OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

söndag den 11 juni

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Drömjobbet - en film om det fina med att vara behövd

Svensk dokumentär från 2016. Att ha en funktionsnedsättning behöver inte vara ett hinder för en meningsfull sysselsättning. På ett äldreboende utanför Stockholm jobbar Titti och Rasmus, som förgyller de äldres tillvaro lite extra. En film av Eva Larsson.

Gudstjänst

Svenskt religionsprogram från 2023. Gudstjänst från Skoklosters kyrka i Uppland. På den första söndagen efter Trefaldighet predikar komminister Nadja Elhousny Nyårdh om vårt dop. Församlingens körer medverkar under ledning av Anna Larsson och John Persson. Gudstjänsten leds av komminister David Rönnlund.

Båstad Kammarmusikfestival fyller 30 år

Svensk musikdokumentär från 2022. Båstad är känt för tennis och vackra sandstränder. Men här arrangeras också den årliga kammarmusikfestivalen som hittills har tagit emot över 100 000 besökare och som blivit prisbelönt som en av Europas bästa kammarmusikfestivaler. Sommaren 2022 firade den 30 år och här får vi höra en del av den musik som framfördes då men också träffa några av de många människor som genom åren arbetat med att göra festivalen möjlig.

Stråkkvartettens inre liv

Australisk dokumentär från 2022. Fyra musiker ur Australian Chamber Orchestra tar oss med på en resa, från repetition till framförande av ett ikoniskt musikstycke. På vägen dit delar de med sig av tankar om musik i allmänhet och om det intrikata samarbete som en stråkkvartett utgör. Och musikstycket ifråga är inget mindre än Kulturstudions alldeles egen signaturmusik: andra satsen ur Ravels stråkkvartett. Medverkande musiker: Stefanie Farrands, Helena Rathbone, Richard Tognetti och Timo-Veikko Valve.

Klarinett på kammaren

Tysk konsert från 2020. Covid har gått i vågor genom världen, men har inte stoppat klarinettisten Andreas Ottensamer och pianisten Julien Quentin. Här ser vi deras Berlinkonsert från förra året. En knapp timme med pärlor ur kammarmusiken - på programmet står Poulenc, Robert Schumann och Brahms. Dessutom en sats ur Milhauds Scaramouche och en världspremiär: några av Felix Mendelssohns Lieder ohne Worte, arrangerade för klarinett och piano.

Kammarkantat från Ukraina

Tysk konsert från 2022. Den ukrainske tonsättaren Oleh Kyvas Kammarkantat från 1982 är komponerad till texter av poeten Pavlo Tytjyna. Här framförs de tre ödesmättade och olycksbådande sångerna av mezzosopranen Nataliia Kukhar tillsammans med en mindre ensemble ur Ukrainas ungdomssymfoniorkester, under ledning av dirigenten Oksana Lyniv.

Dansföreställning utan koreograf

Norskt reportage från 2016. När danskompaniet Carte Blanche sätter ihop en show tillsammans med bandet Motorpsycho och sångaren Susanna Wallumrød sker det utan koreograf. All koreografi utförs av dansarna själva och i samarbete med musikerna, som framför musiken live i föreställningen.

Dockmästarna - en berättelse om stop motion

Svensk dokumentär från 2023. Dokumentär om gammaldags animationsteknik och filmstudion som försöker föra arvet vidare. Världens äldsta animationsstudio som fortfarande gör film med så kallad stop motion ligger i Tallinn i Estland och heter Nukufilm. Här skildras arbetet i studion, som grundades på sovjettiden och har överlevt både hård censur och global konkurrens.

Persona non grata

Svensk dokumentärserie från 2023. Fredrick Federley. Den tidigare EU-parlamentarikern Fredrick Federley träffade en man som dömts för upprepade grova våldtäkter av barn. När deras relation blev offentlig blev reaktionerna starka och Federley lämnade alla sina politiska uppdrag. Vi följer politikern som raserade sin framtid. 08/06 år 2023 i SVT2.

Korta tv-historier

Svensk faktaserie från 2017. Vi på Saltkråkan. Om Saltkråkan. 29/12 år 2017 i SVT2.

Idébyrån

Svensk samhällsserie från 2023. Hur fan ska det gå?. AI tar makten, pandemier rasar, kärnvapenkrig och klimatkatastrof. Listan över hot som kan utplåna mänskligheten kan göras lång - men vad vet vi egentligen om framtiden?. Vet superforecasters, människor som pekats ut som extra bra på att sia i framtiden, hur det ska gå? Och varför försöker vi ens att förutsäga framtiden? Idébyrån om vad som kan bli vårt slut - och vad som kommer att rädda oss. 07/06 år 2023 i SVT2.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Världens natur: Bondgårdens vilda liv

Brittisk naturfilmsserie från 2021. Vinter blir till vår. Det är spänning i luften på bondgården, herefordkon Mabel ska kalva i dag, men först händer det spännande saker i hagen: lamningssäsongen har börjat. Vallhundarna har plötsligt fullt upp och samtidigt har det stora tamsvinet Grace ögonen på en herre som heter Hugo. Vi följer djurens liv på en engelsk bongård under ett år. 08/06 år 2023 i SVT2.

Historier från Norge runt

Norsk reportageserie från 2015. Djurfotografering i trädgården. Hanne har gjort sin trädgård till ett litet paradis för fåglar och smådjur, med matplatser och små skrymslen och vrår överallt. Här får hon goda möjligheter att ägna sig åt sin favorithobby - djurfotografering. 17/09 år 2016 i SVT2.

Kortfilmsklubben - engelska

Svensk kortfilmsserie från 2009. The neighbours' window. Amerikansk Oscarnominerad kortfilm i regi av Marshall Curry. Det har flyttat in ett ungt levnadsglatt par i huset tvärs över gatan. För två trötta småbarnsföräldrar blir det en sorts skuldmedveten flykt från vardagen att iaktta dem i smyg. Lite avundsjuka är de, men så förändras scenen i huset mittemot. 13/06 år 2021 i SVT2.

De åtta årstidernas land

Svensk naturserie från 2023. Vårvinter och vårsommar. Vårvintern är en omtumlande tid för djur och natur. Naturen vaknar till liv och på fjället har renkalvarna tagit sina första steg. Men både på marken och i luften lurar rovdjuren som ser de nyfödda renkalvarna som ett skrovmål.

Livet runt 20

Svensk dokumentärserie från 2021. Simon. Sedan Simon tog studenten har det nya livet utan schemalagda tider ibland känts utmanande. Intresset för rollspel har varit en räddning under ett annars ganska tufft år. Hans senaste projekt är att översätta ett av spelen till jiddisch.

Friidrott

–. Grand Prix. Sollentunavallen. Utomhussäsongens första svenska GP-gala avgörs på Sollentunavallen. Stora delar av den svenska eliten är på plats. Hemmahoppet Andreas Almgren gör en intressant start på 1 500 meter. Räkna också med att Daniel Ståhl och Simon Pettersson kastar diskus.

Ge oss naturen tillbaka

Dansk dokumentärserie från 2023. Ur vägen för Frank! Vägrenarna ska sjuda av liv. Transportministern ger Frank en rastplats som kan bli förebild för hela motorvägsnätet. Och plötsligt dyker Søren Ryge Petersen upp.

Ge oss naturen tillbaka

Dansk dokumentärserie från 2023. Frank efterlyser vildmark hos statsministern och en vinnare utses i den stora nationella kommuntävlingen. På godset i Kalundborg har det kommit grus i maskineriet men i gengäld får den stora trädgården en blomstrande makeover.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

Bild från filmen Agenda
Agenda

Svenskt samhällsprogram från 2023. Direktsänt fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen.

Dokument utifrån: USA:s mammor bakom galler

Amerikansk dokumentär från 2021. Antalet kvinnor i USA:s fängelser har ökat med 800 procent sedan 1980-talet. De flesta av dem är mammor. Hur påverkas relationen till barnen under och efter tiden i fängelset – och går det att bygga upp den på nytt när fängelsetiden är slut?. Vi får lära känna tre kvinnor som av olika orsaker hamnade i fängelse – och deras mödosamma väg tillbaka till rollen som mamma.

Gudstjänst

Svenskt religionsprogram från 2023. Gudstjänst från Skoklosters kyrka i Uppland. På den första söndagen efter Trefaldighet predikar komminister Nadja Elhousny Nyårdh om vårt dop. Församlingens körer medverkar under ledning av Anna Larsson och John Persson. Gudstjänsten leds av komminister David Rönnlund. 11/06 år 2023 i SVT2.

All världens byggskandaler

Dansk dokumentärserie från 2020. Framtidens ikoniska byggnader. Världen över har stjärnarkitekter skapat spektakulär, storslagen arkitektur. Men det är komplicerat att bygga stort, och storslagen byggnation både fascinerar och förargar. Nu räcker det inte längre med ikoniska byggnader, utan de måste också vara miljömässigt hållbara och sociala. 26/04 år 2021 i SVT2.

Lagom mycket finsk

Svensk reportageserie från 2016. Arvet. Dagens unga sverigefinska hipsters är stolta över sitt finska arv. Men vad består det arvet av?. Bianca och Tiffany funderar över stereotyper och hur man gör finsk humor som inte handlar om sprit eller bastu. UR. 19/08 år 2020 i SVT2.