OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

onsdag den 29 maj

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

EU-val 2024: Utfrågningen

Socialdemokraternas toppkandidat Heléne Fritzon frågas ut inför valet till Europaparlamentet.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

Det fullkomligt haglar nyheter om AI. Men hur ska vi använda den nya tekniken och var kommer den att sätta störst spår? Blir det nya smarta prylar som tar över våra liv eller kommer den artificiella intelligensen agera mer i bakgrunden? I studion: Evelina Galli, techreporter på P3, Nils Janse, AI-expert, och Malin Gardberg, forskare vid Institutet för Näringslivsforskning.

Fotbollens historia

Två av 1970-talets största fotbollshändelser har skåningen Staffan Tapper som huvudperson. I VM 1974 missar han en straff mot Polen som i förlängningen gör att Sverige förlorar chansen till en VM-medalj. Den brända straffen blir Tappers eviga följeslagare. Men helt andra rubriker kommer i slutet av karriären. I Malmö FF var han 1979 lagkapten för ett gäng skåningar som tog sig ända till final i Europacupen, dåvarande Champions League. MFF slog fotbollsvärlden med häpnad.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ödegården Øvre Brekkebakkane hade stått obebodd i decennier när Tor-Evert fick ögonen på den. Trots att gården i princip betraktades som obeboelig var valet klart för Tor-Evert - här ville han slå sig till ro.

Bild från filmen Främlingar
Främlingar

Under natten riktas hårda ord mot Kim, ord som är svåra att hantera. Missförstånd och överenskommelser äger rum mellan deltagarna då de spenderar mer tid ihop.

Välkommen till vuxenlivet

Victor söker jobb men börjar bli stressad. De senaste månaderna har han inte ens fått komma på intervjuer. Kacper skurar toaletter på centralen. Ofta måste han även städa i personalrummet efter sina arbetskamrater.

Skamkompassen

Lisa lever på sista hoppet om att hennes tolvåriga son Teo ska bli frisk. Tillsammans med sin man Jens vårdar hon Teo i hemmet men när sonens tillstånd blir kritiskt omvandlas hopp till mörker och familjen behöver hitta egna lösningar.

Allt om porr

Varför väcker porr väcker så starka känslor och hur har porren förändrats över tid?

30 dagar i fängelse

Efter 11 dagar börjar det bli tydligt att det finns grupperingar och hierarkier inne i fängelset. Dubbelbeläggningarna - dvs att de intagna bor två personer i cellerna - ökar risken för konflikter. Saker som är små och obetydliga på utsidan kan leda till allvarliga bråk och våld på insidan och ett matbråk skapar en riktigt hotfull situation på avdelningen.

Lerins sommarö

Lars och Junior får besök av två kattälskare - lärlingen Helene Holmström och skådespelaren och operasångaren Marianne Mörck. Helene ger Marianne färgtips och avslöjar hemligheten bakom en riktigt bra kattmålning. Och Lars testar fiskelyckan ihop med Marianne, som visar sig vara en fena på fiske.

EU-val 2024: Utfrågningen

Vänsterpartiets toppkandidat Jonas Sjöstedt frågas ut inför valet till Europaparlamentet.