OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

tisdag den 27 september

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Bild från filmen Fråga Lund
Fråga Lund

Svenskt faktaprogram från 2022. Blixtar, korv och romantik. Går det att byta ut grillkol och tändvätska mot blixten? Det testar fysikern Patrik tillsammans med programledaren Robin Paulsson. Historikern Gunnar reder ut om de romantiska riddarna egentligen höll på med stalking och så ordnar vi Sveriges kanske första tävling i dammexplosion.

Sommaren i Grums

Svensk trädgårdsserie från 2022. Ina Lundström älskar att gräva. Ina Lundström var Hannas lagkamrat i På spåret. Tur att Ina också älskar att gräva, för nu ska nya stora träd planteras. Hanna Hellquist har ärvt sin pappas gård i Grums. Den här sommaren ska trädgården rustas upp. Till sin hjälp har Hanna trädgårdsmästare Anders Stålhand - och sina vänner.

Gift vid första ögonkastet USA

Amerikansk realityserie från 2022. Houston – vi har ett bröllop!. Det första bröllopet är avklarat och det är dags för de fyra resterande paren att vandra ner för altargången och möta sin främling.

Bild från filmen Spelskandalen
Spelskandalen

Svensk dramaserie från 2022. Bosse, Josh och Lars-Erik har sex dagar på sig att skaffa fram de pengar som de "lånat" från Tipstjänst. Annars spricker bubblan. Nu måste de själva rigga en läggmatch. Therese på Tipstjänst kontaktar Bosses pappa Gunnar om de försenade inbetalningarna. Har han märkt att någon spelar extra mycket på vissa matcher?. Bosses samvete börjar gnaga. Samtidigt väljer han att förlova sig. 26/09 år 2022 i SVT24.

Ögonblick från Svalbard

Norsk dokumentärserie från 2021. Bamsebu sett från luften. Bamsebu är en jaktstuga, eller en s k fangsthytte, där jägare och fångstmän har kunnat övernatta. Stugan är 20 kvadratmeter stor och ligger vid Van Keulenfjorden. 29/05 år 2022 i SVT24.

Agnetes samiska röst

Norsk dokumentärserie från 2021. Om att känna sig samisk. Sångerskan och artisten Agnete lärde sig samiska som barn, hennes bror gjorde det inte. Hur kan det komma sig att hon ändå känner sig ”mindre” samisk än sin bror? Agnete beslutar sig för att återerövra både sitt samiska språk och sin samiska identitet. Agnete vann MGP Nordic/Lilla nordiska melodifestivalen med sin grupp Blacksheeps år 2008 och representerade år 2016 Norge i Eurovision Song Contest. 23/09 år 2022 i SVT24.

Bild från filmen Sjukt
Sjukt

Svensk dramaserie från 2021. Alice tvingas till självrannsakan. Andra verkar bli bättre människor efter sin cancer, men Alice har bara blivit sämre. Shantana försöker hjälpa men det slutar i bråk och när Maria postar en ful bild av henne på gyncancergruppens konto känns botten nådd. Bakos kan inte relatera till Alice tankar om livets meningslöshet, men Jeans-Jonas försöker få dem att inse storheten med metal. Efter en nära döden-upplevelse inser Alice att något positivt kanske kan komma ur en katastrof. 26/09 år 2022 i SVT24.