OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

torsdag den 20 januari

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. En 16-årsfest sprids på sociala medier vilket leder till att partyt snart blir okontrollerbart, polisen ingriper för att etablera ordning. på andra håll beter sig bråkmakare riktigt illa mot konstaplarna som tvingas utstå glåpord, påhopp och våld. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Med hjälp av helikopterenheten tar Aucklandpolisen itu med en 18-årsfest i Howick som har spårat ur. Skadegöringen är ett faktum och bara blotta åsynen av lagens företrädare leder till en massiv flykt. Konstapel Luke Perrott och Andrew Tarr letar reda på ett fordon som har backat in i en parkerad bil. En berusad förare testar polisens tålamod. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Konstapel Mike Roberts och Nick Cartwright ertappar en olovlig förare som vägrar stanna när blåljusen slås på. Ross Stewart och Ian Rudden stoppar en bil som har kört med påslagna helljus. Anthony Harmer och Marc Look rycker ut för att stoppa ett påstått fyllebråk. ,.

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Bruce McIntosh och Matthew Stuck griper en berusad, ung, man som har brutit mot sin villkorliga frigivning. Warwick Lyles och Andy Young tar hand om en alkoholpåverkar förare som inte lyckades klara en nykterhetskontroll. Anthony Harmer och Marc Look griper en man som har misshandlat en kvinna. ,.

Helikopterakuten

Brittisk dokumentärserie från 2016. Helicopter ER. En pojke blir påkörd av en limousin och helikopterpiloten har svårt att landa i centrala Leeds på grund av stark vind. En vandrare har kollapsat och lider av hypotermi högt uppe i bergen och man har svårt att hitta honom i dimman. En tolvårig pojke ramlar nästan 10 meter från en förfallen bro. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Julian rycker in i en ovanlig situation - en gris har fått problem med att föda. Det blir en kamp mot tiden för att rädda grismamman och hennes kultingar. Peters katt Toddy ska kastreras. Men klarar Peter att operera sitt eget husdjur?. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. Rowdy, en 80 kilo tung Newfoundland kommer akut till kliniken då han käkat upp en glass, inklusive glasspinnen, vilket kan bli förödande. Det blir en kladdig undersökning för Chris. Katten Zoe mår allt annat än prima efter ett fall från balkongen. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Micke på Brännkyrka station åker på ett larm om kraftig rökutveckling på en tunnelbanestation. Polisen Antonio får bråttom när ett vittne hör en kvinna ropa på hjälp och sedan dras in i en lägenhet. Narkosläkaren Magnus åker till en man som ramlat och fått en akut hjärnblödning. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Polisen Rolf tilldelas en utmärkelse men blir tvungen att ge sig ut på jobb mitt under festligheterna. Läkaren Magnus har helikopterjour och får åka i väg för att ta hand om en skadad pojke. Brandmannen Andreas rycker ut för att hjälpa en förare som sitter fastklämd efter en krock. ,.

Bild från filmen Paddington Station
Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Ett trasigt tåg orsakar stora förseningar under morgonrusningen. Personalen på stationen stöter på ännu mer problem när det uppstår ett flertal akuta sjukdomsfall på perrongen, samt ett sabotage på rälsen. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. En syskonfajt spårar ur när lille Alfred tar med sin storebror Hugos marsvin till studsmattan. Leken slutar i tårar då det lille marsvinet Sugar körs akut till veterinärkliniken. Kommer Sugar kunna gå igen och kommer Hugo någonsin förlåta sin bror?. ,.

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Den till synes läskiga dobermannen Obie gör återbesök hos Peter. Förra gången åt han upp en kökssax, nu behöver han tandvård – eller kanske en allvarligare behandling? Julian träffar en surikat som blivit utfryst från sin flock och behöver vård. ,.

Bild från filmen Paddington Station
Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Ett elfel leder till att man måste stänga av den perrong som samtliga snabbtåg använder. Stationens poliskår kraftsamlar och förbereder sig på stök när ett rivaliserande fotbollslag anländer till stationen. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2010. Det är dags för Carola att föda och tonåringarna i familjen får ta hand om de mindre barnen. Hos familjen Norrström står inköp av skor och klippning av barnen på schemat. Hos familjen Johansson åker mamma Tina och tre av barnen i väg och det blir tufft för Jörgen. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Kristianstadspolisen Rolf bevakar ett fotbollsderby. När målvakten blir nedslagen bryts matchen och situationen tar en snabb vändning. På ambulansstationen i Nyköping får sjuksköterskan Christer åka ut på en trafikolycka där en familj skadats svårt. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Micke åker ut på ett larm om en tunnelbaneolycka, något som är många brandmäns värsta mardröm. Narkosläkare Magnus tar hand om en flicka som blivit klämd under ett fallande träd. Polisen Antonio jagar en man som knivskurit en person. ,.

Trauma rescue squad

Brittisk dokumentärserie från 2019. Ett snöoväder har dragit in över Yorkshire vilket resulterat i ett flertal bilolyckor. Ambulanspersonal försöker hjälpa en man med hjärtstopp samtidigt som larm inkommer om en kvinna som misstänks ha fått allvarliga hjärnskador efter en skidolycka. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2020. Inside the Ambulance X. Ambulanspersonalen tar hand om en pensionär med hjärtproblem, en sörjande änka med en lungsjukdom och en man som förlorat känseln i benen. Personalen i Stoke skickas till en mystisk bilolycka för att behandla en svårt skadad fot.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. En av stadens poliser kommer in till kliniken med sin fyrbenta kollega Anya. Efter en längre period av smärtor behöver Anya en ryggradsoperation och nervositeten är stor. Bulldoggen Dolly kontrolleras efter att ha misshandlats av sina tidigare ägare. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Hunden Cyrus har problem med sina knän, något som på senare tid blivit allt värre. Vid ett besök hos Noel inser de att frambenen inte heller fungerar som de ska och frågan är om det går att åtgärda? Dessutom svävar terriern Bella mellan liv och död. ,.

Timmarna efter mordet

Kanadensiskt kriminalprogram från 2017. En kvinna hittas mördad i sitt hem i Alabama och misstankarna riktas snabbt mot en lokal personlighet. Men det kommer att ta polisen över tio år innan man lyckas få ihop tillräckligt med starka bevis för att kunna väcka åtal. ,.

Timmarna efter mordet

Kanadensiskt kriminalprogram från 2017. En försäljare blir ihjälskjuten utanför sitt kontor. Ledtrådarna tyder på att det rör sig om ett beställningsmord men ju mer utredningen fortgår desto mer tyder spåren på att mördaren har en personlig koppling till offret. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Läget är kritiskt när hunden Stampy kommer in till sjukhuset efter att ha blivit överkörd. Han är förlamad från midjan och neråt, och hans husse står inför ett tufft beslut. Samtidigt hoppas ägarna till golden retrievern Dylan på ett mirakel. ,.

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Hundägaren Christine kommer in med två av sina fyra pudlar. Den ena behöver en höftoperation och den andra har problem med sitt knä. Hundvalpen Dandi har ett ovanligt och mycket farligt problem med sin armbåge och Noel är hans sista chans. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. I Hässleholm tar poliserna Johan och Fredrik upp jakten på en misstänkt skytt. Ambulanssjuksköterskan Ulrika skyndar sig till en bilolycka. Polisen Martin åker till en brand där man misstänker att det kan finnas människor kvar i huset. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Polisen skickar en specialstyrka som förstärkning till en högriskfotbollsmatch i Helsingborg. Ambulanssjuksköterskan Petra får larm om en man med kraftiga magsmärtor. Brandmannen Magnus kämpar med släckningsarbetet av en brinnande bil. ,.