OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

måndag den 11 december

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Mamis mat

Angelica är till vardags kock på en förskola och hon älskar att laga mat från alla världens hörn. Idag gör hon och hennes dotter Elvira en av hennes favoriträtter från det romska köket - fusuj.

Mamis mat

Mia hade en speciell relation med sin pappa när han levde. Varje helg när han kom hem från sina resor var det fest. Idag ska hon tillsammans med sin son Dylan, för första gången, laga en av hans paradrätter och minnas honom extra mycket.

Supermänniskor - på jakt efter dold talang

Sean Ricks gillar inte att springa. Han tar sig hellre en öl än ett varv runt motionsslingan. Ultralöparen Annastiina Hintsa ger honom en tuff utmaning. På fjällen i Lappland visar det sig om uthållighet handlar om bra kondition.

Uppfostrade bärare

I ett album från Storfinansens vandring 1896 hittar historieforskaren och folkbildaren Curt Persson en bild på sin släkting Anders Larsinanttu Larsson. Upptäckten av albumet blir starten på en resa i expeditionens fotspår.

Våra dikter på finska

Killen i Robert Meriruohos dikt sitter i sin lägenhet med tre månaders obetald hyra. Men vem är han att klaga som inte frös ihjäl i vinterkriget?

Kortfilmsklubben - samiska

Tre samer reser till Norges huvudstad. En av dem bär en samedräkt för att locka norska kvinnor. Den andra anser att det är oetiskt att göra detta, och den tredje är bitter över att han inte lyckas locka kvinnor när han bär dräkten.

Min berättelse på samiska

En dag får Inger en oväntad present. Det visar sig att hennes gamla lärarinna har sparat alla elevernas anteckningsböcker och hon får tillbaka sin. Det sätter fart på minnena från åren på Nomadskolan i Gällivare.

SVT Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

SVT Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

SVT Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Gudstjänst

Andra advent kommer gudstjänsten från Filadelfiakyrkan i Stockholm som är en del av Pingströrelsen. Pastor Anton Ahlmark predikar, församlingens sångare och musiker medverkar och gudstjänsten leds av Carl-Johan Freed och Johanna Daléen.

Möte med (jiddisch)

Professor Jan Schwarz talar om sin väg in i jiddisch som vuxen.

Nyheter på lätt svenska

Aktuella nyheter på lätt svenska.

Nyhetstecken

Nyhetstecken är ett nyhetsprogram för döva i Sveriges Television som visas en gång varje vardag. Programledaren teckentolkar dagens viktigaste nyhetshändelser och översätts med en speakerröst. Bildinslag visas utan speakerröst eller teckentolkas.

Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

Anslagstavlan

Samhällsinformation, på uppdrag av staten.

Nobel 2023: Sammandraget

Sammandrag från söndagens alla Nobelfestligheter.

Gissa vem

Nu ska det avgöras vilka fyra lag som kommer ta sig hela vägen till final. I den första duellen möts Kalma och Regnbågarna. Den andra duellen blir en tuff kamp mellan The Gamers och Dramadiggarna.

Ut och njut

Jiin och Ali ställs inför svårare utmaningar som kräver en hel del samarbete och planering. Förutom en tältupplevelse vill coachen Albert att de ska lära sig hur enkelt det är att få tag i friluftsprylar utan att det behöver kosta särskilt mycket.

Bild från filmen Vetenskapens värld
Vetenskapens värld

Vår blåa planet håller på att få slut på dricksvatten. Forskare runt om i världen försöker nu ta fram lösningarna som ska få det livgivande vattnet att fortsätta flöda. Idéer inspirerade av naturen och förhistoriska kunskaper används i den nya teknikutvecklingen. Vi färdas från schweiziska alper till havsbotten utanför Malta och sedan vidare till Peru, där inkakulturens vattenteknik nu återupptäcks.

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

Hur påverkas ekonomin och svenska företag av det som händer i världen? Vilken effekt får det för dig och din plånbok? Programledare Carolina Neurath Bengtsson samtalar med ekonomiska experter och grillar näringslivsprofiler.

Med våra ögon

Vi pratar med filmregissören Friðrik Þór. Sedan bekantar vi oss med bågskytte och går även på Jóhann Svarfdælingurs museum.

Som alla andra

Madde och Matilda ska göra egen låt med en mobilapp. Robin anländer till sin blinddate i spänd förväntan. Anders ska äntligen få klä granen med Cecilia inför jul men något fattas.

Musikhjälpen

Din musik räddar liv när Musikhjälpen spelar publikens önskade låtar och engagerar Sverige dygnet runt i en maratonsändning under 144 timmar, från en glasbur på Stortorget i Växjö.