OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

tisdag den 17 maj

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Gudstjänst

Svenskt religionsprogram från 2022. Gudstjänst från Filadelfiakyrkan i Stockholm som tillhör Pingströrelsen. Pastor Frida Igefjord predikar och Frida Guldstrand samtalar med Andreas Frankner om arbetet med att hjälpa flyktingar vid den polsk-ukrainska gränsen. Sång och musik leds av Jacob Alm. 15/05 år 2022 i SVT2.

SVT Nyheter direkt

Svensk samhällsserie från 2022. 09:00: SVT samsänder med den tyska public service-kanalen Deutsche Welle om kriget i Ukraina.10:00: Utfrågning om rapporten Svensk finanspolitik 2022. DIREKT. Utfrågningen om Finanspolitiska rådets rapport arrangeras av finansutskottet. Deltar gör Finanspolitiska rådets ordförande Lars Heikensten, finansminister Mikael Damberg (S) och riksrevisor Helena Lindberg.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

SVT Nyheter direkt

Svensk samhällsserie från 2022. 12:00: Finlands president håller tal i riksdagen. DIREKT. President Sauli Niinistö är på besök i Sverige och håller tal i riksdagens andrakammarsal. 12:30: SVT samsänder med den tyska public service-kanalen Deutsche Welle om kriget i Ukraina.13:00: Kris för flyget och arbetslösas aktivitet. DIREKT. Interpellationsdebatter i riksdagen. Ministrar svarar på ledamöternas skriftliga, inlämnade frågor. 13:40: SVT samsänder med den tyska public service-kanalen Deutsche Welle om kriget i Ukraina. 14:30: Ekonomibyrån - spricker bostadsbubblan nu? Ukrainakriget påverkar vår ekonomi med höjda räntor och stigande inflation. Vilken effekt får det på bostadsmarknaden? Inspelat 13/5. 15:00: SVT samsänder med den tyska public service-kanalen Deutsche Welle om kriget i Ukraina.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Agenda

Svenskt samhällsprogram från 2022. Agenda på söndag med fullt fokus på Nato. Socialdemokraterna väntas säga ja till Nato under söndagen, har man verkligen hela partiet med sig nu?. Reaktioner också från Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C) och Nooshi Dadgostar (V) på den historiska omsvängningen. Intervju med Finlands president Sauli Niinistö - varför är det så bråttom att gå med i Nato? Att vara Nato-medlem i Rysslands närhet - reportage från Litauen och intervju med utrikesminister Gabrielius Landsbergis. 16/05 år 2022 i SVT2.

15 minuter från Sápmi

Samiskt nyhetsprogram från 2022. Renplågeriet ökar men polisen utreder sällan. Ett växande problem i stora delar av Sápmi är våldet mot renar. Renar är utsatta för hundrivningar, skjutningar och djurplågeri som utförs medvetet. Få anmälningar leder dock vidare och förövarna går fria. Vittangi skogssameby är en sameby i nordvästra delen av landet. Vi belyser det utbredda våldet mot renen utifrån den här samebyns verklighet. Gäster i studion är Birgitta Engrund Sohlberg, ordförande i Vittangi skogssameby och Emma Lindberg, polisinspektör från polisområde Norrbotten. 17/05 år 2022 i SVT2.

Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

Möte med (Meänkieli)

Svensk pratshow från 2022. Karolina Kauppi och Bo-Lennart Uusitalo. Karolina Kauppi är forskare i neurovetenskap och genetik. Hon forskar bland annat om alzheimers och vi möter även Bo-Lennart Uusitalo som genom sitt matkonto når flera tusen personer. I dagens matreportage besöker vi byn Ohtanajärvi.

Världens natur: Primaternas planet

Brittisk naturserie från 2020. Familjen. Att stå ut med sina släktingar kan fresta tålamodet, även hos de rökgrå langurerna i Malaysias regnskog. Men man kan lita på familjen när det gäller, som när en pytonorm hotar ungarna. Den sociala sammanhållningen har varit en nyckel till framgång för primaterna. 18/05 år 2022 i SVT2.

Lögnen

Turkisk thrillerserie från 2012. Aylin åker till hotellet som Selim har bokat till deras bröllopsdag. På polisstationen har Taner fått upp spår som pekar mot Kudret när han utreder mordet på Arif. Ali blir besvärad eftersom Kudret är iväg och letar efter Selim. 02/06 år 2014 i SVT2.

Världens historia: Kelternas hemliga grav

Brittisk dokumentär från 2022. En metalldetektor ger plötsligt utslag på en åker i Wales. Ett halsband hittas. Så börjar en spännande upptäckt av en grav som legat orörd i tusentals år. Men vem är det som vilar där? En krigare? En kvinna? Eller en rik aristokrat?. Vad kan skatterna i graven berätta om kelternas tid? Och vad har allt detta med romarriket att göra?

Jackrabbit

Australisk kortfilm från 2018. En italiensk backpacker stannar vid en avlägsen bensinstation i Australien och konfronteras med en märklig situation. Baserad på en sann historia. Skådespelare: Manuel Caputo, Nicholas Burton, Boris Brkic.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

Kulturnyheterna

inga Detaljer.

Sportnytt

inga Detaljer.

Bild från filmen Utrikesbyrån
Utrikesbyrån

Svenskt samhällsmagasin från 2022. Fredsbomben. Bara tre dagar in i kriget i Ukraina beordrade president Vladimir Putin de ryska kärnvapenförbanden att höja beredskapen. När Ryssland skramlar med det gamla domedagsvapnet, väcks minnet av det kalla krigets kapprustning till liv. Vad har kärnvapen betytt för maktbalansen genom historien? Har bomben bidragit till fred?. Och förändrar Sverige och Finlands NATO-ansökan sannolikheten att någon skulle trycka på knappen idag?. Programledare: Marcus Carlehed.

Tiger kings: USA:s illegala rovdjurshandel

Amerikansk dokumentär från 2021. I skuggan av konflikten mellan Joe Exotic och Carole Baskin pågår en annan kamp. Den handlar om rättigheterna för de vilda djur som visas upp på USA:s privata zoon eller hålls som husdjur av privatpersoner. Den före detta polisen Tim Harrison försöker kartlägga en ljusskygg bransch där brist på lagstiftning drabbar djuren hårt.

Världens natur: Primaternas planet

Brittisk naturserie från 2020. Familjen. Att stå ut med sina släktingar kan fresta tålamodet, även hos de rökgrå langurerna i Malaysias regnskog. Men man kan lita på familjen när det gäller, som när en pytonorm hotar ungarna. Den sociala sammanhållningen har varit en nyckel till framgång för primaterna. 23/12 år 2021 i SVT2.

Jackrabbit

Australisk kortfilm från 2018. En italiensk backpacker stannar vid en avlägsen bensinstation i Australien och konfronteras med en märklig situation. Baserad på en sann historia. Skådespelare: Manuel Caputo, Nicholas Burton, Boris Brkic.

Sportnytt

inga Detaljer.

Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk. ,.