OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

lördag den 4 februari

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en grannes gård i hopp om att rädda livet på ett svårt sjukt får vars infekterade fot har blivit angripen av larver.

Flodmonster

I flera år har Jeremy Wade försökt hitta jättefisken som kallas för lau-lau och kan svälja en hel människa. Nu är han fast besluten att lyckas.

Flodmonster

Jeremy fortsätter att utforska Amazonas genom att granska tre mystiska dödsfall i tre olika länder under ett uppdrag som leder honom till de mest avlägsna platserna hittills.

Flodmonster

Jeremy beger sig till våtmarker som nästan fallit i glömska för att möta en av de största sötvattenkämparna i Sydamerika när han granskar rovdjuret som stryker omkring i Blodfloden i Argentina.

Flodmonster

Jeremy har hört talas om en kroppsslukare som i trakten kallas för vattenmamman. Folk har börjat försvinna spårlöst i vattnet och han är övertygad om att ett riktigt monster ligger och lurar.

Flodmonster

Ett uråldrigt samhälle på en ö i Stilla Havet terroriseras av ett okänt vattenodjur. Kan Wade avslöja identiten på denna våldsamma angripare?

Flodmonster

På ön Sulawesi i Indonesien har flera fiskare dödats av ett mystiskt sjöodjur. Wade reser till platsen för att undersöka fenomenet närmare.

Flodmonster

Två män försvinner mystiskt i en avlägsen sjö i Malaysia. Jeremy Wade beger sig till platsen för att försöka hitta den möjliga förövaren.

Flodmonster

Vid en första eftersökning blev Wade neddragen i floden av en goonch - en mal lika stor som honom själv. Kan det vara det ursprungliga flodmonstret som är tillbaka?

Flodmonster

Wade befinner sig i Norge och följer spåren efter ett sjöodjur. Han fiskar genom isen och når extraordinära djup i ett försök att dra upp monstret innan en arktisk storm slår till.

Flodmonster

Jeremy tar sig an den största utredningen i sin karriär för att ta reda på vad som hände med fler än tusen passagerare på RMS Laconia som attackerades mitt på Atlanten under andra världskriget.

Flodmonster

Jeremy fortsätter med den största utredningen under sin karriär. I sina försök att hitta de skyldiga får han tampas med hajar och dyka ner 600 meter under vågorna för att hitta ett sjöodjurs tillhåll.

Nilen: Den ultimata floden

Nilen passerar Rwenzoribergen i Afrika. En av bergstopparna når 5000 meter över havet. Nedanför dess glaciär finns en sagoliknande skog som är fylld av blommor som lobelia och aster.

Nilen: Den ultimata floden

Nilen passerar Victoriasjön där vattenfall för oss in i Murchison Falls National Park. Längs flodbanken finns krokodiler och små fåglar som försvarar sina ägg från nilvaraner.

Nilen: Den ultimata floden

Den blåa Nilen är den vita Nilens viktigaste biflod. Dess källa finns i de etiopiska högländerna. Klipporna vid Simenbergen är gamarnas paradis och hem för många ovanliga djurarter.

Serengeti-reglerna

Res tillbaka i tiden - från Arktiska havet till Stilla havets tidvattenbassänger - med en banbrytande forskargrupp vars överraskande upptäckter förvandlar människans förståelse för natur och ekologi.

Mammuten: istidens gigant

Med datorgrafik, expertanalyser och fysiska bevis återupplivar den här fascinerande dokumentären den utdöda mammuten och dess otroliga resa mot anpassning och överlevnad.

Extrema ormar

Den här serien i två delar tar dig med på en fantastisk resa genom de hårdaste, men ändå mest fulländade, landskapen och hemvisterna för de mest extrema ormarnas fantastiska värld i Australien och Afrika.

Extrema ormar

Afrikas olika ormarter har lyckats anpassa sig för att dominera varje del av den vildaste terrängen, och utvecklats för att leva i myriaden av livsmiljöer på denna kontinent av biologisk mångfald.

Anpassad för att överleva

Vid de stora gnu-vandringarna syns miljontals djur röra sig unisont. Samtidigt öppnar säsongsbetonade händelser utanför kusterna upp en passage för nyligen födda sardiner.

Anpassad för att överleva

Lejon, schakaler, hyenor, hajar och rovfåglar är inte främmande för minsta motståndets väg. De är inte kinkiga med maten - det enda målet är att säkra deras nästa måltid.

Anpassad för att överleva

I många sociala djurgrupper slår sig utslagna hannar ihop för att bilda en enda formidabel kraft som kan störta alfahannen.

Ormfångare i Australien

Jess och Stuart får ett jobb av en morförälder vars hönshus har tagits över av en stor brunorm, och en enkel utryckning för Mick och Adele förvandlas till en livsfarlig situation.

Ormfångare i Australien

Stuart och Olivia beger sig ut till en familjs egendom där två ormar har upptäckts nära deras barns lekplats, och Micks mamma ringer på hjälp efter att ha upptäckt en mystisk svans under sin säng.

Vilda varelser med Dominic Monaghan

Dom tar hjälp av insektshandlare och skalbaggsjägare för att finna ett av världens mest ovanliga kryp - den enorma, vita goliatskalbaggen.

Vilda varelser med Dominic Monaghan

Dom utforskar Namibias vildmarker på jakt efter Afrikas farligaste tjocksvansskorpion. Den kan spruta gift en meter. Kan han undvika att bli stucken?

Störst & värst

Niall McCann följer med pytonjägarna Ruben Ramirez och George Brana på jakt och hittar ormar som slingrar sig fram på riktigt oväntade ställen.

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en grannes gård i hopp om att rädda livet på ett svårt sjukt får vars infekterade fot har blivit angripen av larver.

Veterinären i Yorkshire

Det här avsnittet uppmärksammar internationella hunddagen. Julian har opererat massor av sina klienters fyrbenta vänner, men det blir annorlunda när patienten är hans egen trogna, följeslagare, Emmy.