OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

söndag den 9 oktober

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Återupptäckta - konsthistoriens kvinnliga pionjärer

Tysk dokumentärserie från 2021. Konsthistorien är fylld av kvinnliga konstnärer som brutit ny mark. Ändå är varken deras namn eller konstverk lika kända idag som männens. I en film i två delar utforskas mekanismerna bakom det systematiska utelämnandet av några av historiens mest talangfulla konstnärer. 07/10 år 2022 i SVT2.

Gudstjänst

Svenskt religionsprogram från 2022. Från Lärbro kyrka på Gotland. Prästen Petra Guteskär predikar om att bjuda in till och dela en gemenskap, även med dem som inte hör till gemenskapen. Flera av pastoratets körer medverkar och gudstjänsten leds av kyrkoherden i Norra Gotlands pastorat, Martina Åkeson Wollbo.

Agatha Christies hemliga anteckningsböcker

Brittisk dokumentär från 2019. Brittisk dokumentär som tecknar ett biografiporträtt av deckardrottningen Agatha Christie, den mest framgångsrika författaren de senaste 400 åren. Här möter vi såväl hennes familjemedlemmar som kända namn och forskare som dyker ned i hennes arkiv av brev och anteckningsböcker för att ta reda på hur hon skapade sina oförglömliga figurer och intriger. Skådespelare: Laura Thomas, John Curran, Mathew Pritchard, Sarah Phelps.

Bild från filmen Ekonomibyrån
Ekonomibyrån

Svenskt samhällsprogram från 2022. Sparkrisen. Räntan är nära noll på storbankernas sparkonton, börsen har rasat i år och den höga inflationen minskar pengarnas värde. Hur ska man spara i kristider?. 04/10 år 2022 i SVT2.

UEFA Euro 2024: Lottning

Kvalspelet till fotbolls-EM 2024 inleds i mars nästa år. Nu avgörs vilka lag Sverige ska möta i kvalet.

Festkonsert från Paris

Fransk konsert från 2022. En förtrollad kväll, en klassisk musikfest i skuggan av Eiffeltornet. Inspelad som sig bör den 14 juli medan solen sänkte sig över den franska huvudstaden. Det börjar med den ungerska marschen ur Faust och slutar med ett gnistrande fyrverkeri i blått, vitt och rött. Vi hör musik ur La traviata och Don Giovanni, Griegs pianokonsert och West Side Story.

Världens historia: Elizabeth I och II

Brittisk dokumentärserie från 2021. Utmanarna. Elizabeth II har suttit på tronen i 70 år. Hon är en av världens mäktigaste monarker. Men för 500 år sedan satt en annan Elizabeth på den engelska tronen. Båda har utmanats: Elizabeth I av Skottlands drottning Maria Stuart och Elizabeth II av Diana, prinsessan av Wales. Hur handskas de med motståndet? Hur påverkas deras regeringstid och framför allt, deras popularitet?. 05/10 år 2022 i SVT2.

Världens historia på tre minuter

Fransk historieserie från 2021. Slaget om Storbritannien. Andra världskriget blossar och Hitler har erövrat Frankrike. Nu byter han fokus - det nya målet är Storbritannien. En utdragen strid börjar. Det kommer bli känt som Slaget om Storbritannien. 27/09 år 2022 i SVT2.

Agnetes samiska röst

Norsk dokumentärserie från 2021. Om att välja det samiska. Agnete bor i Oslo med sin pojkvän, som inte är samisk. Kan dom båda ändå skapa sig en familj med samiska traditioner, mitt i storstan?. Artisten Agnete har beslutat sig för att återerövra sitt samiska språk och sin samiska identitet. 12/10 år 2022 i SVT2.

Med djur i huvudrollen

Norsk faktaserie från 2021. Olycksfågel eller bäste vän?. Efter att han räddade en nykläckt kråkunge från att bli uppäten av en hungrig mås har Anders i Skiipagurra i Finnmark den nu vuxna kråkan som bästis. Kråkor sägs ju vara smarta fåglar, men exakt hur smarta är de egentligen? Med utgångspunkt i tittarnas egna filmer av möten med vilda djur ser programledaren Kari Toft närmare på djurs beteenden. Denna gång med kråka i huvudrollen. 25/01 år 2022 i SVT2.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

15 minuter från Uutiset

Vad kan DNA berättar om våra rötter?. Fler och fler gör en DNA-test för att få reda på sin etniska bakgrund. Men hur mycket kan man lita på resultatet och varför kan det ändras med tiden?. Vad ska man tänka på innan man bestämmer att testa sig?. Veckans gäster är Nicklas Hedström som fick veta om sina finska rötter med hjälp av en DNA-test samt Juha Kere, professor i molekylärgenetik på Karolinska institutet.

Glimt av Norge

Norsk reportageserie från 2015. Klor, svett och tårar. "Gamlingen" i Stavanger är Norges enda uppvärmda utomhusbassäng som är öppen året runt. Här har gamla och unga motionssimmare mötts i 50 års tid. När kommunen ska riva och bygga nytt är stamgästerna måna om att miljön och stämningen inte ska gå förlorad i nybygget. 09/07 år 2019 i SVT2.

En särskild sommar

Svensk dokumentärserie från 2021. Samtycke. Deltagarnas första tid i villan ute i skärgården blir spännande och händelserik. Temat för dagen är samtycke och sexualitet och sexologen Katerina Holinkova kommer på besök för en fördjupande men också väldigt pinsam workshop. 05/10 år 2022 i SVT2.

Aucune idée

Svensk språkserie på franska från 2019. Les cadeaux. Programledarna Lilly och Jonas busringer till en bokhandel i Frankrike och försöker ge bort ovanliga presenter till främlingar på stan. De berättar om en misslyckad födelsedag och sjunger en födelsedagssång. 20/09 år 2020 i SVT2.

Kortfilmsklubben - franska

Svensk kortfilmsserie från 2009. La fille de Baltimore. Fransk kortfilm. Sarahs föräldrar har separerat och hennes pappa har flyttat till ett höghusområde utanför stadskärnan. Här får hon möjlighet att uppleva nya sammanhang och överraskningar som påverkar både hennes och pappans situation. 11/10 år 2021 i SVT2.

Kortfilmsklubben - engelska

Svensk kortfilmsserie från 2009. Lucky break. Engelsk kortfilm. När Uloaku minst anar det förvandlas ett enformigt nattskift i en servicebutik till ett äventyr. Plötsligt dyker en kund upp och uppträder både misstänksamt och överraskande. 11/10 år 2021 i SVT2.

Kortfilmsklubben - franska

Svensk kortfilmsserie från 2009. Golden girl. Fransk kortfilm från 2018. 14-åriga Céline sitter framför kameran, stylad i en designerklänning och guldblad som dekor i ansiktet. Hon är vacker som en dröm, men är det här verkligen det hon själv vill göra?. 10/10 år 2022 i SVT2.

Voubme och Tjahtje

Svensk dokumentärserie från 2022. Tjahtje. Tjahtje bjuder på poesi om vattnets värde och den påverkan klimatförändringar och industri har. Poesin skriven av Juvva Pittja verkar för att skapa reflektion över vattnets och naturens värde med ett samiskt synsätt.

Dövas historia genom tiderna

Svensk utbildningsserie från 2019. Rasbiologi. I dag betraktas rasbiologi som en lära utan vetenskaplig grund. Men hur har rasbiologin påverkat synen på döva, som en grupp med funktionsnedsättning?. 23/12 år 2019 i SVT2.

Världens historia: Kleopatra

Brittisk dokumentär från 2020. Vem var den mytiska Kleopatra?. Historiker har funnit bevis för att hon var långt mer än den skönhetsdrottning hon framställts som tidigare, hon var bland annat en skicklig matematiker och beläst intellektuell. På jakt efter verklighetens Kleopatra får vi unika nya uppgifter om hur hon levde och hur det var möjligt för henne att få den maktposition hon i slutändan hade.

Hemliga norska rum

Norskt reportage från 2017. Den hemliga ladan. En nedlagd lada utanför byn Gamvik i nordligaste Norge blev under kalla kriget en topphemlig försvarsanläggning. Härifrån avlyssnade och övervakade Nato 1972-1985 trafiken med sovjetiska atomubåtar. Bröderna Leif och Rolf Ragnar minns hur fadern var väldigt hemlighetsfull med vad ladan egentligen användes till.

Sjaunja - livet i väglöst land

Svensk naturdokumentär från 2020. Sjaunja naturreservat, ett vildvuxet myrområde lika stort som hela Blekinge - en orörd natur, fylld av äventyr och vilda djur. Ett kompisgäng paddlar genom vildmarken, målet är byn Akkavaara. En avskärmad by, som under 1700-talet blir ny boplats för ett litet antal familjer. Varför hamnade man just där, hur levde man, och varför blev det så att byn plötsligt avfolkades?

Glimt av Norge

Norskt reportageserie från 2014. Aurlandsdalen, vild och vacker. Aurlandsdalen, vild och vacker. Aurlandsdalen med sin vilda och vackra natur är ett av Norges mest populära friluftsområden och tillika ett minnesmärke över norsk historia. Områdets unika kulturmiljöer berättar om en tid då livet i hög grad präglades av fattigdom och slit. 09/01 år 2022 i SVT2.

Bild från filmen Babel
Babel

Svenskt litteraturmagasin från 2022. Nobelspecial: Annie Ernaux. Nobelspecial. I studion bland andra Anne Swärd och Steve Sem-Sandberg från Svenska Akademien. Programledare Jessika Gedin.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

SVT:s fördjupande nyhetsprogram.

Agenda

Svenskt samhällsprogram från 2022. Direktsänt fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen.

Dokument utifrån: Ukraina - livet under den ryska attacken

Amerikansk dokumentär från 2022. En dramatisk och nära skildring av krigets verklighet inifrån Ukrainas näst största stad Charkiv. Vittnen berättar om familjer som tvingas överleva i källare och skyddsrum, civila som hamnar i skottlinjen och räddningsarbetare som riskerar sina liv under ständig beskjutning.

Gudstjänst

Svenskt religionsprogram från 2022. Från Lärbro kyrka på Gotland. Prästen Petra Guteskär predikar om att bjuda in till och dela en gemenskap, även med dem som inte hör till gemenskapen. Flera av pastoratets körer medverkar och gudstjänsten leds av kyrkoherden i Norra Gotlands pastorat, Martina Åkeson Wollbo. 10/10 år 2022 i SVT2.

Superungar

Svensk dokumentärserie från 2018. Elmie. Elmie, 13 år, har autism och hennes utbrott på morgnarna påverkar resten av dagen. Hur ska familjen göra för att minska stressen?. Måns Möller parar ihop familjen med psykologen Bo Hejlskov som stöttar och ger verktyg. Vi får även träffa 34-årige Lars som fick sin aspergerdiagnos vid 18-års ålder. 01/02 år 2021 i SVT2.

Proffs på en dag

Svensk underhållning från 2020. Klara Pasma och David Forsberg står beredda att utmana proffset Seija Satokangas i matlagningens ädla konst. Seija med sin mångåriga erfarenhet får plötsligt black out. Palt har hon aldrig lagat förut och stressen blir påtaglig. Paltkungen David Forsberg ser direkt sin chans att få ett övertag. I juryn sitter Mariann Mäki och Ingabritt Uusitalo. 03/10 år 2022 i SVT2.