OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

torsdag den 8 december

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Bild från filmen Husdrömmar Sicilien
Husdrömmar Sicilien

I Palermo imponeras Bill och Marie av gatukonstnären Tutto e Niente, som de hoppas vill förgylla även deras hus med en alldeles unik målning. Till kvällen kommer språklärarinnan Benedetta på besök för att ge Bill och Marie sina bästa tips om hur man lagar Siciliens nationalrätt, under bar himmel i trädgårdens utekök.

Nobelstudion

Festligheterna är tillbaka. I direktsändning följer vi förberedelserna inför Nobeldagen.

En vildare värld

Utan asätare och rovdjur hamnar våra ekosystem i obalans. Idag handlar det om allt från gamar i Portugal till björnar i Rumänien och lodjur i Västmanland.

Gift vid första ögonkastet - USA

Med mindre än tre veckor kvar till beslutsdagen får deltagarna träffa experterna för att diskutera vilka frågetecken de har kring sina äktenskap. En dyker upp berusad, en gråter och en avslöjar att hen aldrig varit attraherad av sin partner.

Bild från filmen Women make film
Women make film

Iscensättning visar filmens ursprung i teatern. Den kan användas för att göra en film mer levande. Filmresan kan vara både en inre och en yttre resa.

Kolsvart

Smittan från de döda ålarna sprids. Nu gäller det för Kim, Diana och Nicos att hitta ett botemedel fort.

Perspektiv på världen

En global studie visar att Sverige är extremt på det viset att vi lever i ett sekulariserat samhälle och tänker mer på vår individuella utveckling än vad man gör i många andra länder.

Samhällskollaps

Detta avsnitt simulerar en omfattande terrorattack mot Sverige. Medverkar gör bland andra f.d. justitieminister Thomas Bodström, Fredrik Hallström, SÄPO, Jan Thörnqvist, fd insatschef Försvarsmakten, och Björn Zoega, Karolinska Sjukhuset.

Vem mördade skolan?

Jespers utredning om vem som mördat den svenska skolan för honom vidare till friskolereformen. Var det en noga uträknad plan, att i början av 90-talet reformera fram en väg till dagens koncernskolor och vinstuttag?

Bild från filmen Fråga Lund
Fråga Lund

Hur mycket kiss är det egentligen i offentliga pooler? Robin Paulsson hoppade i plurret för att ta reda på det. Språkvetaren Jenny berättar varför bara vissa får smeknamn och så har biologen Jessica med sig självlysande skorpioner till studion.