OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

lördag den 8 oktober

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Svensk inredningsserie från 2014. Familjen Ericsson i Fjärås har tre söner och väntar tvillingar. För att få plats med alla barn behöver de hjälp av Bygglovsgänget. De ser till att familjen får två sovrum och ett allrum och dessutom bygger de en terrass. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2016. Familjen Pettersson beger sig till en fotograf för att ta det traditionsenliga familjefotot. Det är känslosamt hos mammorna Irene och Helen när familjens kattungar ska säljas. Matilda får träffa ett par mammor som tidigare medverkat i Familjen annorlunda. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2016. Det firas hos sjubarnsfamiljen Zeeck när äldsta sonen Simon fyller 15 år men allt är inte frid och fröjd. Bebisfabriken Pettersson fräschar upp i tv-rummet. Sami och Matilda har en stor överraskning åt sina barn men frågan är om de kommer uppskatta den. ,.

Drömmen om slottet

Svensk livsstilsserie från 2017. Att måla välkomsthallen i guld är svårare än Agnes och Stefan tror, inte minst när det också ska dekoreras med enorma påfåglar. Stefan vill även bygga egna antika golvsocklar av olika standardlister, och snart betar det får i slottets hagar. ,.

Mys bröllop

Svensk livsstilsserie från 2018. En vecka till bröllop. Festlokalen ska pyntas och My har en speciell idé för en takkrona. My inspireras av skogen när menyn ska bli komplett med varmrätt. Putte visar sina bartenderfärdigheter när de tillverkar en blomsterbar att servera drinkarna i. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. En bilolycka inträffar mitt i centrala Stockholm och Olof från Johannes brandstation rycker ut. Poliserna Anders och Hanna från Åmål får larm om ett pågående bråk mellan grannar. Poliserna Andreas och Daniel från Huddinge tar tag i ett bråk på en restaurang. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. Polisen Mats rycker ut när man misstänker att några ungdomar har automatvapen. Brandmannen Sebastian får larm om en brand i en lägenhet. Brandmannen Emma åker ut till en husvagnsbrand. ,.

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Brittisk dokumentärserie från 2020. Efter sju månader börjar familjens hus äntligen bli färdigbyggt. Sarah och Graham fortsätter att fundera på vilken sidosyssla de kan ägna sig åt på gården och de utforskar om egenproducerad chilihonung kan vara rätt. ,.

Mys bröllop

Svensk livsstilsserie från 2018. Det är bröllopsdags. Brudbukett ska göras, vigselplatsen ska fixas färdig och tårtan ska bli klar. My inser att de är långt ifrån färdiga men kämpar på och när gästerna kommer är det bara att köra, för ingen kommer ihåg en fegis. ,.

Mitt galna hem

Brittisk inredningsserie från 2015. George träffar far och son som håller på att bygga ett häftigt retreat högst upp på ett berg. Sedan bär det vidare för att besöka en ung arkitekt som bygger en unik trädgårdspaviljong till en krävande kund - hans farmor!. ,.

Mitt galna hem

Brittisk inredningsserie från 2015. George Clarke's Amazing Spaces. Arkitekten George Clarke visar att det är möjligt att göra om små utrymmen till platser att bo eller arbeta i. På sin resa möter han kreativa människor som byggt om containrar, hästlastbilar och gamla bussar. Han köper även en husvagn som han gör om till ytterligare ett hem åt sin växande familj. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2019. Att man aldrig vet vad som väntar som ambulanssjukvårdare blir extra tydligt när Ann och Steve åker på larm om en kvinna med andningsproblem. Väl på plats visar det sig att hon fått en hjärtinfarkt och måste komma till sjukhuset omedelbart. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2019. Sjukvårdsduon Dino och Dave ger sig av för att hjälpa ett spädbarn med hög feber. Samtidigt hjälper Simone och Claire en pensionär som ramlat illa och Lee tar hand en kvinna som varit med om en olycka. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2019. Ann och Nick måste agera snabbt när larm inkommer om en universitetsstudent som fått ett anfall. Syskonen Sam och Hannah ger sig av för att assistera en polis vid ett gripande och så får en man med grov huvudvärk vård. ,.

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Brittisk dokumentärserie från 2021. Sarah, maken Graham och deras fyra barn kan äntligen börja se slutet på det långa husbygget. Skalet är klart, men nu återstår inredningen för att få till den klassiskt engelska stilen de eftersträvar.

Jorden runt med tåg

Brittisk dokumentärserie från 2019. Kyoto. Tony Robinson anländer till Japan och börjar resan med att ta ett snabbtåg till Kyoto. Där möter han ungdomar som har valt att revoltera mot Japans traditionella företagskultur. Därefter tar Tony tåget genom världens längsta tunnel till Hakodate. ,.

Mord på sociala medier: Grace Millane

Brittisk faktaprogram från 2021. 2018 försvann den 22-åriga brittiska backpackern Grace Millane, när hon var på en Tinder-dejt i Auckland. En vecka efter Graces försvinnande arresterades 26-årige Jesse Kempson misstänkt för att ha mördat Grace. I exklusivt material får vi se övervakningsfilmer och följa mordutredarna när de förhör den misstänkte Jesse. Fallet engagerade och uppmärksammades av en hel värld.

Qanon: The cult of conspiracy

Brittisk dokumentär från 2022. Om fenomenet Qanon, den högerextrema konspirationsteorin som tror att USA i hemlighet kontrolleras av en samling satanistiska pedofiler. Kulten, som sätter sitt hopp till Donald Trump, började på ett internetforum och har växt till en rörelse som spritt sig över världen, med anhängare på plats vid såväl valmöten som stormningen av Kapitolium.

Livet efter dig - Patrick Ekwall om ett år utan Hannah

Svensk dokumentär från 2022. I februari 2021 förlorade Patrick Ekwall sin fru Hannah i bröstcancer. Under ett år får vi följa hans och döttrarna Tindra och Wilmas omtumlande resa genom sorg och saknad. En tuff tid av bearbetning men också en chans att tillsammans hitta en väg framåt. Patrick samtalar med kollegan Frederic Pavlidis som delar samma upplevelse. En resa med döttrarna ger tillfälle att skapa nya minnen.

Jorden runt med tåg

Brittisk dokumentärserie från 2019. Tony anländer till Australien och börjar med att utforska Sydney från luften. Därefter tar han ett nattåg till en farm där man vallar får med hjälp av helikopter. Resan avslutas i Queensland där han lär sig om stora barriärrevets otrygga framtid. ,.

Äventyr på outforskade platser

Brittisk dokumentärserie från 2019. Dyk i mexikanska grottor. På Yucatanhalvön i Mexiko under den täta djungeln, finns det största outforskade nätverket av grottor i världen. En stor del av dessa vattenfyllda och att dyka här är mycket farligt. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. I Kristianstad skyndar sig polisen Simon till en kollega som blivit beskjuten med grön laser. Brandmännen Magnus och Mattias kämpar med en våldsam brand i en idrottshall utanför Stockholm. Ambulanssjusköterskan Ulf får ett prio ett larm till en patient med misstänkt hjärtinfarkt. ,. Medverkande: Mattias, Ulf, Simon, Magnus.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Brandförmannen Peter skyndar sig för att snabbt kunna hitta en person som fallit i vattnet. Poliserna Kalle och Martin larmas ut till en brand i ett bostadsområde. Situationen blir kritisk för hjärtläkaren Bengt mitt under en pågående operation. ,. Medverkande: Martin, Bengt, Peter, Kalle.

Bild från filmen Unga föräldrar
Unga föräldrar

Svensk dokumentärserie från 2017. Elin, Emil och Alice besöker TV4 och får göra en gästhallåa. Halime och Christoffer njuter av en solig helg i lekparken. I Bålsta har det blivit dags för Livs dop. Marleys pappaledighet är över och Villemo går igenom en tuff period. ,.