OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

onsdag den 28 september

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med den norske hotellmagnaten Petter Stordalen. Han är aktuell med en ny bok som bland annat handlar om att hantera motgångar. Formgivaren Bea Szenfeld skapar nytt av gamla saker och fysikern Bastien Erpelding berättar om rymdens mysterier. I reportageserien Bröllopsfotograferna får vi följa med ännu en fotograf ut på spännande uppdrag.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång fokuserar vi på styrka/kondition.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med den norske hotellmagnaten Petter Stordalen. Han är aktuell med en ny bok som bland annat handlar om att hantera motgångar. Formgivaren Bea Szenfeld skapar nytt av gamla saker och fysikern Bastien Erpelding berättar om rymdens mysterier. I reportageserien Bröllopsfotograferna får vi följa med ännu en fotograf ut på spännande uppdrag.

Landet runt

De mest överraskande händelserna, de mest gripande ödena och de mest spännande mötena bakas ihop till landets mest mänskliga TV - Landet runt.

Sverige!

Petter Alexis Askergren har varit stor på hiphop-scenen i 25 år, men nu satsar han på konsten och är aktuell med sin hittills största konstutställning. Fotografen Jan Jörnmark fascineras av nedlagda fabriker och övergivna platser, nu kommer hans nya bok om fenomenet. Och så möter nycirkus medlemmar ur symfoniorkestern i Norrköping.

Draknästet

Drakarna bjuds på nytänkande barnmat och får testa VR. De får också ta ställning till en graviditets-app och övertalas om att en balkong långt upp i luften ger den bästa utsikten. En entreprenör presenterar avancerad teknik som mäter benledningsljud.

Bild från filmen Svenska nyheter
Svenska nyheter

Aktuellt satirprogram som förklarar veckans händelser, skämtar om sakernas tillstånd och avslöjar det politiska spelet. Programledare: Kristoffer Ahonen Appelquist.

Sommaren i Grums

Ina Lundström var Hannas lagkamrat i På spåret. Tur att Ina också älskar att gräva, för nu ska nya stora träd planteras. Hanna Hellquist har ärvt sin pappas gård i Grums. Den här sommaren ska trädgården rustas upp. Till sin hjälp har Hanna trädgårdsmästare Anders Stålhand - och sina vänner. .

Sista sommaren med fjällbete

I generationer har man vallat sina getter upp till sommarbete i Stølsheimen på Vestlandet. Men nu är det sista gången. Lönsamheten är helt enkelt för låg och Gunnstein Førde följer för sista gången sina getter till fjälls.

Vi eller aldrig

Paren går på enskilda dejter för att räta ut frågetecken inför det slutgiltiga valet. Men det är långt ifrån alla som blir nöjda med sin dejt. Jimmy och Maja träffar Philip för att bena ut hur Jimmy ska hantera sin ilska.

Bild från filmen The Kindergarten Teacher
The Kindergarten Teacher

Den uttråkade förskolläraren Lisa Spinelli upptäcker att ett av barnen på hennes förskola, 5-åriga Jimmy, har en dold talang för poesi. Hennes nyfikenhet för pojkens talang intensifieras snabbt och gror till en besatthet, och ovissheten som uppstår får det att krypa under skinnet.

Bild från filmen Strömsö
Strömsö

Ella dammar av en gammal klassiker i köket och plockar fram fonduegryten, en kökspryl som hade sin absoluta storhetstid på 70- och 80-talet. Ella skippar dock oljan, osten och chokladen och låter i stället vin utgöra basen för fonden.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med komikern och skådespelaren Annika Andersson, aktuell med Alla tiders Åsa-Nisse, som åker ut på Sverigeturné i höst. Maud Onnermark lagar god helgmat i studion och Göran Everdahl fördjupar sig i ämnet fantasy på film.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Uppdrag granskning
Uppdrag granskning

I Sverige är det förbjudet med konfessionella inslag i undervisningen. Men i klassrummen på Hannas, Stefans och Maddes kristna friskola var Guds straff ständigt närvarande.

Bild från filmen Min sanning
Min sanning

Kristian Luuk möter regissören Johan Renck.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Det svenska modet

Efter en lite dammig tillvaro är couture plötsligt den nya röda mattan-uniformen och svenska couturestjärnor klär inte bara upp kungahuset utan också världsstjärnorna. Och det är speciellt en klänning som ska bli ikonisk.

Våra tonåringar

Att motivera sitt barn att plugga är nog en utmaning för de flesta föräldrar. Är det skillnad på hur killar och tjejer pluggar? Med rätt hjälp och stöd går det att öka motivationen hos alla barn.

Kampen om livet

Finns det en gen som avgör hur länge vi kan leva? Vi uppsöker ungdomens källa på Bahamas, jagar odödlighet i Sibiriens is och konfronteras med ett matematiskt olösligt gen-problem.

Briljanta forskare

Antibiotikaresistens är ett stort problem världen över. Men eftersom resistens uppkommer måste vi hitta alternativ. Kan människans egna enzym vara till hjälp?

Bild från filmen Sanditon
Sanditon

Charlotte börjar jobba för den mystiske Alexander Colbourne. Alison är fast besluten att återförenas med sin friare.

Kung Charles III

I ett personligt porträtt av Storbritanniens nya kung får vi veta mer om mannen Charles. En miljökämpe och filantrop men samtidigt en kontroversiell person som gjort sig känd för att ha åsikter om saker en kunglighet förväntas hålla för sig själv.

Bild från filmen Fråga Lund
Fråga Lund

Går det att byta ut grillkol och tändvätska mot blixten? Det testar fysikern Patrik tillsammans med programledaren Robin Paulsson. Historikern Gunnar reder ut om de romantiska riddarna egentligen höll på med stalking och så ordnar vi Sveriges kanske första tävling i dammexplosion.