OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

lördag den 25 maj

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Norrström har flyttat med sina tio barn till en bygdegård utanför Enköping. Nu står de inför en tuff utmaning, att hinna renovera gården innan deras elfte barn föds. I Kinnarp bor sjubarnsfamiljen Wahlström.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Wahlström åker på husvagnssemester. Hos familjen Wallquist bjuder tvillingarna Moa och Lea hela familjen på middag. Mirka Norrström ställer upp i en pajtävling och hon får hjälp och stöd av hela familjen.

Mys bröllop

En vecka till bröllop! Festlokalen ska pyntas och My har en speciell idé för en takkorna. My inspireras av skogen när menyn ska bli komplett med varmrätt. Putte visar sina bartenderfärdigheter när de tillverkar en blomsterbar att servera drinkarna i.

Oops det blev trillingar

Karin och Mikael tar med familjen på picknick medan Johan och Sofia frångår sina rutiner, när trillingarna ska badas. Samtidigt funderar John och Pernilla på om man verkligen kan förbereda sig på att bli trillingförälder, och Pernilla överraskas.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Jocke rycker ut till en misstänkt lägenhetsbrand i Stockholm. Ambulanssjuksköterskan Christer får larm om en trafikolycka där fyra ungdomar har kört in i ett träd.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Poliserna Åsa och Elin hanterar ett fall av misstänkt kvinnomisshandel. Brandmannen Anders är ute med brandbåten när han får larm om en eldsvåda i Gamla stan i Stockholm. Ambulanssjukvårdaren Christer åker till en trafikolycka.

Den stora matresan

Per Moberg åker till Skåne för att fiska ål, jaga vildsvin och lära sig laga äggkakor. Han besöker också ett äppelmusteri. Till sist lagar han en trerätters middag bestående av ålmacka, gås med cidersås och Mannerströms äppelkaka till dessert.

Tina i fjällen

Tina gästas av skådespelaren Dragomir Mrsic som inte har någon direkt koppling till svenska fjällen så Tina visar honom allt vad fjällvärlden har att bjuda på. Det blir skotersafari och bad i isvak. Sedan grillar de flankstek.

Tina på besök

Tina beger sig till Dalarö i Stockholms skärgård för att hälsa på journalisten och programledaren Jenny Strömstedt. Tina fixar lunch och efter det blir det trädgårdsarbete. Sedan åker de och handlar mat till en sommarbuffé.

Stilresan

Sheena har nyligen gått ner 70 kilo i vikt och vägrar nu bära annat än träningskläder. Kathryn kommer till undsättning och lär henne att klä sig för sin nya kropp. Jacky hoppas på ett liv med mer romantik, men hennes klädstil förhindrar det.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Teamet tar hand om en man som kan ha en sprucken blindtarm, en nervös 91-åring med covid-19 och ett fall av en svår huvudskada.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

En huvudskada inträffar på en lekplats och teamet rycker ut. Senare tar de också hand om en patient med en historik av svimningar, samt en nunna med bröstsmärtor.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

Teamet är i Oxford och hjälper ett barn med tecken på hjärnhinneinflammation. Senare hjälper de också en skadad cyklist till sjukhuset. I Portsmouth tar gänget hand om en fallskada och en patient med Crohns sjukdom.

Stilresan

Frisören Ross klär sig i svart, men Kathryn kan urskilja speciella accessoarer i hans stil, vilket får honom att avslöja vem hans alter ego är. Connie bär på ett trauma från barndomen, men Kathryn guidar henne till att uttrycka sig själv genom mode.

Incredible Hotels

Vi är i Vietnam och börjar på en plats som närmast kan beskrivas som paradiset. Kritvit sand, turkost vatten och utsökt mat är bara några av sakerna som lockar. Inne i staden hittar vi ett lyxigt hotell som influerats av italiensk kultur.

Bild från filmen Utbyggnad deluxe
Utbyggnad deluxe

En gammal stuga från 1600-talet har fått en modern och kompromisslös utbyggnad 400 år efter att stugan byggdes. Vi får även följa med Tinie när han besöker en familj som har ett minst sagt spännande bågfönster.

Bild från filmen Utbyggnad deluxe
Utbyggnad deluxe

En före detta timmergård från 1800-talet förvandlas till ett hypermodernt högteknologiskt familjehem.

I en mördares fotspår

Mäklaren Suzy Lamplugh försvann en dag när hon skulle träffa en kund vid namn mr Kipper. Hennes kropp hittades aldrig, men hon antogs blivit mördad.

Mitt galna hem

En familj planerar att utveckla sitt lyxcampingföretag med att köpa en gammal helikopter som ska förvandlas till ett boende. Will och Georges roterande husbygge fortsätter och nu behöver de designa en ytterdörr.

Mitt galna hem

Carolyn och Mark vill bygga ett trädgårdsrum inspirerat av ett skeppsvrak. I södra London träffar George 29-åriga Holly som driver ett lyxigt hunddagis. Hon vill bygga om en husbil till ett hundvänligt semesterboende för hennes fyrbenta kunder.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Billy, en valp på åtta månader, åker in akut till sjukhuset efter att ha blivit påkörd av en cykel. I reptilparken misstänker Tim att en manlig alligator vid namn Gary mobbar de andra alligatorerna. Audrey behandlar den 17-åriga katten Nero.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Hunden Big Bronx är i trubbel efter att ha svalt stora mängder havsvatten och veterinärerna är oroliga för att saltmängden kan vara förödande. Vombaten Spot behöver uppsöka tandläkare och Audrey och Alison står för en utmaning när de ska fånga honom.

Mitt galna hem

I Devon kämpar brandmannen Nick med att bygga en enrumslägenhet till sin svärmor av en gammal hundkoja i trädgården. Will och George upptäcker att de kan ha stor nytta av en elektrisk rullstol i sitt husbygge.