OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

söndag den 21 juli

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovstrion är i Laholm för att hjälpa en familj med deras övervåning. De fixar tre sovrum och ett allrum till den stora familjen.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Annika besöker frisören och Conny blir ensam med alla åtta barnen. Tvagning står på schemat och sedan blir det bilbingo. Hos Irene och Helen kämpar man med att få vardagspusslet att gå ihop och det blir familjeråd. Familjen Nikula ska åka på kryssning.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Pettersson tar med sig alla barnen för att köpa snabbmat. Det blir både krångligt och dyrt innan alla fått vad de ska ha. Irene och Helen besöker Kolmården med barnen. Hos familjen Nikula har man fått tvättproblem.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Pettersson åker till Leos lekland och Conny är lika förtjust som barnen. Hemma hos mammorna Irene och Helen ska hundarna tränas i agility. Familjen Nikula bjuder in åttabarnsfamiljen Jatalas på lunch i familjens trädgård. Frågan är hur alla ska få plats att sitta.

Extrema vandringar

Ryan Pyle reser till Luang Prabang i Laos och tar sig vidare till de norra regionerna. Han vandrar från by till by för att lära sig mer om lokalbefolkningen Akha. De representerar en av de sista orörda och avlägsna kulturerna i Sydostasien.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Ambulanssjukskötaren Claes åker på larm till en hjärtsjuk man. Polisen Martin blir tvungen att kalla på förstärkning vid en husrannsakan. Brandmännen Stefan och Johannes försöker rädda en man som ramlat i vattnet.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Anders får larm om en lägenhetsbrand i centrala Stockholm. När ett rutinärende i Strömsund tar en dramatisk vändning får poliserna Björn och Jonny kämpa hårt för att få ordning på situationen.

Veterinärerna

Kalle och hans kollegor på Skånes djurpark behandlar myskoxen Tor som mått dåligt den sista tiden. Cockerspanieln Nora ska få både livmoder och äggstockar bortopererade och Marianne undersöker amazonpapegojan Kiwi.

Mitt liv som valp

Olde english bulldoggevalpen Iris får besök av Fredrik Steen. Golden retrievervalpen Atlas rymmer till skogs under en utflykt. Dalmatinervalpen Bonnie följer med matte Angie på hundutställning.

SOS Djur

Distriktsveterinären Tove hjälper fjordhästen Idre som drabbats av hög feber. Monica och Micke på djurambulansen tar hand om den sjuka hunden Pluto. När polisen hittar en undernärd rottweiler tar de den till Helene på hundstallet.

Din kungliga guide till

Det blir en hel del resande för den brittiska kungafamiljen under året. I det här avsnittet får vi veta mer om familjemedlemmarnas favoritdestinationer i världen, från Skottland till Mustique. Det avslöjas också vem av dem som sköter grillmiddagarna.

Bild från filmen Big Bang
Big Bang

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist möter Uje Brandelius och Therese Hörnqvist i en spännande uppgörelse genom tid och rum. Lagen slungas tillbaka så långt som 65 miljoner år f.kr, och Jenny får en tuff fråga om flugsvamp.

Världens bästa veterinär

Den här gången kommer sex år gamla Shih Tzun Lucky till kliniken. Hon har jätteont i höften och kan knappt gå. Vi möter också labradoren Bongo som har problem med alla fyra ben. Och den fyra månader gamla valpen Mason ska få implantat i sina knän.

Världens bästa veterinär

Den här gången får veterinärerna ett extremt utmanande fall då sju månader gamla chihuahuan Arlo kommer till kliniken. 11-åriga labradoren Drummer har mycket ont i sina armbågar och 8-åriga labradoren Sooty riskerar att förlora sitt ena ben.

Historiska husdrömmar

70-åriga Hazel har bott på sin gård i Kent sedan 1962. Nu ska hon flytta för första gången på 50 år, och har förutom det modiga beslutet även påbörja en renovering av ett gammalt hus som förr i tiden använts till humletorkning.

Next Level Chef US

Det är dags för en italiensk utmaning där kockarna verkligen behöver imponera på Gordon, Nyesha och Richard. Det lagas bland annat pesto, hummer och flatbread. Vilka tar sig vidare och vilka behöver göra upp i elimineringstävlingen?

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Hunden Poppy är traumatiserad efter att ha blivit attackerad av en större hund under en promenad och Alex är oroad över att det kan ha orsakat skador på viktiga organ. I reptilparken försöker Tim rädda en koala som har flera svåra skador.

Parveketapaus

Efter ett par månader vaknar Sofia upp ur sin koma. Bobel åtalas för mordförsök men frias oväntat från alla anklagelser. Sofias advokat ser en sista chans till fällande dom och ber en pensionerad polis att gå igenom det tre år gamla fallet på nytt.

Bild från filmen The Killer Nanny
The Killer Nanny

Louise advokatteam försöker bevisa att hon inte skakade Matthew till döds och att hans skador orsakades tidigare. Två jurymedlemmar delar med sig av sina tankar kring rättegången och varför de kom fram till beslutet de tog.

Ambulansen Australien

Det är fredagskväll och över 100 ambulanser står redo för att ta hand om de skador som ofta uppstår i samband med alkohol. Vi följer också med på ett av de många larm från patienter med psykisk ohälsa, något som ökat markant sedan pandemin.

Unga bönder

När slaktbilen kommer för att hämta korna på Paulinas gård svämmar känslorna över. Liw skjutsar runt kalvarna med skottkärra. När Micke och Mattias ger sig i väg för att åka gokart tar drängen Dennis över ansvaret för gården.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Goldendoodlen Teddy har ätit en hel tub med giftigt lim och nu gäller det för Alex och Gerardo att jobba snabbt. Den lilla kattungen Misty har fått en otäck infektion i tån, vilket Audrey och Alison försöker bota.

Rätten kallar - Expertvittnena

När pyrande mänskliga kvarlevor upptäcks på en äng i Hertfordshire löser polisen fallet med hjälp av nitiska kriminaltekniker. Vi får även följa ett fall där en kriminalteknikers insamlande av pollen bidrar till att lösa ett gängmord.

Rätten kallar - Expertvittnena

Poliser fann benrester på en hed i västra Yorkshire som konstaterades vara mänskliga genom analys och offrets historia uppdagades. Ett fall med två mördade flickor i Brighton får sin lösning med hjälp av kriminaltekniker.

Mitt galna hem

Kay skapar en skidstuga av en gammal ambulans. George tar med sig Will för att njuta av en liten bit av Afrika, utan att lämna Storbritannien. Sedan åker han vidare för att besöka ett fantastiskt bygge inspirerat av naturen.