OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

lördag den 23 september

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Ulrika och Federico Conte bor med sina barn i Linköping. Pappa Federico är italienare som älskar cykling och espresso. Bygglovstrion gör om familjens garage till en cykelverkstad och espressobar. Utanför garaget skapar de medelhavskänsla.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Wallquist veckoplanerar sina middagar för sex veckor framåt. Familjen Algeson åker och storhandlar och kundvagnarna fylls i rask takt. Familjen Ilmrud åker till ett shoppingcenter för att köpa kläder.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Mamma Maria i familjen Wallquist ska gå på doulakurs och pappa Walle måste klara hushållet själv. Hos familjen Ilmrud får mamma Madde en efterlängtad utekväll med sina väninnor.

Tina i fjällen

Tina har begett sig till Svalbard där hon gästas av före detta fotbollsspelaren Anders Svensson. De åker hundspann ut i vildmarken och Anders ställs inför en fotbollsutmaning. De lagar tacos på renfilé och inkokt lax med äggröra.

Veterinärerna

Pudeln Folke har blivit attackerad av en annan hund och såret visar sig vara djupare än man trott. Hästen Nasdaq har drabbats av en mystisk hälta och vicentkon Skrållan har blivit stångad och fått ett djupt sår.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

I Göteborg får akutläkaren Helena in en patient som varit med om en allvarlig trafikolycka. Poliserna Johan och Fredrik i Hässleholm jagar en misstänkt bilförare. På Brännkyrka brandstation får Thomas larm om en kraftig brand i en lastbil.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

I Göteborg hjälper Helena en kvinna som råkat ut för en cykelolycka och blöder kraftigt från munnen. Polisen Fredrik försöker lugna en missbrukare som går bärsärkagång på ett vandrarhem. Befälet Rolf i Kristianstad hamnar i en våldsam biljakt.

SOS Djur

Den halta hästen The Real McTough besöker veterinären Anja på specialisthästsjukhuset i Strömsholm. Helene på hundstallet försöker hitta en ny familj åt hunden Jack medan distriktsveterinärerna Susanne och Cecilia skyndar sig till en dramatisk kalvförlossning.

Mitt galna hem

George beger sig till Cornwall där Rebecca och Damian har bytt ut sitt hus mot en cool, amerikansk trailerbuss. I Newquay träffar George 67-åriga Caroline, som bygger ett hus i trädgården. Byggmaterialet? Andra människors sopor.

Mitt galna hem

Sjuttonåriga Billy vill bygga om en båt till ett flytande hem till sin mamma och syster. Blivande bruden Megan vill ha en proseccobar på sitt bröllop och hennes mamma Gaynor verkar ha hittat den perfekta lösningen.

Mitt galna hem

Will åker till Wiltshire där ensamstående mamman Maria bygger om en gammal militärhelikopter till ett utrymme för henne och sonen. Sedan fortsätter George inspirerande resa i Spanien.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

En man attackeras med en glasflaska på krogen och behöver snabbt hjälp. Vi följer även Preet och Leon som skyndar sig för att hjälpa en ung kvinna som fått en panikångestattack innan situationen urartar.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Kim, 58 år, lider av svåra buksmärtor vilket får hennes dotter att ringa efter ambulans. Något som i efterhand visar sig vara helt rätt beslut. Samtidigt hjälper ambulanssjukvårdarna Preet och Leon en ung tjej som fått en allvarlig astmaattack.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Kollegorna Michael och Dimitri får ett larm om en kvinna som attackerats av sin demente man. När de anländer till platsen vet mannen inte vad han gjort. Preet och Leon assisterar vid en trafikolycka där en taxichaufför är fast i sin bil.

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Det har blivit dags att transformera familjens vardagsrum till en lockande och mysig plats att tillbringa tid på. Sarah och Graham åker på utflykt till Ford Abbey för att hämta inspiration.

Taronga Zoo

Ett mystiskt virus hotar att utrota parkens bestånd av huggsköldpaddor. Ett av Tarongas märkligaste djur får ett udda problem med hälsan. Dessutom undersöker veterinärerna varför krokodilen Rin Tin Tin tappar sina tänder.

Mord på sociala medier

När Molly matchade med Joshua på Tinder trodde hon att hon hade hittat sin stora kärlek. Men förhållandet tog slut och Mollys drömmar om romantik förvandlades till en mardröm som slutade i ett brutalt knivmord.

Äventyr på outforskade platser

Steve och hans expeditionsteam bestående av kajakpaddlare och djungelspecialister beger sig in i hjärtat av Surinam, hem till en av världens största orörda djungler.

Kalla fakta: Frimurarnas hemlighet

Runt 400 personer inom det svenska rättssamhället är medlemmar i Frimurarorden. Många av dem möts i landets domstolar. Kalla fakta har kommit över Ordens interna dokument som avslöjar starka lojalitetsband mellan medlemmarna. En stickprovsundersökning som redaktionen gjort visar att hundratals rättegångar avgjorts av minst två domare, åklagare och advokater som är frimurarbröder.

Akuten - Bakom kulisserna

Dr Steve tar hand om en ung patient som riskerar att förlora sin ena hand efter en otäck olycka på ett slakteri. Ambulanshelikoptern anländer med en patient som kraschat våldsamt med en fyrhjuling och landat på huvudet.

Mördare inför rätta

När han anklagas för djurplågeri vänder sig den exotiska djurparkens ägare Tim Stark emot tidigare volontärer. Och en ökänd polismördare hotar med mer förstörelse.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Jörgen larmas ut till en lägenhetsbrand på tionde våningen. Poliserna Gustav och Daniel skyndar sig till ett lägenhetsbråk. Daniel tar hand om en aggressiv man som går längs motorvägen i Haninge.

Hundcoachen

Fredrik Steen träffar två hundar och deras ägare. Markus och hans sambo har problem med hunden Robbie som skäller så fort han hör ett ljud utanför dörren. Miqro är en liten blandrasvalp som har problem med mataggression.