OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

tisdag den 11 oktober

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Agenda

Svenskt samhällsprogram från 2022. Direktsänt fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen. 10/10 år 2022 i SVT2.

Världsmedborgare

Svensk reportageserie på teckenspråk från 2022. Yeh Kim. Med Yeh Kim pratar Angelina om kulturkrockar. Yeh är amerikan och brottas med sin identitet. Hans rötter i Asien har präglat honom mycket och han drömmer om att flytta tillbaka till sina föräldrars Korea. 15/10 år 2022 i SVT2.

Historier från Norge runt

Norsk reportageserie från 2015. Leif och radioapparaterna. Leif Vinningland samlar på gamla radioapparater. Många av föremålen i hans samling på över 200 enheter är norskproducerade. 13/11 år 2018 i SVT2.

Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

Nyheter på lätt svenska

En nyhetssändning som är på lätt svenska. För människor med annat modersmål än svenska och för svensktalande som av andra skäl vill ha tydliga nyheter.

Jakttid

Finsk fritidsserie från 2019. Nya jakthundar?. Hopi har fått valpar och Sanna och Antti funderar både över valparnas namn och deras framtid. Emilia och Aki åker till fjällen för att pimpla och Ari tar med barnen på harjakt i vinterlandskapet. Aleksi tjuvstartar fiskesäsongen i Skottland och Manu samlar material till sin doktorsavhandling om harar.

Finland under kalla kriget

Finsk dokumentärserie från 2022. Frihet eller bländverk?. Finlands president Urho Kekkonen avgår av hälsoskäl 1982 och till hans efterträdare utses Mauno Koivisto. Nu börjar en ny era, med tankar och förhoppningar om förändring i Finlands relation till grannen i öster. Samtidigt är relationerna mellan öst och väst mer spända än någonsin tidigare och Sovjetunionen slutar inte att söka efter "sovjetfientliga krafter" i Finland. 10/10 år 2022 i SVT2.

Ishockey

Frölunda–Grenoble. CHL. Frölunda tar emot franska Grenoble.

Världens historia: Angkor Wat

Brittisk dokumentär från 2022. Långt in i Kambodjas djungel gömmer sig Angkor Wat – en mäktig påminnelse om khmerernas rike. Men hur kom khmererna till makten?. Hur lyckades de expandera sitt rike? Och vad ledde till deras nergång och fall? Det här är dokumentären om Angkor Wat.

Världens historia på tre minuter

Fransk historieserie från 2021. Drottning Elizabeth II. Hon har ingen aning om att hon ska bli drottning. Nu är hon världens mest kända kvinna. Men hur går det till när Elizabeth II blir Storbritanniens drottning? Vad har hon för med- och motgångar? Här är hennes liv på tre minuter. 20/07 år 2022 i SVT2.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

Kulturnyheterna

inga Detaljer.

Sportnytt

inga Detaljer.

Bild från filmen Utrikesbyrån
Utrikesbyrån

Svenskt samhällsmagasin från 2022. Det du egentligen vill veta om världen. Programledare Prescilia Haddad med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse.

En illegal värld

Amerikansk dokumentärserie från 2016. Gazas hemliga tunnlar. Blockaden av Gaza har tvingat dess invånare att smuggla in mat och förnödenheter via tunnlar som grävts under staden. Men både Israel och Egypten försöker med brutala metoder att sätta stopp för tunnlarna.

Sona

Iransk kortfilm från 2020. En kvinna och hennes två barn vistas kring ett stall. De letar efter kvinnans make, en jockey, som inte verkar ha dykt upp på ett tag.

St Aidans sjukhus

Brittisk dramaserie från 2008. Penny Darnby läggs in med lunginflammation och hon oroar sig för att hennes pappa ska bli själv med hennes lilla dotter.

Proffs på en dag

Svensk underhållning från 2020. Josefin har aldrig ätit blodpalt och tycker det låter äckligt, men för proffset Henry Huuva vattnas det i munnen då han hör att det nalkas blodmat. Men hur ska en palt se ut egentligen?. 15/10 år 2022 i SVT2.

Världsmedborgare

Svensk reportageserie på teckenspråk från 2022. Yeh Kim. Med Yeh Kim pratar Angelina om kulturkrockar. Yeh är amerikan och brottas med sin identitet. Hans rötter i Asien har präglat honom mycket och han drömmer om att flytta tillbaka till sina föräldrars Korea. 11/10 år 2022 i SVT2.

Världsmedborgare

Svensk reportageserie på teckenspråk från 2022. Warren Trofimenkoff-Tanak. Kanadensaren Warren Trofimenkoff-Tanak har levt länge i Japan och lärt sig uppskatta den för honom helt annorlunda kulturen där. Det har blivit många intressanta kulturkrockar mot det västerländska sättet att leva. Men just nu längtar han lite efter livet i Kanada. 13/10 år 2022 i SVT2.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

Svenskt samhällsprogram från 2022. Business i motvind. Krig, räntehöjningar och skenande energipriser pressar hushållen, men hur klarar sig företagen i det exportberoende Sverige när omvärlden rusar in i en lågkonjunktur?. I studion hjärnforskaren och entreprenören Mouna Esmaeilzadeh, Draknästet-profilen och investeraren Sara Wimmercrantz och nationalekonomen Klas Eklund. Programledare Carolina Neurath. 10/10 år 2022 i SVT2.

15 minuter från Uutiset

Vad kan DNA berättar om våra rötter?. Fler och fler gör en DNA-test för att få reda på sin etniska bakgrund. Men hur mycket kan man lita på resultatet och varför kan det ändras med tiden?. Vad ska man tänka på innan man bestämmer att testa sig?. Veckans gäster är Nicklas Hedström som fick veta om sina finska rötter med hjälp av en DNA-test samt Juha Kere, professor i molekylärgenetik på Karolinska institutet. 09/10 år 2022 i SVT2.

Sportnytt

inga Detaljer.