OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

onsdag den 1 februari

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med systrarna Peg och Penny Parnevik. SVT:s meteorolog Tora Tomasdottír berättar om spännande vinterfenomen. Josefin Holmgren inspirerar oss att göra snyggt men enkelt pyssel där hemma. Reportage med trädgårdsmästaren Andreas Graveleij.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Sofia Åhman leder SVT:s hemmagympapass. Denna gång med styrka och kondition som tema.

Bild från filmen Rederiet
Rederiet

Tony och Stina vaknar i samma säng - hur ska det här gå? Tony drabbas av en rejäl kalldusch, som går ut över helt fel person. Filmaren Seth fortsätter locka sensationer ur besättningen, och den skumma Walter har bestämt sig för Joker. Men till vad? Kaptenen överraskar Margareta på ett mycket obehagligt sätt, och cowboytemat ombord trasslar till det ordentligt med sina låtsas-rån, rodeo-ridning och två glada cowboys, som till slut fått för mycket sprit i sig.

Bild från filmen Fråga doktorn
Fråga doktorn

Hur pratar man med barn om riktigt svåra saker? Medverkar gör psykolog Reyhaneh Ahangaran och Annika Andersson som själv har barn, och som har varit sjuk i ALS i tio år. Doktor Karin Granberg svarar på tittarnas frågor.

Draknästet - Vad hände sen

Johan var i stort behov av en investering till sitt bevattningssystem men han blev istället tvungen att tacka nej till drakarnas bud, var det rätt beslut? Adrian var 21 år när han med sin skolplattform fick fyra drakar på fall. Jonas Eriksson gör ett besök för att se hur det går för den unga men otroligt drivna entreprenören. Vi får också höra hur det gick för Suzanne som efter att hon medverkat 2010 hamnade i en livsfarlig situation som satte allt i gungning.

Sju sorters kakor

Mikaela möter olika människor.

Sju sorters kakor

Hur får man till den perfekta schackrutan? Jessika Gedin har svaret. Blandningen mellan choklad och vanilj i en och samma kaka. Kan det bli bättre?

Bild från filmen Strömsö
Strömsö

Nicke träffar konstnären Nayab Ikram som gör bildexperiment inne på Strömsös bibliotek. Camilla skapar konst inspirerad av konstnären Hilma af Klint och i köket lagar Elin och Julien polpette - italienska köttbullar.

SM-veckan

SM-veckans andra dag i Skövde inleds med herrarnas 15 kilometer fri stil. Kommentator: Jacob Hård. Expert: Anders Blomquist. SM-veckan vinter arrangeras denna gång i Skövde.

Svenska tv-historier

Gladhopp med pop, kniiip och ta det lugnt. På varierande sätt har olika tv-program genom tiderna försökt inspirera tittarna till att komma igång och träna.

SM-veckan

Damernas 10 kilometer fristil, med individuell start, avgörs uppe på Billingen, ovanför centrala Skövde. Kommentator: Jacob Hård. Expert: Anders Blomquist. SM-veckan vinter arrangeras denna gång i Skövde.

Sverige!

Manusförfattaren Mona Masri bakom Snabba cash gör sin långfilmsdebut om MMA-fightern Amina som trots sin fysiska styrka brottas med att vara ensamstående mamma. Synthnostalgi på Österlen i ny independentfilm. I Jokkmokk träffar vi en av Norbottens nyaste filmskapare.

Sju sorters kakor

Världen är full av godsaker, från linschips till champagne, men hur gott skulle det inte vara med Fredriks fika? I detta avsnitt bakar Fredrik Nylén sirapssnittar. En enkel klassiker som trots sitt enkla utseende kan imponera med sin knäckiga smak.

Frontier Horizon

En västernfilm om politikern William Proctor som är fast besluten att bygga en damm på ett stycke land där många nybyggare har slagit sig ner.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med Luul Jama. Hon är ordförande i föreningen Existera som jobbar mot kvinnlig könsstympning. Anders Samuelsson lagar god mat i Go'kvälls kök och Monica Lindgren tipsar om läsvärda böcker.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Uppdrag granskning
Uppdrag granskning

Granskande samhällsprogram.

Bild från filmen Dödligt kapitel
Dödligt kapitel

Tar Susan som vill lösa gåtorna för stora risker - hennes nyfikenhet kan komma att hämna sig. En olycka avslöjar gamla hemligheter.

Bakom brottet

David Lindblom jobbar som kriminaltekniker med hela Norrbotten som arbetsplats. Här visar han den utrustning som används av kriminaltekniker och går igenom vad arbetet innebär. Har du inte sett hur man hittar fingeravtryck tidigare får du se det här.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

När jazzlegenderna kom till Sverige

Några jazzmusiker stannade kvar och bildade familjer. Hur var det att växa upp som barn till dessa legender? Eagle-Eye Cherry, Quincy Jones III och Rennie Mirro vittnar om det mellanförskap och den rasism som de fick uppleva under sin uppväxt.

Prylberget

De senaste decennierna har försäljningen av heminredning och textilier ökat dramatiskt. Men hur påverkar trender oss som konsumenter? Vilka grupper i samhället inspireras vi av och går det att stå utanför trender?

Klimatkampen

Genom tillverkning av eget schampo och deo, städning helt utan kemikalier och grovtvätt med bikarbonat och ättika, får klimatkämparna insikt om hur lätt det kan vara att göra rätt för klimatet.

Best friends for a day

Frida från Karlstad reser till Bexleyheath i utkanten av London för att träffa Tianna, en 16-årig storstadstjej. Frida är skoltrött och tycker inte att engelska är speciellt lätt eller roligt. Men Tianna är en utåtriktad tjej så Fridas språkkunskaper får en ordentlig utmaning.

Bild från filmen Din hjärna
Din hjärna

Hjärnans förmåga att förändras har överraskat forskare. Men vilken roll spelar den kunskapen i praktiken, hur ska vi på bästa sätt användas oss av att hjärnan är föränderlig, vilka metoder funkar egentligen. Hur kan hjärnforskningen användas i skolan och finns det något baksida med att ha en föränderlig hjärna.

Carmen Curlers

Året är 1963 i en liten dansk by. Axel, ägare till en lokala tv-affären, får en möjlighet att investera i elektriska hårpapiljotter. Och han vädrar morgonluft, en chans att revolutionera skönhetsindustrin och bli framgångsrik.