OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

fredag den 22 september

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

I Kristianstad får polisen Simon och hundföraren Rickard larm om ett pågående inbrott. Brandmännen Thomas och Rikard kämpar för att stävja den giftiga röken från en brinnande container i Stockholm.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Polisen Rickard stannar en bil som han misstänker innehåller både vapen och narkotika. I Kristianstad tar polisen Simon upp jakten på en knivman som setts i stadens centrala delar.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Ilmrud firar Fars dag. Hos familjen Wallquist fyller dottern Linn år och pappa Walle åtar sig att köpa tårta och presenter. Familjen Algeson förbereder sig för vintern och gör dessutom en utflykt till skridskobanan.

Veterinärerna

Geten Russin och fåret Assar som bor ihop på Skånes djurpark ska undersökas och få päls och klor klippta. Helen undersöker katten Nelly som fått njurstenar. Den franska bulldoggen Ebba får sina ben kontrollerade.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Poliserna Elin och Antonio åker till ett gäng stökiga supportrar som marscherar genom Västerås. I Göteborg får ambulanssjuksköterskan Sara larm om en svårt cancersjuk kvinna.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Andreas åker till en villabrand där en person befaras vara kvar i huset. Poliserna Johan och Fredrik i Hässleholm måste snabbt hitta sin kollega som ensam försöker hålla kvar en hotfull ung man.

Veterinärerna

Kalle och hans kollegor på Skånes djurpark behandlar myskoxen Tor som mått dåligt den sista tiden. Cockerspanieln Nora ska få både livmoder och äggstockar bortopererade och Marianne undersöker amazonpapegojan Kiwi.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov åker till Kolmården för att hjälpa bonden Karlsson. Familjen har en niomånaders baby och deras övervåning är helt öppen utan räcke. Trion sätter genast igång att barnsäkra huset. Huset får även ett nytt sovrum, gästrum och förvaring.

Bild från filmen Amazing Hotels
Amazing Hotels

Giles och Monica reser till Sydamerika för att arbeta på Vira Vira, ett haciendahotell med utsikt över en aktiv vulkan nära Pucon, Chiles äventyrshuvudstad. Vi får följa med på en spännande utflykt till häst som tar oss genom uråldriga skogar.

Linda och djurens hjältar

Linda åker till Kenya där hon träffar Richard Bonham som vigt sitt liv åt att förhindra att savannens vilda djur inte ska utrotas. Det blir en äventyrlig resa där Linda möter vilda elefanter. Hon bevittnar även när en elefant anfaller en veterinär.

Världens bästa veterinär

Vi möter sköldpaddan Hermes som blev attackerad i trädgården och förlorade tre av sina fyra fötter. Kan Noel hjälpa honom? Vi träffar också Rottweilern Dave som efter att ha genomgått två misslyckade höfttransplantationer hoppas att Noel kan hjälpa.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov beger sig till familjen Granlund i Ockelbo som behöver hjälp med sin nedervåning. Matte, Willy och Lotta fixar tre rum och hämtar inspiration från naturen. Matte upptäcker att han har en speciell koppling till familjen.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Poliserna Anna-Karin och Jimmy får mycket att göra när det är dags för Dundermarknaden i Strömsund. Brandmannen Thomas skyndar sig till en bilolycka i Stockholm. Ambulanssjuksköterskan Petra larmas ut till en bebis som inte kan andas.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Ambulansföraren Matt har inte många minuter till godo när han åker på ett larm där en kvinna har stora andningssvårigheter. Sjukvårdaren Hannah hjälper en 2-åring som har fått ett epileptiskt anfall. Dessutom har en kvinna ramlat illa.

Bild från filmen Grand Designs
Grand Designs

Colin och Adele bygger ett hus som sticker ut med sitt böjda glas. Tanken är att det ska se ut som om huset svävar, en inte helt enkel konstruktion visar det sig när paret hamnar i konflikt med byggföretaget och allt blir kraftigt försenat.

Kalla fakta: Frimurarnas hemlighet

Runt 400 personer inom det svenska rättssamhället är medlemmar i Frimurarorden. Många av dem möts i landets domstolar. Kalla fakta har kommit över Ordens interna dokument som avslöjar starka lojalitetsband mellan medlemmarna. En stickprovsundersökning som redaktionen gjort visar att hundratals rättegångar avgjorts av minst två domare, åklagare och advokater som är frimurarbröder.

Mördare inför rätta

När han anklagas för djurplågeri vänder sig den exotiska djurparkens ägare Tim Stark emot tidigare volontärer. Och en ökänd polismördare hotar med mer förstörelse.

Bild från filmen Stacey Dooley: Stalkers
Stacey Dooley: Stalkers

Stacey djupdyker vidare i begreppet stalking och den här gången handlar det om stalkning av främlingar. Hon får reda på att det inte finns ett enda sätt att stoppa brottet och att bara fängelse inte alltid är effektivt.

Snackmasters

Det har blivit dags att göra upp om receptet för att få till en perfekt Snickers-choklad. Tom Brown och Sabrina Gidda är kockarna som den här gången tävlar mot varandra och efter flera veckors arbete kommer att presentera sin snickers.

Mord på sociala medier

Alex, 15 år, dödades av 18-årige Matthew, efter att de två hade varit i kontakt via sociala medier i sex veckor. En inblick i pojkarnas meddelandeutbyte visar vilken roll sociala medier spelade i kontakten som slutade med mord.

Akuten - Bakom kulisserna

Säkerhetsvakterna får mycket att göra när en våldsam man försöker smeta ner sjukhuspersonalen med blod. Dr Mya försöker lugna en patient som blir upprörd över näsblod. En ung kvinna har kraschat med bilen och är orolig för sin pappas reaktion.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Anna berättar om när hon råkade ut för en motorcykelolycka. Marit oroar sig för sin bror Runes tillstånd. Helena minns tillbaka till då hon var instängd i en brinnande lägenhet.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Ett litet barn har försvunnit i vinterkylan och Magnus leder den omfattande räddningsinsatsen. Brandmannen Tony larmas ut till en våldsam brand i en kontorsbyggnad. Polisen Daniel blir vittne till en dödsskjutning i Haninge.