OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

söndag den 14 april

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovsgänget befinner sig i Limmared hos Henrik och Matilda för att hjälpa dem få en större hall. Det råder dock delade meningar om en vägg som ställer till problem för dem, och om den går att riva eller inte.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Johansson åker på skoterutflykt med korvgrillning och lek. Fembarnsmamman Maria fyller år och firas med sång och en oväntad överraskning. Hemma hos Rose-Marie kommer tvillingarnas pappa på besök och tar med barnen på utflykt.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Trillingarna Carlsson ska för första gången få prova på att äta själva, något som inte uppskattas av alla i familjen. Tina Johansson åker och storhandlar och med en familj på tolv personer blir det mycket pengar som går åt till mat per månad.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Johansson packar inför sin skidsemester i Sälen och det är mycket att tänka på när man ska packa för tolv personer. Rose-Marie Cotino-Karlsson ordnar ett erotikparty för trötta småbarnsmammor.

Den stora matresan

Per Morberg besöker den svenska Västkusten för att fiska havskräftor. Han besöker också Strömstad rökeri och ger sig ut på jakt efter ostron i vattnen utanför Grebbestad. I Halland fäller Per en dovhjort.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Sherans bil började brinna mitt i rusningstrafiken. Sannas dotter Vilma började plötsligt må dåligt. Dessutom berättar Raef om när han fick en fruktansvärd magsmärta.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Roger larmas ut när en båt har krockat. Ett våldsamt bråk uppstår och polisen Magnus blir indragen. Dessutom får polisen Mats larm om ett inbrott.

Veterinärerna

Kalle på Skånes djurpark id-märker en nyfödd visentkalv. Terriern Torsten kan ha skadat sitt öga i samband med han blev rakad av husse. Engelska settern Fonzo blir opererad för sitt knä på djursjukhuset i Falun men ingreppet tar en oväntad vändning.

Mitt liv som valp

Tonårsvalpen Dippan lämnas ensam hemma med sin kattkompis Singo. Toypudelvalpen Frans får komma ut på landet för första gången. Det är dags för golden retrievervalpen Bosse att ta farväl av mamma och syskonen på kenneln och flytta till sitt nya hem.

SOS Djur

Jennifer och Monika från djurambulansen larmas när en katt fått ett ben avslitet. Djurambulansförarna Ica och Agge hjälper den skadade chinchillan Stitch till sjukhuset och distriktsveterinären Cecilia tar hand om en förlamad ko.

Stacey Dooley: Klostret från insidan

Stacey Dooley tillbringar tio dagar med nunnorna i St Hilda's Priory i Whitby. Även om Stacey själv inte är religiös ger klostret henne en unik möjlighet att komma i kontakt med rytmen i ett långsammare och lugnare sätt att leva.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Polisen Hanna stoppar en bil i Åmål. Ambulanssjuksköterskan Janne skyndar sig till en patient med andnöd i Karlskrona. Polisen Calle får larm om en butikstöld där tjuvarna tros finnas kvar på platsen.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

En liten flicka har fått en allvarlig allergisk reaktion efter att ha ätit yoghurt. Sam och Tom skyndar sig till platsen men frågan är om de kommer hinna fram i tid? Samtidigt ger sig Ollie och hans kollega av för att hjälpa en man på ett rugbyfält.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

En kvinna med obotlig cancer lider av svåra smärtor så ambulansföraren Anna och kollegan Darren gör vad de kan för att hjälpa henne. Jamie och Jason åker på larm till en äldre man och möts snabbt av ett välbekant ansikte.

Mys bröllop

Tillsammans med sin bror Putte påbörjar My Feldt arbetet inför sina vänners storslagna bröllop. My målar vackra inbjudningskort, gör rabarbersaft och jordgubbssylt på vad sommaren ger, medan Putte snickrar en kyssbänk till trädgården.

Donals irländska matäventyr

Donal Skehan tar med sin hund Max på en matresa över Irland. Först ut är pittoreska Dingle i County Kerry där Donal besöker restaurangen The Fish Box, cyklar längs kusten, testar glass och smakar på irländsk whiskey på Dingle Distillery.

Donals irländska matäventyr

Donal och Max beger sig till Cork där provsmakningar av ostar och skördande av sjögräs blandas med paddle boarding och afternoon tea. Donal besöker även Kinsale Harbour där han får höra legenden om den vita damen av Kinsale och tillagar hummer.

Din kungliga guide till

Den brittiska kungafamiljen vet alltid hur man festar med stil, oavsett tillfälle. Med hjälp av intervjuer med butlers, kockar och kungliga experter får vi en bild av hur kungligheterna bör bete sig när det vankas fest.

Extremväder - i stormens öga

Borgmästaren i en bergsby nära Denver, Colorado, försöker desperat att rädda småstadens patriark från en översvämning. I Albany, Georgia, rör sig en tornado mot en husbilspark där en ung kvinna har sin babyshower-fest.

Bild från filmen Rise of the Billionaires
Rise of the Billionaires

Vi tar reda på hur en av världens rikaste män, Jeff Bezos, tagit sig dit han är idag. Som grundare av e-handelsföretaget Amazon har han förändrat världens ekonomi för alltid, men hur gick det egentligen till?

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Sarah, maken Graham och deras fyra barn kan äntligen börja se slutet på det långa husbygget. Skalet är klart, men nu återstår inredningen för att få till den klassiskt engelska stilen de eftersträvar.

Husjägarna - Danmark

Sara ska hjälpa Stina hitta ett hus nära havet och det är viktigt att det ligger på cykelavstånd från Valby där Stina har bott hela sitt liv. Christian hjälper Sille och Daniel att hitta ett ställe nära Aalborg med stor utomhusyta.

Husjägarna - Danmark

Christian hjälper Claus och Marianne att hitta ett hus vid kusten som rymmer både julgran och deras stora familj. Sara reser till Odsherre för att hitta ett hus med strandläge till Steen och Signe. Husen säljs fort så det gäller att vara på hugget.

SOS Djur

Jennifer och Monika från djurambulansen larmas när en katt fått ett ben avslitet. Djurambulansförarna Ica och Agge hjälper den skadade chinchillan Stitch till sjukhuset och distriktsveterinären Cecilia tar hand om en förlamad ko.

Drömmen om slottet

Åsikterna går isär för vad det blivande aktivitetsrummet ska bli. Paret funderar även på hur de ska försörja familjen och slottsrenoveringen. Agnes håller i en målarkurs och Stefan åker iväg för att titta på ett bryggeri som är till salu.