OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

torsdag den 7 juli

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Världens historia: Tjernobyl

Brittisk dokumentärserie från 2022. Radioaktivt regn. Den 26:e april 1986 var katastrofen ett faktum – reaktor fyra på Tjernobyl exploderade. Nu avslöjar hundratals tidigare hemligstämplade dokument sanningen om vad det var som egentligen hände. Hur hanterade Sovjetunionen det radioaktiva nedfall som la sig över Europa?. Vad sa man till invånarna? Och hur har det påverkat livet i dag?. 03/03 år 2022 i SVT2.

Skola för sagoprinsessor

Finsk dokumentärserie från 2020. Låt sagan bli verklighet!. Milja arbetar med att uppträda som prinsessa på barnkalas och födelsedagsfester. Sagoprinsessor har alltid spelat en viktig roll i hennes liv, inte minst när hon var mobbad som barn. Nu söker hon efter andra tjejer med samma intresse. Drömmen är att få öppna en skola och utbilda nya sagoprinsessor!. 04/07 år 2022 i SVT2.

Skola för sagoprinsessor

Finsk dokumentärserie från 2020. Utbildningen börjar. De nya tjejerna har anlänt och Milja lär ut allt hon kan om hur en sagoprinsessa poserar, hur man rör sig, för sig och talar. Maria, Ida och Ella lyssnar uppmärksamt och försöker ta till sig den nya kunskapen. Tillsammans funderar man också över vilken karaktär och prinsesslook som kan passa bäst för de nya eleverna. 05/07 år 2022 i SVT2.

Skola för sagoprinsessor

Finsk dokumentärserie från 2020. Ett lyckligt slut?. Maria gör sitt första uppträdande som nyutexaminerad sagoprinsessa. Milja är överlycklig över sina elevers framgångar - och över att ha fått nya vänner. Drömmen om att få andra prinsessor omkring sig har gått i uppfyllelse. 06/07 år 2022 i SVT2.

Generation Afrika

Afrikansk dokumentärserie från 2022. Tävlingen. Sydafrikansk dokumentär av Shameela Seedat. Varje år möts toppstudenter i juridik från hela Afrika i Botswana för att tävla i rättegångsförhandling. I tävlingen agerar de både åklagare och försvar i ett fiktivt fall om flyktingars rättigheter. Här tvingas studenterna utmana sina tidigare tankar om mänskliga rättigheter i jakt på det prestigefulla priset. En film i satsningen Dox: Generation Afrika. 06/07 år 2022 i SVT2.

Jag och min hund

Svensk realityserie på teckenspråk från 2021. Hundägarna och deras hundar anländer till herrgården och hundträningen startar. Hundinstruktören Kickis första övningar handlar om kontakt och följsamhet. Fem unga människor bor och tränar tillsammans under en vecka med en hundinstruktör för att bli bättre på att kommunicera med sina hundar. 26/10 år 2021 i SVT2.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Jag och min hund

Svensk realityserie på teckenspråk från 2021. Hundinstruktören Kicki pratar om hundens inlärning och beteende. De fem deltagarna får träna sina hundar på att sitta kvar under en störning. Fem unga människor bor och tränar tillsammans under en vecka med en hundinstruktör för att bli bättre på att kommunicera med sina hundar. 02/11 år 2021 i SVT2.

Jag och min hund

Svensk realityserie på teckenspråk från 2021. Om hundens känslor och hundspråk. Våra deltagare får träna på att försöka få sina hundar att gå fint vid sidan. Fem unga människor bor och tränar tillsammans under en vecka med en hundinstruktör för att bli bättre på att kommunicera med sina hundar. 09/11 år 2021 i SVT2.

Gift

Norsk dokumentärserie från 2020. Måste allting in i kalendern?. Vilken egenskap har jag som du gärna skulle vilja ha? Vilket är ditt favoritminne tillsammans med mig?. Modiga par ställer oväntade frågor till varandra. Denna gång: Nicholay och Robert, förlovade sedan ett år, men med bröllopet uppskjutet pga coronapandemin. 15/04 år 2022 i SVT2.

Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

Ögonblick från Svalbard

Norsk dokumentärserie från 2021. Säl på isflak. På Svalbard finns flera olika sälarter. De trivs bra i drivisen och längs iskanten och tar sig gärna en tupplur på ett isflak.

Symbolernas hemliga värld

Finsk faktaserie från 2021. Alkemi. Alkemi har ett skamfilat rykte som förknippas med vidskepelse och skrock. Men Liisa menar att vi har alkemin att tacka för mycket och att den ligger till grund för många viktiga uppfinningar och upptäckter.

Jag och min hund

Svensk realityserie på teckenspråk från 2021. Nu handlar det om att aktivera hundens nos och ge den mental stimulans. Deltagarna får träna på att få sina hundar att hitta ett personligt föremål. 18/11 år 2021 i SVT2.

Marika Carlsson är nyfiken döv

Svensk dokumentärserie från 2022. ”Futsal, füssball, football – vad tusan heter det?”. Kärt barn har många namn enligt Marika, men hennes favoritsport landsvägscykel har bara ett. Marika träffar den döva futsalspelaren Fatima Tebibel, som fått proffskontrakt i Spanien. Marika får ställa alla dumma sportfrågor som hon ruvat på under hela sin livstid.

Är du där, pappa?

Dansk dokumentär från 2018. Vad händer nu, mamma?. Demens drabbar inte bara den som är sjuk, utan påverkar hela familjen. När Kaspers pappa blir sjuk vid 68 års ålder har sjukdomen ett snabbt förlopp och snart är hela hans personlighet förändrad. Kaspers mamma ser den man som hon älskat ett helt liv försvinna bit för bit. Vad gör det med deras äktenskap? Och hur beter man sig som vuxen son till en far, som alltmer uppför sig som ett barn? Den andra av två dokumentärer om när demens drabbar en familj. 08/07 år 2019 i SVT2.

Yinkas maskeradbal

Svensk dokumentär från 2004. Yinka Shonibare är en av vår tids mest uppmärksammade konstnärer och utnämnd till 2022 års konstnär av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse. Shonibare arbetar för ett hållbart samhälle och vill öka respekten mellan kulturer när han använder afrikanska tyger i sina verk. 2004 bodde Shonibare i Stockholm och gjorde sitt första filmverk, en balett om mordet på Gustav III där dansarna bar kläder av mönstrade tyger. Ann Victorin följde då Yinka Shonibare från den afrikanska tygmarknaden utanför London till inspelningsplatsen av baletten på Confidencen i Ulriksdal utanför Stockholm.

I studion

Amerikansk kortfilmsserie från 2021. Benedict Cumberbatch. Mannen som kan allt – från Sherlock Holmes till Doctor Strange.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

inga Detaljer.

Sportnytt

inga Detaljer.

Bild från filmen Pearl
Pearl

Franskt drama från 2018. Om Léa Pearl som förbereder sig inför finalen i ett internationellt bodybuildingmästerskap. Plötsligt får hon oväntat besök när hennes före detta älskare Ben dyker upp med deras sexårige son Joe, som hon knappt känner. Ben vill att Léa ska ta hand om Joe men pojken blir bara till ett störningsmoment inför hennes viktiga tävling.

Bild från filmen Transport
Transport

Finsk kriminalserie från 2022. Ansvaret tynger. Johannas metoder som journalist försätter henne i svårigheter. Hammarén och Marianne kan testa sitt nya arrangemang när en ny leverans anländer. Inkeris sätt att utreda faller inte alla i smaken.

Fanatiker

Amerikansk dokumentärserie från 2021. Leka krig. Milsim står för militär simulering – en sorts strategisk krigslek med soft airguns. Milsim är en växande trend bland unga män som strävar efter att återskapa en så realistisk bild av krig som möjligt. Vad är det som lockar vuxna till en lek som i verkligheten handlar om våld och lidande?. 05/07 år 2022 i SVT2.

Flyttdagböcker

Finsk realityserie från 2021. Mot nya mål. Att Viivi rycker in för militärtjänstgöring samtidigt som Jukka precis avslutar sin innebär att parets relation kommer fortsätta att vara på distans. Även Kati och Lassi står inför en avgörande vändpunkt i livet. Henri ordnar en överraskning för Hanna. 14/07 år 2022 i SVT2.

Flyttdagböcker

Finsk realityserie från 2021. Hur gick det sen?. Under sex månader skildrade sex unga par sina flyttar i videodagboksform, med allt vad det innebär av skratt och tårar, kärlek och konflikter. Vad har hänt sedan serien spelades in och hur ser parens gemensamma liv ut ett halvår senare?. 09/07 år 2022 i SVT2.

Retrobutiken

Finsk anikvitetsserie från 2020. Mot Savolax. Mike och Tomppa styr kosan mot Savolax i östra Finland. Om den lokala specialiteten kalakukko kommer vankas på resan är oklart, men däremot blir det tillfälle att beundra både dragracingbilar och gamla motorcyklar. På vägen dit besöker de filialen i Heinola. 09/07 år 2022 i SVT2.

Sportnytt

inga Detaljer.