OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

lördag den 2 juli

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Första dejten

Svensk realityserie från 2022. Jag kände inga svallande kärlekskänslor!. Maria är en kunskapstörstande kvinna som älskar historia och drömmer om sin jämlike. In kommer Joakim, en tvättäkta gentleman och historienörd. Vill han dela kunskapens frukt med Maria och vad händer när Joakim inte kan sluta upp med att prata om historia? Nästa kärlekstörstande singel är Klara. Hon längtar efter en seriös och långvarig relation med den rätta. Eller nej, snarare de rätta! Klaras dealbreaker är nämligen att hennes dejt Adin måste var polyamorös. 07/07 år 2022 i SVT24.

Fotobonden - ett liv i naturen

Norsk dokumentärserie från 2020. Passionen. Naturfotografen Jostein tröttnade på livet i stan och flyttade ut på landet med sin sambo Maj-Lena. På den lilla gården Døli mellan sagolika fjäll i Telemark har Jostein och Maj-Lena hittat sitt paradis. Jostein kallar sig för ”fotobonde”. Vid sidan om livet på gården arrangerar han fotogömslen ute i vildmarken, där gästande naturfotografer och filmbolag får möjligheten att komma djurlivet riktigt nära. 06/07 år 2022 i SVT24.

Historien om Grönland och Danmark

Dansk dokumentärserie från 2021. Ett modernt land. Grönland ska bli ett modernt land som Danmark och på 1960-talet flyttar tusentals danskar dit för att bygga upp samhället. Många grönländare lämnar också sina gamla liv för ett jobb i fiskeindustrin och en lägenhet i en tätort. Men under ytan är det oroligt för det är inte alla som tycker att Grönland ska bli ett litet Danmark. 03/07 år 2022 i SVT24.

Så ska det låta firar 25 år

Svensk underhållning från 2022. Peter Harryson har valt detta avsnitt som sändes 28 mars 1997. Viktoria Tolstoy och Putte Wickman möter Kjell Lönnå och Barbro "Lill-Babs" Svensson. Bakom flyglarna sitter Anders Berglund och Robert Wells. Programledarna har valt ut några avsnitt som de tycker lite extra om. 02/07 år 2022 i SVT24.

Bild från filmen Uppdrag granskning sommar
Uppdrag granskning sommar

Svenskt samhällsprogram från 2022. Smutsiga kläder: Vad hände sen?. I reportaget Smutsiga kläder satte vi elektroniska spårsändare på kläderna vi skänker till välgörenhet. Spåren ledde oss till organiserad brottslighet och resulterade i dödshot. Vad hände efter vårt reportage - när en av ligans medlemmar åtalades i Litauen?. I fem sommarprogram återvänder Uppdrag granskning till reportage som väckt stor uppmärksamhet under året. 09/07 år 2022 i SVT24.