OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

lördag den 4 februari

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov är i Örebro hemma hos Jenny och Erik Gyllander. Deras trädgård och veranda svämmar över av loppisföremål. Man börjar med att rensa bort allt skrot och gör sedan om hela utsidan. Till barnen fixar de en trädkoja.

Kronofogden knackar på

Max och Kona hamnar i en bisarr situation med en gäldenär som vägrar betala flera parkeringsböter. Max och Steve åker ut till en kyrka i Bedfordshire, men saker och ting blir inte riktigt som de tänkt sig. Stewart hamnar nästan i handgemäng med en frisörsalongsägare. Kan Vic lugna ner honom innan allt går över styr?

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Hos familjen Norrström överraskar pappa Peter och mamma Mirka barnen med ett besök på ett lekland. Familjen Wahlström firar bröllopsdag och pappa Christian överraskar mamma Anna med ett smycke. Familjen Ilmrud besöker Wapnö gård.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Norrström besöker Naturhistoriska museet i Stockholm. Familjen Ilmrud besöker en hinderbana och Viktor får följa med mamma Madde till arbetet. Familjen Wahlström åker och rider och besöker tandläkaren.

Veterinärerna

Kalle på Skånes djurpark undersöker myskoxen Viktor som misstänks ha skadat sig i ett bråk med parkens andra myskoxhane. Maria tar hand om bordercollien Meg som behöver få vävnader av tumörceller bortopererade.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Jörgen larmas ut till en brinnande byggnad som det kan finnas människor kvar i. Mats får larm om ett inbrott i Stockholm där man misstänker att gärningsmännen finns kvar på brottsplatsen.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Sebastian larmas ut till en allvarlig trafikolycka. Polisen Anders tar upp sökandet efter en försvunnen kvinna. Brandmannen Tony skyndar sig till en lastbil som brinner mitt på en hårt trafikerad väg.

Drömmen om slottet

Familjen Lätt flyttar hem till Sverige för att börja med en omfattande renovering. De möts direkt av stora fuktproblem och behöver välja en ny färg till slottets fasad. Dessutom måste ett bryggdäck vid sjön repareras.

Mitt galna hem

Steve och Marie har hittat en bunker från andra världskriget under sitt garage och de vill nu bygga om utrymmet till ett hemmakontor. George träffar sedan två unga konstnärer som bygger om en biblioteksbil till ett mobilt hem.

Mitt galna hem

George besöker Cornwall där Brad har byggt en spektakulär rooftop. I Spanien avslutar George sin resa genom att besöka en magisk studiolägenhet med inbyggda funktioner.

Mitt galna hem

George Clarke träffar ett par som skapar ett badrum som enkelt kan döljas. Han åker sedan vidare till Chile för att upptäcka landets vackra arkitektur.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Deena och Mick får larm om ett hjärtstillestånd och skyndar sig allt vad de kan till platsen. Frågan är om de kommer hinna fram i tid? En äldre kvinna har ramlat inne i en mataffär och Nicole hjälper en ung kille vars hand är illa däran.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Larm inkommer om en man som misstänks ha fått en hjärtattack och kollegorna Karl och Daz är snabba på att agera. Samtidigt försöker Holly och Matt hjälpa en förvirrad man som tror att han är på semester.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Arbetet för en brittiska ambulanspersonalen fortsätter och Gaz och Lee försöker att hjälpa en dement kvinna. En ensamstående pappa lider av bröstsmärtor och en liten flicka får hjälp av Jamie och Ollie efter att ha upplevt svårigheter med andningen.

Husjägarna - Danmark

Den här gången tar sig Sara och Christian med två par till utkanterna av Köpenhamn och landsbygden kring Aars för att uppfylla deras husdrömmar. På önskelistorna står ett stort kök med plats för många gäster samt fina arkitektoniska detaljer.

Historiska husdrömmar

Jerry och Kimberley har funnit en vacker kyrka som de vill flytta in och göra om till ett modernt och futuristiskt hem med smarta funktioner. Men kyrkan är i dåligt skick och renoveringen kommer att bli mycket omfattande.

Freddie - The Final Act

Om superstjärnan Freddie Mercurys sista år och hur hans band Queen efter hans död anordnade en stjärnspäckad minneskonsert på Wembley Stadium, för att både hylla hans liv och sätta ljus på fördomarna kring hiv och aids.

Bild från filmen Florida Man Murders
Florida Man Murders

Djupt inne i Everglades nationalpark hittar polisen ett människohuvud utan kropp. När de försöker att identifiera offret träder en man från trakten fram med en osannolik historia.

Äventyr på outforskade platser

Steve och hans expeditionsteam bestående av kajakpaddlare och djungelspecialister beger sig in i hjärtat av Surinam, hem till en av världens största orörda djungler.

Extrema vandringar

I norra Etiopien utforskar Ryan Simienbergen ett dramatiskt landskap med hissnade vyer och vidsträckta gräsmarker på höjder över 3600 meter över havet. Här finns också chans att få uppleva många unika och hotade djurarter.

Hundcoachen

Fredrik Steen beger sig till Ånn som ligger utanför Åre. Där träffar han Anna och hunden Pirko som vägrar låta någon klippa hans klor. Han besöker även Jean i Uppsala, ägare till golden retrievern Leo, som skriker efter uppmärksamhet.

Kronofogden knackar på

Här följer man kronofogdar i deras arbete i runt om i Storbritannien. Det blir en nära inblick när de besöker företag och privatpersoner för att utmäta deras skulder. Det är ingen lätt uppgift och de möter personer som är aggressiva och känslosamma.

Kronofogden knackar på

Här följer man kronofogdar i deras arbete i runt om i Storbritannien. Det blir en nära inblick när de besöker företag och privatpersoner för att utmäta deras skulder. Det är ingen lätt uppgift och de möter personer som är aggressiva och känslosamma.