OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

tisdag den 17 maj

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

18 år med prinsessan Ingrid Alexandra

Den 21 januari fyllde prinsessan Ingrid Alexandra av Norge 18 år. Ingrid Alexandra är nummer två i den norska tronföljden, efter sin far kronprins Haakon. Går det att växa upp som ett vanligt barn när man är född till tronen?

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång ligger fokus på styrka och kondition.

Uppdrag: Håll Sverige vid liv

I en av Skånes läkarbilar åker läkaren Nemrud och undersköterskan Malin på hembesök. Elisabeth bröt nacken på gymmet och Gustaf skadades hemma. Båda förlamades av sina skador och rehabilteringstränar nu för att kunna leva ett självständigt liv. Lilla Florence föddes10 veckor för tidigt och bor därför med sin mamma på neonatalavdelningen. Vi följer också Gun-Britt som reser till Skånes universitetssjukhus i Lund för att genomgå en hjärnoperation.

Bild från filmen Mästarnas mästare
Mästarnas mästare

Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020. De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet.

Vem mördade skolan?

Vem mördade skolan? Den frågan ställer sig den grävande skjutjärnskomikern Jesper Rönndahl. Han tar hjälp av experter, rekonstruktioner och djupdykningar i gamla filmer och klipp för att ta reda på vad och vem som är skyldiga till brottet.

Landet runt

De mest överraskande händelserna, de mest gripande ödena och de mest spännande mötena bakas ihop till landets mest mänskliga TV - Landet runt.

18 år med prinsessan Ingrid Alexandra

Den 21 januari fyllde prinsessan Ingrid Alexandra av Norge 18 år. Ingrid Alexandra är nummer två i den norska tronföljden, efter sin far kronprins Haakon. Går det att växa upp som ett vanligt barn när man är född till tronen?

Älvresan: Magiska Glomma

Med en sammanlagd längd på över 600 km är älven Glomma Norges och Skandinaviens längsta sammanhängade och tillika kanske mäktigaste vattendrag. En älv som med sina många biflöden skänker liv och vatten åt stora delar av Norge.

Hemmakultur

Skådespelaren Ann Petrén läser Vi lämnar över hunden av Göran Greider. Dikten är hämtad ur Barndomsbrunnen, 2021.

Sverige!

Han har försökt mäkla fred i Irak, Afghanistan och Syrien och har vigt sitt liv åt människor i nöd. Fredsförhandlaren och FN-diplomaten Staffan de Mistura är gäst i programmet. På Gotland finns körledaren som gjorde allt för att Kräklingbo manskör skulle överleva pandemin och så är vi i Kiruna och följer flytten av både människor och stadens själ.

Vi var barn då

Alexander har gjort en film om tugget vid bänken i orten när han växte upp. Om förortsnormer, machonormer, tugget som krossar drömmar, om orden som dödar. Nu har han bjudit in sina barndomsvänner för att visa filmen och vi får följa dem genom ett poetiskt och fysiskt möte om att våga drömma.

Semestersabotören

Iförd tyghatt och byxor med alltför korta ben så anländer monsieur Hulot till den lilla badorten. Med oefterhärmlig stil kliver han ur den lilla puttrande bilen, men trots allt så misslyckas Hulot när han ska delta i alla sommaraktiviteter.

Bild från filmen Strömsö
Strömsö

Ella bjuder på alkoholfria cocktails och Elin firar våren med grillade mackor. Det blir också inslag om tovade sittunderlag, bivaxdukar och ett växtstöd för bärbuskarna.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Hundskolan

Ett nytt gäng hundelever och skötare anländer till ett av världens främsta övningsinstitut för hundar. De hoppfulla skötarna varnas för att fästa sig vid hundarna, alla kommer inte klara sig.

Ögonblick från Svalbard

Bamsebu är en jaktstuga, eller en så kallad fangsthytte, där jägare och fångstmän har kunnat övernatta. Stugan är 20 kvadratmeter stor och ligger vid Van Keulenfjorden.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Sverige möts

Efter mordet på Einár: Hur ska vi se på gangsterrappen? Vilka kopplingar finns det till dödskjutningarna och gängkriminaliteten? Debatt med rappare, politiker, åklagare och debattörer.

Samhällskollaps

Detta avsnitt simulerar en desinformationskampanj mot staten som leder till oroligheter i landet. Medverkar gör bland andra fd statsminister Carl Bildt, Peter Wolodarski, Dagens Nyheter, Daniel Stenling, SÄPO, och Lisa Gustafsson, MUST.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Hitlåtens historia
Hitlåtens historia

Ängeln i rummet är låten som gick från totalsågad till en sång värdig nationell sorg och begravningar. Trots att Eva Dahlgren varken tror på gud eller sjunger ett vettigt ord i refrängen. Här berättar Eva om hur sången skrevs på tio minuter men lever vidare flera årtionden senare.

Folkmordet i Rwanda

Vad var det som ledde till allt detta dödande? Och vad skiljer ett folkmord från ett inbördeskrig? Här se vi hur man byggde upp hat mellan människor och vilken roll som propagandan spelade. Avsnittet innehåller bilder och scener som kan upplevas som skrämmande.

Tack gud jag är homo

Det är både befriande och bekymrande att höra att fördomar om sexuell läggning och sexualitet inte enbart finns hos heterosexuella. Alice och Linda träffar Carro och Ebbe, som är bisexuella och upplever att de har hamnat mittemellan två världar.

Bästa babblet

När kan man använda slang? Hur pratar man i radio? Vilka ord ska man se upp med? Här får du enkla tips på ett lite snyggare språk till de tillfällen när det behövs.

En annan sida av historien

I samband med de europeiska upptäcktsresorna på 1400- och 1500-talen började europeiska länder kolonisera stora delar av världen. Hur oskyldigt var egentligen Sverige i de här sammanhangen?

St Aidans sjukhus

Det blir både glädje och sorg när vi följer patienternas livshistorier på sjukhuset St Aidan's Royal Free Hospital i Yorkshire på 1960-talet.

Bild från filmen Suits
Suits

Harvey kommer på en riskabel plan för att hjälpa Samantha att få tillbaka sitt jobb. Dessutom ställs Katrina ansikte mot ansikte med en gammal vän.

Bäst i test Norge

Deltagarna ska bland annat provocera fram tårar, ta på sig en frusen skjorta och steka en våffla på ett lite annorlunda sätt.