OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Nature

torsdag den 20 januari

Arbeta i det vilda

Storbritannien, dokumentärserie, 2019. 120. Emma har en liten galago som behöver vård dygnet runt, en vildmarksbrand är farligt nära att förstöra Jenna och Seans hem och Annie och Lisa förser en noshörning med en livsviktig krage. ,.

Gatuveterinären

Australisk dokumentärserie från 2018. 109. Genesis blir överväldigad efter att ha hört ett par personer berätta om sina liv och gänget besöker Charlie för att muntra upp henne. Han driver ett härbärge där det bor hundra räddade exotiska djur. ,.

Naturens värld: Apätande örnar

Storbritannien, dokumentär, 2010. Harpyjan är världens mäktigaste rovfågel och örnen kan ta apor som sitter på grenarna i djungeln. Filmskaparen Fergus Beeley följer en unge från födseln till vuxenlivet.

Naturens värld - snöapor

Brittisk dokumentär från 2009. En japansk biolog undersöker varför en enda apsort som bor långt norrut bland de isiga bergen på ön Hokkaido behandlas så annorlunda av människor.

Tibetanska stubbsvansmakakers kungadöme

Sydafrika, dokumentär, 2020. Den här dokumentären tog över två år att filma och avslöjar det dagliga livet hos en flock på 60 tibetanska stubbsvansmakaker som har hittat en fristad på en avlägsen bergstopp i södra Thailand.

Apornas hemliga kungadöme i Kina

Kina, dokumentär, 2020. Kinas berg är den sista fristaden för en av världens mest hotade primater - den vithåriga languren. Med bara 1 000 kvar i naturen avslöjar den här dokumentären deras intima sociala liv.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Peking och kinesiska muren. Ray Mears upptäcker de trädkantade gatorna i Peking, där en massiv plantering under de senaste 40 åren har förvandlat staden till en av världens grönaste städer. ,.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Promenerar med elefanter. Ray utforskar de tropiska regnskogarna i sydvästra Yunnan - en region som kallas Kinas Amazonas - som är hemvist för några av Kinas minsta insekter och största djur. ,.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Kinas pandor. Ray utforskar provinsen Sichuan, omringat av land i sydvästra Kina, en region av berg och bambuskogar där Kinas vilda jättepandor finns. ,.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Kattens dal. Ray är i Sanjiangyuan, ett naturreservat i utkanten av den tibetanska platån i Qinghai-provinsen som är öronmärkt för att bli landets första nationalpark, Kinas Yellowstone. ,.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Drakens land. Ray utforskar kullarna runt Li-floden i provinsen Guanxi. Detta är Kinas karstlandskap, listat på UNESCOS världsarvslista, där kullarna ser ut som en drake i dimman, tidigt på morgonen. ,.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Kinas brunbjörnar. Ray utforskar världens största gräsmarker på den tibetanska platån i Qinghai-provinsen och han är på björnjakt. Han tar sig till Shungu-klostret, där björnarna kommer för att äta munkarnas mat. ,.

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Shangri-Las hemligheter. Ray utforskar de magiska landskapen i Shangri-La i Yunnan-provinsen, skogvaktaren Yu Jianhua visar Ray var en av Kinas sällsynta varelser kan hittas - Yunnans svarta trubbnäsapa. ,.

Vilda Nya Zeeland

Nya Zeeland, dokumentär i två delar, 2019. 101. Vi tar in Nya Zeelands naturliga skönhet från Fiordland - hobbitarnas hem - till Cape Reinga, den norra spetsen där vildhästar springer längs de öde sandstränderna. ,.

Vilda Nya Zeeland

Nya Zeeland, dokumentär i två delar, 2019. 102. Vi tar in Nya Zeelands naturliga skönhet från Fiordland - hobbitarnas hem - till Cape Reinga, den norra spetsen där vildhästar springer längs de öde sandstränderna. ,.

Stora barriärrevet

Australien, dokumentär, 2021. Marina upptäcktsresande tar oss med in i livets frenesi på revet, med fantastiska bilder från korallrevens lek, fiskars fortplantning och fåglar och sköldpaddor som återvänder till öar för att häcka.

David Attenborough: Stora barriärrevet

Australien, dokumentärserie, 2016. 103. Sedan David Attenboroughs senaste besök har korallrevet dött i en alarmerande takt. Han tar en närmare titt på hur forskarna försöker rädda jordens största korallrev och varelserna som lever här. ,.

Skapandet av David Attenboroughs Stora barriärreven

Australien, dokumentär, 2015. Nästan 60 år efter sitt första besök i Stora barriärrevet, påbörjar David Attenborough en upptäcktsresa för att förstå hur revet skapades och möter djuren som kallar det sitt hem.

Flodmonster

Storbritannien, dokumentärserie, 2011. Fantommördare. Jeremy återvänder till Fitzroy River i Australien för att ta sig an sitt tuffaste uppdrag hittills - att fånga en revhaj som är en av världens mest sällsynta fiskarter. Det upptäcktes först nyligen. ,.

Vilda tuben

Brittisk dokumentärserie från 2018. 106. Två campare i Kanada blir väckta av en svartbjörn, en lejonunge får en överraskning när den försöker fånga en varan till lunch och en slug krokodil stjäl en hunds middag. ,.

Rädda den här hajen

Australien, dokumentärserie, 2020. 102. Mick Fanning är surfmästare och vildmarksvårdare, nu samarbetar han med ledande experter för att avslöja de dolda sanningarna om hajar, hot och hur man kan rädda dem från att dö ut. ,.

Det vilda Australien

Australisk dokumentärserie från 2019. Storm. Sommaren i Australien medför resor till stranden, långa dagar i solen och semestrar - men när vädret vänder och det inträffar naturkatastrofer, så kan paradiset snabbt förvandlas till en mardröm. ,.

Det vilda Australien

Australisk dokumentärserie från 2019. Jord. Australien är en fridfull plats, men under den lugna ytan lurar starka krafter som kan skapa förödelse utan förvarning. I det här avsnittet utforskar vi storskalig förstörelse. ,.

Det vilda Australien

Australisk dokumentärserie från 2019. Översvämning. Sedan européerna kom har australiska städer byggts på flodslätter trots aboriginernas varningar. Vattnet är en del av naturens kretslopp, men det för även med sig död och förstörelse. ,.

Ormfångare i Australien

Australien, dokumentärserie, 2020. Identitetsmiss. Stuart och Chris blir chockade när en vanlig utryckning förvandlas till deras livs värsta jobb, och Mick och Adele är på jakt efter en livsfarlig havsorm som gömmer sig i en trädgård i förorten. ,.

Ormfångare i Australien

Australien, dokumentärserie, 2020. Anka på menyn. Jess och Stuart får ett jobb att ta bort en stor havsorm, och det är en sorglig morgon när en husdjursanka försvinner och Mick och Adele kallas in för att fånga den skyldige. ,.

Ormfångare i Australien

Australien, dokumentärserie, 2020. Spektakulär pyton. Efter att ha försökt att fånga en stor brunorm, blir Stuart och Chris överösta av samtal från hela kusten som handlar om rutpyton, inklusive några som på bor på samma gata!. ,.

Ormfångare i Australien

Australien, dokumentärserie, 2020. Brun guldgruva. Ideliga samtal om livsfarliga brunormar håller gruppen alert. Olivia är den som råkar sämst ut efter att ha haft att göra med en stinkande Fowlea piscator i en kunds trädgård. ,.

Ormfångare i Australien

Australien, dokumentärserie, 2020. Alldeles för nära. Stuart och Chris tar bort en farlig brunorm från ett äldre pars trädgård, och Mick och Adele tar bort en envis rutpyton från baksidan av ett kontorskylskåp. ,.

Ormfångare i Australien

Australien, dokumentärserie, 2020. Tredubbla hot. Stuart och Olivia tar bort en stor rutpyton från ett hönshus, och Mick och Adele tar itu med en knepig situation där en stor brunorm gömmer sig under altanen hos en småbarnsfamilj. ,.

Episka djurmöten

Sydafrika, dokumentärserie, 2019. Opportunister. Den holländska turisten Ronald Teulings och hans flickvän Carmalita är på semester i Cape Point National Park i Sydafrika. Vad de inte vet är att de är på väg att bli rånade - av babianer!. ,.

Arbeta i det vilda

Storbritannien, dokumentärserie, 2019. 101. Will och Rachael är volontärer i reservatet för föräldralösa noshörningar. Veterinär Emily provar med en livsfarlig giraff-flytt och marinbiolog Alison hanterar nedskräpning av plast på ett nytt sätt. ,.

Taronga Zoo från insidan

Australien, dokumentärserie, 2020. Charlies promenad. Medan Taronga är stängt för allmänheten på grund av covid-19 är detta den perfekta tiden för personalen att ta Charlie, det australiensiska sjölejonet på 300 kg, på en berikande promenad i djurparken. ,.

Veterinären i Yorkshire

Storbritannien, dokumentärserie, 2016. 306. Julian försöker att rädda Millie, en mycket älskad gårdshund och en albino wallaby som heter Albert - under tiden har Peter händerna fulla med en fräck pygméget som heter Charlie. ,.

Veterinären i Yorkshire

Storbritannien, dokumentärserie, 2016. 307. Julians patienter inkluderar en häst med infekterade hovar, Peter sköter om en raskatt under förlossningen och en arg varan, och de två veterinärerna tar sig tid att besöka Great Yorkshire Show. ,.

Gatuveterinären

Australisk dokumentärserie från 2018. 109. Genesis blir överväldigad efter att ha hört ett par personer berätta om sina liv och gänget besöker Charlie för att muntra upp henne. Han driver ett härbärge där det bor hundra räddade exotiska djur. ,.