta hand om hans baggar.

Veterinären i Yorkshire

Julian rusar över till den orolige kobonden Joe, Peter beger sig till Richards gård där ett fårs liv är i fara, och på Huddersfield-sjukhuset är schäfern Brandy lam och har ont.

Veterinären i Yorkshire

Peter känner extra press med hästen Charlie som ägs av hans systerdotter Jess. När Julian träffar Jackie Barlow handlar det oftast om hennes alpackor, men i dag är patienten hennes lilla hund Isla.

Taronga Zoo från insidan

Att hjälpa djur som kämpar i naturen är en viktig del av Tarongas DNA. När det gäller den hotade snabba papegojan, arbetar djurhållarna med ett avelprogram som syftar till att öka antalet.