OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

fredag den 7 oktober

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2013. Polisen John rycker ut för att avstyra ett slagsmål på en hockeymatch. Brandmannen Micke skyndar sig för att släcka en brinnande bil i ett bostadsområde i Stockholm. I Karlskrona tar Per hand om en kvinna med kraftiga höftsmärtor. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2013. Brandmannen Tony tvingas rycka ut mitt i natten för att släcka en kraftig brand i ett bostadshus. Polisen John larmas ut för att stoppa en olaglig biltävling i Stockholm. Brandmannen Thomas beger sig till en allvarlig olycka i Stockholm där en personbil krockat med en långtradare. ,.

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2015. Veterinären Maria Hermansson på Gärdet i Stockholm opererar boxern Uffe som har problem med sina tänder. Kalle Nordfeldt på Skånes djurpark undersöker ett par kungsörnar. Ponnyn Isadora kommer till Brunmåla hästklinik med en svår hälta och blir undersökt av veterinären Emma Lindell. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2016. Annika och barnen överraskar superpappan Conny med sovmorgon och en utflykt värdig en raggare. Familjen Zeeck gör pärlhalsband för att hjälpa barn med cancer. Matilda och Sami försöker avsluta ett av alla ofärdiga projekt de har i huset men den rastlösa familjen tröttnar snabbt. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. När en kvinna drabbas av hjärtstopp efter att ha tagit en överdos heroin skyndar sig Roger från Johannes brandstation dit. Matte från Farsta brandstation får larm om en ovanlig brand i en trädkrona. Polisen Mats från Haninge hanterar en komplicerad misshandel. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. En kranbil kör in i en tunnel i centrala Stockholm och Olof från Johannes brandstation rycker ut. Polisen Nicolai från Mariehamn griper en drogpåverkad och aggressiv man. Haningepoliserna Magnus och Calle larmas till en misshandel där flera personer är inblandade. ,.

SOS Djur

Svensk dokumentärserie från 2015. Polisen tar hjälp av djurambulansförarna Agge och Ica för att rädda en svan som hamnat i trubbel. I Göteborg tar Stig hand om papillonen Truls som blivit förlamad. Jennifer försöker hitta ägaren till en påkörd katt. ,.

Mitt galna hem

Brittisk inredningsserie från 2015. Arkitekten George Clarke visar att det är möjligt att göra om små utrymmen till platser att bo eller arbeta i. På sin resa möter han kreativa människor som byggt om containrar, hästlastbilar och gamla bussar. Han köper även en husvagn som han gör om till ytterligare ett hem åt sin växande familj. ,.

Hundar utan hyfs

Brittisk livsstilsserie från 2019. Cheryl bestämde sig för att skaffa hund efter att gått igenom en tuff period i livet. Till en början flöt allt på med blandrasen Penny men när hon blev attackerad av en annan hund vände allt. Nu hoppas Cheryl att Graemes expertiskunskaper ska hjälpa. ,.

SOS Djur

Svensk dokumentärserie från 2015. Dvärgschnauzern Ronja har blivit biten av en annan hund. Distriktsveterinären Cecilia tar hand om ett får som bara kan gå i cirklar och djurambulansföraren Stig rycker ut till en dräktig katt som blivit påkörd. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2021. Den lilla foxterriern Monny kan inte andas ordentligt och Alex försöker desperat ta reda på anledningen. Kate åker ut på ett nödsamtal där två katter misstänks ha blivit smittade av covid-19.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Svensk inredningsserie från 2014. Familjen Ericsson i Fjärås har tre söner och väntar tvillingar. För att få plats med alla barn behöver de hjälp av Bygglovsgänget. De ser till att familjen får två sovrum och ett allrum och dessutom bygger de en terrass. ,.

Mitt galna hem

Brittisk inredningsserie från 2015. George Clarke's Amazing Spaces. Arkitekten George Clarke visar att det är möjligt att göra om små och trånga utrymmen till praktiska ytor att verka på. På sin resa möter han kreativa människor som byggt om containrar, hästlastbilar och gamla bussar till fullt användbara platser att bo och arbeta i. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2019. Jo och Ash är snabba på att agera när larm inkommer om en bebis som ramlat och slagit i huvudet. Samtidigt måste Chris och Tom vara varsamma när de hjälper en självmordsbenägen man. ,.

Grand designs Australien

Australisk livsstilsserie från 2019. Eurora, Victoria. I det ödsliga området Strathbogie Ranges drömmer Eddie och Dot om ett hem med en magnifik 360-graders utsikt. Det finns dock ett stort och minst sagt tungt problem som är i vägen för deras utsikt. Runt huset finns det enorma granitblock. ,.

Livet efter dig - Patrick Ekwall om ett år utan Hannah

Svensk dokumentär från 2022. I februari 2021 förlorade Patrick Ekwall sin fru Hannah i bröstcancer. Under ett år får vi följa hans och döttrarna Tindra och Wilmas omtumlande resa genom sorg och saknad. En tuff tid av bearbetning men också en chans att tillsammans hitta en väg framåt. Patrick samtalar med kollegan Frederic Pavlidis som delar samma upplevelse. En resa med döttrarna ger tillfälle att skapa nya minnen.

Mord på sociala medier: Molly McLaren

Brittisk faktaprogram från 2021. När Molly matchade med Joshua på Tinder trodde hon att hon hade hittat sin stora kärlek. Men förhållandet tog slut och Mollys drömmar om romantik förvandlades till en mardröm som slutade i ett brutalt knivmord.

Historien om grevinnan och den ryske miljardären

Brittisk dokumentär från 2020. Den ryske miljardären och oligarken Sergei Pugachev och hans engelska partner Alexandra Tolstoy lever i en tillvaro av lyx och glamour. Men skenet bedrar och snart tvingas de fly från Storbritannien då både deras förmögenhet och liv står på spel.

Jorden runt med tåg

Brittisk dokumentärserie från 2019. Tony fortsätter sin tågresa och anländer till Thailand där han får uppleva hur det är att leva som buddistisk munk. Senare fortsätter han sin resa till Malaysia och upptäcker att landet fortfarande bär tydliga spår av att ha varit en brittisk koloni. ,.

Bild från filmen Stockholmspolisen
Stockholmspolisen

Svensk dokumentärserie från 2019. I Stockholm lever tiotusentals personer utanför samhällets skyddsnät. Stockholmspolisen ger oss en unik inblick i hur de arbetar för att stötta personer som lever i hemlöshet, missbruk och ensamhet. ,.

Bild från filmen Norrlandspolisen
Norrlandspolisen

Svensk dokumentärserie från 2019. I Umeå sätter polisen in stora resurser för att söka efter en självmordsbenägen man. Polisen i Östersund får förstärkning av regionala insatsstyrkan och i Piteå har midsommarhelgen kommit vilket betyder att det är mycket fylla på stan. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Poliserna Rolf och Simon jagar en man som misstänks vara beväpnad och som hotar att kidnappa ett barn. Magnus på Brännkyrka brandstation larmas ut till en brinnande bil och ambulanssjuksköterskan Angelica kämpar för att komma in till en patient som har ramlat och kan ha brutit höften. ,. Medverkande: Magnus, Angelica, Rolf, Simon.

Bild från filmen Unga föräldrar
Unga föräldrar

Svensk dokumentärserie från 2017. Linn har mammavecka och hänger med Amy medan Tompa festar med kompisarna. Alice lär sig fler ord. Maryam kombinerar mammaledigheten med att utveckla sitt företag. Emma och Rickard får äntligen träffa Delia igen. Liv planerar inför Ellens dop. ,.