OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

lördag den 2 juli

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Norsk reportageserie från 2020. Tillsammans är vi mindre ensamma – på Rott. Elfrid valde att bo kvar på den ensliga ön Rott, även efter att hennes man gick bort. Till den vindpinade ön några km väster om Stavanger har det också kommit tillflyttande inte bara en, utan två karlar. Därmed kan Elfrid nu räkna både Oddvar och Jostein som sina grannar. ”Tillsammans blir vi lite mindre ensamma”. Arve Uglum möter människor som berättar om att bo långt ifrån staden, men nära naturen och om de livsval som har fört dem dit. 29/06 år 2022 i SVT24.

Ellas resa: I romarnas spår

Finsk historieserie från 2020. Från Bamberg till Trier. Bruket att odla vin tog romarna med sig till rikets germanska provinser i nuvarande Tyskland. Här fick dock vinet konkurrera med den utbredda tillverkningen av öl. Ella är i Bayern för att bekanta sig med de spår som det antika Rom har efterlämnat här. 07/07 år 2022 i SVT24.

Allsång på Skansen

Svensk underhållning från 2022. The Ark, Benson Boone, Cornelia Jakobs, Jireel med flera. Äntligen sommar! Sanna Nielsen leder hela Sveriges Allsång från Skansen i Stockholm, live från Sollidenscenen. 28/06 år 2022 i SVT24.

Thorleifs - och du tände stjärnorna

Svensk underhållning från 2022. Få orkestrar har berört så många som Thorleifs gjorde under sin 50-åriga karriär. Vad vore de lövade logarna, vackra sommarkvällarna och sista dansen utan Thorleifs smäktande saxofoner, taktfasta Svensktoppshits och den klara distinkta rösten. I januari 2021 avled sångaren och kapellmästaren Thorleif Torstensson och på dagen ett år efter hans bortgång bjuder dansbandseliten upp till en hyllning till Thorleif och hans orkester. Medverkande: Olle Jönsson, Peter Larsson, Hasse Carlsson, Arvingarna, Sten Nilsson, Kikki Danielsson.

Arvinge okänd - Danmark

Dansk dokumentärserie från 2021. Båtflyktingen från Vietnam. En katolsk präst flyr från Vietnam år 1980. Kort därefter anländer han till Danmark, där han lever fram till sin död närmare 40 år senare. Det finns ingen uppgift om släktingar till pastor Chau och den katolska kyrkan har ingen information om hans familjebakgrund, så det blir ingen enkel uppgift för Mette och Adam att spåra upp eventuella arvingar. 30/06 år 2022 i SVT24.