OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

lördag den 2 juli

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Auktionssommar

Bröderna Iman och Peyman Sharafi från västkusten möter paret Bianca Green och Henrik Palm från Örebro. Tävlingen äger rum på en slagauktion i Järvsö. Programledare är Sofia Rågenklint och domare och värderingsmän är Maria Granström och Mats Bergstrand.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Sommargympa med Sofia

Denna gång fokuserar vi på rörlighet.

Ellas resa: I romarnas spår

Bruket att odla vin tog romarna med sig till rikets germanska provinser i nuvarande Tyskland. Här fick dock vinet konkurrera med tillverkningen av öl. Ella är i Bayern för att bekanta sig med de spår som det antika Rom har efterlämnat här.

Unga på tvärs

Efter två blodproppar i hjärnan har Helenas mamma fått en hjärnskada och är placerad på ett vårdhem. Där slösar hon stora mängder pengar på utländska samtal och dyra Facebook-spel. Helena försöker desperat få kontroll över sin mammas utgifter och beställningar. Hur säger du till din mamma att du vill omyndigförklara henne utan att förlora henne?

Överlevarna

Anne Grethe Solberg ska bara skriva under sina skilsmässopapper när exmaken skjuter henne flera gånger med hagelgevär. Hon vaknar upp på sjukhuset som allvarligt funktionsnedsatt. Läkarna säger att hon kanske aldrig kan gå igen. Men Anne Grethe sätter upp mål som förvånar läkarkåren - hon vill trots sin funktionsnedsättning springa maraton.

En annan sida av historien

När stormakterna kapprustade under kalla kriget så hade ländernas ungdomar ett helt annat fokus. Den sovjetiska subkulturen stilyaga provocerade föräldrar och andra auktoriteter och ansågs vara en fara för den sovjetiska ideologin. I USA engagerade sig unga amerikaner för att påverka den politiska situationen och undvika ännu ett världskrig.

Bild från filmen Trevlig helg
Trevlig helg

Tom matar sin fisk med tacopaj, Gittan och Bittan köper nästan en svindyr dammsugare och Elton besöker sin gamla skola. Men snart är det helg.

Att våga vara sig själv - Kronprinsessan Victorias fond

Föreningen Våga va' dig själv får stöd från Kronprinsessan Victorias fond för sitt arbete att förebygga psykisk ohälsa hos unga, och hjälpa dem att bygga upp en självkänsla. Johanna och Sara berättar hur mycket föreningens sommarläger betytt för dem.

Drottning Margrethe - 50 år för Danmark

Drottning Margrethe av Danmark firar 50 år på tronen. Här ser vi unika arkivfilmer och många personliga anekdoter och historier om den danska drottningen.

Revypärlor från Falkenbergsrevyn

Nyårsrevyn i Falkenberg är en pålitlig leverantör av skratt, satir och musikaliskt sväng. Men i år blev det av förklarliga skäl ingen revy. Så istället bjuder man på en kavalkad av sketcher, musik och shownummer från de senaste årens föreställningar.

Fråga doktorn hälsa

När ska jag hinna sluta stressa? Måste jag sova för att få återhämtning? Varför kan jag bli sjuk av stress? Fråga doktorn hälsa hjälper dig att må lite bättre. Medverkar gör bland anant bloggaren Clara Lidström, doktor Karin Granberg och och Mats Lekander, professor i hälsopsykologi.

Anna Lans

Anna Lans är en ung vacker flicka född i en fattig torparfamilj. När fadern vill gifta bort henne med en av traktens bönder reser hon till systern i Stockholm. Där får hon tjänst hos en friherinna och hennes son Harry. Anna förälskar sig i Harry och de två lever lyxliv tills friherinnan kör henne på porten.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Sportnytt

Svenskt sport från 2022.

Fotobonden - ett liv i naturen

Jostein kallar sig för fotobonde. Vid sidan om livet på gården arrangerar han fotogömslen ute i vildmarken, där gästande naturfotografer och filmbolag får möjligheten att komma djurlivet riktigt nära.

Du är här!

Gísli möter musikern Einar Örn Benediktsson, en gång kallad Islands första punkare och en av frontfigurerna i gruppen The Sugarcubes.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Allsång på Skansen

Tomas Ledin, Theoz, Åsa Jinder och Janice gästar Sanna Nielsen i Allsång från Skansen i Stockholm, live från Sollidenscenen.

Bild från filmen Ett fall för Vera
Ett fall för Vera

Vera kallas till en mordplats belägen i Northumberlands nationalpark. Men var mordet ett infall eller ett noga planlagt brott?

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Första dejten

Maria är en kunskapstörstande kvinna som älskar historia och drömmer om sin jämlike. In kommer Joakim, en tvättäkta gentleman och historienörd. Vill han dela kunskapens frukt med Maria och vad händer när Joakim inte kan sluta upp med att prata om historia? Nästa kärlekstörstande singel är Klara. Hon längtar efter en seriös och långvarig relation med den rätta.

Kärlek kostar kilon

Det är lätt att hamna där; Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. Tre par har gått med på att delta i ett experiment för att göra något åt sin viktökning.

Kriminalarkivet: Norrmalmstorgsdramat

Sent på söndagskvällen förbereder polisen en inbrytning där man ska använda gas för att sätta Janne Olsson och Clark Olofsson ur spel. De båda kan emellertid höra om planerna på Janne Olssons radio och lyckas komma med ett motdrag som chockar såväl polisen som journalisterna och allmänheten.

Skrik från förr

En dimmig och mörk natt 1891 försvinner hemmansägaren Sol Lars Jonsson i Dalarna. Han hittas ett halvår senare flytande i Vanån. Vem eller vilka ligger bakom mordet? Med hjälp av arkivmaterial och rättegångshandlingar ger rättsläkaren Eva Rudd, utredaren Göran Olsson och släktforskaren Leif Mörkfors fallet nytt liv.

Bäst i test Norge

Norrmännen är kända för att vara naturälskare som gärna spenderar sina semestrar i ett tält på fjället. Så att fylla ett tält så snabbt som möjligt borde vara en enkel uppgift.