OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

tisdag den 13 juni

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Bild från filmen Agenda
Agenda

Svenskt samhällsprogram från 2023. Direktsänt fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen. 11/06 år 2023 i SVT2.

Snackis

Norsk pratshow på teckenspråk från 2021. Döv elit. Finns det en dövelit som inte vill ha med "utomstående"? Eller handlar det om att bevara en sårbar språkmiljö?. Knut Bjarne Kjøde och Ditte Hatlelid diskuterar. 12/06 år 2023 i SVT2.

Nyheter på lätt svenska

En nyhetssändning som är på lätt svenska. För människor med annat modersmål än svenska och för svensktalande som av andra skäl vill ha tydliga nyheter.

Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

Bild från filmen Uutiset
Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

Ögonblick från Svalbard

Norsk dokumentärserie från 2021. Svalbardren. Svalbardrenen finns bara på Svalbard. Den är mindre, lättare och har tjockare päls än sina släktingar på fastlandet. 19/07 år 2022 i SVT2.

Vetenskapens värld: Sanningen om Stonehenge

Svenskt vetenskapsmagasin från 2023. Världen mest ikoniska stenmonument från forntiden fortsätter att förbrylla forskarna. Varifrån kommer egentligen de mäktiga blåstenarna som inte alls hör hemma i trakterna av Stonehenge?. I tio års tid har ett team följt arkeologen Parker Pearson som nu kan avslöja helt nya kunskaper om vad som hände på Salisbury Plain för 5000 år sedan – och att stenarna i Stonehenge har en hittills okänd förhistoria.

Bild från filmen Tänk om
Tänk om

Amerikansk faktaserie från 2020. Tänk om kontinentalplattorna slutade röra på sig. Atlanten växer, Stilla havet krymper och kontinenterna glider långsamt isär. Vår planet är i konstant förändring tack vare de rörliga kontinentalplattorna. Plattornas förflyttningar kan orsaka jordskalv, men stillnade de skulle det indikera en långt större katastrof än så. Varför är plattornas rörelser så viktiga?. 01/04 år 2022 i SVT2.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

Svenskt samhällsprogram från 2023. Kommer trösten med hösten?. Räntan höjs, inflationen sticker iväg, börsen svajar och ett krig pågår i Europa. Det har minst sagt varit en turbulent vår för ekonomin. Frågan är vad händer nu? Kommer lågkonjunkturen slå med full kraft, eller klarar det svenska finansiella systemet påfrestningarna och vänder det i så fall uppåt snart?. 12/06 år 2023 i SVT2.

Antikduellen

Dansk antikvitetsserie från 2015. Veckans duellanter Ulrik Kemnitz och Sofie Frøkjær ger sig ut på trejde och sista dagens inköpsrunda i trakterna kring Tønder. 28/07 år 2016 i SVT2.

Världens historia: Kinesiska muren

Brittisk dokumentär från 2022. Byggnadskonst när den är som bäst – kinesiska muren bär på häpnadsväckande hemligheter från historien. Vilka byggde muren? Varför?. Och vad har den betytt för dagens Kina? Upptäck över 3000 års historia via den 210 mil långa muren.

Världens historia på tre minuter

Fransk historieserie från 2021. Upptäckten av Amerika. Christofer Columbus trotsar kritikerna i slutet av 1400-talet. Han ska segla österut åt väst. Men hur går det till när han korsar Atlanten?. Vad händer med urbefolkningen som han träffar? Och är han verkligen först?. 27/06 år 2022 i SVT2.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

Kulturnyheterna

inga Detaljer.

Sportnytt

De senaste sportnyheterna, analyserna och fördjupningarna.

Bild från filmen Utrikesbyrån
Utrikesbyrån

Svenskt samhällsmagasin från 2023. Det du egentligen vill veta om världen. Programledare Rebecca Randhawa med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse.

Nelly & Nadine

Svensk dokumentär från 2022. Den osannolika kärlekshistorien om två kvinnor som blir förälskade i varandra på julafton 1944, i Ravensbrücks koncentrationsläger. Trots att de skiljs åt under andra världskrigets sista månader lyckas Nelly och Nadine senare hitta varandra och tillbringar sedan resten av sina liv tillsammans. Under många år är deras kärlek hemlig. Nu har Nellys barnbarn, Sylvie, bestämt sig för att öppna Nelly och Nadines hittills stängda lådor på vinden. Framför henne vecklas en fantastisk historia fram.Det här är den tredje delen av Magnus Gerttens dokumentärtrilogi som utgår från arkivmaterial från april 1945, då överlevare från koncentrationslägren anlände till hamnen i Malmö. Även ”Hoppets hamn” och ”Varje ansikte har ett namn” finns på SVT Play.

Snackis

Norsk pratshow på teckenspråk från 2021. Döv elit. Finns det en dövelit som inte vill ha med "utomstående"? Eller handlar det om att bevara en sårbar språkmiljö?. Knut Bjarne Kjøde och Ditte Hatlelid diskuterar. 12/06 år 2023 i SVT2.

Möte med (teckenspråk)

Sverigefinsk intervjuserie från 2023. Vardagsrasism. Att bemötas annorlunda på grund av sin hudfärg, det brukar kallas vardagsrasism. Det där nedvärderande beteendet som många tycker sig märka av och upplever är svårt att ta upp. Hur pratar man om det på ett bra sätt, hur kan man stötta varandra och vad betyder förebilder?. Gäster är Abdi Damian Mohamed och Addiswa Stenström som berättar om hur de hanterar frågor om rasism i sin vardag. 12/06 år 2023 i SVT2.

Idébyrån

Svensk samhällsserie från 2023. Hur fan ska det gå?. AI tar makten, pandemier rasar, kärnvapenkrig och klimatkatastrof. Listan över hot som kan utplåna mänskligheten kan göras lång - men vad vet vi egentligen om framtiden?. Vet superforecasters, människor som pekats ut som extra bra på att sia i framtiden, hur det ska gå? Och varför försöker vi ens att förutsäga framtiden? Idébyrån om vad som kan bli vårt slut - och vad som kommer att rädda oss. 07/06 år 2023 i SVT2.

Antikduellen

Dansk antikvitetsserie från 2015. Veckans duellanter Ulrik Kemnitz och Sofie Frøkjær ger sig ut på trejde och sista dagens inköpsrunda i trakterna kring Tønder. 28/07 år 2016 i SVT2.

Sportnytt

De senaste sportnyheterna, analyserna och fördjupningarna. ,.