OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

lördag den 25 maj

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Möte med (romani)

Hur ser klädkulturen ut idag inom den finskromska gruppen? Enligt traditionen bär kvinnorna tunga vida kjolar och männen kostym och lackskor. Medverkande Mirikli Lindgren, Richardo Blomerus och även Marcela Kovacsova, som ordnar modeshower i Göteborg och designar kläder med både traditionella och moderna element.

Hemvändarna

Vilka av hemvändarna stannar och vem tvingas fara söderut igen? För Isak, Sanne och lilla Serafina avgör hockeyn. Susanne väntar på besked om jobb. Björn och Evelina måste få huset klart innan kylan kommer.

Restyle - meänkieli

Det är äntligen dags för den efterlängtade förvandlingen. Paret Tomas Andersson och Linnea Huhta har med hjälp av stylisten Erlend Elias, frisören Jana och makeup-artisten Saga fått en mer hållbar stil med secondhandkläder.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

Ska vi ta helg redan på torsdag? Ja, det är en fråga som vi kanske snart behöver ta ställning till. Frågan om hur mycket ska vi arbeta egentligen är aktuell igen. Många skulle nog gärna minska stressen och jobba lite mindre, men färre är beredda att sänka sin lön. Hur ska företagen klara att hålla igång produktiviteten, och vad händer med samhällsekonomin om vi jobbar färre timmar?

Bild från filmen Utrikesbyrån
Utrikesbyrån

USA riktar öppen och hård kritik mot Israel, flera länder i Europa vill erkänna en palestinsk stat och de propalestinska protesterna tilltar. Var har premiärminister Netanyahu sina vänner egentligen? I studion: SVT:s utrikesreporter Gilda Hamidi-Nia, Aron Lund, analytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), och Anders Persson, statsvetare med fokus på konflikten Israel-Palestina.

Bild från filmen Politikbyrån
Politikbyrån

En tidigare dokusåpastjärna, en tidigare barnprogramledare och så har vi den där debattören som hade ett eget tv-program. Kändisfaktorn är hög hos vissa av EU-kandidaterna, men en del andra känner få svenskar igen. Hur viktigt är det att väljarna vet vem man är - och hur går det för kändisarna sen när de sitter i parlamentet? Och vilken världsberömd DJ har en brorsa som är Europaparlamentariker?

Idébyrån

Vad är egentligen en lögn? Och varför genomskådar vi den inte? Vi är mitt uppe i en stormig diskussion om trollfabriker, wallraffande, sanning och lögn efter TV4:s avslöjande om Sverigedemokraternas anonyma sociala medierkonton. Men hur definierar man en lögn? Och vad kännetecknar den som går på lögner och desinformation? TV4-journalisten Daniel Andersson berättar om hur han ljög i flera månader för att kunna arbeta undercover hos Sverigedemokraterna.

Skattjägarna

Søren har fått en idé om att sälja inramade gamla skolkartor. Men är det något som kunderna kommer att vilja ha? Karsten går på marknad och springer på ett riktigt fynd.

Vetenskapens värld

Hur bra, eller dåligt, är det egentligen att föda hemma? Och kan det finnas risker som är större om man föder på sjukhus än hemma? Vi får här träffa både forskarna och mammorna, och följer rörelsen som jobbar för att göra hemförlossningar enklare i Sverige. Och vi besöker England som valt en helt annan väg än Sverige.

Freddes kök

Freddes kök firar teckenspråkets dag och är på plats i Örebro. Dagens tema är turkos, som är teckenspråkets färg. Fredrik och Dalya utmanar sin kreativitet och lagar mat med turkos touch. För första gången har vi också publik under sändningen.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

15 minuter från Sápmi

Samiskt nyhetsprogram om aktuella och angelägna frågor som berör Sápmi. Vi belyser det stundande sametingsvalet genom fördjupande reportage, politiska debatter och samtal i studion.

Anslagstavlan

Samhällsinformation, på uppdrag av staten.

Svenska tv-historier

Om tv-serien Den vita stenen, berättelsen om vänskap och fantasi som trollbundit både barn och vuxna i över 40 år. Julia Hede och Ulf Hasseltorp, som spelade Fia och Hampus, medverkar och berättar om serien.

Bild från filmen Sophia Loren
Sophia Loren

Hon är framför allt en begåvad skådespelare - men Sophia Loren kom en gång fram i branschen som kvinnan med extra allt. Karakteristisk profil, brett leende och, faktiskt, en generös yppighet. Idag, efter en livsresa från Neapels gator till Hollywood, är hon den italienska filmens grande dame - med en statuarisk utstrålning starkare än någon annans.

FC Barcelona - Lyon

Från San Memes stadion i Bilbao, Vizcaya, Spanien.

Kulturstudion

Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

Sveriges musikhistoria - på 90 minuter

Sveriges historia är full av musik - det började med benflöjter, transdans och mystiska bronslurar. I den här dokumentären får vi bekanta oss med harpospelande vikingahövdingar, guldpläterade medeltidsnoter och tiggande sångarstudenter. Men också musikspioner och förbjudna instrument, liksom rytmiska arbetssånger och ursprunget till den svenska snapsvisan.

Kulturstudion

Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

Nordiska körer i mästarmöte

Fyra av Nordens främsta professionella kammarkörer turnerade till Helsingfors, Oslo, Stockholm och Köpenhamn och uruppförde beställningsverket Between the Earth and Skies av den estniska/ukrainska tonsättaren Galina Grigorjeva.

Kulturstudion

Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

Bortglömda fiskar

Teatrar och konserthus lockar allt oftare med olika sidoevenemang. En av Östersjöfestivalens mest omtalade programpunkter har varit Bortglömda fiskar - en oväntad kulinarisk träff med Kålrotsakademin och provsmakning av svensk sushi.

Kulturstudion

Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

Terapi i Tunisien

Psykoanalytikern Selma får kämpa i kulturell motvind när hon återvänder från Frankrike till Tunisien för att öppna praktik.

30 år med Chadia och hennes döttrar

Under 30 år har Leyla Assaf Tengroth följt och filmat Chadia och hennes familj. Denna unika film skildrar familjens inre och yttre resa - och mycket hinner hända på 30 år. Fokus för filmandet har alltid varit kvinnornas situation och utveckling.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.