OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

tisdag den 13 juni

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bygglov

Olle och Andrea Tholstrup har haft det tufft, bland annat drabbades Olle av en mindre stroke när Andrea var höggravid med familjens tredje barn. Bygglov kommer till familjens undsättning och ser till att barnens rum blir färdigställda.

112 - på liv och död

Polisen Jakob larmas ut till en hotad kvinna. Ambulanssjuksköterskan Janne skyndar sig till en patient med förmaksflimmer. Jocke och hans kollegor på Johannes brandstation får larm om en båtolycka mitt i centrala Stockholm.

112 - på liv och död

Polisen Hanna stoppar en bil i Åmål. Ambulanssjuksköterskan Janne skyndar sig till en patient med andnöd i Karlskrona. Polisen Calle får larm om en butikstöld där tjuvarna tros finnas kvar på platsen.

Familjen Annorlunda

Familjen Norrström åker och hälsar på mormor i Märsta och efter det firar de halloween. Familjen Ilmrud besöker ett akvarium och mamma Madeleines fiskfobi kommer upp till ytan. Familjen Wahlström beger sig till Boliden för att hälsa på Annas son.

Veterinärerna

Tävlingshunden Spurius ska opereras efter en olycka på kapplöpningsbanan och husse och matte oroar sig för hans framtid. Veterinär Eva Molin hjälper bondkatten Oscar som har skadat tänderna. I Skånes djurpark besöker veterinären Kalle Nordfelt och hans kollegor parkens renar som ska vaccineras.

112 - på liv och död

Brandmannen Peter larmas till ett rökfyllt bostadshus i Stockholm. Ambulanssjuksköterskan Miriam åker till en patient som har ramlat, men som visar sig ha helt andra symptom. Polisen Henrik kämpar med ungdomsfylla under en stökig helg i Hässleholm.

112 - på liv och död

Brandmannen Thomas får larm om en allvarlig bilolycka där en bil kört rakt in i ett bostadshus. När en väktare får problem med en våldsam man får polisen Johan rycka ut.

Veterinärerna

På Skånes djurpark ska en av parkens berguvar fångas in för att undersökas och avmaskas. I Norsholm undersöker veterinär Cesar Guevara labradoren Brandon som har stora sår på huden. I Hässleholm tittar veterinär Karin Löfquist på hunden Elmo vars framben växer ojämnt.

Bygglov

Bygglov åker till Kolmården för att hjälpa bonden Karlsson. Familjen har en niomånaders baby och deras övervåning är helt öppen utan räcke. Trion sätter genast igång att barnsäkra huset. Huset får även ett nytt sovrum, gästrum och förvaring.

Akuten - Bakom kulisserna

Dr Michelle syr ihop en ung man som hade oturen att gå in i en vägg med ögonen fästa vid sin mobiltelefon. Dr Emma hjälper en patient som riskerar att förlora sina fingrar efter en bilkrasch. Ett offer för en skottlossning håller Dr Mark sysselsatt.

SOS Djur

Stig försöker rädda några ankungar som är fast i en fontän. Ulrika opererar tävlingshästen Caruso som har problem med ryggen. Hunden Jackie kommer in akut då hon har en inflammation i analsäcken men det är svårare än man trott att behandla henne.

Veterinären på Bondi Beach

Alex är chockad efter att Bulldog Honey svalt en sked. Danni kontrollerar en misstänkt knöl på en åldrande kompis och Alison behandlar Ryders obehagliga sår.

Bygglov

Bygglov beger sig till familjen Granlund i Ockelbo som behöver hjälp med sin nedervåning. Matte, Willy och Lotta fixar tre rum och hämtar inspiration från naturen. Matte upptäcker att han har en speciell koppling till familjen.

112 - på liv och död

Brandmannen Micke, som jobbar på Brännkyrka brandstation, åker till en brand en bit utanför staden. I Västerås stöter polisen Elin på problem vid en fotbollsmatch. Ambulanssjuksköterskan Christer åker på ett larm till en bebis som slagit i huvudet.

Inside the Ambulance

En tre veckor gammal bebis har problem med att andas och läget är kritiskt. Laura och Dimitri vårdar en äldre dam som ramlat och slagit i huvudet i gatukanten och Gaz åker på larm om en misstänkt storke-patient.

Grand Designs UK

Harry och Briony Anscombe har flytt storstaden London för att bosätta sig i idyllen Cornwall med sina tre små barn. De planerar att bygga ett gigantiska modernt hus, inspirerat av kultfilmen Ferris Bueller's Day Off från 80-talet.

Veterinären på Bondi Beach

Dannis älskade hund Bear har haft flera läskiga krampanfall och nu behöver hon ta reda på vad de beror på. Audrey och Alison tar hand om katten Paco som varit i bråk med en annan katt och fått en ögonskada.

Akuten - Bakom kulisserna

Säkerhetsvakterna får mycket att göra när en våldsam man försöker smeta ner sjukhuspersonalen med blod. Dr Mya försöker lugna en patient som blir upprörd över näsblod. En ung kvinna har kraschat med bilen och är orolig för sin pappas reaktion.

24-Hour Baby Hospital

Ecaterina förs hastigt till akuten eftersom hennes femte barn har bråttom att komma till världen. Före detta atleten Mary gör sig redo för förlossning efter att ha skjutit upp sin cancerbehandling tills hennes barn är fött.

Veterinärerna

Älgkon Hedda i Skånes djurpark mår dåligt vilket även drabbar hennes kalv. Katten Sotis har blivit av med en bit av sin svans och ridskolehästen Candy som i många år lärt barn att rida har nu blivit halt.

Familjen Annorlunda

Annika och barnen överraskar superpappan Conny med sovmorgon och en utflykt värdig en raggare. Familjen Zeeck gör pärlhalsband för att hjälpa barn med cancer. Matilda och Sami försöker avsluta ett av alla ofärdiga projekt de har i huset men den rastlösa familjen tröttnar snabbt.

Bygglov

Bygglovstrion befinner sig i Kumla för att hjälpa familjen Fhager med att renovera fasaden på deras hus samt entrén och fixa uteplatsen. Pappa Josef är trött på att slå i huvudet i entrén och de behöver hjälp med att planera trädgården.

112 - på liv och död

Brandmannen Anders kämpar för att rädda livet på en man som drabbats av hjärtstillestånd. Sjuksköterskan Maria åker på larm där en flicka drabbats av krampanfall. I Kristianstad jagar polisen några rånare.

112 - på liv och död

Poliserna Johan och Fredrik patrullerar i centrum. Sjuksköterskan Maria beger sig till en man som varit sängliggande i tre dagar. Brandmännen Anders och Peter åker på larm där en byggarbetare fått en hiss över sig.