OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

torsdag den 26 maj

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Under ekens krona

Svensk dokumentär från 2021. En ek kan hysa över tusen arter. Här får vi på nära håll lära känna en av dem, ekoxen - Europas största skalbagge, nästan tio centimeter lång. Det är på Öland filmens två huvudpersoner till slut hittar den spektakulära skalbaggen. Här träffar de Yvonne som med får och lie sköter sina ekhagar som gått i arv i generationer. Att påstå att hon dyrkar ekoxen är ingen överdrift.

Bild från filmen Gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet

Svensk realityserie från 2022. Beslutet: ”Jag hoppas att jag läst honom rätt”. Omstart och nytändning blandas med osäkerhet och velande. Den relationella berg- och dalbanan går mot sitt slut. Blir det ja eller nej till fortsatt äktenskap? Och vad är egentligen att relationsarbeta? Hur blir man bra på det?. 30/05 år 2022 i SVT24.

Bild från filmen Gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet

Svensk realityserie från 2022. Vad hände sen?. Helle Schunnesson träffar deltagarna i Gift vid första ögonkastet tio månader efter beslutsdagen. Hur ser deras liv ut idag?. ,.

Gift vid första ögonkastet USA

Amerikansk realityserie från 2021. Special: Svensexor, möhippor och förberedelser. Tio singlar räknar ner dagarna tills att det är dags att möta den okända partnern vid altaret. På kort tid ska familjerna förberedas på vad som väntar och det ska även hinnas med möhippor och svensexor.

En annan sida av historien

Svensk utbildningsserie från 2021. Industrialiseringen. Samtidigt som industrialiseringen blomstrade med nya industrier, nya tekniska uppfinningar och maskiner så var barnarbetet som mest utbrett. Barnen arbetade långa dagar med farliga arbetsuppgifter och kom ofta hem till ett trångt och smutsigt hem utan tid för lek.

Lögnen

Turkisk thrillerserie från 2012. Alev överlever inte och Halil är desperat och ensam. Aylin och Ali gör sitt bästa för att stötta honom. Ali får problem på grund av Halils hämndlystnad. Taner försöker utpressa Ali för att få honom att berätta var Bahcivan är. 27/06 år 2014 i SVT24.

Sverige!

Svenskt kulturmagasin från 2022. Lena Philipsson berättar vem hon egentligen är. Hon är schlagerdrottning med hela svenska folket, men vem är Lena Philipsson egentligen? Det berättar hon i veckans program. Fotografen Fanny Beckmans utställning i Landskrona vill få oss att prata om kvinnors utsatthet och så ser vi opera om kollektiv skam efter sexorgier och alkoholmissbruk i Korpelarörelsen. 04/06 år 2022 i SVT24.