OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

måndag den 6 februari

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov befinner sig i Nyköping för att hjälpa Ami och Kai att få ordning på Amis föräldrahem som hon tog över vid unga år. Bygglovsänget rensar ur källaren och installerar en tvättstuga. Det blir också en myshörna och förvaring.

Kronofogden knackar på

Matt och Garry åker till Wolverhampton för att hitta en man som har agerat borgensman åt sin dotter. Fadern blir ursinnig och kronofogdarna hamnar mitt i ett familjedrama. Stewart och Iain hamnar i ännu en tuff situation när de tvingas lugna ner en gäldenärs ursinniga partner.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmännen Peter och Anders försöker släcka en eldsvåda i en butik. Ambulanssjuksköterskorna Sara och Mats tar hand om en liten pojke som drabbats av andningsvårigheter. Polisen Martin och hans kollegor åker på larm om ett väpnat rån.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Annika måste åka ambulans till sjukhuset när värkarna sätter i gång. Hos Irene och Helen blir en av pojkarna instängda på vinden. Sami fyller år och familjen Nikula ska överraska honom men det visar sig bli svårt.

Veterinärerna

I Skånes djurpark fångar Kalle och hans kollegor in några linderögriskultingar för undersökning. En av kultingarna visar sig vara i dåligt skick. Anna vaccinerar ett busigt hundgäng och pudlarna Aron och Spike ska opereras av Jannis.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Jörgen larmas ut till en lägenhetsbrand på tionde våningen. Poliserna Gustav och Daniel skyndar sig till ett lägenhetsbråk. Daniel tar hand om en aggressiv man som går längs motorvägen i Haninge.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Conny berättar om arbetsplatsolyckan som kunde ha kostat honom livet. Jasmin minns den dag då hon hjälpte till vid en våldsam garagebrand. Jakob berättar om när han var med om en allvarlig skidolycka i Bydalen och hämtades med ambulanshelikopter.

Mitt galna hem

George är fascinerad av ett pars plan att skapa ett mobilt hem av en buss, där det till och med får plats ett garage. En pilot bygger ett trädgårdskrypin av ett litet plan. George observatoriebygge leder honom till ett av världens största teleskop.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov befinner sig i Nyköping för att hjälpa Ami och Kai att få ordning på Amis föräldrahem som hon tog över vid unga år. Bygglovsänget rensar ur källaren och installerar en tvättstuga. Det blir också en myshörna och förvaring.

Veterinärerna

Kalle på Skånes djurpark avmaskar parkens två rödrävar. Cecilia gör ett ultraljud på hunden Greta då man misstänker att hon har problem med levern. Maria på Gärdet i Stockholm undersöker hunden Rookis onda öra.

Djurskyddarna

En schäfertik med svår klåda måste omhändertas. På en gård utanför Höör lever ett stort antal djur i misär. En blandrashund blir inblandad i ett slagsmål och polisen omhändertar hunden. Det uppmärksammade fallet med krokodilen får ett lyckligt slut.

Mitt liv som valp

Jack russellvalpen Jaxy övar sig i att lyssna på matte Andrea Brodin men hon tycker det är roligare att jaga änder. Collievalpen Mums går på agilitykurs för att träna sig i att bli mer modig. Dalmatinervalpen Bonnie verkar tro att det är hon som bestämmer.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov beger sig till familjen Granlund i Ockelbo som behöver hjälp med sin nedervåning. Matte, Willy och Lotta fixar tre rum och hämtar inspiration från naturen. Matte upptäcker att han har en speciell koppling till familjen.

Mitt galna hem

En gammal brandbil görs om till en bar, där det ska samlas in pengar till brandmännens välgörenhetsorganisationer. 23-åriga Max bygger en hydda från scratch. George besöker också ett fantastiskt hem i Chile.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Sjukvårdspersonalen beger sig till en dement 80-årig kvinna som behöver vård. Men för att få komma in i hennes bostad behöver de först vinna hennes förtroende. Samtidigt vårdar Hannah och Aaron en man med buksmärtor.

Bild från filmen Grand Designs
Grand Designs

Kiropraktorn Steph och Alex vill bygga en stilren modern bondgård på släktens mark, något Steph drömt om i 20 år. Men pengarna tryter, livet i husvagn förlängs och designen måste förändras helt.

Akuten - Bakom kulisserna

På Australiens största akutsjukhus Royal Melbourne står Dr Emma inför en farlig situation då hon försöker hjälpa en aggressiv man med livshotande knivskador. Dr Mark lugnar en fabriksarbetare som befinner sig i svår chock.

Barnmorskor på landsbygden

Steffi och hennes man Tom lever på en gård långt ut på landsbygden. Steffi vill föda sitt andra barn på sjukhus men bebisen har bråttom att komma ut. Den blivande mamman Sandras förlossning har pågått i 40 timmar och tär både på mamman och barnet.

Married at First Sight Australien

De sista dejterna lider mot sitt slut. De kvarstående paren börjar morgonen med förhoppningar inför en romantisk dag och att kunna reda ut några problem innan det är dags att förbereda sina sluttal till varandra.

Hundcoachen

Hunden Hugo hatar att åka bil. Han vill inte ens närma sig bilen. Fredrik inser att problemet inte ligger hos Hugo utan hos husse Peter som daltar för mycket med hunden. Sedan beger sig Fredrik till Uppsala och träffar hunden Majki.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Bob i Staffanstorp måste åka på tjänsteresa och Mia blir ensam med de fem barnen. Familjen Johansson har fullt upp med alla barnens aktiviteter. Rose-Marie tar med sig alla åtta barnen på sin vernissage.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovstrion befinner sig i Kumla för att hjälpa familjen Fhager med att renovera fasaden på deras hus samt entrén och fixa uteplatsen. Pappa Josef är trött på att slå i huvudet i entrén och de behöver hjälp med att planera trädgården.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

I Hässleholm åker poliserna Johan och Henrik ut på ett svårt och känsloladdat larm. Brandmannen Magnus kallas till en lägenhetsbrand och ambulanssjuksköterskan Ulf hjälper ett barn som har svårt att andas.

Kronofogden knackar på

Domstolen gav fogden rätt att tömma den arbetslösa kocken Francesco Macchiarelli hus i Wiltshire.