OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

onsdag den 29 maj

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Engelska Antikrundan

En medeltida fästning är dagens samlingsplats för Fiona och hennes gäng antikexperter. Från att ha varit en fästning så började man på 1600-talet förvara krigsfångar här, och många har lämnat spår efter sig i form av graffiti.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång är temat styrka/kondition.

Bild från filmen Fråga doktorn
Fråga doktorn

När är rätt tid att söka vård? När åker man till akuten utan att det är i onödan? Vi pratar om hur man själv ska avgöra när det är fara å färde med Jakob Ratz Endler, narkos- och intensivvårdsläkare.

Landet runt

De mest överraskande händelserna, de mest gripande ödena och de mest spännande mötena bakas ihop till landets mest mänskliga TV - Landet runt.

Meteoriten

En stor järnmeteorit på 14 kilo landar i Altuna utanför Enköping och hittas av två entusiaster med stenkoll. Men vem äger den, den rymdintresserade markägaren eller entusiasterna som hittat meteoriten?

Sommarläger i fiskebyn

Mer än 50 år efter att de sista människorna flyttade ifrån Bjørnsund får den gamla fiskebyn nytt liv när en grupp sjundeklassare anländer för en femdagars lägerskola. Här ska eleverna få leva med storhavet direkt inpå knuten och pröva på hur vardagen kunde te sig i en gammal fiskeby förr i tiden.

Lerins sommarö

Lars och Junior får besök av två kattälskare - lärlingen Helene Holmström och skådespelaren och operasångaren Marianne Mörck. Helene ger Marianne färgtips och avslöjar hemligheten bakom en riktigt bra kattmålning. Och Lars testar fiskelyckan ihop med Marianne, som visar sig vara en fena på fiske.

Drömslottet

Vad vore ett slott utan makalösa takstuckaturer? Dick tar på sig att fixa till stuckaturerna men det visare sig vara lättare sagt än gjort. Samtidigt ordnar Angel det sista med den flytande kupolen.

Engelska Antikrundan

Fiona och gänget besöker Ulster Folk Museum nära Belfast, och får vältra sig i antikviteter som tekoppar från ett lyxkryssningsfartyg och en ovanlig tingest ur medicinens historia.

Georgy - en ploygirl

Om den tafatta men godhjärtade Georgy som fortfarande är oskuld. Livet blir inte lättare av att hon delar lägenhet med den unga och vackra Meredith, som alla män springer efter och som redan har en älskare.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Korta tv-historier

På några minuter berättar vi grejen med klassiska tv-program. Denna gång: Pippi Långstrump.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ödegården Øvre Brekkebakkane hade stått obebodd i decennier när Tor-Evert fick ögonen på den. Trots att gården i princip betraktades som obeboelig var valet klart för Tor-Evert - här ville han slå sig till ro.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Dokument inifrån: Vi ska ha barn

Ett par som närmar sig 70 år bestämmer sig för att skaffa barn. De anlitar en svensk surrogatagentur - som mot betalning hjälper dem få tvillingar i USA. Men väl hemma i Sverige börjar problemen direkt.

Fotbollens historia

Två av 1970-talets största fotbollshändelser har skåningen Staffan Tapper som huvudperson. I VM 1974 missar han en straff mot Polen som i förlängningen gör att Sverige förlorar chansen till en VM-medalj. Den brända straffen blir Tappers eviga följeslagare. Men helt andra rubriker kommer i slutet av karriären. I Malmö FF var han 1979 lagkapten för ett gäng skåningar som tog sig ända till final i Europacupen, dåvarande Champions League. MFF slog fotbollsvärlden med häpnad.

Bild från filmen Hall of fame
Hall of fame

Efter att basketlaget Borås M7 gått till final i SM 1997 vill de ha mer. De anställer Sveriges mest kunnige tränare och kontaktar världens största basketstjärna Magic Johnson. Kontrakt skrivs om en storsatsning. Men är Magic verkligen i form?

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Främlingar
Främlingar

Under natten riktas hårda ord mot Kim, ord som är svåra att hantera. Missförstånd och överenskommelser äger rum mellan deltagarna då de spenderar mer tid ihop.

Välkommen till vuxenlivet

Victor söker jobb men börjar bli stressad. De senaste månaderna har han inte ens fått komma på intervjuer. Kacper skurar toaletter på centralen. Ofta måste han även städa i personalrummet efter sina arbetskamrater.

Nästan normal

Carolinas och Anssis bröllopsdag står för dörren. Kan man älska en annan innan man älskar sig själv?

Allt om porr

Varför väcker porr väcker så starka känslor och hur har porren förändrats över tid?

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Bild från filmen Gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet

Solen torkar upp allt regn på campingen men hur står det till med paren? Under natten har en ny kris uppstått. Hur mycket ska man stå ut med i en relation? Vad går att reparera? Alla paren påverkas av helgen.

Gift vid första ögonkastet - Eftersnacket

Deltagaren Rosanna kommer till Helle för att tillsammans med Amie och experten Maria reda ut alla stormar i parens relationer. Hur ska vi tolka vad som händer och vad kan vi lära oss?

Herr Talman

Johan Pehrson är urförbannad på trollfabrikerna och försöker stå upp mot Jimmie Åkesson och för sina egna värderingar. Samtidigt tar partierna fram valaffischer inför EU-valet och Göran Hägglund är allmänt opartisk.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.