OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

söndag den 21 april

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Vetenskapens värld

Frågan om djurs rätt till bra liv har börjar skapa konflikter bland såväl djurparksägare som forskare. En engelsk djurparksägare vill stänga ner Europas djurparker och förvilda djuren, trots att han själv driver två zoon. I Sverige hävdar djurparkerna själva att de behövs mer än någonsin. Samtidigt sker återkommande skandaler med rymmande djur och dödade djurskötare. Kan man besöka djurparker med gott samvete? Och vad är egentligen sant om djuren i burarna?

Den stora älgvandringen - höjdpunkter 2022

Tittarna väljer ut sina favoritögonblick från Den stora älgvandringen 2022. Älghonan och hennes kalv simmar tryggt över älven, men dramatiken på strandkanten är något som Jeanette Lindahl aldrig kommer att glömma.

Gudstjänst

Söndagens gudstjänst kommer från Smyrna Frihamnskyrkan i Göteborg. Pastor Anne-Jorid Ahgnell predikar över temat Vägen till livet och församlingens sångare och musiker står för sång och musik.

En midsommarnattsdröm

Kliv in i Benjamin Brittens magiska opera En midsommarnattsdröm. Här i Kungliga operans hyllade uppsättning med Lars-Åke Thessmans suggestiva scenerier och i publikfavoriten Tobias Theorells regi. Skådespelaren Robert Fux gör här en omskriven insats i talrollen som Puck sida vid sida med bland annat komediennen och tillika operastjärnan Elin Rombo och countertenoren Rodrigo Sosa Dal Pozzo.

Bergman, Rossellini, Magnani

Om den intensiva och dramatiska kärlekshistorien mellan den kända skådespelaren Ingrid Bergman, den uppskattade Hollywood-regissören Roberto Rossellini och den i Italien älskade skådespelaren Anna Magnani.

Lap-See Lam: konstnären och den sjungande kocken

Dokumentär om konstnären Lap-See Lam. När Lams föräldrar utan förvarning sålde kinakrogen som varit som familjens andra hem sedan barndomen, bestämde sig dottern för att 3D-skanna restaurangen. Resultatet blev en aldrig sinande ström av konstverk där hon blandar avancerad VR-teknik med kinesiska folksagor och sin egen familjeberättelse. Filmen följer Lap-See genom det stora internationella genombrottet, i en hyllning till konstens kraft att ge oss nya perspektiv på det vardagliga.

Idébyrån

Programmet som ställer de stora frågorna bakom nyheterna. Vad säger forskarna, filosoferna och idéhistorikerna om oss människor och vår samtid? Några av Sveriges främsta tänkare tar sig an vad som snackas om just nu.

15 minuter på teckenspråk

Hur långt kvar är det tills vi kan använda artificiell intelligens för att översätta och producera teckenspråk? KTH har anställt doktorander som ska försöka skapa en sådan modell.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

15 minuter från Uutiset

Finskt nyhetsprogram om aktuella och angelägna frågor som berör sverigefinnar. Fördjupande reportage, politiska debatter och samtal i studion.

Rädda mig! - en hundhistoria

Vieno och Harri-Tapio snyggas upp för hemresan. Före det upplever hundarna stunder av fasa som isolerade.

Klipp ur Strömsö

Pallas-Yllästunturi är Finlands äldsta nationalpark. Här har man uppmätt världens renaste luft, något som Elisabeth Morney får uppleva när hon besöker parken en kall januaridag.

Alias Tornedalen

Vi möter Josefina och hennes karltokiga alter ego Greta, som lever loppan runt om Tornedalen medan hon söker efter den stora kärleken.

Kulturkvarten på meänkieli

Viktor Krutrök och bandet Höstorkestern har sedan pandemin börjat göra låtar på meänkieli, trots att ingen av dem har det som modersmål. Med musiken vill de visa en modern tornedalsk bild, men också återta makten över språket.

Våra dikter på meänkieli

En gång hade vi ett språk, börjar Mona Mörtlunds dikt. I det språket fanns allt; alla känslor, egenskaper och ord. Ett språk för hela livet.

Det här är svenskt teckenspråk

Finns det olika typer av svenskt teckenspråk, och existerar det dialekter i teckenspråk? Programledare Magnus Ryttervik träffar Nyhetstecken för att fråga om deras teckenspråksstil.

Kroatien

Sammandrag från Kroatiens VM-deltävling. Det är ett asfaltsrally med varierande underlag, från fina och jämna vägar till skadade och guppiga vägar. Kommentator: Maria Wallberg. Expert: PG Andersson.

Bild från filmen Världens natur
Världens natur

David Attenborough presenterar en extrem värld, där djur kämpar för att överleva elementens krafter - och livet balanserar på en knivsegg.

Egenland - Finland är fantastiskt

Jouni Aikio - Kaapin Jouni - var under första halvan av 1900-talet en känd förespråkare för samisk kultur och samiska rättigheter. Hans hemgård i Enare går att besöka än idag och gården är numera en del av Lemmenjoki nationalpark.

Babel

I ett samtal med Jessika Gedin berättar Salman Rushdie om hur han knivhuggs under en föreläsning i New York 2022. Han svävar mellan liv och död, men överlever. I nya boken Kniv skriver Rushdie om händelsen.

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

Agenda

Agenda fördjupar sig i de viktigaste händelserna i Sverige och världen och sätter agendan för nästa veckas debatt. Programmet hittar nya överraskande vinklar och skildrar trender på uppgång.

Herr Talman

Herr Talman tar ett vördnadslöst komedi-grepp om politiken med skruvade dock-versioner av våra partiledare. I sketcher och sånger driver programmet med den politiska teatern, partiledarnas tillkortakommanden och aktuella snackisar.

Bild från filmen Dokument utifrån
Dokument utifrån

Efter år av misslyckade samtal på regeringsnivå är önskan om förändring tillräcklig för att göra freden möjlig. Vapenvila utlyses på båda sidor. Det så kallade Långfredagsavtalet i april 1998 skulle bli en ny början. Men konfliktens effekter består.

Gudstjänst

Söndagens gudstjänst kommer från Smyrna Frihamnskyrkan i Göteborg. Pastor Anne-Jorid Ahgnell predikar över temat Vägen till livet och församlingens sångare och musiker står för sång och musik.

Kroppen, psyket och livet

Niina Suni kartlägger sin menstruationscykel varje dag. Toni Kaijala valde att göra vasektomi. Vilka alternativa skydd mot graviditet finns det om hormoner inte passar eller man inte vill använda dem?

Skolan på Island

De första 1000 dagarna i ett barns liv är oerhört viktiga. Kopplingen mellan föräldrar och barn är en viktig faktor för barnets språkutveckling och ordförråd.