OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

måndag den 17 juni

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Kulturkvarten på samiska

Sara Nutti, eller Dear Sara som hon heter på scen, var en av deltagarna i Melodifestivalen 2024. Den svensk-samiska artisten nådde inte hela vägen fram, men tycker det var en spännande resa som hon gärna gör igen.

Min berättelse på finska

En dag när Markos telefon ringer får han ett förkrossande dödsbesked. I chocken och sorgen bestämmer han sig för att lämna det invanda mönstret att tiga och bita ihop, och gör i stället plats för känslorna för att vårda de relationer som finns kvar.

Livet runt 20

Klara har just tagit studenten och ska flytta tillbaka hem till Pajala. Nu ska hon ta ett kliv ut i vuxenvärlden. Klara är musiker och sångerska och hon fantiserar om att en dag sjunga i Melodifestivalen på meänkieli.

Andas under ytan

Ångest är som att leva under vattenytan. Det är en osynlig börda som tynger ner ens sinne, en kamp som många kan känna igen sig i. Men till och med längst ned på havets botten så finns det lite hopp.

Äkta man

Vad är en äkta man och hur blir han till? Vem får vara äkta och vem bestämmer vad äkta är? Kan en döv person vara en äkta man? Vi följer ett projekt där mansnormer inom idrotten undersöks. En grupp med döva, hörselskadade och dövblinda killar och män träffas för att samtala men också använda konst för att gå på djupet.

SVT Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

The Conquest of Space

Fruktflugor, grodor och hundar är bara några av de djur människan skjutit ut i rymden. Vi får följa schimpansen Hams rymdresa några månader innan Gagarin blev den första människan i rymden. En tragikomisk betraktelse över människans rymdprogram sedd från djurens perspektiv, baserat på arkivmaterial från NASA och National Archives.

Malins Indien

Malins resa går genom pulserande Mumbai, med myllrande gator och fantastiska sevärdheter. Upplev stadens energi och följ med till dess fridfulla stränder, där Malin skapar en oförglömlig balans mellan det livliga stadslivet och avkoppling vid havet.

Gudstjänst

Söndagens gudstjänst kommer från Listerkyrkan i Hällevik som tillhör Evangeliska fosterlandsstiftelsen EFS. Predikar gör prästen Marcus Sandberg och Majlis Ohlsson leder gudstjänsten. Gospel Stompers Jazzband leder musiken och det blir en blandning av gospel, trad- och gladjazz.

Nyheter på lätt svenska

Aktuella nyheter på lätt svenska.

Nyhetstecken

Nyhetstecken är ett nyhetsprogram för döva i Sveriges Television som visas en gång varje vardag. Programledaren teckentolkar dagens viktigaste nyhetshändelser och översätts med en speakerröst. Bildinslag visas utan speakerröst eller teckentolkas.

Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

Anslagstavlan

Samhällsinformation, på uppdrag av staten.

Möte med (Meänkieli)

Melina Mäkitalo vågade följa sin dröm och startade ett turistföretag som erbjuder hundspannsturer i Kieksiäisvaara och menar att den lilla byn är perfekt för detta. Hur en polisuttryckning kunde se ut på 60-talet berättar den fd polisen och föreningsmänniskan Tore Hjort från Haparanda. Och Lars Erik Rantatalo bjuder på lite underfundiga funderingar.

EM

Direktsändning av första dagens finalpass på europamästerskapen i simning (50 m) som avgörs i Serbiens huvudstad Belgrad. Kommentatorer: Niklas Nord och Lars Frölander.

Det tyngsta lyftet

Under uppväxten kände sig Paula Junhov Rindberg fel och ensam. Men när hon drack alkohol eller tog droger försvann de negativa tankarna. Paula sjönk ner i ett missbruk och tappade livslusten. Vändpunkten kom när hon hittade ett annat beroende i livet: träning. Men vägen tillbaka skulle bli tung.

Bild från filmen Vetenskapens värld
Vetenskapens värld

Om Grönlands inlandsis smälter så skulle vattnet räcka till sju meters höjning av havsytan. Vi följer med på ett storslaget äventyr med flyg och på skidor, ner i djupa glaciärbrunnar som kan bli hundratals meter djupa. Där ska forskarna upptäcka hur väldiga mängder smältvatten rör sig i dolda kanaler i isens innandöme. Fynden ger nya kunskaper om klimatförändringarna och jordens framtid.

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Girls' hair

En pojke kämpar för att rädda en växt i ett kargt klimat, en man älskar en kvinna som inte älskar honom och märren som föll under natten går inte att rädda. En film om att växa upp i en värld utan tydliga gränser mellan våld och ömhet, det fula och det vackra. Den handlar om att vilja rädda något som är skört men också om att acceptera att allt som lever någon gång kommer att förmultna.

Kroppen, psyket och livet

Den paralympiska simmaren Jaroslav Semenenko har upplevt kriget två gånger. Siamäk Naghian från Idensalmi kom till krigsfronten som 19-åring och klarar först 40 år senare att prata om sina upplevelser. Kriget berör oss alla.

Mobilfri i sex dagar

Experimentet närmar sig sitt slut. En dag med övningar i våtdräkt blir något nytt efter dagarna i skogen. Julie konfronteras med sin rädsla för öppet hav och Mathias kämpar med sin självrespekt.

Au pair i Sydafrika

Pedantiska Aada, den bubblande singeln Emmi-Lotta, rättframma Sebastian och sportiga Emilia packar sina kappsäckar och beger sig till andra sidan jordklotet, till Sydafrika. Att ta farväl av nära och kära känns jobbigt.

Agenda

Agenda fördjupar sig i de viktigaste händelserna i Sverige och världen och sätter agendan för nästa veckas debatt. Programmet hittar nya överraskande vinklar och skildrar trender på uppgång.

Bild från filmen Utrikesbyrån
Utrikesbyrån

Efter flera år med reserestriktioner och hemester väntas 2024 bli ett rekordår för turismen. Men på flera av svenskarnas favoritresmål växer motståndet mot massturismen, och där har lokalbefolkningen börjat slå tillbaka mot det som många säger börjar likna en invasion. Borde vi sluta turista? I studion: Anna Paula Jonsson, framtidsstrateg Kairos future, Britt-Marie Boudrie, som besökt alla länder i världen och Erika Bjerström, SVT:s klimatkorrespondent.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Bild från filmen Politikbyrån
Politikbyrån

Sverigedemokraternas segertåg har stannat. För första gången någonsin backade partiet i ett val, samtidigt som huvudmotståndarna på vänsterkanten gick fram. Vad betyder valfiaskot för SD:s identitet? Och hur påverkar det maktbalansen i Tidösamarbetet nu när Moderaterna knep platsen som andra största parti? Frågan är också varför Sverige går i motsatt riktning jämfört med andra EU-länder?

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Nyhetstecken

Nyhetstecken är ett nyhetsprogram för döva i Sveriges Television som visas en gång varje vardag. Programledaren teckentolkar dagens viktigaste nyhetshändelser och översätts med en speakerröst. Bildinslag visas utan speakerröst eller teckentolkas.