OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT 24

fredag den 9 december

24 är SVTs temakanal för nyheter och sport. Vi sänder dygnet runt 365 dagar om året. 24 gör det enkelt och intressant för dig att hålla dig informerad i en komplicerad värld.

Nobel 2022: Porträtten

Möt årets Nobelpristagare.

Nobelstudion

Festligheterna är tillbaka. I direktsändning följer vi förberedelserna inför Nobeldagen.

St Aidans sjukhus

Alun dejtar glassförsäljerskan Daniella, men det är uppenbart att hon bara utnyttjar honom. Lizzie och Jack smider en plan för att göra slut på förhållandet genom att avslöja Daniellas sanna jag.

Cyklopernas land

Några av landets smartaste kulturhjärnor tar sig an stora och små frågor från veckan som passerat. Det blir kul snack, vassa meningsutbyten, intellektuella djupdyk och riktigt mycket helt vanligt trams.

Bild från filmen Women make film
Women make film

Denna gång handlar det om komedi, politik och science fiction.

Superungar

Syskonen Gabriel och Jacob har båda adhd och är hyperaktiva. Av logopeden får de hjälp med metoder för att kunna hantera vardagen. Måns möter musikalartisten Frida som blev lättad när hon fick sin adhd-diagnos.

Kolsvart

Smittan från de döda ålarna sprids. Nu gäller det för Kim, Diana och Nicos att hitta ett botemedel fort.

Samhällskollaps

Detta avsnitt simulerar en orkan som orsakar svåra översvämningar i Skåne. Medverkar gör bland andra f.d. justitieminister Thomas Bodström, Andreas Bengtsson, Räddningstjänsten i Kristianstad, Camilla Asp, MSB, och Thomas Warberg, Civilförsvarsförbundet.

Vem mördade skolan?

Flumskola eller Hets? Jesper frågar sig om det är motsättningar i synen på hur lärare ska lära ut som orsakat skolans död. Han rekonstruerar ett fasansfullt scenario och möter de ljusskygga personerna bakom Läroplan 94.

Bild från filmen Fråga Lund
Fråga Lund

Går det att byta ut grillkol och tändvätska mot blixten? Det testar fysikern Patrik tillsammans med programledaren Robin Paulsson. Historikern Gunnar reder ut om de romantiska riddarna egentligen höll på med stalking och så ordnar vi Sveriges kanske första tävling i dammexplosion.