OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

torsdag den 28 september

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Babel

I romanen Sten i siden rör Mikael Niemi sig tillbaka i historien, till dem som var med och byggde Sverige i norr. Lena Andersson är aktuell med Studie i mänskligt beteende, en bok som i AI-tider ställer frågan om vad det är att vara människa.

Draknästet

Multi-entreprenören och investeraren Ash Pournouri kliver in som gästdrake. Drakarna piggas upp med energidryck i tablettform, får höra om en psykologtjänst som tar hjälp av AI och Lena smakar på hundgodis.

Taelgia

16-årige Gabriel tvingas flytta efter att hans pappa har gjort ett stort misstag. I nya bostadsområdet Ronna blir han välkomnad av den kriminelle Marko. Gabriels basketspelande syster Magda har precis tagit en plats i stadens elitlag Taelgia.

Min tjockumentär

Fredrik Boltes berättar för sin standup-publik om en dramatisk natt på sjukhuset. Han träffar sin psykolog och får höra att han nog har ADHD. Han börjar summera sin resa, äter pizza i Jönköping och åker Lilla uppskjutet med Bosse.

Extra Ekstrand

Är folk livrädda för framtiden? Hur ska man skydda sig, mot kriget, mot klimathotet, mot pandemierna? Mänskligheten har otaliga gånger varit övertygade om att undergången står för dörren. Är det nån skillnad nu? Erik träffar preppers av olika slag.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Veckans lördagsgäst är artisten och föreläsaren Pa Modou Badjie, känd från bandet Panetoz. Han gör Go'kvälls Tidsresa och berättar om tre år som varit viktiga i hans liv. Susanne Jonsson lagar god helgmat i Go'kvälls studio.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Rena galenskapen, fick Kaia och Bjørnar höra när de flyttade till väglösa Aursletta, längst in i Vistenfjorden. Bjørnar är uppväxt här, men flyttade när han började i gymnasiet. Men det är trots allt mycket som ser annorlunda ut nu jämfört med när Bjørnar var liten. På den tiden fanns det inget som hette mobiltäckning och området låg för avskilt för att de skulle kunna se på tv.