OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

fredag den 9 december

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovstrion är i Katrineholm där de gör om ett kök och ett allrum.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Ålandspolisen Johan stoppar en misstänkt bil. Poliserna Annsi och Gunilla i Åmål larmas till en trafikolycka. Brandmannen Roger från Johannes brandstation rycker ut till en brand i centrala Stockholm.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Thomas på Gävlepolisen försöker stoppa en misshandel under en stadsfestival. Brandmannen Kristoffer i Stockholm tröstar en ung pojke som varit med om en trafikolycka. Ambulanssjuksköterskan Maria i Uppsala rycker ut till en byggarbetsplats.

Veterinärerna

Det blir kaos på Falu djursjukhus när sju australian shepherdvalpar kommer in för vaccination. Katten Måns har fått en knöl på benet och blir undersökt av Monica Landström. Kalle och hans kollegor på Skånes djurpark försöker rädda en nyfödd vicentkalv som inte vill stå upp.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Norrström har flyttat med sina tio barn till en bygdegård utanför Enköping. Nu står de inför en tuff utmaning, att hinna renovera gården innan deras elfte barn föds. I Kinnarp bor sjubarnsfamiljen Wahlström.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Poliserna Simon och Rickard i Kristianstad får larm om ett pågående inbrott. Specialistläkaren Mats i Eksjö får in en liten flicka som man misstänker ha svåra brännskador och brandmannen Jörgen åker till en brinnande lägenhet.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Ambulanssjuksköterskan Petra i Eksjö hjälper en patient med misstänkt propp i hjärnan. Stefan på Johannes brandstation får larm om en brand i ett köpcentrum och i Hässleholm får poliserna Johan och Fredrik larm om en otäck bilolycka.

Djurskyddarna

En åsna, två hästar och två hundar har övergivits och tillståndet för åsnan visar sig vara värre än djurambulansen först trott. Sebbe ska omhänderta en flock kor vilket visar sig vara i princip omöjligt då flocken vaktas av en tjur.

Mitt galna hem

En pappa i Norfolk överraskar sina campingtokiga barn med att renovera en gammal campingbil. George och Will börjar närma sig slutspurten av sitt lägenhetsbygge.

På BB med Emma Willis

Känslorna fortsätter att storma när Emma Willis återser några av familjerna hon lärde känna under sin tid som barnmorska. Tillsammans ser de tillbaka på dagen då deras barn föddes och vilka utmaningar de stött på under den första tiden som föräldrar.

Djurskyddarna

Ett 90-tal vanvårdade djur hittas hos en person med djurförbud. Djurambulansen får larm om en olycka på E4:an med ett hästsläp som vält. Reino blir kontaktad av polisen på Hisingen angående en upphittad blandrasvalp som saknar chipmärkning.

Världens bästa veterinär

Den två år gamla bichon frisén Lexi har haft armbågssmärtor hela livet. Noel föreslår ett banbrytande implantat med stamceller som gör att det kan skapas nytt ben.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovstrion befinner sig i Alingsås hos familjen Lindholm, där de bor i mamma Marias barndomshem. På nedervåningen finns två rum som de förvandlar till ett vardagsrum och ett så kallat herrum.

Mitt galna hem

I Nottingham bygger ett par ett flytande hem. I Lincolnshire försöker två tonåringar bygga varsitt eget mobilt hem. George besöker en liten lägenhet i London som är fullproppad av häftig arkitektur.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Ambulanssjukvårdarna Simon och Michelle skyndar sig för att stötta en kollega som har hand om en kvinna som fått flera epileptiska anfall på rad. 3-åriga Alishba har andningssvårigheter och sjukvårdaren Joe hjälper en suicidal man.

Grand Designs Australien

Trevor och Jeanette har köpt en 15 hektar stort tomt där de planerar att bygga ett underjordiskt hem med magisk utsikt. Trevor som är rullstolsbunden efter en motorcykelolycka är projektledare för bygget.

Leif GW om: Blattarna som byggde Sverige

Arbetskraftsinvandrarna berättar om hur det var att komma till Sverige och vilka utmaningar som fanns. Kända svenska invandrare delar med sig av hur de upplevde den konstiga maten, arbetsplatserna och vikten av att lära sig att prata korrekt svenska.

Bild från filmen Maskeradligan
Maskeradligan

År 1986 kallas kommissarie Ingvar Hofstedt in som huvudutredare och får fart på den stagnerade polisutredningen. Det som först anses som obetydliga spår blir början på ett mönster och Hofstedt ser till att snaran dras åt kring den eftersökta ligan.

Tjernobyl från insidan

Trettiofem år efter kärnkraftsolyckan åker Ben Fogle till Tjernobyls avstängda zon. Han besöker spökstaden Pripjat och dess uppvuxna omgivningar, och får se allt från den övertäckta reaktorn till kontrollrummet där katastrofen utspelade sig.

Bild från filmen Rose West - en kvinnlig seriemördare
Rose West - en kvinnlig seriemördare

Rosemary West är en av Storbritanniens värsta seriemördare. Tillsammans med sin man Fred torterade och mördade hon minst tio flickor och kvinnor i England på 1970- och 80-talet. Denna dokumentär försöker ta reda på hur hon blev en sadistisk seriemördare, genom intervjuer med grannar, hennes advokat, medfångar och de som lyckades fly från "skräckens hus" på 25 Cromwell Street i Gloucester.

Hissnande husflyttar

Ett brett ranchhus måste delas i två delar för att kunna fraktas upp på en kulle på Port Hill Farms. Vägen till toppen är så brant att bulldozrar måste användas för att projektet ska kunna slutföras.

Extrema vandringar

Ryan Pyle beger sig till Island, vulkanön strax under polcirkeln som bjuder på alla typer av väder, ibland inom loppet av en timme. Här finns fantastiska floder, häftiga glaciärer och vulkaniska asköknar. En upplevelse utöver det vanliga.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Poliserna Elin och Antonio åker till ett gäng stökiga supportrar som marscherar genom Västerås. I Göteborg får ambulanssjuksköterskan Sara larm om en svårt cancersjuk kvinna.