OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

tisdag den 6 december

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovstrion är i Strömstad där de fixar en terrass till en familj.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Poliserna Annsi och Gunilla letar efter en stulen motorcykel. Haningepolisen Mats och hans kollegor tampas med några stökiga ungdomar som dricker alkohol på en strand och stör boende i området.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

En aggressiv man orsakar problem för polisen Andreas. Polisen Johan på Åland jagar en efterlyst person. Brandmannen Matte rycker ut till en rökfylld lägenhet.

Veterinärerna

Collietiken Bella blir ultraljudsundersökt för att avgöra om hon har valpar i magen. Franska bulldoggen Zuki får sina trånga nosborrar opererade. Sälarna i Skånes djurpark får targetträning.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Hos familjen Norrström är det dags för Nellies sexmånaderskontroll. Hemma hos familjen Ilmrud får pappa Peter fullt upp när mamma Madde tar sig lite egen tid. Familjen Göransson-Stenman åker iväg för att storhandla vilket inte alltid är så lätt.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Thomas får larm om en lägenhetsbrand i Stockholm. Akutläkaren Mats tar hand om en kvinna med en handledskada. Ambulanssjukvårdaren Ulrika rycker ut till en trafikolycka.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Ambulanssjukskötaren Claes åker på larm till en hjärtsjuk man. Polisen Martin blir tvungen att kalla på förstärkning vid en husrannsakan. Brandmännen Stefan och Johannes försöker rädda en man som ramlat i vattnet.

Djurskyddarna

Djurambulansen i Skåne får larm om elva hästar som står utomhus utan varken mat eller vatten. En hund har fött valpar under en husvagn och Sebbe rycker ut för att försöka rädda dem från att frysa ihjäl.

Mitt galna hem

Kay skapar en skidstuga av en gammal ambulans. George tar med sig Will för att njuta av en liten bit av Afrika, utan att lämna Storbritannien. Sedan åker han vidare för att besöka ett fantastiskt bygge inspirerat av naturen.

Hundar utan hyfs

Denna gång besöker Graeme en sångerska som har problem med sin chihuahua.

Djurskyddarna

Djurambulansen följer med polisen på larm till en gård där det finns nio vanvårdade hästar. Dessutom hittar de två hundar inlåsta i garaget. Sebbe omhändertar en sjuk hund som lever i misär i en husvagn.

Världens bästa veterinär

Deborah och Rebecca - mor och dotter - kommer in med den älskade åttaåriga mopsen Marley som har så svåra armbågssmärtor att det är svårt för honom att gå.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bilar, bågar och blues är Peters och Buttans i Uddeholm stora intressen. De bor i en industribyggnad och har allt de behöver, utom en kombinerad veranda och konsertscen. Nu får de hjälp av Bygglov att uppfylla sin dröm.

Mitt galna hem

Vi får träffa en 21-årig träningsentusiast som omvandlar en gammal järnvägsvagn till ett komplett, lyxigt gym med bastu. Vi möter också en man som vill skapa ett romantiskt hem av en viktoriansk toalett.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Oroliga föräldrar ringer efter hjälp då deras sextonåriga son börjat hosta blod. Larm inkommer om en man med allvarliga bröstsmärtor och Hannah och Michelle är snabbt på plats. Samtidigt hjälper Matt och Leon en äldre kvinna som ramlat illa.

Hissnande husflyttar

Monique och Graham köpte en charmig stuga från 1920-talet som de vill ställa vid sin nuvarande bostad. De räknade inte med utmaningen att behöva såga huset i två delar och frakta det på smala landsvägar mitt i natten.

Världens bästa veterinär

Newfoundlandshunden Wilson som är tre år gammal har svårt att gå på grund av allvarliga problem med frambenen. Han har opererats flera gånger, men hittills har ingen veterinär lyckats räta ut benen.

Hundar utan hyfs

Graeme träffar hunden Baxter som har ett osunt förhållande till paraplyer. Så fort Baxter ser ett paraply blir han tokig.

Married At First Sight UK

Paren ger sig av på sina sista dejter innan experimentets slut. Det blir ett tillfälle för att få tid från gruppen och tänka på framtiden. Men frågan är - kommer dejterna stärka deras band eller leda till svåra diskussioner?

Bild från filmen Unga föräldrar
Unga föräldrar

Filippa fyller 17 år och firar tillsammans med familjen. Samtidigt har Linnea och Johan egentid för första gången sedan Vilgot kom. Sofie och Viktors hem har förvandlats till en sjukstuga och Felicia går till sin psykolog för att prata om ångest.

Bild från filmen Unga föräldrar
Unga föräldrar

Sofie åker till barnmorskan och Felicia tar med Lorine på ett besök hos frisören. Linnea och Johan flyttar äntligen in i sin nya lägenhet och Moa har separationsångest då hon ska till Göteborg och måste lämna familjen hemma.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Pappa Peter hos familjen Norrström bygger styltor med barnen sedan gör de äppelmust. Familjen Wahlström delar upp sig så mamma Anna får umgås med tjejerna och pappa Christian med killarna. Hos familjen Ilmrud får pappa Peter frukost på sängen.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Familjen Karlsson i Ulricehamn får hjälp med att renovera sin kyrksal. En del av altaret rivs för att göra plats för ett kök med köksbänk i betong. Matte och Willy bygger en hylla och Madde inreder matsal och vardagsrum.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Peter går in i en brinnande butik för att söka efter en person. Ambulanssjuksköterskan Maria åker på larm där en kvinna ramlat ihop. Polisen Emma försöker stoppa ett knivslagsmål.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Magnus befarar det värsta när han får larm om en försvunnen pojke i Stockholm. Ambulanssjuksköterskan Erik får larm om en liten flicka som har kramper.