OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

fredag den 3 februari

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Kronofogden knackar på

Matt och Garry besöker en smyckesaffär i Birmingham för att utkräva en skuld på mer än 12 000 pund. Gäldenären vägrar betala och det dröjer inte länge innan situationen urartar. En kvinna i London står i skuld till sin före detta hyresvärd.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Rökdykaren Jörgen åker på larm till en lägenhetsbrand. Läkaren Helen hjälper en man med kraftiga buksmärtor. Polisen Rolf tar hand om en aggressiv missbrukare.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Pettersson har sju barn och den åttonde är på väg. Irene och Helen träffades på en mammagrupp och förälskade sig i varandra. De lämnade sina män och bildade en ny familj. Hemma hos niobarnsfamiljen Nikula är det ständigt kaos.

Veterinärerna

Hundarna Walter och Zäta har hamnat i ett våldsamt slagsmål med varandra. På hästkliniken i Norrköping tar Carina hand om det nyfödda fölet Liberty, och i Skånes djurpark har visenterna fått tillökning.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Polisen Hanna skyndar sig till ett våldsamt bråk. Brandmannen Thomas kämpar tillsammans med sina kollegor på Brännkyrka brandstation för att rädda en person som blivit påkörd av en buss. Mats jagar en misstänkt inbrottstjuv i Haninge.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Kelly var med om en våldsam bilolycka i maj 2012. Nu berättar hennes mamma Erika om den panik och rädsla hon kände över att kanske förlora sin dotter. Sofias liv förändrades helt efter en cykelolycka. Monica berättar om hur hon blev brutalt påkörd.

Mitt galna hem

Vi möter ett par som jobbar på ett magiskt krypin för deras barn, med hjälp av en händig morfar. Sedan är det dags att träffa en flygplanstekniker som skapar en häftig campingbil av ett ovanligt utrymme.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovsgänget är i Hedemora för att hjälpa far och son Krusbär Holm att få ordning på sitt hem. Just nu sover pappan på en soffa i köket samtidigt som sonen inte har någonstans att vara. Bygglov ser till att ge killarna ett nytt hem.

Barnmorskor på landsbygden

Den blivande fyrabarnsmamman Michelle är fast besluten att föda hemma, men barnmorskan Pam misstänker att det är omöjligt då babyn i magen är för stor. Barnmorskan Alison måste agera snabbt när den blivande mamman Mihaela får oroande högt blodtryck.

Djurskyddarna

Polisen undersöker flera vanvårdade djur. En privatperson räddar en blandrastik som misshandlats och utnyttjats för avel. Av en slump får polisen kännedom om en krokodil som förvaras i ett växthus.

Världens bästa veterinär

Scrumpy, en åtta år gammal clumber spaniel, kan knappt gå när han kommer till kliniken med sin matte Jane. Han är i dåligt skick och har redan genomgått flera operationer. Frågan är om Scrumpy kommer bli hjälpt av ännu en?

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov åker till Kolmården för att hjälpa bonden Karlsson. Familjen har en niomånaders baby och deras övervåning är helt öppen utan räcke. Trion sätter genast igång att barnsäkra huset. Huset får även ett nytt sovrum, gästrum och förvaring.

Mitt galna hem

George är fascinerad av ett pars plan att skapa ett mobilt hem av en buss, där det till och med får plats ett garage. En pilot bygger ett trädgårdskrypin av ett litet plan. George observatoriebygge leder honom till ett av världens största teleskop.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Hannah och Aaron får köra en kvinna som drabbats av våldsamma buksmärtor akut till sjukhuset. Larm inkommer från en pojke vars mamma förlorat medvetandet. Sjukvårdspersonalen misstänker att det rör sig om en stroke och skyndar sig till platsen.

Grand Designs UK

Elinor och Born Barikor bygger ett hus anpassat för deras två unga söner som lider av livshotande allergier. Deras hem kommer att byggas med material med låg toxinhalt och avancerade filtreringssystem för att rena luften de andas.

Svartenbrandt - Sveriges farligaste brottsling

Den första delen tar sitt avstamp i ett spektakulärt postrån på Döbelnsgatan 1979, när Svartenbrandt skjuter ner poliser och tar en hel kyrkokör som gisslan. Hur kan en människa bli så våldsam och obarmhärtig? Spåren leder tillbaka till barndomen.

Bild från filmen Reclaiming Amy
Reclaiming Amy

Tio år efter att Amy Winehouse så tragiskt gick bort kommer en dokumentär där de som kände henne bäst berättar om sin älskade dotter och vän. Hennes mamma Joan, som inte gett några längre intervjuer förut, har blivit sjuk i MS och vill nu ge sin version av dottern, som motvikt till medias bild. Här möter vi också pappa Mitch och Amys fyra närmaste vänner som inte heller pratat offentligt tidigare.

Bild från filmen Florida Man Murders
Florida Man Murders

Den 21-årige romantikern Landy Martinez faller offer för en skakande och dödlig kärlekstriangel. På brottsplatsen återfinns en video där han ber för sitt liv, men vem är personen bakom kameran? Polisen påbörjar en utredning för att hitta mördaren.

Historiska husdrömmar

Alice och Shammy har för första gången tagit sig in på fastighetsmarknaden efter att ha köpt ett 1800-talskapell i Devon. Men att förvandla deras stora kapell till en bostad på en minimal budget sätter kreativiteten på prov.

Prins Philip: Ett kungligt liv

Prins Philip, hertigen av Edinburgh, stod i sju decennier vid drottning Elisabeth II:s sida. Hans fascinerande karaktär och hängivenhet mot sin fru bidrog på många sätt till utvecklingen av den brittiska monarkin.

Extrema vandringar

I norra Etiopien utforskar Ryan Simienbergen ett dramatiskt landskap med hissnade vyer och vidsträckta gräsmarker på höjder över 3600 meter över havet. Här finns också chans att få uppleva många unika och hotade djurarter.

Kronofogden knackar på

Här följer man kronofogdar i deras arbete i runt om i Storbritannien. Det blir en nära inblick när de besöker företag och privatpersoner för att utmäta deras skulder. Det är ingen lätt uppgift och de möter personer som är aggressiva och känslosamma.

Kronofogden knackar på

Här följer man kronofogdar i deras arbete i runt om i Storbritannien. Det blir en nära inblick när de besöker företag och privatpersoner för att utmäta deras skulder. Det är ingen lätt uppgift och de möter personer som är aggressiva och känslosamma.