OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Fakta

onsdag den 28 september

TV4 Fakta är en tv-kanal som är inriktar sig på dokumentärer, kriminologi, historia, teknik och naturprogram och mycket mera.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Svensk inredningsserie från 2014. Systrarna Jenny och Maria med familjer har flyttat ihop i en villa i Skara. Efter att de renoverat hela huset fanns ingen ork kvar att sig an den gamla torkvinden på gården. Men nu får de hjälp av Bygglovstrion som skapar en festvåning där gammalt och nytt blandas. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2013. Brandmannen Anders kämpar tillsammans med sina kollegor i Stockholm för att rädda livet på en person med akut hjärtstopp. Ambulanssjuksköterskan Miriam hjälper en svårt traumatiserad flicka i Karlskrona. I Åmål förbereder polisen Anders en riskfylld husrannsakan. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2013. Brandmannen Tony rycker ut till en allvarlig lägenhetsbrand i Stockholm. I Karlskrona skyndar sig ambulanssjuksköterskan Angelika till en flicka som har blivit förgiftad. Polisen Martin gör ett dramatiskt ingripande i Trollhättan. ,.

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2015. Distriktsveterinären Marek tittar till alpackorna på Parken Zoo i Eskilstuna. De ska få sina tänder undersökta och raspade. Veterinären Cecilia undersöker labradoren Fanta för att se om hon är dräktig. Leonbergern Vilda lider av harklingar. ,.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2016. Annika besöker frisören och Conny blir ensam med alla åtta barnen. Tvagning står på schemat och sedan blir det bilbingo. Hos Irene och Helen kämpar man med att få vardagspusslet att gå ihop och det blir familjeråd. Familjen Nikula ska åka på kryssning. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. En man får en misstänkt hjärtinfarkt och ambulanssjuksköterskan Anneli skyndar dit. Brandmannen Tony får ett allvarligt larm. När en man blir efterlyst beger sig polisen Daniel ut för att söka efter honom. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. En brand bryter ut i tätbebyggda Gamla stan och brandmannen Barry rycker ut. Polisen Daniel undersöker en misstänkt flyktbil utanför ett köpcentrum. Ambulanssjuksköterskan Nicklas larmas ut till en diabetiker med förhöjt blodsocker. ,.

Djurskyddarna

Svensk dokumentärserie från 2015. Djurambulansen omhändertar vanvårdade hundar och katter hos en person med djurförbud. Micke, Sebbe och Sara får i uppdrag att ta hand om 30 vanvårdade kor vilket visar sig inte bli så lätt. Reino hämtar en ilsken pitbull som saknar ägare. ,.

Barnmorskor på landsbygden

Brittisk dokumentärserie från 2018. Den blivande fyrabarnsmamman Michelle är fast besluten att föda hemma, men barnmorskan Pam tror att det är omöjligt då babyn i magen är för stor. Barnmorskan Alison måste agera snabbt när den blivande mamman Mihaela får oroande högt blodtryck. ,.

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2015. Hunden Kicki har svalt något som fastnat i tarmen, ett tillstånd som kan vara livshotande. Kalle på Skånes djurpark upptäcker en svullnad på knubbsälen Lucas huvud. Katten Loke har problem med inflammationer i sin mun. Valacken High Fly har en knöl på sitt ben. ,.

Djurskyddarna

Svensk dokumentärserie från 2015. En åsna, två hästar och två hundar har övergivits och tillståndet för åsnan visar sig vara värre än djurambulansen först trott. Sebbe ska omhänderta en flock kor vilket visar sig vara i princip omöjligt då flocken vaktas av en tjur som inte låter sig fångas. Polisen får en anmälan om djurplågeri. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2019. Valpen Hendrix har blivit attackerad av en annan hund och doktor Alex undersöker honom. Lewis möter två små föräldralösa pungdjur. Border collien Aspen har en ögonskada och Peter försöker ta reda på vad som egentligen har hänt.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Svensk inredningsserie från 2014. Familjen Andersson bor i Asarum och de har ett rum i sin källare som inte har något golv. De älskar att spela tv-spel. Teamet tar sig an rummet i källaren och gör ett kombinerat tv-spel och ett rum för avkoppling inspirerat av regissören Tim Burton. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. Poliserna Annsi och Gunilla letar efter en stulen motorcykel. Haningepolisen Mats och hans kollegor tampas med några stökiga ungdomar som dricker alkohol på en strand och stör boende i området. När det börjar brinna i en sommarstuga rycker Emma från räddningstjänsten i Västervik ut. ,.

Bild från filmen Inside the ambulance
Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2019. En stuntman har inte haft turen på sin sida under ett jobb och skadat ryggen illa. En kvinna med ett flertal allergier fått ett allvarligt anfall. Senare beger sig sjukvårdspersonalen till en man vars pacemaker slutat fungera. ,.

Grand designs Nya Zeeland

Nyzeeländsk livsstilsserie från 2020. Svävande strandhuset. Mark är Nya Zeelands mest framgångsrika industridesigner som nu beslutat sig för att bygga ett modernt hus vid stranden i Peakakariki. Den öppna planlösningen och åtta enorma panoramafönster kommer att skapa en atmosfär i huset. ,.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2019. Valpen Hendrix har blivit attackerad av en annan hund och doktor Alex undersöker honom. Lewis möter två små föräldralösa pungdjur. Border collien Aspen har en ögonskada och Peter försöker ta reda på vad som egentligen har hänt. ,.

Barnmorskor på landsbygden

Brittisk dokumentärserie från 2018. Steffi och hennes man Tom lever på en gård långt ut på landsbygden. Steffi vill föda sitt andra barn på sjukhus men bebisen har bråttom att komma ut. Den blivande mamman Sandras förlossning har pågått i 40 timmar och tär både på mamman och barnet. ,.

Married at first sight Australien

Australisk realityserie från 2021. Paren träffar sina familjer på middag och det visar sig att vissa familjemedlemmar har en hel del att säga till om gällande deras äktenskap. Efter en dag med Mishels familj bestämmer sig Steve för att berätta för henne om känslorna till sin egen. ,.

Bild från filmen Unga föräldrar
Unga föräldrar

Svensk dokumentärserie från 2017. Tompa och Amy har pappavecka och Linn som är barnfri passar på att festa med kompisarna. Emma och Rickard åker till Kapstaden. Alice håller på och lära sig färger och Tiara och Villemo besöker BVC. ,.

Bild från filmen Love it or list it
Love it or list it

Brittiskt livsstilsprogram från 2016. Dave Alcorn älskar familjens viktorianska villa i Peebles men Amy hatar att det är så opraktiskt. Frågan är om Kirstie och Phil kan hjälpa familjen att bestämma sig om de ska behålla eller sälja?. ,.

Bild från filmen Bygglov
Bygglov

Svensk inredningsserie från 2017. Affe och Susanne bor på en gård utanför Billeberga tillsammans med fem fosterbarn. Det har mycket att stå i med och deras kök är i behov av renovering. Bygglovsgänget tar sig an uppgiften att installera ett modernt och lättarbetat kök. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Brandmannen Mattias larmas ut till en trafikolycka i en tunnel där flera fordon är inblandade. Poliserna Fredric och Johan har fått larm om en misshandel, men på väg dit hamnar de i en trafikolycka. Ambulanssjuksköterskan Ulf åker ut till en kvinna med svår andnöd. ,.

Bild från filmen 112 - på liv och död
112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Efter en jakt griper poliserna Simon och Rickard, med hjälp av polishunden Aldis, tre tjuvar under en pågående stöld. Brandmannen Magnus rycker ut till en motorcykelolycka där den skadade föraren ligger mitt på E4:an. Ambulanssjuksköterskan Angelika larmas ut till en man med svåra ryggsmärtor. ,.