OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

torsdag den 5 oktober

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovsgänget beger sig till Madeleine och Måns i Eslöv där de bor med sina fyra barn och en massa djur. De behöver hjälp med att få lite mer utrymme för att kunna samla hela släkten för julfirande.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Poliserna Jimmy och Jonny är med om en vild biljakt i Strömsund. Akutläkaren Mats på Höglandsjukhuset i Eksjö tar hand om en man som har dragit axeln ur led. Polisen Richard jagar en man som pistolhotat flera personer i Kristianstad.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

I Eksjö har en kvinna plötsligt förlorat medvetandet och ambulanssjuksköterskan Claes skyndar sig dit. Polisen Jimmy är med om en biljakt i Östersund och brandmannen Thomas larmas ut till en allvarlig bilolycka i Stockholm.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Norrström åker till Åbo i Finland för att fira mamma Mirkas morfars 90-årsdag. Familjen Lindén reser på semester till Tyskland. Familjen Davidsson fixar ordning och sedan blir det ett besök på Science centret Upptech i Jönköping.

Veterinärerna

Schäfern Dixon som har en svullen hals undersöks av veterinär Louise Lindholm. Hästen Currylette har haft problem att ta sig över hinder på fälttävlan. I Skånes djurpark besöker veterinär Kalle Nordfeldt och kollegan Maria parkens grävlingar.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmännen Peter och Jocke får larm om en brinnande villa i Stockholm. Utanför Hässleholm konfronteras poliserna Johan och Fredrik med en mycket aggressiv man och läget blir snabbt allvarligt.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Thomas får larm om en lägenhetsbrand i Stockholm. Akutläkaren Mats tar hand om en kvinna med en handledskada. Ambulanssjukvårdaren Ulrika rycker ut till en trafikolycka.

Veterinärerna

Den franska bulldoggen Maja har ett blåsljud på hjärtat. Bondkatten Sotis har fått näthinnelossning på båda ögonen. Cavalier king charles spanieln Eros lider av den kroniska sjukdomen syringe mylonite och dvärgschnauzern Evita kan vara dräktig.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Familjen Ramstrand bor i ett stort hus men köket är gammalt och trångt. Bygglovsgänget bestämmer sig för att flytta köket till vardagsrummet i stället. Matte och Willy bygger dessutom ett skrivbord med en specialfiness.

Bild från filmen Amazing Hotels
Amazing Hotels

Det har blivit dags för Monica och Giles att besöka Storbritanniens högsta hotell, Shangri-La. Här är servicen på en helt egen nivå och inga utmaningar är för stora för hotellets personal.

SOS Djur

Dvärgschnauzern Ronja har blivit biten av en annan hund. Distriktsveterinären Cecilia tar hand om ett får som bara kan gå i cirklar och djurambulansföraren Stig rycker ut till en dräktig katt som blivit påkörd.

Världens bästa veterinär

Den 11 månader gamla mopsen Britney är en riktig prima donna och en riktigt mopsig ung dam. Nu kommer hon till Noel då hennes ägare misstänker att hon lider av en neurologisk skada. Den lilla Jack Russel-valpen Bella har ramlat från en cykel.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov möts av en stor vind och ett påbörjat ombyggnadsprojekt hos familjen Wood. De behöver kavla upp ärmarna om de ska lyckas få till fyra barnrum. Frågan är om tiden kommer att räcka till den här gången.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Ett inbrott pågår i Hässleholm och poliserna Johan och Fredrik kallas dit. Brandmannen Magnus får larm om en våldsam trafikolycka mitt i rusningstrafiken i centrala Stockholm. Mats och Nils-Gunnar larmas till en man med kraftiga smärtor.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

En bil har kört rakt in i en taxi i hög fart och ambulans skickas till platsen för att hjälpa taxichauffören som skadats illa. En man blöder kraftigt efter att ha skurit sig i benet och en kvinna har brutit armen under en promenad.

Grand Designs UK

Vi gör ett återbesök hos Vicky och Ed, har de äntligen fått klart sitt stora hus som påminner om ett fort?

Världens bästa veterinär

Julie kommer till kliniken med sin lilla terrier Ren som blivit attackerad av en annan hund och fått sin ena tass avsliten. Det blir känslosamt när fem år gamla och 70 kilo tunga Newfoundland-hunden Tallulah behöver Noels hjälp.

Incredible Hotels

Vi är i Storbritannien där vi besöker två hotell som verkligen speglar landets rika historia och kungliga elegans. På sydkusten hittar vi det majestätiska Solent Fort och vi går i prinsessan Dianas fotspår när vi beger oss till London.

Mitt galna hem

En gammal brandbil görs om till en bar, där det ska samlas in pengar till brandmännens välgörenhetsorganisationer. 23-åriga Max bygger en hydda från scratch. George besöker också ett fantastiskt hem i Chile.

Veterinärerna

Samojedhunden Charlie kräks blod, elitloppsvinnaren Nagar ska på hälsokontroll, den franska bulldoggen Fleet lider av en ansiktsförlamning och shih tzun Sebbe har ett otäckt eksem. Det blir även inslag med bland annat bältdjuret Hermann.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Hos familjen Norrström får mamma Mirka ta hand om morgonbestyren med barnen eftersom pappa Peter ger sig av tidigt till jobbet. Pappa Kenneth hos familjen Lindén försöker få ihop logistiken med allt pendlande det innebär att bo på en ö.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovsgänget är i Linnerud för att hjälpa en familj att få ett nytt kök.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Polisen Daniel i Huddinge rycker ut på ett brådskande knivlarm. En våldsam brand bryter ut och Jörgen från Brännkyrka brandstation kämpar med att få stopp på den. Kristoffer får ett larm om ett otäckt ärende.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Johanna berättar om dagen då hon var inblandad i en trafikolycka. Sune var med om en smärtsam natt. Christina och Tomas son skadades svårt och de delar med sig om hur de upplevde händelsen.