OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

måndag den 17 januari

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Jarrod Baker och den nya rekryten Paul Jury försöker återupprätta ordningen på vägarna i Kaitaia. Kylie McKenzie och Gerrit Pretorius har att göra med en välkänd narkoman i Auckland. Andrew Johnson och Ben Guptill tar in en berusad förare som lyckades krocka med en parkerad bil längs en raksträcka. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. En hektisk fredagsnatt börjar med att en grupp berusade gängmedlemmar ställer till det för Fenton Herrick och Reuban Shaw. Tara Lindsay och William McKerchar får larm om ett gängbråk som slutar med en allvarlig bilkrock Scott Hannah och Ben Whitley tar hand om en grinig taxiförare som försöker lura en kund. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Kim Adamson och Sanjay Singh tar hand om ett familjedrama som har eskalerat. Ett antal bilförare lägger benen på ryggen när det vankas nykterhetskontroll vid en poliskontrollplats. Konstapel Richard How och Nathan Mooney spårar en biltjuv. I Wellington hjälper Marc Look och Anthony Harmer en taxiförare att handskas med en berusad passagerare. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Konstaplarna Sanjay Singh och Nick Owen får larm om ett bråk mellan två berusade kvinnor. Ett slagsmål bryter ut i Wellington i samband med firandet efter en rugbymatch. Mark Stewart och Shonosuke Deguchi tar kontakt med en bilägare vars bil har blivit skadad av en berusad förare. ,.

Helikopterakuten

Brittisk dokumentärserie från 2016. Helicopter ER. Helikopterambulansen möts av en skrämmande syn när de ska rädda en förare vars bil är kluven i två delar. En motorcykelförare har kraschat in i en skog och spetsats på en gren. En jordbruksarbetare har attackerats av sina egna kor och är allvarligt skadad. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Den till synes läskiga dobermannen Obie gör återbesök hos Peter. Förra gången åt han upp en kökssax, nu behöver han tandvård – eller kanske en allvarligare behandling? Julian träffar en surikat som blivit utfryst från sin flock och behöver vård. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. En syskonfajt spårar ur när lille Alfred tar med sin storebror Hugos marsvin till studsmattan. Leken slutar i tårar då det lille marsvinet Sugar körs akut till veterinärkliniken. Kommer Sugar kunna gå igen och kommer Hugo någonsin förlåta sin bror?. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Ambulanssjuksköterskan Håkan åker till en allvarlig cykelolycka där ingen av de inblandade bar hjälm. Polisen Elin åker ut till ett lägenhetsbråk. Narkosläkaren Luca hjälper en kvinna som fått ett krampanfall. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Micke räddar liv vid en lägenhetsbrand. Narkosläkaren Luca får larm om en flicka som slagit i huvudet. Polisen Rolf får ett tufft nattskift med inbrott och skottlossning. ,.

Bild från filmen Paddington Station
Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Ett elfel leder till att man måste stänga av den perrong som samtliga snabbtåg använder. Stationens poliskår kraftsamlar och förbereder sig på stök när ett rivaliserande fotbollslag anländer till stationen. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. En butter katt misstänks ha blivit biten av en orm, men att undersöka honom är inte lätt. En sju meter lång pytonorm har bosatt sig på taket till en båtklubb och skrämmer slag på alla som kommer nära. En valp måste genomgå en hjärtoperation. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Peter rycker ut för att hjälpa en svårt skadad uggla som verkar ha blivit påkörd. Det blir ett tufft fall för Peter som kämpar med att ugglan ska överleva och bli frisläppt igen. Julian träffar Gizmo, en gammal katt som behöver opereras akut. ,.

Bild från filmen Paddington Station
Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Personalen förbereder sig för snöstormen Eleanor och dess eventuella konsekvenser. Ett fallande träd träffar ett tåg nära Hungerford och ingenjörer måste jobba hela natten när man upptäcker att ett tågspår har sprickor i rälsen. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2010. Tonåringarna i familjerna berättar hur det är att leva med många syskon och hur det är att bo i en småstad. Tina ska ta sin första körlektion för motorcykel. Jörgen förbereder sig för älgjakt. I Märsta är det dags för storstädning sedan bär det av på fisketur. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Micke på Brännkyrka station åker på ett larm om kraftig rökutveckling på en tunnelbanestation. Polisen Antonio får bråttom när ett vittne hör en kvinna ropa på hjälp och sedan dras in i en lägenhet. Narkosläkaren Magnus åker till en man som ramlat och fått en akut hjärnblödning. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Polisen Rolf tilldelas en utmärkelse men blir tvungen att ge sig ut på jobb mitt under festligheterna. Läkaren Magnus har helikopterjour och får åka i väg för att ta hand om en skadad pojke. Brandmannen Andreas rycker ut för att hjälpa en förare som sitter fastklämd efter en krock. ,.

Trauma rescue squad

Brittisk dokumentärserie från 2019. Läget är kritisk när en stor brand tar vid i ett garage i Bradford där det misstänks finnas ett flertal gasflaskor. En man körs akut till sjukhuset efter att ha blivit påkörd av en buss och polis kallas till en allvarlig bilolycka. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2020. Inside the Ambulance X. Blåljusen är på när ambulanspersonalen behandlar en diabetiker som har farligt låga blodsockernivåer samt ett barn som har andningssvårigheter. De hjälper även att lugna ned frun till en man med hjärtproblem och stöttar en kvinna med cancer.

Nedräkning till avrättning

Brittisk dokumentärserie från 2019. Susanna träffar Billie-Wayne som i 29 år väntat på att bli avrättad efter att ha mördat sina svärföräldrar och kidnappat sin hustru. Med sina 70 år kommer Billie-Wayne bli den äldste personen någonsin att bli avrättad i Texas. ,.

Att fånga en mördare

Brittisk dokumentär från 2019. 2015 hittas Peter Farquha död i sitt hem. Polisen misstänker inget brott och lägger ner fallet. Men när hans granne, Ann Moore-Martin, arton månader är med om samma sak inser polisen att allt inte står rätt till. Genom anteckningar från Peters dagbok inser de att det finns en smärtsam koppling mellan fallen och att det är en gripande kärlekshistoria som fått ett tragiskt slut.

Bild från filmen Historiens onda män
Historiens onda män

Tysk dokumentärserie från 2015. Mao Zedong. Mao Zedong sa en gång ”att 300 miljoner döda av Kinas folk vore ett pris värt att betala”. Ett brutalt sätt att se på politik, som i Maos ögon förutsatte våld för att lyckas. Miljontals dog under hans styre, och den skräck han spred påverkar kineser än i dag. Efter 2000 år av kejsarstyre kollapsade det kejserliga Kina år 1911, landet hamnade i en spiral av kaos och våld. Två politiska riktningar uppstår: nationalisterna och kommunisterna, där båda sa sig vilja representera landets 600 miljoner fattiga bönder. Efter 20 år av strider mot nationalisterna utnämns bondesonen och rebellen Mao till överbefälhavare för Röda armén, och hans sadistiska smak för våld får fart. ,.

Bild från filmen Historiens onda män
Historiens onda män

Tysk dokumentärserie från 2015. Usama bin Ladin. Usama bin Ladin jagades av USA i tio år, och blev utnämnd till västvärldens fiende nummer ett efter terrorattentatet den 11 september 2001. Han föddes i en priviligerad miljö i en av Saudiarabiens rikaste familjer. Vad var det som hände sen? Han grundade och ledde den militanta rörelsen al-Qaida, och med deras framfart förändras världen. Med oerhörda finansiella resurser byggdes ett terrornätverk upp. ,.

Djurparkens hemligheter

Brittisk dokumentärserie från 2018. Vi träffar elefanten Thi vars graviditet gått tre månader över tiden vilket oroar parkens djurskötare. Clownfisken Polo ådrog sig en skada efter en kamp om honan Rosie och en isolering leder till en oväntad sidoeffekt. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Poliserna Johan och Fredrik får larm om ett pågående inbrott och skyndar sig dit. Polisen Emma larmas till en misshandel. Brandmannen Magnus åker till en allvarlig trafikolycka i Stockholm där han och hans kollegor tvingas till drastiska åtgärder för att försöka rädda de inblandade personerna. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Poliserna Simon och Richard åker till Malmö där det pågår kravaller. Ambulanssjuksköterskan Claes får larm om en liten flicka med kramper. Brandmannen Jörgen skyndar sig till ett köpcentrum som brinner. ,.