OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

lördag den 2 juli

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Fråga doktorn hälsa

När ska jag hinna sluta stressa? Måste jag sova för att få återhämtning? Varför kan jag bli sjuk av stress? Fråga doktorn hälsa hjälper dig att må lite bättre. Medverkar gör bland anant bloggaren Clara Lidström, doktor Karin Granberg och och Mats Lekander, professor i hälsopsykologi.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Sommargympa med Sofia

Denna gång fokuserar vi på styrka/kondition.

Revypärlor från Falkenbergsrevyn

Nyårsrevyn i Falkenberg är en pålitlig leverantör av skratt, satir och musikaliskt sväng. Men i år blev det av förklarliga skäl ingen revy. Så istället bjuder man på en kavalkad av sketcher, musik och shownummer från de senaste årens föreställningar.

Så ska det låta firar 25 år

Peter Harryson har valt detta avsnitt som sändes 28 mars 1997. Viktoria Tolstoy och Putte Wickman möter Kjell Lönnå och Barbro Lill-Babs Svensson. Bakom flyglarna sitter Anders Berglund och Robert Wells.

Hundskolan

Hundtränaren Maren tar sig an en ny grupp, med hopp om att kunna hjälpa familjerna att gå från noll koll till full kontroll.

Ellas resa: I romarnas spår

Bruket att odla vin tog romarna med sig till rikets germanska provinser i nuvarande Tyskland. Här fick dock vinet konkurrera med tillverkningen av öl. Ella är i Bayern för att bekanta sig med de spår som det antika Rom har efterlämnat här.

Bild från filmen Diagnoskampen
Diagnoskampen

Andreas, Hasse och Bjørn i quizlaget är vana vid frågesporter, både att arrangera och att delta själva. Frågan är om de har vad som krävs för att ta hem segern även här?

Såna är föräldrar

Matnojor, humörsvängningar och en växande mage. Och hur är det med sex under graviditeten?

Bild från filmen Trevlig helg
Trevlig helg

Tom matar sin fisk med tacopaj, Gittan och Bittan köper nästan en svindyr dammsugare och Elton besöker sin gamla skola. Men snart är det helg.

Drottning Margrethe - 50 år för Danmark

Drottning Margrethe av Danmark firar 50 år på tronen. Här ser vi unika arkivfilmer och många personliga anekdoter och historier om den danska drottningen.

Bild från filmen Uppdrag granskning sommar
Uppdrag granskning sommar

Om vad som hände efter reportaget Transbarnen - där vi berättade om Leo och flera andra barn som skadats av den medicinska behandlingen inom transvården. Då hade Karolinska universitetssjukhuset ännu inte berättat om skadorna utåt.

Med djur i huvudrollen

En närmare titt på naturens utbrytarkung, bläckfisken. Oväntad och ibland oönskad närkontakt med älg. Och vem är egentligen kung på fågelbordet?

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Sportnytt

Svenskt sport från 2022.

Norge från luften

En hisnande och storslagen tur med bilder från Norges mångskiftande landskap och naturtyper - sett från luften. I detta avsnitt: Indre Troms, med bl.a. Rostadalen, Isdalen och Gappohytta.

Klimatkampen

Vad tycker Nikki om att byta sin väl valda outfit mot en trasig skjorta som hon själv måste sy om? Och vad händer med Arja när hon får i uppdrag att göra om en gammal tavelram? Dags för våra klimatkämpar att lära sig mer om konsumtion och hur den påverkar klimatet.

Antikmagasinet

Antikmagasinet om utopiska byggnader som hämtade ur en Bond-film och om att våra karga huskroppar formade i betong skapar mycket känslor. Gäster: Martin Rörby, arkitekturhistoriker och Thomas Sandell, arkitekt.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Auktionssommar

Bröderna Iman och Peyman Sharafi från västkusten möter paret Bianca Green och Henrik Palm från Örebro. Tävlingen äger rum på en slagauktion i Järvsö. Programledare är Sofia Rågenklint och domare och värderingsmän är Maria Granström och Mats Bergstrand.

Allt som blir kvar

Miron försöker få tillbaka kontrollen över situationen och tar Simon till hjälp. Men Simon börjar förstå Mirons verkliga motiv.

Allt som blir kvar

På väg till Berlin och utan konsekvenstänk raseras så mycket mer än Matilda tänkt. Kommer insikten att göra henne fri?

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Zodiakmördaren - Jakten på min pappa

Gary anförtror sin hemlighet till kriminalförfattaren Susan Mustafa i hopp om att hon kan ta reda på mer. Under de följande två åren vandrar de i Zodiakmördarens spår i jakt på sanningen.

Kriminalarkivet: Norrmalmstorgsdramat

Det är det mest kända och omdiskuterade bankrånet i den svenska kriminalhistorien, det nästan sex dygn långa Norrmalmstorgsdramat i augusti 1973. Rånaren Janne Olsson tog fyra personer som gisslan och krävde att landets mest ökände brottsling, Clark Olofsson, skulle friges. Dag för dag, ibland minut för minut, går André Pops och Lasse Lampers igenom händelserna.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kriminalarkivet: Mordet på Malin

Den 22 maj 1997, nästan exakt ett halvår efter Malins försvinnande, hittas hennes döda kropp i ett skogsparti utanför Husum, inte långt från där hon sågs gående. Hon har utsatts för ett brutalt sexualmord. Polisen kan identifiera den man som följt efter henne och i förhör lämnar han en rad märkliga och motstridiga uppgifter. Han åtalas och döms till åtta års fängelse. Men i hovrätten tar fallet en ny och oväntad vändning.

Bild från filmen Ett fall för Vera
Ett fall för Vera

Vera kallas till en mordplats belägen i Northumberlands nationalpark. Men var mordet ett infall eller ett noga planlagt brott?

Drottning Margrethe - 50 år för Danmark

Drottning Margrethe av Danmark firar 50 år på tronen. Här ser vi unika arkivfilmer och många personliga anekdoter och historier om den danska drottningen.