OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT2

söndag den 26 juni

Svt2 programutbud här finns kulturprogram och samhällsprogram och film. Svt2 visar även program riktade till minoriteter. Här ser du dagens och morgondagens tablå för svt2

Hyland

Svensk dokumentär från 2019. K special. Ingen har påverkat utvecklingen av radio och tv i Sverige lika mycket som Lennart Hyland. Som självlärd 25-åring gjorde han unika sociala reportage, han revolutionerade sportreferatet i radio och på 1950-talet nådde han miljoner lyssnare med lördagsunderhållningen Karusellen. Med tv-programmet Hylands Hörna blev han en ikon i folkhemmet Sverige och landets mest kända person. Men framgången hade ett högt pris. Ett starkt kontrollbehov och allt högre krav på sig själv ledde till konflikter med kollegor och en allt svårare alkoholism. Den 24 september 2019 är det hundra år sedan Lennart Hyland föddes. För första gången i tv berättar Lennart Hylands son Per Otto Hyland om sin pappa. Före detta kollegorna Tommy Engstrand och Janne Forsell och författaren Lars Ragnar Forssberg ger sin bild av Lennart Hyland.

Gudstjänst

Svenskt religionsprogram från 2022. Sommarandakt från S:t Olavsleden i Åredalen. Anna Lindmark och Olof Holmgren vandrar på världens nordligaste pilgrimsled S:t Olavsleden. På vägen möter de Anna-Carin Abrahamsson som arbetar i en second hand-butik och samtalar om hur hennes modeintresse lett till ett hållbarare liv.

En kulturstudioklassiker: Jazz on a summer's day

Amerikansk jazzfilm från 1959. Charm, småstad, världsartister. Den definitiva jazzfilmen, kanske något av jazzens Woodstock filmad i Newport i Rhode Island under några sommardagar. På scen, Gerry Mulligan, Monk, Dinah Washington, Chuck Berry och Louis Armstrong. Och inte minst Anita O'Day i sin magnifika sommarhatt. Nostalgi!. Men filmen är samtidigt något av en ”guilty pleasure”, en bild av det obekymrade livet 1958 för den som var vit, välbärgad och medelklass.

Oscar Peterson, en jazzens jätte

Kanadensisk dokumentär från 2021. Den väldige Oscar Peterson, nära två meter över havet – imponerande lång och en ekvilibrist vid tangenterna. Nu har han äntligen fått sin dokumentär: Black + White, regisserad av Barry Avrich. Billy Joel, Herbie Hancock och Brandford Marsalis berättar. Och det blir förstås mycket musik, av och med Oscar Peterson, som gick in i jazzens himmel för femton år sedan.

Historier från Norge runt

Norsk reportageserie från 2014. Såg och slagverk. Till vardags spelar Ingar Ben Nordby slagverk i Bergens filharmoniska orkester. Även fritiden ägnar han åt musik, men då är det andra instrument som gäller. 03/07 år 2016 i SVT2.

Bild från filmen Mästaren
Mästaren

Svensk kulturserie från 2022. Silvana Imam. Silvana Imam är rapparen som blev antirasismens främsta affischnamn. Hon har rötter i Syrien och Litauen, och en bakgrund som basketspelare och akademiker med examen i psykologi och engelska. Hon har alltid ett budskap i sina texter. Sveriges främsta kulturskapare om yrke, inspiration och kreativitet. 27/06 år 2022 i SVT2.

Marika Carlsson är nyfiken döv

Svensk dokumentärserie från 2022. ”Vill du ha lampan tänd eller släckt?”. Hur gör man om man som hörande blir kär i en döv och vice versa? Det vet Johan och Malin som träffades via en dejtingsajt för 13 år sedan. De delar många roliga historier om skillnaden på att kunna höra och inte i ett förhållande. Idag har familjen blivit fyra och teckenspråket är det språk som talas vid matbordet. 19/06 år 2022 i SVT2.

Freddes kök

Svensk matlagningsserie på teckenspråk från 2022. Sommarfest. Fredrik Lindvall är kocken som gärna provar nya saker. Nu är han på Dylta i Örebro där han hämtar råvaror från skogen och färska primörer från kökslandet. Nya recept med inspiration från Cajsa Wargs kokbok från 1700-talet skapas i det gamla köket i ett av brukets arbetarbostäder. Fredriks dröm är att leda ett kocklandslag för döva och hörselskadade och hans råd till alla är att våga testa sig fram i köket för man lär av misstagen som ibland kan bli de godaste rätter. Tillsammans med sin sidekick Jade Osbeck bjuder han in till våren och sommarens alla fester, med god mat, kreativ dukning, festligt pyssel och härligt umgänge. Med DUO-appen kan du också delta i programmet. Välkommen!. 22/06 år 2022 i SVT2.

Bild från filmen Rapport
Rapport

inga Detaljer.

Fiskestugan

Isländsk fritidsserie från 2018. Svårfångat i Islands vackraste fjord. Målet för dagens fisketur är Islands vackraste fjord, Önundarfjörður i Västfjordarna. Bröderna har siktet inställt på att fånga havsvandrande röding, en fisk som många anser vara lika delikat som den är svårfångad. 20/06 år 2019 i SVT2.

Det stora kärleksbaket

Finsk-svenskt bakprogram från 2022. Dags för final. Är det finsk-franska paret Jasmin och Olivier eller det bulgarisk-finska paret Emil och Satu som överkommer sina hinder, samarbetar bäst och lyckas baka sig till sitt livs romantiska drömresa?. Vilket par lyckas baka den bästa kärlekstårtan och övertyga domaren Tara Junker om att just de ska vinna?. 22/06 år 2022 i SVT2.

La tormenta sueca

Svensk språkserie på spanska från 2020. Vera söker jobb och ljuger i sitt cv om sina kunskaper i spanska. Hon får jobb som skådespelare i en spanskspråkig tv-serie. Det är bara en tidsfråga innan någon får reda på att hon inte behärskar språket tillräckligt. Vera är stressad och försöker dölja sin lögn. 16/05 år 2021 i SVT2.

Kortfilmsklubben - engelska

Svensk kortfilmsserie från 2009. Okay Google. Amerikansk kortfilm. Darren visar upp sin nya mobil för sin vän Gerard. Mobilen har en digital assistent som är så avancerad att det "nästan är som att prata med en riktig person". Men den digitala assistenten blir lite för verklig, speciellt när hon hånar Darren med pinsam och intim information om honom.

Luuserit

Finsk dramaserie från 2020. En tabbe är en gåva. Det är uppgörelsens tid. Veeti vill reda ut de infekterade relationerna med vännerna. Viktigast av allt är att ha en diskussion med Mila. Hur ska de gå vidare efter allt som har hänt?

Min berättelse på samiska

Svensk dokumentärserie från 2021. Vänskapen som räddade livet. Heaika Wuolab Wollberg förlorade sig själv i dataspelens värld under pandemin. Här berättar han om hur ensamheten höll på att ta över hans liv och om betydelsen av vänskap.

Djupdyk

Svenskt samhällsprogram från 2022. Psykisk ohälsa. Socionomutbildade Sara från dövteamet är specialist inom psykisk ohälsa. Hon besvarar alla era frågor och förklarar hur man hanterar olika former av psykisk ohälsa som depression och ångest och ger även en inblick i kopplingen mellan döva och psykisk ohälsa.

Sport generellt

Sprintstafett. –. Orientering: Sprint-VM. Danmark. VM i sprintstafett i orientering direkt från Danmark. Expert: Mats Troeng,.

Jag satsar allt - en film om Funkisfestivalen

Svensk dokumentär från 2021. Artisterna har förberett sig länge och snart är det äntligen dags för dem att framföra sina nummer inför publiken. Rätt låt, rätt kläder och rätt stämning, sedan är det bara att köra! Men är det viktigast att delta eller att vinna?. Följ med och träffa några av deltagarna i Funkisfestivalen, både på och bakom scenen. Funkisfestivalen är en av de aktiviteter som fått stöd via Radiohjälpens insamling under Melodifestivalen.

Världens natur: Parningsleken

Brittisk naturserie från 2021. Mitt i akten. Schimpanserna lever i en machokultur. De dominanta hanarna som härjar och slåss brukar vara de som får para sig med honorna. Men så finns det yngre hanar med en annan strategi. De vinner honornas förtroende med putsning och barnpassning. Och får också para sig. 28/06 år 2022 i SVT2.

Med djur i huvudrollen

Norsk faktaserie från 2021. En mård i fönsterkarmen. Mården anses i allmänhet vara ett skyggt djur, men så inte hemma hos familjen Ludvigsen. Här har man haft många och närgångna besök av inte bara en, utan flertalet mårdar som gärna hälsar på, så länge det vankas någon form av godbitar som belöning. Med utgångspunkt i tittarnas egna filmer av möten med vilda djur ser programledaren Kari Toft närmare på djurs beteenden. Denna gång med mård i huvudrollen. 05/02 år 2022 i SVT2.

Historien om Grönland och Danmark

Dansk dokumentärserie från 2021. Ett stängt land. På 1920-talet är Danmark ett industrialiserat land med fabriker och bilar. I Grönland finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Få har utbildning och landet är stängt mot resten av världen. De danska politikerna vill inte att Grönlands utveckling ska gå för snabbt men en liten grupp välutbildade grönlänningar vill inte vänta längre.

Bild från filmen Aktuellt
Aktuellt

inga Detaljer.

Agenda

Svenskt samhällsprogram från 2022. Högsta inflationen på 30 år. Hur ska de med lägst inkomster klara de kraftigt stigande priserna?. Finansminister Mikael Damberg (S) och Elisabeth Svantesson (M), ekonomisk-politisk talesperson, i studion. Vilka framsteg görs i förhandlingarna med Turkiet?. Utrikesminister Ann Linde (S) intervjuas om läget inför nästa veckas Natotoppmöte. Ett aggressivare Kina utmanar den amerikanska världsordningen. Australiens tidigare premiärminister Kevin Rudd om det växande hotet om storkonflikt mellan världens två supermakter.

Dokument utifrån: Varför mördades Jamal Khashoggi?

Amerikansk dokumentär från 2020. Det bestialiska styckmordet på Jamal Khashoggi chockade en hel värld. Men vem var han egentligen och varför blev han mördad?. Från att ha varit vän med Usama bin Ladin och den saudiska kungafamiljens förtrogna blev han regimens fiende genom sina kritiska artiklar i Washington Post. Det här är berättelsen om vad som hände och varför Khashoggi blev ett hot mot Saudiarabiens mäktiga kronprins Mohammed bin Salman.

Gudstjänst

Svenskt religionsprogram från 2022. Sommarandakt från S:t Olavsleden i Åredalen. Anna Lindmark och Olof Holmgren vandrar på världens nordligaste pilgrimsled S:t Olavsleden. På vägen möter de Anna-Carin Abrahamsson som arbetar i en second hand-butik och samtalar om hur hennes modeintresse lett till ett hållbarare liv. 27/06 år 2022 i SVT2.

Arvinge okänd - Danmark

Dansk dokumentärserie från 2021. Den föräldralösa från Odder. En 31-årig man dör oväntat. Marc var enda barnet och båda hans föräldrar är döda, så det är till att börja med svårt att hitta några arvingar. Bit för bit nystas Marcs liv upp och Mettes och Adams efterforskningar leder dem till andra sidan jorden. 25/06 år 2022 i SVT2.