OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

söndag den 26 juni

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bygglov

Svensk inredningsserie från 2011. Eskilstuna. Bygglovsgänget beger sig till Eskilstuna för att hjälpa en familj som bor i en gammal skola att få ordning på sitt kök. Men uppdraget blir inte lätt när Mija bestämmer sig för att göra om hela planlösningen i huset. ,.

SOS Djur

Svensk dokumentärserie från 2015. Eva upptäcker något illavarslande när hon undersöker hästen Pascal. Nina kämpar med att få upp en panikslagen svanunge som trasslat in sig i en fiskelina mitt i centrala Stockholm. Chihuahuan Leo genomgår en ovanlig protesoperation. Den franska bulldoggen Frasse kommer in akut. ,.

SOS Djur

Svensk dokumentärserie från 2015. Hunden Grynet har fått utslag över hela kroppen. Andreas rycker ut när en katt som tros ha blivit påkörd inte kan röra bakre delen av kroppen. Tove tar hand om en skadad poloponny. Therese befinner sig i Stockholms skärgård där hon hjälper en kanadagås som fått en pil i ryggen. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2008. Bob i Staffanstorp måste åka på tjänsteresa och Mia blir ensam med de fem barnen. Familjen Johansson har fullt upp med barnens alla aktiviteter. Rose-Marie tar med sig alla åtta barnen på sin vernissage. Samtidigt som hon måste förbereda allt ska hon hantera gnälliga barn också. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2008. Bob och Mia i Staffanstorp ska åka till London med sin fem barn och mormor och farmor. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Tina i Älvdalen tar bussen med alla tio barn till Mora för att shoppa kläder och kaoset är ett faktum redan när de kliver av bussen. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Magnus i Stockholm får larm om en våldsam trafikolycka. Poliserna Johan och Fredric letar efter en misstänkt man. Elin och Antonio tvingas binda både händer och fötter på en misstänkt under ett nattpass. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Magnus försöker stoppa en skolbrand. Ambulanssjuksköterskan Sara i Göteborg får larm om en liten flicka som förlorat medvetandet av okänd anledning. Polisen Antonio hamnar i en knepig situation med flera misstänkta beväpnade män. ,.

Ambulans: Kod röd

Brittisk realityserie från 2020. Storbritanniens specialiserade ambulansteam tar sig an de allra svåraste fallen. Här får vi följa deras intensiva arbetsdagar, från dramatiska bilolyckor och svåra knivskärningar till plötsliga hjärtstopp och otäcka krosskador. ,.

Ambulans: Kod röd

Brittisk realityserie från 2020. För sjukvårdaren Tom finns ingen tid att förlora när han tar hand om truckföraren Rafai som skadats allvarligt efter en olycka med en cirkelsåg. Helikopterteamet rycker ut till en man som fastnat under sin jeep. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2020. Följ med ambulanspersonalen när de hjälper en ung mamma med svåra buksmärtor. En pensionär som inte andas körs akut till sjukhuset, en annan patient har fått ett ovanligt syndrom och en man vars skalle har spräckts helt behöver hjälp. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2020. Personalen i Dudley hjälper en svårt sjuk man med hjärtsvikt och sepsis, samt en transperson som har mycket ont. I Stokes får en person en panikattack i ambulansen och en familj ringer ambulansen för att hjälpa sin mamma som hamnat i koma. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2020. Den här gången hjälper ambulanspersonalen en man med ett svullet ben, en diabetiker som har kollapsat på gatan och en fiskare som har fått en stroke. Dessutom träffar de en tonåring vars bröstsmärtor visar sig vara något helt oväntat. ,.

Bygglov

Svensk inredningsserie från 2011. Lundsbrunn. Bygglovsgänget beger sig till Lundsbrunn för att se till att Mikael och Maria får ett fungerande sovrum. De bor i ett stort hus med dålig planlösning vilket resulterat i att de bara ställt sängen mitt på golvet i ett av rummen. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2013. I Stockholm skyndar sig brandmannen Mattias till en allvarlig singelolycka. Polisen John gör en oväntat upptäckt vid en poliskontroll i en butik i Stockholm. Brandmannen Tony larmas ut till en ett brinnande kök i Stockholm. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2017. Ambulansföraren Matt har inte många minuter till godo när han åker på ett larm där en kvinna har stora andningssvårigheter. Sjukvårdaren Hannah hjälper en 2-åring som fått ett epileptiskt anfall. Dessutom har en kvinna ramlat illa. ,.

Extrema vandringar

Brittisk dokumentärserie från 2020. Kokoda. Kokoda Trail är en led som löper längs med bergskedjan Owen Stanley i Papua Nya Guinea, en passage som varit skådeplatsen för brutala strider under andra världskriget. Ryan Pyle har siktet inställt på Mount Wilhelm på drygt 4 500 meters höjd.

Vi överlevde Jeffrey Epstein

Amerikansk dokumentärserie från 2020. Flera kvinnor träder fram och berättar att dem i ung ålder blev sexuellt utnyttjade av miljardären Jeffrey Epstein. Flickorna blev lockade till Epsteins hem med löften om pengar och presenter, ovetandes om den mardröm som väntade dem. ,.

Mord 24/7

Brittisk dokumentärserie från 2020. Seriestart. 36-årige Courtney hittas knivmördad i sin lägenhet. Ett vittne träder fram och berättar hur hon såg fyra personer, varav ena var Courtneys pojkvän, kliva in i lägenheten kort innan mordet och pojkvännen blir därmed polisens huvudspår. ,.

Mordutredarnas nya fall

Amerikansk dokumentärserie från 2010. Freeze framed. Polisen påträffar en man som tagit livet av sig genom att dricka kylarvätska. Men utredningen tar en vändning när den tekniska undersökningen visar att någon annan verkar gett honom giftet. ,.

Historiska husdrömmar

Brittiskt livsstilsprogram från 2020. Nygifta paret Sean och Debs tar på sig det stora projektet att förvandla en 180 år gammal kyrka till sitt drömhem. Men snart inser de att restorationen kommer med kostsamma utmaningar som de inte alls räknat med. ,.

Extrema vandringar

Brittisk dokumentärserie från 2020. Kokoda. Kokoda Trail är en led som löper längs med bergskedjan Owen Stanley i Papua Nya Guinea, en passage som varit skådeplatsen för brutala strider under andra världskriget. Ryan Pyle har siktet inställt på Mount Wilhelm på drygt 4 500 meters höjd. ,.

Bild från filmen Stockholmspolisen
Stockholmspolisen

Svensk dokumentärserie från 2019. Vardagsbrotten står för en tredjedel av polisens kostnader för utredning och lagföring. Trots det så är det bara fjorton procent av brotten som klaras upp. Stockholmspolisen låter oss följa med in i djungeln av ouppklarade brott och nedlagda ärenden. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Magnus på Brännkyrka brandstation utanför Stockholm får larm om att en person hoppat ut genom ett fönster. På olycksplatsen försöker han och hans kollegor ta reda på vad som egentligen hänt. Ambulanssjukvårdaren Erik i Göteborg åker till en olycksplats där en man blivit knivskuren. Det är oklart om skadan är självförvållad eller om mannen blivit attackerad. Polisen Rolf får ta hjälp av både insatsstyrka och förhandlare när en man hotar att mörda sin familj. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Ambulanssjuksköterskan Erik i Angered får fullt upp när en allvarlig trafikolycka inträffar med flera bilar inblandade. I Hässleholm jagar polisen Emma några inbrottstjuvar. Kristianstadspoliserna Johan och Fredrik åker ut på ett uppdrag där de tvingas fatta flera svåra beslut för att få kontroll över en situation. ,.