OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

V Film Hits HD

måndag den 3 juni

På V Film Hits sänds prisbelönta, blockbusters, internationella och nordiska filmer.

Bild från filmen Arrival
Arrival

Gigantiska rymdskepp landar på tolv olika positioner i världen och det är upp till språkvetaren Banks och en grupp forksare att lista ut vad utomjordingarna vill, innan ett globalt krig utbryter. Filmen har klarat Bechdel Wallace-testet.

Bild från filmen About Time
About Time

När en godhjärtad, men tafatt, ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden, beslutar han sig för att försöka använda tidsresorna för att hitta den rätta, uppvakta henne och bilda familj.

Bild från filmen Official Secrets
Official Secrets

Katharine Gun är en brittisk underrättelsespecialist vars jobb involverar rutinmässig hantering av sekretessbelagd information. En dag, 2003, innan Irakkriget inleddes, får Gun ett memo från NSA med chockerande direktiv: USA anlitar Storbritanniens hjälp med att samla in komprometterande information om FN:s säkerhetsrådsmedlemmar för att utpressa dem att rösta för en invasion av Irak.

Bild från filmen Book Club
Book Club

Vännerna Diane, Vivian, Sharon och Carol har alla stött på motgångar i livet. När de bestämmer sig för att läsa Femtio nyanser av honom i sin bokklubb vänds deras tillvaro upp och ner, och kvinnorna inspirerar varandra till att göra nästa kapitel i sina liv till det bästa.

Fallen

En ung tjej har gått i terapi och befinner sig nu på ungdomsvårdsskola efter att hon fått skulden för en ung pojkes död. Väl på skolan finner hon sig själv dragen till en annan student. Det hon inte anar är att denna student är en ängel och han har redan älskat henne i tusentals år.

Bild från filmen Kungens val
Kungens val

Den 9 april 1940 stod nazityska trupper redo att invadera Norge. Den norske kungen Haakon VII tvingas välja mellan att fortsätta kampen mot tyskarna eller att samtycka till deras ockupation av hans land.

Bild från filmen You Hurt My Feelings
You Hurt My Feelings

En romanförfattares långvariga äktenskap ställs plötsligt på ända när hon hör sin man ge sin ärliga reaktion på hennes senaste bok. En film om tillit, lögner och de saker vi säger till de som vi älskar mest.

Cake

Claires kropp är full av ärr, hon har smärta i ben och rygg, mår psykiskt uselt och är känslomässigt tom. När en kvinna i hennes terapigrupp begår självmord får Claires liv dock en ny drivkraft. Filmen har klarat Bechdel Wallace-testet.

Devil's Knot

Gripande drama om de ökända morden på tre åttaåriga pojkar i en liten stad i Arkansas, USA, 1993. Polisen anhåller tre tonåringar för de bestialiska morden men en mor och utredare misstänker att sanningen kan vara ännu värre.

Bild från filmen Alltid nära dig
Alltid nära dig

Den ensamstående fönsterputsaren Johns tillvaro kretsar kring hans fyraårige son Michael, vars mamma lämnade dem kort efter födseln. Nu står John inför sitt livs svåraste beslut - han har fått veta att han bara har månader kvar att leva, och måste hitta en kärleksfull familj som kan ge hans älskade son en trygg uppväxt. Han träffar en rad möjliga adoptivföräldrar, men hur bedömer man en familjs lämplighet att ha hand om ens barn efter ett kort möte?

Bild från filmen Pig
Pig

En enstörig tryffeljägare lämnar tryggheten i Oregons vildmarker för att söka upp den stadsbo som stulit hans tryffelgris. I Portland finns både den han söker, och det brokiga förflutna han helst vill glömma.