OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

lördag den 9 december

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Ut och njut

Hur lätt är det att sätta ihop ett spritkök och laga mat på det när man aldrig gjort det? Och hur är känslan att övernatta i en liten träkoja helt ensamma i skogen?

Möte med (jiddisch)

Professor Jan Schwarz talar om sin väg in i jiddisch som vuxen.

Skattjägarna

Jonna går på hembesök till en kund som vill sälja en samling djurhornsväggprydnader. I auktionsbutiken får Lasse besök av ett par som vill värdera diverse arvegods. Det är inte helt enkelt, så Lasse ber om experthjälp.

Bild från filmen Hundra procent bonde
Hundra procent bonde

Hästen Filippa har börjat bita i grindar och staket och Frank ger träverket en virvel med pepparkvarnen för att få henne att sluta. Frågan är om det kommer fungera? Och vad ska Frank med en vagnslast ruttna fönster till?

Sverige - TBA

Semifinal 1 i damernas innebandy-VM som spelas i Singapore. Kommentatorer: Chris Härenstam och Anna Wijk.

Papiljottkungen: Mannen bakom Carmen Curlers

Carmen Curlers blir en gigantisk exportsuccé på rekordtid. Fotomodeller och filmstjärnor i Paris, London och New York använder papiljotterna från Kalundborg, där hundratals kvinnor får jobb och för första gången får erfarenhet av att tjäna pengar.

Dukat för dig

Gustav träffar Tommy som vill göra en dukning för Camilla, som är en nära vän och förebild för Tommy. Eftersom Camilla är konstnär och målar i starka färger, bestämmer man sig för en dukning i samma stil som en av hennes tavlor.

Resan längs älven

Från Sveriges högsta berg till Sveriges nordligaste skärgård. Kalixälven är en visuell upplevelse från start till mål, där möten med människor längs vägen sätter extra färg på upplevelsen.

Finland - TBA

Semifinal 2 i damernas innebandy-VM som spelas i Singapore. Kommentatorer: Chris Härenstam och Anna Wijk.

Min ångest och jag

Loui Sand föddes som flicka och blev adopterad när han bara var ett par månader gammal. Han blev framgångsrik i svenska damhandbollslaget innan han bestämde sig för att avslöja den hemlighet han burit på i 25 år, att han är född i fel kropp.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Det stora och det lilla

Ett älskat marsvin har avlivats. Någon har blivit dissad av sin första, största kärlek. Och ute i den skimrande sommarskärgården bär en liten flicka på en fruktansvärd hemlighet. Som första filmteam någonsin har vi filmat BRIS autentiska telefonsamtal från barn och ungdomar.

Sweet Sweetback - en svart filmhjältes berättelse

År 1971 vände regissören Melvin Van Peebles upp och ner på bilden av den svarta hjälten i amerikansk film. Filmen Sweet Sweetback's Baadasssss Song blev startskottet för den kortlivade men mycket inflytelserika filmrörelsen Blaxploitation.

Audrey

Det ultimata porträttet av Audrey Hepburn, en riktig filmstjärna. En modeikon med högburet huvud i 1950-talets Hollywood. Men också ödmjuk och med en god portion humor. I den här långdokumentären följer vi hennes liv och karriär.

Nobelkonserten

Dirigent Esa-Pekka Salonen leder Kungliga filharmonikerna vid årets Nobelkonsert från Konserthuset i Stockholm. Malin Båth möter världsstjärnorna i exklusiva intervjuer.

Gustav Vasa av August Strindberg

En briljant, skoningslös, manipulativ och modern furste. Gustav Vasa var en komplex person. I Thérèse Brunnanders kritikerrosade tolkning blir föreställningen från Strindbergs Intima Teater både medryckande och tänkvärd. Utgångspunkten är August Strindbergs pjäs, en av författarens mest framgångsrika under hans livstid. Utifrån den har dramatikern Joakim Steen och regissören Carolina Frände iscensatt en nutida spegling där val mellan makt och medmänsklighet ställs emot varandra.

Sveriges musikhistoria

Hur lät musiken hos Gustav Vasa och kan man dricka utan att sjunga?

Bild från filmen Costa Brava, Libanon
Costa Brava, Libanon

Den frisinnade familjen Badri har skapat sig ett utopiskt liv på landet långt från föreningarna och korruptionen i Beirut. Men drömmen krossas brutalt när de en morgon upptäcker att stadens växande sopberg hamnat utanför husknuten. Nu måste de bestämma sig. Göra motstånd eller stoppa huvudet i sanden? Eller göra som farmor. Smyga ut och och skaffa en mobiltelefon.

Bild från filmen Vi som valde att stanna
Vi som valde att stanna

När kriget bryter ut skyndar sig den tyska kirurgen Klaus för att rädda sin ukrainska flickvän från Kiev. Men Marusia vägrar att lämna staden, och snart märker Klaus att han är en av de frivilliga. Sedan hamnar deras bil i eldlinjen.

Kvinnorna som förändrade historien - romani

Under flera decennier var Rinkeby synonymt med Nadja Taikon. Det mesta som hände på orten var Nadja inblandad i. Hennes syförening samlade kvinnor från alla tänkbara grupper och gav dem en egen plats.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.