OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

fredag den 24 mars

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Familjen Sköld i Julita delar hus med mormor och morfar och nu behöver de hjälp med att få en gemensam altan. Bygglov ryker ut och bygger en altan utanför huset med pergola, loungehörna, utekök och ett stort matbord.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Poliserna Johan och Fredrik handskas men en väldigt aggressiv man och måste kalla på förstärkning. Ambulanssjukvårdaren Ulrika skyndar sig till en hjärtsjuk man i Nässjö och i södra Stockholm kallas brandmannen Mattias till en brinnande scoutstuga.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Polisen Anna-Karin får larm om en bil som kraschat rakt in i bergvägg i Strömsund. Brandmannen Jocke befarar det värsta när han får ett larm till Hagaparken i Solna. När en man plötsligt faller ihop skyndar sig ambulanssjuksköterskan Mats dit.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Johansson åker på utflykt till Orsa. De minsta barnen hos familjen Wetterholm får följa med pappa Per till jobbet och lära sig att göra sylt. Hos familjen Norrström ska barnen hjälpa till att måla om tvillingarnas sovrum.

Veterinärerna

Kalle Nordfeldt på Skånes djurpark försöker få fram ett naturligt beteende hos parkens brunbjörnar. Monica Landström misstänker att hunden Belle har skadat korsbandet, något som kräver en avancerad operation. Marek Goczkowski vaccinerar grisar.

Bild från filmen Ambulansen
Ambulansen

Medan majoriteten av alla britter njuter av en ledig dag i solen tvingas ambulansförarna Gary och Claire hantera frågor gällande liv och död. Läget är kritiskt och de måste fatta ett beslut snabbt.

Bild från filmen Ambulansen
Ambulansen

Ambulansen rycker ut på en stor trafikolycka på motorvägen. En ung kvinna visar tecken på sepsis och behöver få hjälp snabbt. Sjukvårdarna Ollie och V kämpar med en patients låga blodtryck.

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Det har blivit dags att transformera familjens vardagsrum till en lockande och mysig plats att tillbringa tid på. Sarah och Graham åker på utflykt till Ford Abbey för att hämta inspiration.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Familjen Norman behöver hjälp med att göra om ett sovrum och ett förråd till två barnrum, sovrum till föräldrarna, en korridor och ett sovloft. Bygglovstrion tar sig an uppdraget och det blir ingen lätt uppgift att få ihop ytorna.

Mitt galna hem

George inleder säsongen med att besöka snickaren Sam i Dudley, som bestämt sig för att bygga om en båt till sitt nya hem. Sedan bär det av till Japan för att inspektera ett häftigt bygge där åtta lägenheter gjorts om till en.

SOS Djur

Hunden Alissa misstänks ha en akut livmoderinflammation. Djurambulansen rycker ut när en katt kissar blod och en tornseglare trasslat in sig i en tråd. En katt har fått ett sår i ögat efter ett slagsmål. Chow chowen Engla har angripits av fluglarver.

112 - Först på plats Australien

Taz firar tio år som ambulansförare och Amanda har en överraskning åt honom. Men den får vänta då de får larm om en fallolycka. Carina och Doddsy har bråttom att hjälpa en kvinna som fått en allvarlig allergisk reaktion efter ett ha blivit bistucken.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Familjen Sköld i Julita delar hus med mormor och morfar och nu behöver de hjälp med att få en gemensam altan. Bygglov ryker ut och bygger en altan utanför huset med pergola, loungehörna, utekök och ett stort matbord.

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Graham och Sarahs söner ska alla få ett eget sovrum på övervåningen och de har alla stora planer för inredningen. Lillebror Laurie vill ha ett medeltida tema i sitt rum och därför åker familjen på inspirationsutflykt till slottet i Berkeley.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Ambulanspersonalen tar hand om en farlig och kriminell man som har knivhuggit en polishund, en 20-åring som verkar ha fått en stroke och en man som har lunginflammation. En kvinna med lågt blodtryck behöver köras till akuten.

Grand Designs UK

År 2011 bestämde sig Edward och Hazel att de skulle bygga ett fyrhus längs Devons kust. 2019 var de på gränsen till personlig konkurs på grund av bygget som bara var en rostig stomme. Hur har det gått för paret? Vad har hänt de senaste tre åren?

Kalla fakta: Partiernas hemliga pengar

Inspelningarna avslöjar hur politikerna kommer med lösningar för att kringgå syftet med lagen om insyn i partiers finansiering.

Förförd av sekten

Catherine Oxenberg kämpar desperat för att rädda sin dotter från sektens klor. India avprogrammeras så småningom och när Keith Raniere slutligen åtalas för en mängd olika brott bidrar India med värdefulla bevis för att få honom fälld.

Rätten kallar - Expertvittnena

Vi får veta hur polisen kunde hitta mannen som terroriserade Rochdale under sommaren 2000 med hjälp av digital kriminalteknik. Samt hur avkodande av slang i en MSN-chat bidrog till att avslöja en hårresande mordplot.

Rätten kallar - Expertvittnena

I detta avsnitt får vi veta hur kriminaltekniker försökte lösa ett ökänt cold case i Pembrokeshire med hjälp av DNA men tvingades tänka om. Dessutom, ett bedrägerifall som involverade diamanter och exklusiva viner.

Incredible Hotels

Resan fortsätter till Afrika och vi börjar i Kenya där vi besöker ett lyxigt tälthotell mitt på savannen. Här är The Big Five aldrig långt borta. Nästa destination är Kapstaden, där ett centralt lyxhotell har mer att erbjuda än vad man först tror.

Bild från filmen Stockholmspolisen
Stockholmspolisen

Södermalmspolisen tvingas använda elchocksvapen för att hantera en orolig situation. Ett larm inkommer om att en bomb har placerats under en bil i centrala Stockholm och polisen bevittnar en misstänkt droghandel.

Bild från filmen Stockholmspolisen
Stockholmspolisen

En utsatt arbetsmiljö. Trakasserier, hot och våld är något som polisen utsätts för i allt större utsträckning. Det förekommer även att närstående hotas och trakasseras. Men vart går gränsen för hur mycket en polis ska behöva stå ut med?

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Polisen Magnus i Haninge får larm om en pågående skottlossning. Elin misstänker att ett barn far illa och brandmannen Mikael på Farsta brandstation larmas till en allvarlig trafikolycka.