OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

tisdag den 28 mars

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Fråga doktorn
Fråga doktorn

Hur fungerar blodet egentligen? Medverkar gör Niclas Nilsson. Som barn fick han bära hockeyhjälm för att skydda huvudet mot de skador som skulle uppstå om han som blödarsjuk skulle slå huvudet. Doktor Karin Granberg svarar på tittarnas frågor.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång fokuserar vi på rörlighet.

Bild från filmen Så ska det låta
Så ska det låta

Tävlande denna gång är Göran Rudbo, Lill Lindfors, Helen Sjöholm och Tommy Körberg.

Bild från filmen Seniorsurfarna
Seniorsurfarna

Seniorsurfarna provar på olika sociala medier och ringer varandra med videosamtal. De testar sig fram och tar bilder med roliga filter. Och lyckas Ewa Fröling och Marianne Mörck lista ut var Claes Malmberg och Björn Hellberg befinner sig med hjälp av ett videosamtal?

Dolt under ytan

Femtonåriga Lukas har blivit väldigt noga med att känna sig ren, och tvättar händerna hela tiden. Han vill inte gå på idrotten och tycker att allt är smutsigt runtomkring honom. Pappa Peter är orolig och söker hjälp hos psykologen Linn Heed.

Sverige!

Hiphop-artisten Cleo stod på toppen av sin karriär när kollapsen golvade henne. Med hjälp av musiken och texterna kom hon tillbaka till livet. Möt också ordkonstnären och dramatikern Simon Matiwos, just nu aktuell med ny pjäs.

Berlin med Beppe

Numera är det möjligt att åka tåg direkt från Stockholm till Berlin utan byte. Beppe tar Snälltåget och efter ca 17 timmar anländer han till centrala Berlin. Här besöker han bl.a. en smedja i det gamla Rixdorf och en takbar med enastående utsikt.

Bild från filmen Engelska Antikrundan
Engelska Antikrundan

Ett självporträtt av självaste John Lennon, ett ovanligt stycke keramik signerat Pablo Picasso och ett överraskande sinnrikt koreanskt reseskåp är några av detta avsnitts fynd.

Drömslottet

Angel tar med sig dottern Dorothy på en resa till Paris. Samtidigt håller sig Dick upptagen med att gå igenom uthusen.

Bild från filmen Hundra procent bonde
Hundra procent bonde

Skaftet på Franks gamla kökskniv har börjat släppa och han vill försöka tillverka nya mässingsnitar. Årets betskörd ska täckas på ett annat vis än tidigare, nämligen med halmmattor som Frank har tillverkat själv. Och så ska det bli slakt på Kastanjegården. Det är ett slakteri som tar hand om köttet, men själva slakten sköter Frank hemma på gården.

Bild från filmen Heartland
Heartland

Lou och Peter vill att Georgie ska fokusera mer på skolan i stället för att hjälpa Amy.

Innanför slottets väggar

Vi tittar in i ett av slottets många uniformsförråd. Många av de klädesplagg som hänger här är mellan 60 och 100 år gamla och av mycket hög kvalitet. Slottets personal vårdar kostymerna väl och i Oxenstiernska annexet finns syateljén.

Surprise

Den framgångsrika skådespelaren Ingrid anländer oannonserat på sin dotters 35-årsfirande. År av frånvaro gör Ingrids spontana besök mindre välkommet än vad hon hoppats och hon tvingas inse konsekvenserna av sina livsval.

Fader Brown

Fader Brown försöker skipa rättvisa efter misslyckande under repetitionen av Kembleford Christmas pantomime.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med regissören Milad Alami som är aktuell med filmen Motståndaren. Antikexpert Maria Granström värderar tittarnas föremål och astrofysiker Maria Sundin berättar om rymden. Reportage om manliga vintagekläder.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Trädgårdstider
Trädgårdstider

Det är dags för den stora flytten till nya gården och Pernilla Månsson Colt drömmer om storslagna framtida projekt. John Taylor anlägger en snabbodling och Tareq Taylor lagar mat på ätliga örter som han hittar i trädgården.

Bild från filmen Världens sämsta indier
Världens sämsta indier

David Batra och Malin Mendel vill starta restaurang i Indien. Malin föreslår att de ska ha en karaoke-bar och uppträda i Abba-kostymer. David är tveksam - men vem av dem vinner tävlingen om att äta den starkaste chilin?

Klimathoppet

En serie om de viktigaste vägvalen vi har framför oss i klimatomställningen. Trots att alla är överens om att utsläppen ska minska så har konflikterna växt kring hur och var det ska ske. Finns det hopp och var ska vi landa?

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Snövita drömmar

Fyra toppar avklarade men tjejerna har ännu inte fått det där riktigt perfekta åket som de drömmer om. Nu är det bara två dagar kvar på resan och idag är det dessutom ett riktigt skitväder.

Drömslottet

Angel får utlopp för sina unika och kreativa idéer i en storslagen smekmånadssvit.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Bild från filmen Drag Race Sverige
Drag Race Sverige

Det har blivit dags för utmaningen som alla Drag Race-fans väntat på: Gameshow-parodin Snatch Game, där varje queen imiterar en kändis. Det serveras en stor tvist i tävlingen som långt ifrån alla blir glada över, men först ska alla länsbibliotekarier hyllas när de tävlande övar verbalt självförsvar och lusläser varandra.

Bild från filmen Billions
Billions

Princes plan äventyras när Chuck går till ett nytt sorts angrepp. En upptäckt orsakar kaos på Michael Prince Capital. Prince kommer med ett tillkännagivande som drar spänningarna mellan Philip och Taylor till sin spets.

Två singlar och Colin

Ashleys och Gordons förhållande sätts på prov när Ashley bjuder in sina vänner till Echo Park för att fira sin födelsedag.