OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

torsdag den 20 januari

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Polisen i Whanganui får ett larm om ett knivbråk. Konstaplarna genomsöker den påstådda brottsplatsen och hittar slutligen ett det misstänkta brödraparet i närområdet. En upprörd man trakasserar sin före detta partner men undviker att begå ett brott. Konstaplarna Dan Rushton och Quake tar hand om en otillåten besökare. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2016. En ung förare orsakar kaos på en sidoväg i Hamilton. Konstaplarna Emily Savage och Michael Rouse ansluter till flertalet enheter i jakten på en flyktbil. Två poliser försöker lösa ett potentiellt vapenbrott, men omständigheterna är långt ifrån optimala. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2016. Sergeant Chris McLellan genomför slumpmässiga nykterhetskontroller och får agera omgående. En grupp berusade fiskare orsakar problem i Opua. Tim Sanders och Anthony Ateyo hjälper en bensinsniffande man att komma hem. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2016. Police Ten 7. Den Waikato-baserade hundföraren Matt Hay tar hand om en berusad förare som var nära att köra av vägen. Konstaplarna Johann Van Loggerenberg och Sarah Halvorson rycker ut vid ett tidigt eftermiddagsslagsmål. En knivbeväpnad anfaller ett oförväntat offer. ,.

Helikopterakuten

Brittisk dokumentärserie från 2016. Helicopter ER. När en stor olycka äger rum på ett lantbruk filmas allting av en övervakningskamera och de tre unga offren måste akut räddas. En femårig pojke blir påkörd på väg till skolan. Helikopterambulansen tar sig också an en utmanande räddningssituation i en ravin. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. En nybliven ko-mamma med en infekterad hov behöver akut behandlas och en får-mamma har förlossningsproblem. Det visar sig bli procedurer som är allt annat än enkla. Kommer veterinärerna lyckas återförena mammorna med sina bebisar?. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. Chris åker akut till en djurpark för att hjälp två små tasmanska djävlar, Lara och Lily, som lider av en mystisk sjukdom och är på väg att avlida. Kommer Chris kunna rädda de söta ungarna? En koala lider av ett skadat öga. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Polisen Mattias får larm från en skola där en man ligger blodig och avsvimmad på marken. Ambulanssjuksköterskan Catharina rycker ut till en man som plötsligt blivit okontaktbar. Brandmannen Jocke åker ut med brandbåten för att söka efter en försvunnen person. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Bollnäspolisen Andreas gör en husrannsakan i jakt på narkotika. Brandmannen Andreas befarar det värsta när han får larm om en brinnande husvagn vid Kaknästornet. I Bollnäs ställs polisen Fia inför ett mordhot. ,.

Bild från filmen Paddington Station
Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Det är festivaldags och Paddington svämmar över av passagerare samtidigt som en översvämning i Devon hotar att stänga ner hela tågtrafiken. Dessutom måste man riva en illegal bosättning på järnvägsbolagets mark. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. Två boxer-valpar som vandrat runt på stan hittas av polisen och det visar sig att den ena brorsan blivit påkörd och är illa däran. En gris bökar runt ovanligt mycket och förstör trädgården för sin ägare. Kan Chris hjälpa till?. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Toby sköldpaddan har tappat matlusten och behöver hjälp av Julian innan det är för sent. Det vankas hundvalpar, en katt har en fraktur och en lama behöver klämma en finne - inte ett lätt jobb för den med hovar och inte händer. Tur att hjälp finns. ,.

Bild från filmen Paddington Station
Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Det är påskhelg och resetrycket är högt och med fler passagerare kommer det fler problem. Senare genomför en personalstyrka om 500 personer ett omfattande byte av signalsystemet. Moses håller utkik efter plankare. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2010. Tina och Jörgen får lite tid på tu man hand och reser till Stockholm där de bland annat går på musikal. Familjen Wetterholm försöker få alla barnen i ordning för att åka på minigympa, vilket inte är så lätt. I Märsta bygger pappa Peter ett cykelhopp till barnen. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Håkan och Mackan får ett allvarligt larm om en man som plötsligt tappat talförmågan och de åker dit. En lägenhet brinner och brandmännen på plats, Anders och Jocke, befarar att det kan finnas människor kvar i huset. I Västerås har en sjuårig pojke försvunnit och polisen Åsa söker efter honom. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. I Hässleholm har poliserna Johan och Fredric fått ett larm om misshandel och åker för att reda upp situationen. Brandmännen Jocke och Anders beger sig till ett bostadshus i Stockholm där det brinner. Rolf i Kristianstad måste hantera ett stökigt ungdomsgäng som agerar aggressivt mot polisen. ,.

Booze patrol

Australisk dokumentärserie från 2014. Double hookup. En sen kväll får två poliser syn på en bil som kör väldigt vårdslöst på en hal väg. Bakom ratten sitter en 53-årig man som knappt kan prata efter all alkohol han har hällt i sig. En strippklubbsdansös erkänner att hon har dragit i sig ett par järn inför kvällen pass. ,.

Booze patrol

Australisk dokumentärserie från 2014. Twice in one night. Om polisen i New South Wales i Australien som handskas med rattfyllerister och vårdslöshet i trafiken både på motorvägar och till sjöss. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2020. Inside the Ambulance X. Personalen i Dudley hjälper en svårt sjuk man med hjärtsvikt och sepsis, samt en transperson som har mycket ont. I Stokes får en person en panikattack i ambulansen och en familj ringer ambulansen för att hjälpa sin mamma som hamnat i koma.

Världens bästa veterinär - Sommarspecial

Brittisk dokumentärserie från 2015. Denna gång har Noel tagit sig till Cheshire tillsammans med 6 500 hundägare. Noel återser den grekiska gatuhunden Jake som räddades efter en allvarlig bilolycka. Han träffar också Mastiffen Duke som höll på att bli förlamad. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2015. Läget är kritiskt när Clarissa och Charles kommer in med deras katt Maya som blivit attackerad av en hund. Hennes käke är förstörd och Noel står inför en tuff utmaning. Labradoren Spud undersöks efter att bakbenet börjat bråka. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2010. En cruising anordnas i ett samhälle strax utanför Gävle och poliserna Magnus och Malin finns på plats hela kvällen. Plötsligt går larmet om en misshandel. Ambulanssjuksköterskan Danne och kollegan Pelle hjälper en tjej som svimmat. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2010. Polisen Thomas i Gävle säkrar den tekniska bevisningen efter ett villainbrott. Hans kollega Josephine får upp ett spår av de misstänkta och blir tvungen att göra en insatsplan. Brandmannen Andreas rycker ut på en lägenhetsbrand och försöker även hindra en pråm från att sjunka. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. En av stadens poliser kommer in till kliniken med sin fyrbenta kollega Anya. Efter en längre period av smärtor behöver Anya en ryggradsoperation och nervositeten är stor. Bulldoggen Dolly kontrolleras efter att ha misshandlats av sina tidigare ägare. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Hunden Cyrus har problem med sina knän, något som på senare tid blivit allt värre. Vid ett besök hos Noel inser de att frambenen inte heller fungerar som de ska och frågan är om det går att åtgärda? Dessutom svävar terriern Bella mellan liv och död. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Polisen Emma åker ut till ett misstänkt inbrott i Hässleholm. Polisen Jonny stoppar en internationellt efterlyst bil strax utanför Strömsund och alla passagerare måste kontrolleras. Brandmannen Thomas rycker ut till en kraftig markbrand som sträcker sig över 400 kvadratmeter. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Ambulanssjukvårdaren Petra larmas till en allvarligt sjuk kvinna. I centrala Kristianstad pågår ett lägenhetsbråk och polisen Simon åker dit. Poliserna Anna-Karin och Jonny åker ut till en allvarlig trafikolycka i Strömsund. ,.