OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

söndag den 26 juni

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Jag satsar allt - en film om Funkisfestivalen

Svensk dokumentär från 2021. Artisterna har förberett sig länge och snart är det äntligen dags för dem att framföra sina nummer inför publiken. Rätt låt, rätt kläder och rätt stämning, sedan är det bara att köra! Men är det viktigast att delta eller att vinna?. Följ med och träffa några av deltagarna i Funkisfestivalen, både på och bakom scenen. Funkisfestivalen är en av de aktiviteter som fått stöd via Radiohjälpens insamling under Melodifestivalen.

Bild från filmen 5 miljoner steg
5 miljoner steg

Svensk dokumentär från 2021. Viktor har bestämt sig – han ska vandra från Norrköping till Fisterra i Spanien. Ingenting är väl omöjligt, inte ens att ta sig 365 mil till fots?. Men Viktor har också haft andra utmaningar i livet. Född i en familj med två amfetaminmissbrukande föräldrar kände han sig tidigt dömd att förlora. I unga år sökte sig även Viktor till drogerna. Han har varit nära att dö flera gånger men räddades till slut ur sitt missbruk när han var 22 år. Följ med på en lång vandring, en dokumentärfilm om kraften att förändra sitt liv.

Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

BMX - do or die

Finskt reportage från 2019. Att göra videor med BMX är att hela tiden skrämma sig själv, säger Joonatan. Han ångrade sig efter att han beställt sin första cykel. ”Men det blev bra till slut och nu är jag fast”. Uppskattningsvis tar det honom och kompisarna i Kotka närmare 400 försök innan de lär sig att bemästra ett nytt trick. ”Men det största är att övervinna sig själv”.

Fotboll

Genrep inför Fotbolls-EM. Sverige–Brasilien. Landskamp. Friends Arena, Stockholm. Sverige möter Brasilien i ett sista genrep inför Fotbolls-EM i sommar. Direkt från Friends Arena i Stockholm.

Tillbaka på benen

Finsk dokumentär från 2020. Jari Mönkkönen var en av Finlands mest framstående gymnaster med stora internationella framgångar. En olycka år 2016 gjorde honom totalförlamad, men förlamningen hindrar inte den idag 46-årige Mönkkönen att drömma om framtiden. ”Jag har blivit mer öppensinnad efter olyckan. Och mer empatisk, eftertänksam och lugnare”.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

inga Detaljer.

Sportnytt

inga Detaljer.

Fanatiker

Amerikansk dokumentärserie från 2021. Extrema dyk. Fridykning är en riskfylld sport där kroppen utsätts för enorma påfrestningar, men lockar ändå många människor. Varför blir vissa personer besatta av en hobby där döden är ständigt närvarande?

Hyland

Svensk dokumentär från 2019. K special. Ingen har påverkat utvecklingen av radio och tv i Sverige lika mycket som Lennart Hyland. Som självlärd 25-åring gjorde han unika sociala reportage, han revolutionerade sportreferatet i radio och på 1950-talet nådde han miljoner lyssnare med lördagsunderhållningen Karusellen. Med tv-programmet Hylands Hörna blev han en ikon i folkhemmet Sverige och landets mest kända person. Men framgången hade ett högt pris. Ett starkt kontrollbehov och allt högre krav på sig själv ledde till konflikter med kollegor och en allt svårare alkoholism. Den 24 september 2019 är det hundra år sedan Lennart Hyland föddes. För första gången i tv berättar Lennart Hylands son Per Otto Hyland om sin pappa. Före detta kollegorna Tommy Engstrand och Janne Forsell och författaren Lars Ragnar Forssberg ger sin bild av Lennart Hyland.

Norges tuffaste

Norsk realityserie från 2021. Genom rök och eld. Allt de ser framför sig är rök. Allt de hör är de egna andetagen, som sakta men säkert tömmer tanken på luft. Och deltagarna vet, att innan dagen är över måste en av dem lämna tävlingen. 27/06 år 2022 i SVT2.

Bild från filmen Transport
Transport

Finsk kriminalserie från 2022. Resor vidgar vyerna. Marianne försöker korrigera sitt misstag, men det finns inte mycket hon kan göra. Johanna använder tvivelaktiga metoder för att spåra mikrochipet. Sami gör sin mamma Anita arg genom att handla oövertänkt. En försäkringsutredare börjar intressera sig för Erik Korvolas försvinnande. 24/06 år 2022 i SVT2.

Barbis mat och träning

Svensk hälsoserie på romani från 2022. Barbi träffar Elvira Hilltomt som tar med Barbi på en powerwalk. Elvira vill hitta nyttig mat som kan hålla henne i god form utan att träna. Babri visar henne hur hon kan laga en nyttigare tacos med bröd bestående av matbanan istället för vetemjöl. 02/07 år 2022 i SVT2.

Möte med (Finska)

Svensk pratshow på finska från 2022. Markku Huovila. Den sverigefinska tecknaren, bild- och ordkonstnären Markku Huovila, har bott i Stockholms-förorten Tensta i hela sin 40-åriga karriär. Nyligen gav han ut en bok om Tensta som kännetecknas av hans egen "sötsurrealistika" stil. 02/07 år 2022 i SVT2.

Sportnytt

inga Detaljer.