OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

onsdag den 7 juni

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Heartland
Heartland

Kanadensisk dramaserie från 2016. Change of course. Cassandra misstänker att Caleb bedrar henne. 06/06 år 2023 i SVT1.

Morgonstudion

Svenskt nyhetsmagasin från 2023. Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 06.00. Lokala nyheter från kl 07.05. Väder kvart i och kvart över.

Hemmagympa med Sofia

Svenskt träningsprogram från 2021. Styrka/Kondition. Sofia Åhman leder SVT:s hemmagympapass. Denna gång med styrka och kondition som tema. 03/02 år 2021 i SVT1.

Bild från filmen Heartland
Heartland

Kanadensisk dramaserie från 2016. Sound of silence. En tragedi inträffar och följderna blir svåra.

Min trädgård

Norsk trädgårdsserie från 2020. En pärla på Sørlandet. I säsongsstarten träffar Heidi trädgårdsälskarna Trine och Knut i Lillesand. Här är man i färd med att anlägga nya rabatter och göra uteplatsen klar för säsongen. Trine lär Heidi att göra en dörrkrans, Stine snickrar en torkställning och Dag trollar fram en bränd rabarbertarte. 16/06 år 2021 i SVT1.

Bild från filmen Gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet

Svensk realityserie från 2023. Konflikter och utmaningar. ”Det finns något som är outtalat”. Parhelgen var omvälvande och ställde alla inför olika vägskäl. Vilka dealbreakers går inte att tumma på och hur tänder man en gnista? Kan ”egentid” vara lösningen? Fredric gör hembesök för att inspirera till magi. Ett par lämnar landet och ett annat kämpar för att undvika vardagens slentrian. Nu går experimentet in på upploppet – är utmaningarna för stora eller kan kärleken övervinna allt?. 05/06 år 2023 i SVT1.

Äventyr i Hans Lidmans fotspår

Svensk naturdokumentär från 2020. En äventyrsfilm inspirerad av ödemarkspoeten Hans Lidmans historier. Lidman var en av de största och mest produktiva natur- och fiskeförfattare vi någonsin haft i Sverige. Följ med längs den orörda Laisälven i jakten på en riktig Lidman-öring!. Vi får också lära oss mer om återställandet av vattendrag. Hans Lidman levde och dog för Svartån, men människans jakt på utveckling och vinster drev Svartån ner i fördärv genom exploateringar och ombyggnationer. Nu, 75 år senare, har lokala eldsjälar bestämt sig för att återställa vattendraget i sin forna glans.

Anders matresa

Svensk matlagningsserie från 2021. Björn i Härjedalen. Kocken Anders Samuelsson reser till Härjedalen för att laga björnkött. Här serveras ytterlåret av björn i en klassisk bräsering i en gryta med rött vin, mustig selleri och en liten rökt touch från enkvisten. 19/01 år 2022 i SVT1.

Norge på längden

Norsk reseserie från 2020. Reskamraterna Øystein och Rune ger sig ut på vägen vidare norrut. Øystein blir nostalgisk över sin militärtjänst och imponeras av en stensamling de passerar längs vägen. Rune får i uppdrag att skriva sin första byline. Men den största utmaningen ställs dock deras fordon inför. Kommer det att stå pall för den sista etappen av resan?. 05/06 år 2023 i SVT1.

Antikmagasinet

Svensk antikvitetsserie från 2023. Smörgåsbordet. Hur skapades det svenska smörgåsbordet med sillar i alla dess former, inläggningar, kallskuret och småvarmt?. Smörgåsbordet har erövrat världen och ordet ingår numera i den amerikanska parlören för dignande bufféer. Gäster: Richard Tellström, mathistoriker och Joakim Bengtsson, antikexpert. 09/02 år 2023 i SVT1.

Kärlek kostar kilon

Dansk livsstilsserie från 2019. "Förr gick vi alltid och lade oss samtidigt". Camilla och Martin har tillsammans gått upp mer än 90 kg i vikt sedan de blev ett par. Ditte vill ha barn, men hennes partner Dietmar vill vänta tills siffrorna på vågen har gått ner betydligt. Och Morten och Jane upplever att övervikten har gått ut över kärlekslivet. Numera känner de sig mer som vänner än ett kärlekspar. Det är lätt att hamna där! Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. De tre paren har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning. 18/05 år 2020 i SVT1.

Bild från filmen Så ska det låta
Så ska det låta

Svensk musiklek från 1997. De tävlande denna gång är Maria Lundqvist, Anders Eriksson, Monica Dominique och Göran Gillinger.

Bild från filmen Trädgårdsfesten
Trädgårdsfesten

Fransk dramakomedi från 2018. En tv-producent bjuder in en brokig samling gäster till fest i sin praktfulla trädgård utanför Paris. Hit kommer en avdankad programledare och återser såväl sin ex-fru som deras dotter, som just skrivit en roman om sin familj.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Kulturnyheterna

inga Detaljer.

Sportnytt

Sportnytts korta kvällssändning.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Svenskt magasin från 2023. Lördagsgäst Anna Sahlene. Intervju med artisten och skådespelaren Anna Sahlene. Hon är aktuell med en show som hyllar rockbandet Queen. Zeina Mourtada lagar god helgmat och dryckesexperten Daniella Lundh Egenäs berättar vad som passar att ha i glaset. 18/02 år 2023 i SVT1.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Dokument inifrån: Skamlös

Svensk dokumentärserie från 2023. Ett annat liv. Den skandalomsusade juristbyrån slår nya rekord. Men anställda vittnar om ett skräckvälde. Vem är egentligen byråns grundare?. Redaktionen hittar svaret i Norge. Där har den nuvarande företagsledaren, under annat namn, utlöst terrorlarm och låtsats vara landets statsminister. När personens historia slutligen kommer i kapp honom, ställs han inför ett avgörande beslut.

Brad Pitt

Fransk dokumentär från 2022. Vi minns alla Dallas – men kanske inte att det var i den serien som Brad Pitt startade sin karriär. Från början blev det mycket tv – ända till genombrottet i Thelma & Louise. Sedan har succéerna följt slag i slag – inte illa för en kille som startade från det amerikanska bibelbältet med ett par hundra dollar på fickan. I filmer som Seven, Ocean's Eleven och Fight Club bevisar han att han är så mycket mer än sitt utseende - även om det säkert har hjälpt honom på traven att kallas ”världens sexigaste”.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Våra tonåringar

Svensk dokumentärserie från 2022. Skärmtid eller skoltid?. Skärmtid eller skoltid? Våra barn använder sina skärmar i allt de gör. Hur insatta är vi föräldrar egentligen i vad de tittar på?. När är det skola och när är det bara skrollande? Ska vi sätta upp regler ska de även gälla oss vuxna. 05/10 år 2022 i SVT1.

Superföräldrar

Svensk utbildningsserie från 2022. Skolfrånvaro. Fler och fler barn klarar inte av att gå i skolan och blir så kallade hemmasittare. En stor del av dem har NPF-diagnos. Vad beror det egentligen på?. Och vad kan föräldrar göra när det händer?. 26/10 år 2022 i SVT1.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Sverige firar 6 juni

Svensk högtid från 2023. Tara Moshizi tar pulsen på hur svenskarna firar nationaldagen och Sveriges 500-årsjubileum. Rapporter från firanden i bl a Strängnäs, Arjeplog och Hammarkullen varvas med intressanta gäster i studion – från historikern Erik Petersson till skådespelaren Simon J Berger.

Nationaldagen 6 juni

Svensk högtid från 2023. Nationaldagen den 6 juni firas högtidligt på Sollidenscenen på Skansen, och i år uppmärksammas även att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. Anne Lundberg och Micke Leijnegard är kvällens värdpar. På scen står bland andra Sven-Ingvars, Hanna Husáhr och Joachim Bäckström, Magnus Lindgren och en stor barnkör, alla ackompanjerade av Arméns Musikkår och Marika Willstedts husband. Kungafamiljen anländer i kortege med häst och vagn, det blir högtidstal av kungen, flagghissning, fanutdelning och nationalsång. Innan kvällen avslutas med tapto från Nordiska museet träffar programledaren Tara Moshizi gäster i studion och rapporterar om hur svenskarna firat 6 juni. Programledare: Micke Leijnegard, Anne Lundberg.