OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

tisdag den 3 oktober

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Fråga doktorn
Fråga doktorn

Hur hittar man balans i livet vid bipolär sjukdom, då topparna är högre och dalarna djupare än för många andra? Henrik Wahlström, sociala medier-profilen som föreläser om psykisk ohälsa medverkar tillsammans med Katrin Skogberg Wirén.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång fokuserar vi på rörlighet.

Bild från filmen Love Child
Love Child

Juli 1969. Världen väntar med spänning för att få se de första bilderna från när människan anländer till månen. Joan stöter på en gammal flört hon haft. Annie återvänder hem, men inser att hon inte kommer att kunna släppa ifrån sig sitt barn.

Det demokratiska spelet

Vi tar reda på vad de tävlande kan om bland annat statyer i Medborgarförslagsfiesta. Är det sant att Fader Gunnar-statyn i Osby predikar på högmässor? Dessutom djupdykningar i folkomröstningar och valaffischer genom tiderna.

Norge runt

Kulturhuset Trekanten i Skarnes är förmodligen ett av världens minsta i sitt slag. Huset som endast mäter 3 x 5 meter är mer än 100 år gammalt och har tidigare huserat både bagare och urmakare.

Nobel 2023: Tillkännagivanden

Tillkännagivande av årets Nobelpristagare i fysik.

Fiskesnack

Rickard Linderot visar hur du filear en gädda och tillagar den över öppen eld. Gäddan anses av många att vara en skräpfisk, men nu motbevisar Rickard detta - gäddan är en utomordentlig matfisk - god och utan ben, bara man tillreder den på rätt sätt.

Mickes båt

Det är många moment innan den nya däcksduken är målad och på plats. Micke vill använda gamla metoder och handverktyg på Moster Jann, men det kostar på. Bobby berättar om Skeppsmyrans varv där man lär ut renovering av träbåtar.

Överlevarna

I det postapokalyptiska samhället behövs det ett nytt system för att hantera brottslingar och överlevarna kämpar om märket Straffaren. Att ha roligt är också viktigt i den nya världen och den nya leken Springmask ser dagens ljus.

Lars Monsen på villovägar

När seriens andra avsnitt inleds och Lars tar av sig ögonbindeln är det några dagar med regn, rusk och gråväder som väntar honom.

Bild från filmen Engelska Antikrundan
Engelska Antikrundan

På plats vid ett gammalt minnesmärke som tillägnats en viktig råvara för trakten: kol. Gruvan lades ned 1981, men nu samlas istället antikentusiaster över målningar av Ashtongruppen, självlärda målande gruvarbetare som skildrade sin vardag.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Pensionären Arild Dyrdal är den ende som är bofast vid Nærøyfjorden. Fjordarmen som ligger nästan längst in i Sognefjorden är en av två norska fjordarmar som är upptagna på Unescos världsarvslista. När Arild år 2005 återvände till fädernesgården var det för att som världsarvsträdgårdsmästare hjälpa till att bevara det unika kulturlandskapet.

En lanthandel till

Den lilla lanthandeln i Bogavik i Fusa har varit i drift sedan 1948 och är en livsnerv för hela bygden. Den ekonomiska verkligheten är tuff för en liten butik på landsbygden, men ibland kan anfall vara bästa försvar. Föreståndaren May har därför öppnat ytterligare en butik, bara sju kilometer därifrån.

Bild från filmen Så ska det låta
Så ska det låta

Tävlande: Cyndee Peters, Janne Önnerud, Lizette Pålsson och Per Myrberg.

Fader Brown

När Mallorys jakt på en rymling slutar i katastrof dyker ett bekant ansikte upp för att fånga in brottslingen.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med dejtaren Avtandil Gigolashvili och coachen Jeanette Vinberg som båda är aktuella i SVT:s nya realityserie Bästa dejten. Designern Bea Szenfeld inspirerar till att skapa nytt av gammalt.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Fråga Lund
Fråga Lund

En tittare har läst att det är nyttigt att äta sina snorkråkor, men stämmer det? Läkaren Henrik svarar. Psykologiforskaren Armita förklarar varför så många av oss älskar underdogs och så tar Robin Paulsson med sig kemisten Ulf till ett stenbrott.

Mitt liv som Marilyn

Nyheten om nakenbilderna som hon poserade för i yngre år hotar att kväva hennes karriär i sin linda, men Marilyn vänder skandalen till framgång. Succéfilmen Herrar föredrar blondiner ger henne tillfälle att visa sin komiska begåvning.

Hemmakultur

Unika kulturupplevelser i kortformat hem till dig.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Första dejten teens

Spralliga Kristin är jättetrött på att vara singel, hon älskar barn och vill allra helst skaffa egna direkt efter att hon tagit studenten. Med siktet inställt på att hitta den perfekta pappan möter hon barnkära Filip, 17 år.

Mickes båt

Tiden går fort och Mickes att göra-lista över allt som ska fixas på Moster Jann före sjösättning är lång. Han slipar gösstaken, får veta mer om det unika med svenska träbåtar och båtklubbar, och hinner också träffa grannar på båtklubben.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Drömslottet

När Dick och Angel går in i en lugnare period passar de på att ta sig an ett viktigt projekt inför nästa säsong - en 40 år gammal flodbåt ska konverteras till lyxigt gästboende.

Draknästet

Multi-entreprenören och investeraren Ash Pournouri kliver in som gästdrake. Drakarna piggas upp med energidryck i tablettform, får höra om en psykologtjänst som tar hjälp av AI och Lena smakar på hundgodis.

Bra surr

Panelen diskuterar religion. Associeras ordet till fred eller krig? Deltagarna består av både djupt troende och ateister och tillsammans försöker de få varandra att förstå. Ofiltrerat diskussionsprogram med Reine-Alix Ndengeyinka. .

Sveriges största konstkupper

Efter fyra år är två av Nationalmuseums världsberömda tavlor fortfarande borta. Då hör FBI av sig till den svenska polisen med nya spår som leder till en knarklangare i Los Angeles. En under cover-operation sätts igång.

Hagamannen

Under sent 1990-tal upplevs Umeå som en trygg plats. När en kvinna plötsligt blir överfallsvåldtagen i en park i stadsdelen Haga blir det en händelse som kommer att skaka om en hel stad. En början på ett uppvaknande.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.