OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

lördag den 2 juli

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bygglov

Svensk inredningsserie från 2012. Bygglovstrion befinner sig i Kumla för att hjälpa familjen Fhager med att renovera fasaden på deras hus samt entrén och fixa uteplatsen. Trion fixar också ett arkitektritat åretruntboende till familjens djur. ,. Medverkande: Fhager.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. I Stockholm kämpar brandmannen Jörgen med att släcka en lägenhetsbrand och man befarar att det kan finnas en person som inte lyckats ta sig ut. Polisen Erik i Göteborg åker på larm om en våldsam trafikolycka. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Peter och hans kollegor är på väg till en brand i en butik och på plats får de veta att det kan finnas en man kvar bland lågorna. Peter förbereder sig på att gå in i den brinnande butiken. I Angered får ambulanssjuksköterskan Maria larm om en kvinna som ramlat ihop. Polisen Emma i Hässleholm försöker tillsammans med andra poliser stoppa ett knivslagsmål. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. En nybliven ko-mamma med en infekterad hov behöver akut behandlas och en får-mamma har förlossningsproblem. Det visar sig bli procedurer som är allt annat än enkla. Kommer veterinärerna lyckas återförena mammorna med sina bebisar?. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2010. Tonåringarna i familjerna berättar hur det är att leva med många syskon och hur det är att bo i en småstad. Tina ska ta sin första körlektion för motorcykel. Jörgen förbereder sig för älgjakt. I Märsta är det dags för storstädning sedan bär det av på fisketur. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. I Hässleholm har en trafikolycka inträffat med flera bilar inblandade. Brandmannen Magnus i Stockholm försöker släcka en brand i ett industriområde. Polisen Martin i Kristianstad får en hektisk natt och blir tvungen att göra flera ingripanden. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Anders i Stockholm försöker rädda livet på en man som drabbats av hjärtstillestånd. Ambulanssjuksköterskan Maria åker på larm där en flicka drabbats av kramper, men hon och hennes kollega får problem med att hitta patienten. ,.

Djurskyddsinspektörerna

Svensk dokumentärserie från 2014. Henriette och Malin upptäcker några övergivna valpar på ett industriområde fullt av skrot. Problemet är att de inte hittar någon väg in för att kunna rädda hundarna och de blir tvungna att tillkalla polis. Peter och Anna träffar en hundägare som inser att hans bästa väns tid närmar sig sitt slut. ,.

Bygglov

Svensk inredningsserie från 2012. Bygglovstrion befinner sig i Kumla för att hjälpa familjen Fhager med att renovera fasaden på deras hus samt entrén och fixa uteplatsen. Trion fixar också ett arkitektritat åretruntboende till familjens djur. ,. Medverkande: Fhager.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Toby sköldpaddan har tappat matlusten och behöver hjälp av Julian innan det är för sent. Det vankas hundvalpar, en katt har en fraktur och en lama behöver klämma en finne - inte ett lätt jobb för den med hovar och inte händer. Tur att hjälp finns. ,.

Djurskyddarna

Svensk dokumentärserie från 2015. Polisen undersöker flera vanvårdade djur. En privatperson räddar en blandrastik som misshandlats och utnyttjats för avel. Av en slump får polisen kännedom om en krokodil som förvaras i ett växthus. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2010. Familjen Norrström beger sig till Finland för att hälsa på Mirkas mormor och morfar. Hos familjen Johansson i Älvdalen är det dags för pappa Jörgen att ge sig ut och jaga och den här gången får Matilda och Lovisa följa med. Familjen Wetterholm firar Lovelia som fyller två år. ,.

Bygglov

Svensk inredningsserie från 2012. Örebro. Hemma hos Jenny och Erik Gyllander i Örebro svämmar trädgården och verandan över av loppisföremål. Man börjar med att rensa bort allt skrot och gör sedan om hela utsidan och till barnen fixar de en trädkoja. ,. Medverkande: Erik Gyllander, Jenny.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2013. Brandmannen Tony kämpar mot en kraftig husbrand i Stockholm. I Karskrona hämtar ambulanssjuksköterskan Ulf en man med en misstänkt hjärtinfarkt. Polisen Martin gör en husrannsakan på jakt efter narkotika i Trollhättan. ,.

Ambulans: Kod röd

Brittisk realityserie från 2020. Sjukvårdaren Jack rycker ut till ett område i Birmingham där ett par grannar blivit knivhuggna. Ambulansteamet får larm om en man som sitter fast under en buss. I Shrewsbury har en man kolliderat med en lyktstolpe och ett träd. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2016. Michelle och Hannah hjälper en man som drabbats av en lamslående panikångest medan han varit ute på stan. Lärlingen Shane leder en utryckning för första gången när ambulanspersonalen tar sig an en trafikolycka. ,.

Bild från filmen Gängkrigens tid
Gängkrigens tid

Svensk dokumentärserie från 2021. Andra delen i den tvådelade dokumentärserien om det blodiga gängkriget i Biskopsgården i Göteborg. Vi träffar kriminella, poliser och experter, men även vanliga medborgare som drabbas av våldet. ,.

Vi överlevde Jeffrey Epstein

Amerikansk dokumentärserie från 2020. Flera kvinnor träder fram och berättar att dem i ung ålder blev sexuellt utnyttjade av miljardären Jeffrey Epstein. Flickorna blev lockade till Epsteins hem med löften om pengar och presenter, ovetandes om den mardröm som väntade dem. ,.

Mord 24/7

Brittisk dokumentärserie från 2020. Seriestart. 36-årige Courtney hittas knivmördad i sin lägenhet. Ett vittne träder fram och berättar hur hon såg fyra personer, varav ena var Courtneys pojkvän, kliva in i lägenheten kort innan mordet och pojkvännen blir därmed polisens huvudspår. ,.