OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

söndag den 5 februari

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Bild från filmen Vetenskapens värld
Vetenskapens värld

Metusalem är en av de mest mystiska stjärnorna som någonsin upptäckts. När den upptäcktes visade beräkningarna att den var två miljarder år äldre än universum självt. Men hur skulle det kunna stämma?

Gudstjänst

Gudstjänsten på kyndelsmässodagen kommer från Pingstkyrkan i Alingsås. Alexandra Hyllerud, barnledare, predikar över temat: Vad är ljus? Och för sång och musik står Emma Ferm med team.

Att sälja sin själ till djävulen: Gounods Faust

En version av Faust med såväl magi och melodrama som moderna referenser. Ingen ska undgå att märka att handlingen är förflyttad till Paris. En åldrande Faust av idag säljer sin själ till djävulen i utbyte mot den vackra Marguerite och evig ungdom.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

De ekonomiska klyftorna i Sverige fortsätter växa. Är det en naturlig konsekvens av en dynamisk marknadsekonomi, eller ett tecken på en i grunden orättvis fördelning av resurserna? I studion Daniel Waldenström, professor i nationalekonomi, Suzanne Standfast, Oxfam Sverige, och Björn af Kleen, journalist DN.

Kreativa par

Systrarna Ruusu och Seidi Haarla har likartade karriärer, som skådespelare och manusförfattare inom både teater och film. Det gemensamma projektet En ny barndom blir ett sätt för dem att lära känna varandra bättre och ta itu med svåra erfarenheter.

Bild från filmen Dream team
Dream team

Framgångarna under OS i Barcelona ger NBA-spelarna en ny sorts stjärnstatus som inte är helt lätt att hantera. Samtidigt kämpar efterföljande generationer med att leva upp till de förväntningar som 1992 års drömlag skapade.

Ögonblick från Svalbard

Burgerbukten är sitt namn till trots inte platsen där man hittar snabbmatsrestauranger. Men den som är på jakt efter is har kommit till rätt ställe.

Bild från filmen Hundra procent bonde
Hundra procent bonde

Frank har fått tag på en maskin som går att använda för att skörda vass i mindre skala. Han ger sig ut för att skaffa material till stråtak. Dottern Alma hjälper till att göra filtsulor av ull.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Bild från filmen 30 minuter
30 minuter

Intervjuprogram där Anders Holmberg söker svar och går på djupet med en aktuell person.

Livet på slätten

Att bli mamma har fått Kristiina att inse vikten av att få ha egen tid. Trots alla ansträngningar går inte antalet följare uppåt som han hade önskat och Pauli funderar på hur han ska nå framgång på Youtube. Och så är det dags för nyårsfest.

Ni idea

Programledarna Simone och Oliver busringer till ett kontor för turistinformation i Spanien. Uppdraget i programmet är att fråga främlingar vad klockan är i andra länder och så berättar de en dramatisk historia för att ursäkta sen ankomst.

Kortfilmsklubben - finska

En sommar bestämmer sig Eedi, som lider av eko-ångest, för att hoppa av sina studier och börja med biodling. Eedi får motvilligt hjälp av sin mamma, Anne, men de märker snabbt att det inte är ett lätt jobb att ta hand om bin.

Det här är svenskt teckenspråk

Vi träffar den tyske teckenspråksläraren och tolken Mathias Schäfer som undervisat i berättarkonsten. Lingvistikforskaren Pia Simper-Allen förklarar teckenspråkets unika sätt att använda teckenrummet. Och så dyker vi ner i teckenspråkskonstens värld.

Världens historia: Eva Braun

I vått och torrt står hon vid hans sida. Hur rättfärdigar hon Adolf Hitlers handlingar? Vet hon vad som pågår utanför hennes skyddade tillvaro? Det här är berättelsen om en av världens mest kända älskarinnor - Eva Braun.

Världens natur: Patagonien

Längst ner på den sydamerikanska kontinenten breder Patagonien ut sig, ett kärvt land av kontraster. Djurlivet är enastående, från kondorens kalla högplatåer till kustens fjordar där sjöelefanterna värmer sig i sanden.

Naturdagboken

Tillfälliga övervintrare i februari. Svensk naturdokumentärserie.

Bild från filmen Min sanning
Min sanning

Anna Hedenmo intervjuar författaren och opinionsbildaren Göran Greider.

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

Bild från filmen Agenda
Agenda

Hur ska svenskt näringsliv klara klimatomställningen? Vilka krav ställer man på regeringen? I Agendas studio tre företagsledare i bolag med stor betydelse för svensk export: Martin Lindqvist, vd SSAB, Peter Carlsson, vd Northvolt och Henrik Sjölund, vd Holmen. I studion också energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) samt flera andra politiker.

Dokument utifrån: Mellanösterns nya maktspelare

Det är inte många som hört talas om honom, Förenade arabemiratens kronprins Mohamed bin Zayed. Ändå finns han i bakgrunden i de flesta av Mellanösterns konflikter. Vem är han och vad har han för ambitioner?

Gudstjänst

Gudstjänsten på kyndelsmässodagen kommer från Pingstkyrkan i Alingsås. Alexandra Hyllerud, barnledare, predikar över temat: Vad är ljus? Och för sång och musik står Emma Ferm med team.

Matchocken

Norska hushåll kastar 65 miljoner bröd varje år - en katastrof för planeten, säger kocken Christer Rødseth. På lång sikt är det inte hållbart att använda en kvadratmeter majsfält för att göra en limpa, när vi vet hur mycket som kastas.

99% norsk

Zain, en ung norsk kvinna med rötter i Pakistan, tar med sin bästa väninna för att visa sitt andra hemland. Vi stöter på kulturkrockar, möter Zains familj och får en inblick i pakistanskt vardagsliv. Dessutom blir det besök i moskén Faisal, som är en av de största i världen.

Världens historia: Eva Braun

I vått och torrt står hon vid hans sida. Hur rättfärdigar hon Adolf Hitlers handlingar? Vet hon vad som pågår utanför hennes skyddade tillvaro? Det här är berättelsen om en av världens mest kända älskarinnor - Eva Braun.