OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

torsdag den 20 januari

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång fokuserar vi på rörlighet.

Bild från filmen Rederiet
Rederiet

Dahlén/Remmer Line har bytt ägare. Vilka planer har den nya ägaren Robert Boisse de Blaque för företaget?

Bild från filmen Allt för Sverige
Allt för Sverige

Amerikanerna fortsätter sin resa genom Sverige och mot en återförening med sin släkt. Nu befinner de sig i det svenska bibelbältet. Tillsammans med pastor Amos utmanas relationer till Gud och deltagarna får uppleva ett kristet ungdomsläger. Varför lämnade så många svenskar Sverige egentligen?

Bild från filmen Seniorsurfarna
Seniorsurfarna

Om säkerhet på nätet. E-legitimation och betalning över nätet, är det verkligen säkert? Vågar seniorerna börja handla med Swish? Och kan man verkligen lita på sådant som skrivs på internet?

Lex Lapidus

Sverige är ett av världens mest rättssäkra länder och har varit det länge. Man kan säga att vi tar vår rättssäkerhet för given, men så är det inte i alla länder. Programledaren Jens Lapidus undersöker vad som kännetecknar en rättsstat och åker till Vietnam, en kommunistisk enpartistat, för att se hur rättegångar fungerar där. Vad kännetecknar en rättsstat?

Tack gud jag är homo

Är det svårare att vara gay på landsbygden? Sticker du ut mer i en liten by än i storstan? I Sankt Annas skärgård har Marie och Katarina lyckats ragga till sig de bästa grannarna - inte bara grannar som är lesbiska, utan även grannar som är hjälpsamma oavsett bakgrund, läggning eller politisk tillhörighet.

Bild från filmen Hjälp, vi har köpt en bondgård!
Hjälp, vi har köpt en bondgård!

Kalle och Brita fortsätter att bygga på sin nya bastu. Men hur ska Kalle reagera på att Brita hela tiden ändrar sina planer och dessutom mäter fel på allt? Och kommer Brita verkligen att hinna klart med pardörrarna innan det börjar regna in i bastun?

Bild från filmen Min sanning
Min sanning

Anna Hedenmo intervjuar Ardalan Shekarabi (S), socialförsäkringsminister.

Stjärnorna på slottet

Grynet Molvig hamnade mitt i den svenska nöjesvärldens centrum på 70- och 80-talet tillsammans med Povel Ramel, Hasse & Tage och Monica Zetterlund. De andra stjärnorna imponeras av att Grynet tackat ja till i stort sett allt - utom erbjudandet från Hollywood om att bli Bondbrud. Carola Häggkvist inser att hennes och Grynets bakgrund och genombrott är överraskande lika. David Lagercrantz tar mod till sig och frågar om Grynets omtalade affär med brottaren Frank Andersson.

Fråga doktorn

Hur kan vi alla bidra för att motverka antibiotikaresistens? Fredrik Almqvist, professor i organisk kemi, letar nya lösningar för infektionssjukdomar, som utan behandling kan vara dödliga. Doktor Karin Granberg svarar på tittarnas frågor.

Pensionat Paradiset

Pensionat Paradiset är förmodligen Sveriges mest utskällda pilsnerfilm, idag anses den vara en av våra största klassiker. Filmen tar oss med till ett skärgårdspensionat där en rad förväxlingar inträffar.

St Aidans sjukhus

Doktor Cheriton har dåliga nyheter för sin patient, men det är viktigt att ta tillvara på de stunder man har kvar. En tävlingsryttare som tas in på sjukhuset ger heta tips.

FIS Alpin skidåkning

Slalom, åk 1, herrar. körs i Schladming i Österrike.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Go'kväll

Intervju med aktuell gäst. Auktionsexperterna Mats Bergstrand och Maria Granström värderar tittarnas föremål. I en serie reportage möter vi människor med ett brinnande samlarintresse. Ikväll besöker vi en kvinna som samlar på prydnadskatter.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Vägen ut med Lars Lerin

Det är dags för Lars, Junior och vännerna att resa vidare och färden går till Dalarna och Orsa. De ska måla på temat att göra upp med sitt förflutna och pratar om orsaken till att de tog till flykten i droger, alkohol och tabletter. De besöker Zorngården, träffar konstnären Peter Johansson och så överraskar Junior med dalakalas som avslutas med kyrkbåtsrodd.

Tåget mot Hanoi - livet efter debatten

Jonas Sjöstedt har precis klivit av rollen som partiledare och ska ta tåget till Hanoi där hans familj bor. Vad ska han göra nu när debatterna tystnat? Anna Kinberg Batra vet hur det är att styra om och hitta en ny vardag efter att ha levt med en minutuppstyrd kalender. Hon följer med på resan tillsammans med Jonas. Kanske kan hon ge honom ett par goda råd längs vägen mot det nya livet. Men hur ska det gå med kommunikationen mellan de två - är det fortfarande debatten som lockar?

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Dox: En bedragares bekännelser

Waleed Ahmed tog Norge med storm. Han hyllades som en begåvad entreprenör och fick smeknamnet Norges Mark Zuckerberg. Han fick träffa politiker, diplomater och kungligheter - men den lovande karriären fick ett abrupt slut. Ahmed greps av FBI och dömdes till 11 års fängelse för internationellt bedrägeri. Waleed Ahmeds uppgång och fall är en berättelse om illusioner, lögner och snabba cash.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Bild från filmen Allt för Sverige
Allt för Sverige

Amerikanerna fortsätter sin resa genom Sverige och mot en återförening med sin släkt. Nu befinner de sig i det svenska bibelbältet. Tillsammans med pastor Amos utmanas relationer till Gud och deltagarna får uppleva ett kristet ungdomsläger. Varför lämnade så många svenskar Sverige egentligen?

Lyckolandet

Studio 37 öppnar men kommer det några gäster? Man arbetar vidare för att förhindra en oljekatastrof och Norge håller andan.

Sverige!

Möten med olika och intressanta kulturpersonligheter land och rike runt. I varje avsnitt gästar en ny person programmet.