OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

söndag den 26 mars

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Rose-Marie och Marko åker på bröllopsresa till Malta med alla barnen. Istället för romantiska middagar på tu man hand blir det tusen blöjbyten, gnäll, nattning och vällingkok. Men det blir också god mat, simning med delfiner och solnedgångar.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Norrström bor i Märsta med sina 9 barn på 95 kvadrat. Hos familjen Johansson är det dags för mamma Tina att börja arbeta efter 15 års mammaledighet. Familjen Wetterholm går i väntans tider och ska snart få sitt åttonde barn.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Johansson åker på utflykt till Orsa. De minsta barnen hos familjen Wetterholm får följa med pappa Per till jobbet och lära sig att göra sylt. Hos familjen Norrström ska barnen hjälpa till att måla om tvillingarnas sovrum.

Mitt liv som valp

Bostonterriern Moose bor i ett kollektiv på Lilla Essingen i Stockholm. Matte och husse har mycket de vill visa och lära honom men han föredrar att vara inomhus. Fredrik Steen hjälper blandrasvalpen Presleys familj.

Bild från filmen Ambulansen
Ambulansen

Dan och Alex larmas till en ung kille som ramlat och drabbats av ett allvarligt benbrott. Jon och Jamie måste agera snabbt när de behandlar en äldre herre som förmodats ha drabbats av en hjärnblödning.

Bild från filmen Ambulansen
Ambulansen

Hannah och Aaron åker till en kvinna med kraftiga magsmärtor. Darren och Steph åker till en kvinna som man tror har drabbats av en stroke.

Den stora matresan

Per Moberg åker till Norrland för att fiska strömming i Örnsköldsviks skärgård, plocka bär i Hälsingeskogarna och flugfiska harr i Gimån. Middagen serveras på Björkudden Hotell och Restaurang och består av löjrom med råraka, älgstek med kantarellsås.

Veterinärerna

Schäfern Dixon som har en svullen hals undersöks av veterinär Louise Lindholm. Hästen Currylette har haft problem att ta sig över hinder på fälttävlan. I Skånes djurpark besöker veterinär Kalle Nordfeldt och kollegan Maria parkens grävlingar.

Mitt galna hem

George inleder säsongen med att besöka snickaren Sam i Dudley, som bestämt sig för att bygga om en båt till sitt nya hem. Sedan bär det av till Japan för att inspektera ett häftigt bygge där åtta lägenheter gjorts om till en.

SOS - Superstädarna

I en enrumslägenhet i Dorset bor illusionisten James med sin pensionerade polishund, Finley. Efter att förlorat sina föräldrar har James tacklat svårigheter med sitt jobb och sitt hem, men nu hoppas han få ordning igen.

SOS - Superstädarna

Superstädarna Richard och Brennan besöker ensamstående mamman Sam i Lincolnshire.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Ambulanssjukvårdarna hjälper en lastbilschaufför som drabbats av kraftig yrsel samt en kvinna som snubblat på sin katt och ramlat ner i ett taggigt buskage. Dessutom måste man hjälpa en man som skadat ryggen i ett fall.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Ambulanspersonalen tar hand om en farlig och kriminell man som har knivhuggit en polishund, en 20-åring som verkar ha fått en stroke och en man som har lunginflammation. En kvinna med lågt blodtryck behöver köras till akuten.

SOS - Superstädarna

Superstädarna Richard och Brennan hälsar på 70-åriga DJ:n Olly. Olly har ett shoppingberoende som har lett till att hans hus är fullt med grejer från golv till tak. Vid närmare undersökning hittar Olly och Richard loppor och maskar bland skräpet.

Bild från filmen Drottningarna
Drottningarna

Den blyga prinsessan Louise av Nederländerna (1828-1871) gifter sig med kvinnokarlen Karl XV. Louise kämpar med att passa in i rollen som drottning. Men hennes liv kantas av personliga tragedier och kärleken till kungen förblir obesvarad.

24-Hour Baby Hospital

Mormor Kay följer med sin dotter Nicola till förlossningsavdelningen för att stötta henne i födseln av sin son som ska döpas till Larkin, efter hennes make som nyligen gått bort. Det unga paret Shauna och Daryl väntar också barn.

Bild från filmen Återskaparna
Återskaparna

Urmakaren Fredrik får plocka fram sin minsta pincett när han ska ge sig på en liten klocka med stort affektionsvärde. Nisse tar sig an trampbil som får honom att minnas sin egen barndom och Lotta har det tufft när hon tappar bort en skruv.

Barnmorskor på landsbygden

Barnmorskan Lydia är på plats hos de blivande tvåbarnsföräldrarna Beverly och Gordon i Aberdeen. Gordon är övertygad om att han kan förlösa bebisen själv, men frågan är om han kan hålla nerverna i styr när det blir skarpt läge?

Drömmen om slottet

Några rum väntar fortfarande på att bli klara, men Agnes planerar stort inför inflyttningsfesten. Invigningen av musikrummet ska bli något speciellt att minnas, men kommer hennes äldsta dotter Katarina vara där och se spektaklet?

Den stora matresan

Per Moberg åker till Norrland för att fiska strömming i Örnsköldsviks skärgård, plocka bär i Hälsingeskogarna och flugfiska harr i Gimån. Middagen serveras på Björkudden Hotell och Restaurang och består av löjrom med råraka, älgstek med kantarellsås.

Incredible Hotels

Skandinavien bjuder oss på minusgrader och två unika hotell. I Finland upplever vi känslan av att se fantastiska norrsken direkt från rummet i en varm säng. Resan fortsätter till Jukkasjärvi, där vi gör ett besök på det omtalade ishotellet.

Bild från filmen Stockholmspolisen
Stockholmspolisen

En utsatt arbetsmiljö. Trakasserier, hot och våld är något som polisen utsätts för i allt större utsträckning. Det förekommer även att närstående hotas och trakasseras. Men vart går gränsen för hur mycket en polis ska behöva stå ut med?

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Roger från Johannes brandstation arbetar med att släcka en svår villabrand. Polisen Anders från Åmål får larm om en misstänkt knivskärning och Handenpolisen Sebastian tar sig an en pågående misshandel.