OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

onsdag den 28 september

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Det demokratiska spelet

Svensk frågesport från 2022. Lex Maria och gatukonst i Degerfors. Det blir konstnärligt värre då tävlingsmomentet Medborgarförslagsfiesta behandlar såväl graffiti, skulpturer som polkagrisfärgade övergångsställen. Lagen Lex Maria dyker upp och har de tävlande koll på vilka böcker våra svenska politiker skrivit?

Fråga doktorn

Svenskt hälsomagasin från 2022. Sexuell hälsa för personer med fysisk funktionsnedsättning. Har samhället och vården avsexualiserat människor med fysiska funktionsnedsättningar?. Maria Westerlund, som har en ryggmärgsskada, pratar om sexuell hälsa tillsammans med Stefan Balogh, arbetsterapeut och sexolog och Axel Brattberg, neurolog och sexolog. 26/09 år 2022 i SVT24.

Agenda

Svenskt samhällsprogram från 2022. Ryssland mobiliserar reservister och vill annektera erövrade ukrainska regioner. Vad betyder Putins upptrappning för ryssarnas syn på kriget?. I studion Gudrun Persson, säkerhetspolitisk analytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut. Migrationspolitiken är en stor fråga i regeringsförhandlingarna. Kan Liberalerna gå med på Sverigedemokraternas krav på skärpningar? Diskussion med Susanne Nyström, ledarskribent på Dagens Nyheter, och Ivar Arpi, liberalkonservativ debattör. Högernationalisten Giorgia Meloni väntas bli ny premiärminister i Italien. Hur påverkas EU om ytterhögern tar makten över landet? Intervju med Carlo Bastasin, politisk analytiker på tidningen La Repubblica. 25/09 år 2022 i SVT24.

Det svenska modet

Svensk dokumentärserie från 2022. 10-talet, statementplagg och röda mattan couture. Efter en lite dammig tillvaro är couture plötsligt den nya röda mattan-uniformen. Svenska couturestjärnor klär inte bara upp kungahuset utan också världsstjärnorna. Och det är speciellt en klänning som ska bli ikonisk.

Våra tonåringar

Svensk dokumentärserie från 2022. Små steg ger stora effekter. Att motivera sitt barn att plugga är nog en utmaning för de flesta föräldrar. Är det skillnad på hur killar och tjejer pluggar?. Med rätt hjälp och stöd går det att öka motivationen hos alla barn.

Bild från filmen Det sitter i väggarna
Det sitter i väggarna

Svensk historieserie från 2022. Vreta gård, Tumba. Det sägs att skådespelaren Per Oscarssons pappa byggde det ståtliga Vreta gård. Men stämmer det?. När Daniel Karlson och Annika Åberg Karlson höll på att renovera ett av sovrummen trillade det ut ett gammalt fotografi ur väggen. Efterforskningarna kring fotot leder Rickard Thunér till en obehaglig häxhistoria men också rakt in i sekelskiftets krogliv i Stockholm. Erika Åberg hjälper paret att återställa en tidstypisk färgsättning i husets pampiga entré med hjälp av både tapeter och färg. 26/09 år 2022 i SVT24.