OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

lördag den 15 juni

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray Mears upptäcker de trädkantade gatorna i Peking, där en massiv plantering under de senaste 40 åren har förvandlat staden till en av världens grönaste städer.

Veterinären i Yorkshire

Veterinären Julian måste kasta sig in i bilen när han får ett akut samtal från alpacka-uppfödaren Jackie. En av hennes alpackor har stora problem med att förlösa sitt föl. För Peter står en kastrering på dagens schema.

Veterinären i Yorkshire

Den busiga labradoren Alfie har råkat svälja en spatel i samband med att han försökte sno mat från sina ägare. Nu måste veterinärerna hitta ett sätt att få ut den. Julian åker iväg mitt i natten för att hjälpa en ko att förlösa sin kalv.

Veterinären i Yorkshire

Läget är kritiskt när en kviga lider av stora smärtor i hoven efter en omfattande infektion. Julian gör sitt bästa för att hantera situationen men problematiska omständigheter ställer till det. Samtidigt opererar Peter på golden retrievern Holly.

Veterinären i Yorkshire

Veterinärerna på Skedale djursjukhus försöker desperat att hjälpa en hemlös katt vars ben brutits. Julian tar sig an uppdraget att kastrera en grupp alpackor och Peter gör sitt bästa för att hjälpa en liten yorkshireterrier.

Flodmonster

Jeremy är i Rift Valley i Kenya för att söka efter fiskandets rötter och de monster dessa fiskare mötte. En farlig plats, men med ett värdefullt pris: Mputa, alias Nilabborren.

Flodmonster

Den största tjurhaj som någonsin fångats drogs upp i en sydafrikansk flod. Var det ren tur eller finns det fler jättehajar i floden? Jeremy Wade granskar saken närmare.

Anpassad för att överleva

Lejon, schakaler, hyenor, hajar och rovfåglar är inte främmande för minsta motståndets väg. De är inte kinkiga med maten - det enda målet är att säkra deras nästa måltid.

Livsfarliga jägare

Var försiktig med var du sätter fötterna - gömda under stockar, i träd, tomma hålor och långt gräs finns varelser så livsfarliga att ett bett räcker för att fälla en fullvuxen elefant.

Naturens ultimata överlevare

Nedräkningen av de varelser som har de snabbaste färdigheterna i naturen för att snabbt döda byten eller undvika fara, vilket djur kommer att få förstaplatsen?

Geniala havsjägare

I Argentina förklarar Jorge hur späckhuggare gör för att komma upp på stränder. I Sydafrika studerar en marinbiolog vilka jaktekniker som kapsulan använder för att dyka ner 20 meter och nå sardinstim.

Naturens massangrepp

Dyk in i den komplexa världen av spektakulärt brutala massattacker.

Naturens massangrepp

Fokus på välkända migrerande djur i Afrika, Nordamerika och Oceanien när de förflyttar sig långväga genom några av världens fantastiska landskap och kämpar mot extrema odds för överlevnad.

Mexikos underverk

Mexiko är ett vidsträckt land, över 320 mil långt och domineras av den stora bergskedjan Sierra Madre. Res nerför denna steniga ryggrad och du kommer att upptäcka en fantastisk mångfald av liv.

Irlands vilda öar med Eoin Warner

Se hur arktiska tärnor klarar den 800 mil långa pendlingen till sommaren på Kerrys Maharee-öarna, åk på valskådning utanför Brandon Head och titta på en koloni av 1 000 gråsälar på ön Great Blasket.

Jorden sedd från rymden

Gåtfulla ringar, omotiverade linjer, plötsliga kvadrater, sedd från rymden är vår jord full av mönster. Ofta är de naturkrafternas verk. Många gånger står något djur bakom, som elefanternas luckor i Kongos regnskog. Men allt fler är resultatet av människans odling och produktion.

Fåglar

Det finns nästan 11000 fågelarter på planeten som var och en finns i olika livsmiljöer över hela världen. Vi hör de senaste historierna om hur fåglar lever tillsammans och kommunicerar.

Skottland: den nya vildmarken

På låglandet bor mer än 80 procent av Skottlands befolkning och vilda djur har ofta tvingats bort härifrån, men vissa arter gör en anmärkningsvärd comeback i och runt dess städer.

Irlands vilda öar med Eoin Warner

Se hur arktiska tärnor klarar den 800 mil långa pendlingen till sommaren på Kerrys Maharee-öarna, åk på valskådning utanför Brandon Head och titta på en koloni av 1 000 gråsälar på ön Great Blasket.

Jättar

Dan O'Neill är på uppdrag att hitta, filma och mäta de största, nu levande krokodilerna. Han följer med en inhemsk guide för saltvattenkrokodiler i hopp om att kunna spåra upp en gigantisk hane.

Irlands vilda öar med Eoin Warner

Här får vi se knölvalarnas återkomst till irländska vatten när de jagar och leker utanför Blasketöarna och unika bilder av gråsälar som utkämpar en maktkamp på de avlägsna Inishkeaöarna.

Patrick Aryees vilda värld

Patrick är i British Columbia för den årliga laxvandringen, en spektakulär migration som inte bara säkerställer överlevnaden för en art, utan också upprätthåller hela regnskogens ekosystem.

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda har bråttom att rädda en elefantkalv som fastnat i en tjuvjägares snara. Alma försöker få den senaste - och sötaste - ankomsten, babianbebisen Doodle Bob att knyta an till foster-babianmamman.

De vildaste överlevarna

Många djur kan hittas i skogar och djungler. Från snarespingviner i Nya Zeeland till geckoödlor och fossor i Madagaskar - mängder med arter har gjort sig hemmastadda bland träden.

Veterinären i Yorkshire

Ett alarmerande samtal inkommer till Julian om två alpackor som tagit sig in i ladan och frossat i skafferiet, vilket resulterat i att de har andningsproblem och kraftig salivbildning och det blir genast en kamp mot klockan för att rädda deras liv.

Veterinären i Yorkshire

Uppfödaren Chris favoritko Bertha har en klump på ögat och Julian måste utföra en operation. Peter kallas ut till Greens bondgård där Jean och Steve upptäckt ett problem med en av deras åsnor.

Veterinären i Yorkshire

Julian kommer till undsättning åt en ko som kämpar för att kalva. Peter opererar boxerhunden Boot för att ta bort en olycksbådande klump. Peter måste utföra ett jobb han helst inte vill göra i Sherenes stall.

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet förbereder sig för att släppa två vackra och svårfångade prickiga servalkatter - samtidigt deltar alla när en liten apunge anländer i ett kritiskt tillstånd.

De vildaste överlevarna

Vi möter djur som lever på extrema platser och har tagit fram unika verktyg och tekniker för att klara av tuffa utmaningar och se till att kunna leva vidare.