OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

söndag den 11 december

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovsgänget beger sig till familjen Fornander i Stavsjö för att hjälpa dem med sin renovering. De bygger två nya sovrum och ett entréplan med plats för tv-hörna. De inreder en matsal och vardagsrum och Willy och Matte bygger en hallmöbel.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Norrström åker till Cypern. Familjen Göransson-Stenman bygger en lekstuga. Familjen Ilmrud beger sig till ett lekland vilket får Madde och Micke att minnas sin första kyss.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Göransson-Stenman får tillökning i familjen i form av en babydocka som sonen Sebastian fått i uppdrag av skolan att ta hand om.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Norrström har flyttat med sina tio barn till en bygdegård utanför Enköping. Nu står de inför en tuff utmaning, att hinna renovera gården innan deras elfte barn föds. I Kinnarp bor sjubarnsfamiljen Wahlström.

Mitt liv som valp

Dalmatinervalpen Bonnie måste lära sig att ta det lugnt när hon är på morfars hästgård. Golden retrievervalpen Atlas älskar att busa med treåriga Andrea men Andrea är inte lika förtjust. Det är dags för labradorvalpen Maja att lära sig simma.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Ulrika på ambulansen i Nässjö får larm om en bilolycka. Stockholmstrafiken gör det svårt för brandförmannen Peter att hinna fram i tid till en drunknande man. I Hässleholm har en person blivit biten av en hund.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

I Hässleholm tar poliserna Johan och Fredrik upp jakten på en misstänkt skytt. Ambulanssjuksköterskan Ulrika skyndar sig till en bilolycka. Polisen Martin åker till en brand där man misstänker att det kan finnas människor kvar i huset.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Familjen Högberg har en tom lada men har varken kunskap eller resurser att göra något åt den. Nu får de hjälp av Bygglov som förvandlar ladan till en kombinerad lek- och festlokal, med både klättervägg och solterrass.

Mitt galna hem

En pappa i Norfolk överraskar sina campingtokiga barn med att renovera en gammal campingbil. George och Will börjar närma sig slutspurten av sitt lägenhetsbygge.

Mitt galna hem

I Nottingham bygger ett par ett flytande hem. I Lincolnshire försöker två tonåringar bygga varsitt eget mobilt hem. George besöker en liten lägenhet i London som är fullproppad av häftig arkitektur.

Grand Designs Australien

Alistair och Belindas älskade mjölkgård brann tragiskt upp 2016. Nu är de fast besluta om att återskapa den 100 år gamla mjölkgården, komplett med mejeribod och silos men med en modern touch så att hela familjen ska trivas.

Husjägarna - Danmark

Husjägarna försöker hitta ett rullstolsanpassat hem åt Thomas som för 10 år sen var med om en olycka som gjorde honom förlamad från midjan och nedåt. Dessutom ställs husjägarna inför en utmaning när de ska hitta ett hus lämpligt för tre generationer.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Ambulanssjukvårdarna Gary och Liam skyndar sig för att hjälpa en man som tagit en överdos efter ett bråk med sin flickvän. Gaz och Ash hjälper en kille som blöder från huvudet och larmcentralen mottar ett samtal från en man med starka bröstsmärtor.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Ambulanssjukvårdarna Simon och Michelle skyndar sig för att stötta en kollega som har hand om en kvinna som fått flera epileptiska anfall på rad. 3-åriga Alishba har andningssvårigheter och sjukvårdaren Joe hjälper en suicidal man.

Husjägarna - Danmark

Sara hjälper Pernille och Carsten och Pernilles föräldrar att hitta ett generationsboende i Odense. Christian befinner sig i Ølstykke där han letar hus tillsammans med Martine och Claus som söker efter en idyllisk plats att starta en familj.

Bild från filmen En smak på livet
En smak på livet

Det har blivit dags för artisten Danny Saucedo att delta i Eriks och Lottas matexperiment. Ett gäng olika rätter från Dannys förflutna dukas upp och frågan är om de lyckas kasta honom tillbaka i tiden och väcka gamla minnen och känslor till liv?

Bild från filmen En bondgård mitt i stan
En bondgård mitt i stan

Hösten har kommit. Familjen Paciello fyller sin matkällare med godsaker och Ruonalas får lära sig att gräva en stuka. Hos Johanssons fortsätter grisarna att skapa oreda. Dessutom bjuder potatisarna på en otrevlig överraskning.

Extrema vandringar

Kokoda Trail är en led som löper längs med bergskedjan Owen Stanley i Papua Nya Guinea, en passage som varit skådeplatsen för brutala strider under andra världskriget. Ryan Pyle har siktet inställt på Mount Wilhelm på drygt 4 500 meters höjd.

24-Hour Baby Hospital

Tvåbarnsmamman Daniela undrar om förlossningen kommer vara enklare den här gången, tretton år efter senaste gången. Det unga paret Sophie och Daryl vet inte könet på sitt barn än, men deras namnval gör barnmorskan Veronica förvirrad.

På BB med Emma Willis

Emmas beslutsamhet testas under en stressig övning. Dessutom får hon vara med om sin första förlossning av tvillingar och får sedan äran att fungera som bebisfotograf.

Mys bröllop

Tillsammans med sin bror Putte påbörjar My Feldt arbetet inför sina vänners storslagna bröllop. My målar vackra inbjudningskort, gör rabarbersaft och jordgubbssylt på vad sommaren ger, medan Putte snickrar en kyssbänk till trädgården.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Familjen Norman behöver hjälp med att göra om ett sovrum och ett förråd till två barnrum, sovrum till föräldrarna, en korridor och ett sovloft. Bygglovstrion tar sig an uppdraget och det blir ingen lätt uppgift att få ihop ytorna.

Bild från filmen Stockholmspolisen
Stockholmspolisen

Vi får följa med polisen ut på larm kopplat till ungdomskriminalitet. I Botkyrka har någon klottrat dödshot mot en områdespolis. I City tar gatulangningsgruppen en sextonåring som försökt köpa kokain och i Rinkeby har en ung kille gjort inbrott.

Bild från filmen Stockholmspolisen
Stockholmspolisen

Våld i nära relationer är en brottsform som blir allt vanligare och var femte svensk har någon gång blivit utsatt. Stockholmspolisen ger oss en inblick i det mörker som är vardag för många, en vardag som präglas av misshandel och hot.