OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

onsdag den 4 oktober

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovsgänget hjälper familjen Julin i Ucklum med ett nytt kök i deras motorklubb. De börjar med att riva ut det gamla köket sedan lägger de golv, sätter in fönster och ett nytt kök. Matte och Willy bygger dessutom en troféhylla.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Polisen Anna-Karin jagar en misstänkt rattfyllerist. Brandmännen Magnus och Mattias skyndar sig ut till en skola som brinner. Ambulanssjuksköterskan Mats är med om ett annorlunda patientmöte.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Johan och Fredrik får larm om ett mordförsök. Mats och Nils-Gunnar skyndar sig till en patient med hjärtproblem i Jönköping. Släckningsarbetet av en brand i Stockholm försvåras när en bensinläcka upptäcks på platsen.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Både familjen Lindén och familjen Norrström ställer till med födelsedagskalas. Hos Lindéns är det barnen Anna och Arvid som ska firas och hos Norrströms fyller tre av barnen år. Familjen Davidsson besöker lantbruksmässan.

Veterinärerna

Veterinär Cesar Guevara i Norsholm opererar papegojan Djevko som har problem med sin näbb. Veterinär Kalle Nordfeldt på Skånes djurpark besöker parkens lodjur. Veterinär Maria Hansson på Gärdet i Stockholm undersöker taxen Charlie som har tandproblem.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

I Västerås har en man blivit knivskuren. Brandmannen Thomas åker på larm till en bilolycka på Södra länken i Stockholm. Polisen Johanna får problem med en stökig person.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmannen Magnus får ett larm om en drunkning i Stockholm och fruktar han det värsta. Ambulanssjukvårdaren Ulrika rycker ut till en skola i Eksjö där en liten flicka skadat sig. Poliserna Johan och Fredrik hamnar i en våldsam biljakt.

Veterinärerna

Den franska bulldoggen Peggy ådrog sig kennelsjuka efter att hon deltog i en hundutställning. Boxervalpen Milo har fått ett krampanfall och svimmat. Den varmblodiga travaren Valley Streamline har fått en fraktur på benet.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglov hjälper Alexander och Johan som byggt hela sitt hus själva men inte orkat med att även ordna tomten. På några dagar ställer gänget upp ett gästhus, planterar träd och gräver en damm komplett med vattenfall och karpar.

Amazing Hotels

Nästa hotell på Monica och Giles resa är Swinton Estate i Yorkshire, som en gång i tiden varit hem till Lord och Lady Masham. Huset bjuder på engelsk, lantlig charm och en chans för gästerna att känna historiens vingslag.

SOS Djur

Polisen tar hjälp av djurambulansförarna Agge och Ica för att rädda en svan som hamnat i trubbel. I Göteborg tar Stig hand om papillonen Truls som blivit förlamad. Jennifer försöker hitta ägaren till en påkörd katt.

Världens bästa veterinär

Hundsystrarna Molly och Misty kommer till kliniken. De var från början hemlösa men räddades av Steve och Debbie som nu behöver Noels hjälp då Molly har problem med höften. En liten igelkott har brutit båda bakbenen och måste opereras.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Familjen Ramstrand bor i ett stort hus men köket är gammalt och trångt. Bygglovsgänget bestämmer sig för att flytta köket till vardagsrummet i stället. Matte och Willy bygger dessutom ett skrivbord med en specialfiness.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Brandmännen Anders och Peter från Johannes brandstation larmas ut till en allvarlig trafikolycka. Poliserna Simon och Rickard konfronterar en aggressiv man i Kristianstad som behöver vård.

Bild från filmen Inside the Ambulance
Inside the Ambulance

En kvinna har kollapsat och man misstänker att hon fått en stroke. Hannah och Michelle gör all de kan för att komma fram till platsen innan det är för sent. Tony har extra magsmärtor på grund av en eventuell farlig cysta och skickas till sjukhuset.

Grand Designs UK

År 2015 började Vicky och Ed att förvandla en övergiven ladugård i South Somerset till ett hem med alla bekvämligheter. Nu gör vi ett återbesök sex år senare, hur har det gått med deras ambitiösa projekt och hur har det förändrat deras liv?

Världens bästa veterinär

Den 11 månader gamla mopsen Britney är en riktig prima donna och en riktigt mopsig ung dam. Nu kommer hon till Noel då hennes ägare misstänker att hon lider av en neurologisk skada. Den lilla Jack Russel-valpen Bella har ramlat från en cykel.

Bild från filmen Amazing Hotels
Amazing Hotels

Det har blivit dags för Monica och Giles att besöka Storbritanniens högsta hotell, Shangri-La. Här är servicen på en helt egen nivå och inga utmaningar är för stora för hotellets personal.

Mitt galna hem

George är fascinerad av ett pars plan att skapa ett mobilt hem av en buss, där det till och med får plats ett garage. En pilot bygger ett trädgårdskrypin av ett litet plan. George observatoriebygge leder honom till ett av världens största teleskop.

Veterinärerna

Herdehunden Dis lider av kräkningar och diarré. Katten Maja har haft ett epileptiskt anfall. Lejonet Gir ska åka till Jerusalem. Den varmblodiga travaren Chip störs av en benbit som måste opereras bort.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Familjen Norrström har fått sitt tolfte barn vilket ska firas. Familjen Lindén ger sig ut på kräftfiske vilket inte är det lättaste med barn i en båt. Familjen Davidsson bor på en bondgård och barnen hjälper pappa med kossorna och att hämta mjölk.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Bygglovstrion är i Strömstad där de fixar en terrass till en familj.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Norrländska Anna-Eva berättar om den gången då hon krockade med en plogbil. Albin tappade kontrollen över sin motorcross. Dottern Maja fick en trädstock över sig och föräldrarna Anna och Isac skildrar oron.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

En bank har blivit bombhotad och polisen Kristoffer beger sig dit. Poliserna Gustav och Daniel larmas till en våldsam trafikolycka. På Farsta brandstation får Tony ett larm om en bostad ute i skogen som brinner.