OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

fredag den 8 december

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Ulrika och Federico Conte bor med sina barn i Linköping. Pappa Federico är italienare som älskar cykling och espresso. Bygglovstrion gör om familjens garage till en cykelverkstad och espressobar. Utanför garaget skapar de medelhavskänsla.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Polisen Hanna skyndar sig till ett våldsamt bråk. Brandmannen Thomas kämpar tillsammans med sina kollegor på Brännkyrka brandstation för att rädda en person som blivit påkörd av en buss. Mats jagar en misstänkt inbrottstjuv i Haninge.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Kelly var med om en våldsam bilolycka i maj 2012. Nu berättar hennes mamma Erika om den panik och rädsla hon kände över att kanske förlora sin dotter. Sofias liv förändrades helt efter en cykelolycka. Monica berättar om hur hon blev brutalt påkörd.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

I Södertälje vankas det bröllop men trots festyran vill sex trötta tvillingar ha massa uppmärksamhet. I Staffanstorp har Ebba och Elin fest med discotema och pappa Bob agerar dj. Familjen Johansson beger sig till dalahästfabriken i Mora.

Veterinärerna

På Skånes djurpark försöker Kalle och hans kollegor fånga in parkens kungsörnar då de behöver genomföra en hälsokontroll. Michaela undersöker hunden Fina som sedan en tid tillbaka haft problem med sin lever. I Ludvika har katten Sören kommit in med ett misstänkt föremål i halsen.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Sjöbevakaren Magnus rycker ut för att hjälpa några personer som hamnat i sjönöd. Larmet går om ett pågående inbrott i en skola och poliserna Camilla och Daniel åker dit. Brandmannen Thomas larmas till en trafikolycka.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Janne tampas med en omfattande markbrand. Poliserna Magnus och Calle får larm om att en kvinna blir hotad. Brandmannen Rikard rycker ut till en trafikolycka.

Veterinärerna

Kalle på Skånes djurpark söver brunbjörnshanen Glok för att bland annat kontrollera tänderna. Kaninen Hugo har en misstänkt tumör och tävlingshästen Tippen har ryckningar i munnen. Inger ger positivt besked åt hunden Aikos matte.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovstrion är i Uddevalla hos familjen Olsson. Det är sonen Simon i familjen som bett om hjälp eftersom familjen är trött på att pappa Kurt bara lagar allt tillfälligt. För att kunna hjälpa familjen måste gänget först övertala Kurt.

Husjägarna - Danmark

Denna gång får Sara och Christian ta på sig gummistövlarna när de beger sig ut på husjakt. Sara åker till Själland för att leta efter den perfekta villan åt Cathrine och Jeppe. Christian letar efter en villa på Fyn med närhet till goda jaktmarker.

Linda och djurens hjältar

I Sydafrika brer människor ut sig vilket leder till att djuren kommer för nära människorna och till och med in i deras hus. Det finns de som vigt sitt liv åt att rädda människor från farliga djur och djur från skräckslagna människor.

Fabriken inifrån

Gregg upptäcker en chockerande sanning på Europas största kexfabrik som kan komma att omvälva Storbritanniens kexätande. Cherry skaffar sig vetenskapliga bevis för att kex blir godare om du doppar det i en dryck, och testar sina fynd i verkligheten.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovstrion befinner sig i Årsta utanför Stockholm där personalen på blodbussarna får hjälp med att göra om sitt personalrum.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Martin åker ut till en misstänkt mordbrand i Trollhättan, men när han är på plats dyker plötsligt gärningsmannen upp. Ambulanssjuksköterskan Angelika larmas ut till en trafikolycka där en bil voltat ner i ett dike. Simon dras in i en biljakt.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

En kvinna med obotlig cancer lider av svåra smärtor så ambulansföraren Anna och kollegan Darren gör vad de kan för att hjälpa henne. Jamie och Jason åker på larm till en äldre man och möts snabbt av ett välbekant ansikte.

Grand Designs Australien

När pensionerade arkitekten Rob och hustrun Sally köper en gammal mjölkgård i det paradisliknande Mystery Bay tar de hjälp av sin son som också är arkitekt. Sonen har idéer om hur huset ska byggas som inte går i linje med vad föräldrarna vill.

Bild från filmen Maskeradligan
Maskeradligan

Året är 1985 när Maskeradligan begår sin första stöt mot Bokakademin i Stockholm. I detta avsnitt berättar en av ligamedlemmarna om förberedelserna inför den stora kuppen och om hur rånet blir startskottet för en karriär som brottsling.

Mord på sociala medier

År 2018 försvann den 22-åriga brittiska backpackern Grace Millane, när hon var på en Tinder-dejt i Auckland.

Victoria's Secret: Änglar och demoner

Medan Victoria's Secret-änglarna blir superstjärnor, håller Epstein fast en kvinna mot hennes vilja på Wexners egendom.

En smak av Sydafrika med Gregg Wallace

Gregg besöker stadsdelen Soweto i Johannesburg. Först besöker han Orlando Towers innan han hoppar på en tuk-tuk som tar honom genom hela den färgstarka och energiska stadsdelen. Därefter blir han bjuden på en traditionell sydafrikansk frukost.

Bild från filmen The Case Against Cosby
The Case Against Cosby

Här får vi följa fortsättningen på berättelsen om hur en enskild kvinnas obeveklighet och mod kom till att inspirera en hel generation av kvinnor i hopp om långsiktig förändring.

22 barn i familjen

Sue och Noel träffar sina vänner, för att diskutera den stora frågan om de borde skaffa fler barn. Familjens bageri går bättre än någonsin och Noel funderar på om de kommer att hinna med alla beställningar.

Bild från filmen Norrlandspolisen
Norrlandspolisen

Norrlandspolisen åker till Saxnäs där de lokala skoterförarna inte räknar med att möta polisen. Dessutom följer vi skoterpatrullen när de ger sig av på en lång färd in i skogen efter att ha fått larm om en misstänkt tjuvjakt.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Gustav, som jobbar på ambulanshelikoptern i Östersund, får larm om en man som ramlat från sitt hustak. Polisen Fia hjälper till vid en stökig krogstängning i Bollnäs. Brandmannen Micke åker till en svårhanterlig bilbrand.