OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

lördag den 10 juni

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Möte med (teckenspråk)

Sverigefinsk intervjuserie från 2023. Att leva med diabetes. Diabetes är en folksjukdom som påverkar livet för tusentals svenska familjer. Att det är kämpigt för dem som drabbas förstår nog alla. Men vad kan omgivningen göra för att underlätta för dessa familjer, i skolan eller på träningen till exempel? Och vilka är de vanligaste fördomarna om diabetes?. Gäster är diabetesmamman Simone Lindvall och diabetikern Hilvan Jabar. 05/06 år 2023 i SVT2.

Snackis

Norsk pratshow på teckenspråk från 2021. Dövt deltagande. Att delta i samhället är ett mål och en önskan för många döva. Men vilka barriärer möts de av? Och hur är dövas miljöengagemang?. Styrelseledamot i WFDYS, Fernando Agudo, träffar fotbollsdomaren Djamel Stenseth Aggoun. 05/06 år 2023 i SVT2.

Snackis

Norsk pratshow på teckenspråk från 2021. Dövt ledarskap. Stöter döva chefer på andra utmaningar än hörande chefer?. Vi träffar teaterchefen för Teater Manu, Mira Zuckermann, och Finn Arild Thordarson, vd för mediebolaget Supervisuell. 05/06 år 2023 i SVT2.

Basta med Kasper

Finsk dokumentärserie från 2022. Kasper badar laglöst. Något saknas ännu för att Kaspers bastusjäl ska ha en chans att hitta sin hemvist. Han beslutar sig för att lämna svettablissemanget bakom sig för att bli en bastuvagabond. Han seglar ut till en olaglig bastu på Västertokan utanför Helsingfors och testar en bastubil. 05/06 år 2023 i SVT2.

Ge oss naturen tillbaka

Dansk dokumentärserie från 2023. Ett nödrop från naturen! En präst på Tuse Næs vill göra vild natur på kyrkans mark men grannarna är tveksamma och Frank ger sig in i konflikten. I Rødding står den planerade bäcken inför ett avgörande. 04/06 år 2023 i SVT2.

Ge oss naturen tillbaka

Dansk dokumentärserie från 2023. I Herning har en direktör legat sömnlös inför naturens kris. Han ber Frank om råd och skickar ut sina direktörskollegor på en busstur. En bostadsförening i Skjern tar itu med sina tråkiga gräsmattor. 04/06 år 2023 i SVT2.

Antikduellen

Dansk antikvitetsserie från 2015. Veckans duellanter Margit Damgaard och Lasse Franck ger sig ut på andra dagens inköpsrunda i trakterna kring Horsens. 20/07 år 2016 i SVT2.

Antikduellen

Dansk antikvitetsserie från 2015. Veckans duellanter Margit Damgaard och Lasse Franck ger sig ut på tredje och sista dagens inköpsrunda i trakterna kring Skive. 21/07 år 2016 i SVT2.

Antikduellen

Dansk antikvitetsserie från 2015. Vilken av veckans duellanter Margit Damgaard och Lasse Franck avgår med segern när auktionsköparna har sagt sitt?. 22/07 år 2016 i SVT2.

Antikduellen

Dansk antikvitetsserie från 2015. Veckans duellanter Ulrik Kemnitz och Sofie Frøkjær ger sig ut på första dagens inköpsrunda i trakterna kring Fåborg. 26/07 år 2016 i SVT2.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

Svenskt samhällsprogram från 2023. På marginalen. Svenskarnas skulder hos Kronofogden växer med 20 miljoner kronor om dagen och når nya rekordnivåer. Vilken roll har snabblånen?. Och hur blir man skuldfri? I tuffa ekonomiska tider tvingas fler leva på marginalen och nu har en debatt om fattigdom blossat upp. 05/06 år 2023 i SVT2.

Bild från filmen Utrikesbyrån
Utrikesbyrån

Svenskt samhällsmagasin från 2023. Putins mobbare. Wagnergruppens ökände ledare Jevgenij Prigozjin har känt Vladimir Putin sedan början av 2000-talet. Nu svingar han hårt och anklagar ryska ledare för inkompetens och korruption. Han är också en av få som kan visa upp framgångar vid fronten. Samtidigt har ryska medborgare genomfört räder i byar inne i Ryssland. Vad betyder det att ryssar kritiserar det sätt Ryssland krigar på? Och varför pratar Prigozjin som han gör? Är han ett hot mot Putin? Medverkar gör den ryska grävande journalisten Andrey Zakharov, SVT:s Carl Fridh Kleberg och Maria Lapenkova. 06/06 år 2023 i SVT2.

Idébyrån

Svensk samhällsserie från 2023. Hur fan ska det gå?. AI tar makten, pandemier rasar, kärnvapenkrig och klimatkatastrof. Listan över hot som kan utplåna mänskligheten kan göras lång - men vad vet vi egentligen om framtiden?. Vet superforecasters, människor som pekats ut som extra bra på att sia i framtiden, hur det ska gå? Och varför försöker vi ens att förutsäga framtiden? Idébyrån om vad som kan bli vårt slut - och vad som kommer att rädda oss. 07/06 år 2023 i SVT2.

Bild från filmen 30 minuter
30 minuter

Svensk intervjuserie från 2023. Gäst hos Anders Holmberg är skolminister Lotta Edholm. 08/06 år 2023 i SVT2.

Vetenskapen värld: Cannabisfrågan

Svenskt vetenskapsmagasin från 2023. Ett enormt socialt experiment pågår. Femtiofem miljoner amerikaner säger att de för närvarande använder cannabis, och den siffran väntas växa i takt med legaliseringarna. Cannabis innehåller 100 olika ”cannabinoider”. Vad vet vi om dessa ämnens möjliga medicinska fördelar? Och vilka risker kan de utgöra för hjärnan? Forskarvärlden försöker nu förstå hälsokonsekvenserna av cannabislegaliseringarna.

Bild från filmen Tänk om
Tänk om

Amerikansk faktaserie från 2020. Tänk om du skulle äta uran. Radioaktiva ämnen finns naturligt i vår jord och tar sig på så sätt in i våra livsmedel. Den genomsnittliga personen äter ungefär 1 mikrogram uran varje dag. Hur påverkar det egentligen våra kroppar och vilka risker står vi inför om mängden uran i våra livsmedel ökar?. 05/06 år 2023 i SVT2.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Universum

Brittisk vetenskapsserie från 2021. Vintergatan, en ö av ljus. Vintergatan, en skiva med 400 miljarder stjärnor. En ö av ljus, med en dramatisk historia format av ett kaosartat universum. Och vi har just börjat förstå dess verkliga plats bland miljardtals ytterligare galaxer. 16/11 år 2022 i SVT2.

Volleyboll

Bosnien Herzegovina–Sverige. Golden League. Zenica. Direktsändning från Golden League i volleyboll och matchen Bosnien Herzegovina-Sverige.

Kulturstudion

Svenskt kulturmagasin från 2023. Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

Båstad Kammarmusikfestival fyller 30 år

Svensk musikdokumentär från 2022. Båstad är känt för tennis och vackra sandstränder. Men här arrangeras också den årliga kammarmusikfestivalen som hittills har tagit emot över 100 000 besökare och som blivit prisbelönt som en av Europas bästa kammarmusikfestivaler. Sommaren 2022 firade den 30 år och här får vi höra en del av den musik som framfördes då men också träffa några av de många människor som genom åren arbetat med att göra festivalen möjlig.

Kulturstudion

Svenskt kulturmagasin från 2023. Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

Stråkkvartettens inre liv

Australisk dokumentär från 2022. Fyra musiker ur Australian Chamber Orchestra tar oss med på en resa, från repetition till framförande av ett ikoniskt musikstycke. På vägen dit delar de med sig av tankar om musik i allmänhet och om det intrikata samarbete som en stråkkvartett utgör. Och musikstycket ifråga är inget mindre än Kulturstudions alldeles egen signaturmusik: andra satsen ur Ravels stråkkvartett. Medverkande musiker: Stefanie Farrands, Helena Rathbone, Richard Tognetti och Timo-Veikko Valve.

Kulturstudion

Svenskt kulturmagasin från 2023. Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

Klarinett på kammaren

Tysk konsert från 2020. Covid har gått i vågor genom världen, men har inte stoppat klarinettisten Andreas Ottensamer och pianisten Julien Quentin. Här ser vi deras Berlinkonsert från förra året. En knapp timme med pärlor ur kammarmusiken - på programmet står Poulenc, Robert Schumann och Brahms. Dessutom en sats ur Milhauds Scaramouche och en världspremiär: några av Felix Mendelssohns Lieder ohne Worte, arrangerade för klarinett och piano.

Kulturstudion

Svenskt kulturmagasin från 2023. Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

Kammarkantat från Ukraina

Tysk konsert från 2022. Den ukrainske tonsättaren Oleh Kyvas Kammarkantat från 1982 är komponerad till texter av poeten Pavlo Tytjyna. Här framförs de tre ödesmättade och olycksbådande sångerna av mezzosopranen Nataliia Kukhar tillsammans med en mindre ensemble ur Ukrainas ungdomssymfoniorkester, under ledning av dirigenten Oksana Lyniv.

Bild från filmen Mogul Mowgli
Mogul Mowgli

Brittiskt drama från 2020. Om rapparen Zed som strax innan han ska ut på världsturné drabbas av en svår sjukdom. Han blir strandad hos sin familj i London och börjar nu långsamt omvärdera sitt förhållande till den pakistanska kultur där han har sina rötter.

Terroristen Philip Manshaus

Norsk dokumentärserie från 2021. Dåden. Ett högerextremt terrordåd drabbar B?rum utanför Oslo. Gärningsmannen är den 21-åriga Philip Manshaus. Men han låg inte bara bakom den avvärjda attacken mot moskén den 10 augusti 2019. Snart ska familj och vänner bli varse det fruktansvärda dåd han genomfört tidigare samma dag. 08/06 år 2023 i SVT2.

Bild från filmen Norra distriktet
Norra distriktet

Finsk dramaserie från 2023. När två bröder blir mördade i sitt eget hem får Maria och Samu ännu en gång möta en del konstiga figurer i det udda polisdistriktet. Dessutom kommer det fram att de mördade bröderna var rika. Niko och Essi börjar i hemlighet leta efter ny tränare åt Maria medan Niko försöker göra egna överenskommelser med Marias motståndare. 07/06 år 2023 i SVT2.

Ge oss naturen tillbaka

Dansk dokumentärserie från 2023. Ett nödrop från naturen! En präst på Tuse Næs vill göra vild natur på kyrkans mark men grannarna är tveksamma och Frank ger sig in i konflikten. I Rødding står den planerade bäcken inför ett avgörande. 04/06 år 2023 i SVT2.

Ge oss naturen tillbaka

Dansk dokumentärserie från 2023. I Herning har en direktör legat sömnlös inför naturens kris. Han ber Frank om råd och skickar ut sina direktörskollegor på en busstur. En bostadsförening i Skjern tar itu med sina tråkiga gräsmattor. 04/06 år 2023 i SVT2.