OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

måndag den 10 oktober

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Aucune idée

Svensk språkserie på franska från 2019. Les cadeaux. Programledarna Lilly och Jonas busringer till en bokhandel i Frankrike och försöker ge bort ovanliga presenter till främlingar på stan. De berättar om en misslyckad födelsedag och sjunger en födelsedagssång. 20/09 år 2020 i SVT2.

Kortfilmsklubben - franska

Svensk kortfilmsserie från 2009. La fille de Baltimore. Fransk kortfilm. Sarahs föräldrar har separerat och hennes pappa har flyttat till ett höghusområde utanför stadskärnan. Här får hon möjlighet att uppleva nya sammanhang och överraskningar som påverkar både hennes och pappans situation. 11/10 år 2021 i SVT2.

Kortfilmsklubben - engelska

Svensk kortfilmsserie från 2009. Lucky break. Engelsk kortfilm. När Uloaku minst anar det förvandlas ett enformigt nattskift i en servicebutik till ett äventyr. Plötsligt dyker en kund upp och uppträder både misstänksamt och överraskande. 11/10 år 2021 i SVT2.

Kortfilmsklubben - franska

Svensk kortfilmsserie från 2009. Golden girl. Fransk kortfilm från 2018. 14-åriga Céline sitter framför kameran, stylad i en designerklänning och guldblad som dekor i ansiktet. Hon är vacker som en dröm, men är det här verkligen det hon själv vill göra?. 21/11 år 2021 i SVT2.

Voubme och Tjahtje

Svensk dokumentärserie från 2022. Tjahtje. Tjahtje bjuder på poesi om vattnets värde och den påverkan klimatförändringar och industri har. Poesin skriven av Juvva Pittja verkar för att skapa reflektion över vattnets och naturens värde med ett samiskt synsätt. 09/10 år 2022 i SVT2.

Dövas historia genom tiderna

Svensk utbildningsserie från 2019. Rasbiologi. I dag betraktas rasbiologi som en lära utan vetenskaplig grund. Men hur har rasbiologin påverkat synen på döva, som en grupp med funktionsnedsättning?. 23/12 år 2019 i SVT2.

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

Gudstjänst

Svenskt religionsprogram från 2022. Från Lärbro kyrka på Gotland. Prästen Petra Guteskär predikar om att bjuda in till och dela en gemenskap, även med dem som inte hör till gemenskapen. Flera av pastoratets körer medverkar och gudstjänsten leds av kyrkoherden i Norra Gotlands pastorat, Martina Åkeson Wollbo. 09/10 år 2022 i SVT2.

15 minuter från Uutiset

Vad kan DNA berättar om våra rötter?. Fler och fler gör en DNA-test för att få reda på sin etniska bakgrund. Men hur mycket kan man lita på resultatet och varför kan det ändras med tiden?. Vad ska man tänka på innan man bestämmer att testa sig?. Veckans gäster är Nicklas Hedström som fick veta om sina finska rötter med hjälp av en DNA-test samt Juha Kere, professor i molekylärgenetik på Karolinska institutet. 12/10 år 2022 i SVT2.

Anslagstavlan

inga Detaljer.

Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

Nyheter på lätt svenska

En nyhetssändning som är på lätt svenska. För människor med annat modersmål än svenska och för svensktalande som av andra skäl vill ha tydliga nyheter.

Möte med (Finska)

Svensk pratshow på finska från 2022. Manolo Diaz Rämö. Manolo Diaz Rämö är en dokumentärfilmare som ofta har utanförskapet som ett tema i sina filmer. En av hans dokumentärer fick nyligen pris på Cannes dokumentärfilmfestival.

Tvillingar - lika men olika

Finsk dokumentär från 2020. 15-åriga tvillingarna Werneri och Waltteri är lika som bär och samma gäller för Anna och Jenni (30) och Satu och Taru (66). Men även om de ser ut som varandras spegelbilder är det viktigt för dem att bli bemötta som individer.

Världsmedborgare

Svensk reportageserie på teckenspråk från 2022. Yeh Kim. Med Yeh Kim pratar Angelina om kulturkrockar. Yeh är amerikan och brottas med sin identitet. Hans rötter i Asien har präglat honom mycket och han drömmer om att flytta tillbaka till sina föräldrars Korea.

Världsmedborgare

Svensk reportageserie på teckenspråk från 2022. Warren Trofimenkoff-Tanak. Kanadensaren Warren Trofimenkoff-Tanak har levt länge i Japan och lärt sig uppskatta den för honom helt annorlunda kulturen där. Det har blivit många intressanta kulturkrockar mot det västerländska sättet att leva. Men just nu längtar han lite efter livet i Kanada.

Proffs på en dag

Svensk underhållning från 2020. Josefin har aldrig ätit blodpalt och tycker det låter äckligt, men för proffset Henry Huuva vattnas det i munnen då han hör att det nalkas blodmat. Men hur ska en palt se ut egentligen?

Finland under kalla kriget

Finsk dokumentärserie från 2022. Frihet eller bländverk?. Finlands president Urho Kekkonen avgår av hälsoskäl 1982 och till hans efterträdare utses Mauno Koivisto. Nu börjar en ny era, med tankar och förhoppningar om förändring i Finlands relation till grannen i öster. Samtidigt är relationerna mellan öst och väst mer spända än någonsin tidigare och Sovjetunionen slutar inte att söka efter "sovjetfientliga krafter" i Finland.

Bild från filmen Vetenskapens värld
Vetenskapens värld

Svenskt vetenskapsmagasin från 2022. Flower power - blommornas segertåg. Del 8 av 18: Flower power - blommornas segertåg. Under sin till synes sköra yta är blommorna hårda kämpar, som lyckats erövra jorden. Idag representerar de 90 procent av växtarterna. Denna totala dominans har fascinerat forskare i århundraden. Enligt Charles Darwin var "den snabba utvecklingen av blommande växter ett avskyvärt mysterium". Forskare försöker nu förstå blommornas ursprung och deras dolda och fascinerande krafter. Blommorna trotsar det omöjliga. Säsong 35. Del 8 av 18.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

Kulturnyheterna

inga Detaljer.

Sportnytt

inga Detaljer.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

Svenskt samhällsprogram från 2022. Business i motvind. Krig, räntehöjningar och skenande energipriser pressar hushållen, men hur klarar sig företagen i det exportberoende Sverige när omvärlden rusar in i en lågkonjunktur?. I studion hjärnforskaren och entreprenören Mouna Esmaeilzadeh, Draknästet-profilen och investeraren Sara Wimmercrantz och nationalekonomen Klas Eklund. Programledare Carolina Neurath.

Superungar

Svensk dokumentärserie från 2018. Gabriel och Jacob. Syskonen Gabriel och Jacob har båda adhd och är hyperaktiva. Av logopeden får de hjälp med metoder för att kunna hantera vardagen. Måns möter musikalartisten Frida som blev lättad när hon fick sin adhd-diagnos. 08/02 år 2021 i SVT2.

Agenda

Svenskt samhällsprogram från 2022. Direktsänt fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen. 11/10 år 2022 i SVT2.

Retrobutiken

Finsk anikvitetsserie från 2021. Trampbilar och utombordsmotorer. Mike och Tomppa fortsätter sina turer runtom i Finland på jakt efter intressanta föremål och minnen från förr. I Åbo väntar först ett besök hos Pedal-Tapsa och hans omfattande samling trampbilar. En stor samling utombordsmotorer imponerar också. 06/10 år 2022 i SVT2.

Återupptäckta - konsthistoriens kvinnliga pionjärer

Tysk dokumentärserie från 2021. Konsthistorien är fylld av kvinnliga konstnärer som brutit ny mark. Ändå är varken deras namn eller konstverk lika kända idag som männens. I en film i två delar utforskas mekanismerna bakom det systematiska utelämnandet av några av historiens mest talangfulla konstnärer. 09/10 år 2022 i SVT2.

Sportnytt

inga Detaljer.