OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

måndag den 17 januari

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2013. Här skildras vardagen för den hårt arbetande polisstyrkan på Nya Zeeland. Kamerorna följer till exempel med narkotikateam och motorvägspatruller ut på fältet. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2013. Här skildras vardagen för den hårt arbetande polisstyrkan på Nya Zeeland. Kamerorna följer till exempel med narkotikateam och motorvägspatruller ut på fältet. ,.

Helikopterakuten

Brittisk dokumentärserie från 2016. Helicopter ER. En man har blivit attackerad av en flock kor och har livshotande skador. En kvinnlig ryttare har kastats av sin häst och kan ha blivit förlamad men hon är orolig över att ha blottat sig. En pensionerad brandman måste skäras loss ur sin bil efter en krock. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Det är en kamp mot klockan när Peter åker på larm om en nyfödd kalv med livshotande skador. Örnen Tazmin gör sitt yttersta för att inte samarbeta med personalen på sjukhuset och illern Dexter tar sig ett smakprov av Julian. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. Staffen Boris föddes med gomspalt och har hittills genomgått sju operationer. Alla har misslyckats och nu börjar tiden rinna ut. Men ägaren Jess vägrar att ge upp och skriver till Chris i hopp om att få hjälp. Det blir en knepig operation för Chris. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. En man går bärsärkagång på en skärgårdsö och Ålandspolisen Johan åker dit. Brandmannen Mats rycker ut när en aggressiv man hotar en barnfamilj. Brandmannen Tony larmas till en lägenhetsbrand. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. Sjöbevakaren Magnus på Åland rycker ut när en båt tar in vatten. Polisen Kristoffer i Haninge larmas till ett pågående inbrott. Brandmannen Tony från Farsta skyndar sig till ett brinnande radhus. ,.

Bild från filmen Paddington Station
Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. En lastbil kolliderar med en tågbro och en kvinna drabbas av hjärtstillestånd inne på stationen. Dessutom gör man ett alarmerande fynd av omärkta behållare innehållande någon form av kemisk substans. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. Denna gång återser vi hunden Chester som hatar skateboardåkare. Hans ägare är oroliga för att han kommer skada någon på grund av sitt beteende. Den lilla musen Pinot har drabbats av cancer men att operera ett så pass litet djur blir en stor utmaning. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Det är mycket känslor i luften när Peter möter räddningshunden Misty. Hennes ägare är en äldre kvinna och när det står klart att hon behöver opereras är oron stor. Samtidigt behöver kattungen Lucky vård efter att ha attackerats av en hund. ,.

Bild från filmen Paddington Station
Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Paddingtons särskilda poliskår jagar ikapp en mystisk inkräktare som påminner om spindelmannen. Senare genomför personalen på stationen en namngivningsceremoni av ett nytt tåg där namnet är en hyllning till skaparen av den berömda björnen Paddington. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2010. Familjen Norrström bor i Märsta med sina 9 barn på 95 kvadrat. Hos familjen Johansson är det dags för mamma Tina att börja arbeta efter 15 års mammaledighet. Familjen Wetterholm går i väntans tider och ska snart få sitt åttonde barn. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. En aggressiv man orsakar problem för polisen Andreas. Polisen Johan på Åland jagar en efterlyst person. Brandmannen Matte rycker ut till en rökfylld lägenhet. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. Brandmannen Matte från Farsta skyndar sig till en villabrand. Haningepolisen Sebastian får larm om skottlossning på en skola. Janne från Farsta brandstation får en hektisk kväll med flera bränder. ,.

Trauma rescue squad

Brittisk dokumentärserie från 2019. I West Yorkshire försöker sjukvårdspersonalen hjälpen en tolvårig flicka som misstänks vara påverkad av en okänd substans. Ambulansföraren Alex åker på larm om en bilolycka men har svårt att diagnostisera föraren eftersom han inte pratar engelska. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2020. Inside the Ambulance X. Ambulanspersonalen hjälper ett barn som gjort kullerbyttor, en flicka som trillat ned för trappen och en pensionär med akut sepsis. I Dudley får en alkoholiserad person magproblem och personalen träffar en härlig 95-åring.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Den sju år gamla franska bulldoggen Tom har både bukspottsinflammation och lunginflammation och dessutom en trasig disk i ryggraden. Katten Marley har blivit påkörd av en bil. Labradoren Lyra lider av konstant smärta i ryggraden. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Kevin och Natalies värld faller samman när deras älskade hund Otto blir allvarligt sjuk i cancer. Rottweilervalpen Elvis kommer till kliniken då han har svårt att gå. Lilla Gucci är bara sju veckor men har haft oturen att bryta tassen. ,.

Timmarna efter mordet

Kanadensiskt kriminalprogram från 2017. En student blir mördad utanför sin skola och förövaren ses fly mordplatsen i en röd bil. Polisen återskapar studentens sista 24 timmar i livet och hittar ett flertal misstänkta. Men allt hänger på att hitta bilen och knyta den till skytten. ,.

Timmarna efter mordet

Kanadensiskt kriminalprogram från 2017. En 16-årig hejaklacksledare hittas mördad på gränsen till Texas. Polisutredarna har att flertal misstänkta men saknar teknisk bevisning för att väcka åtal. Men detta ändras när man gör ett genombrott som riktar misstankarna mot en närstående. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Diane kommer till kliniken med sin 12-åriga katt Pixie som har blivit påkörd av en bil. Noel använder sig av bionik och hoppas att ett implantat kan hjälpa Pixie att gå igen. Labradoren Mojo riskerar att bli förlamad. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Den 11-åriga katten Shrodinger har blivit påkörd och Noel Fitzpatrick gör allt i sin makt för att rädda benet. Bulldoggen Louis älskar glass och ost, men hans hälsa blir lidande. Noel ordinerar en nyttigare diet och vattenterapi. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Brandmännen Jocke och Peter får larm om en man som hotar att ta sitt liv på en välbesökt gata i Stockholm. I Eksjö skyndar sig ambulanssjukvårdaren Claes till en man som befarats ha drabbats av en stroke. I Strömsund försöker poliserna Jimmy och Anna-Karin att bekämpa den växande tonårsfyllan. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Poliserna Simon och Rickard i Kristianstad får larm om ett pågående inbrott där det finns risk för att den misstänkte har både kniv och andra vapen. Specialistläkaren Mats i Eksjö får in en liten flicka med brännskador. Brandmannen Jörgen åker till en brinnande lägenhet. ,.