OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

lördag den 25 maj

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Ivar Kreuger
Ivar Kreuger

Ivar Kreuger är förtrollad av finskan Tuula som Kreugers sekreterare Karin Bökman har mycket svårt att acceptera. Hon försöker få Tuula att förstå att Ivar inte fäster sig vid någon. Det ekonomiska maktspelet mellan Wallenberg och Kreuger dras till sin spets och krisen närmar sig.

Bild från filmen Tareq Taylors matresa
Tareq Taylors matresa

Tareq Taylor åker till sin morfars England på jakt efter släktingar och minnen från förr. Med sig på sin resa har han Tony Irving som vill göra upp med sitt förflutna och ta reda på varför han en gång valde att lämna England.

EU-val 2024: Toppkandidaterna

Partiernas toppkandidater inför EU-valet svarar på väljarnas frågor i en direktsändning från Malmö. Medverkande: Tomas Tobé (M), Charlie Weimers (SD), Emma Wiesner (C) och Jonas Sjöstedt (V).

Lerins sommarö

Lars och Junior gästas av lärlingarnas egen danskung och livsentusiast Per Anteryd och krönikören och radioprogramledaren Hanna Hellquist. Lars visar Hanna en plats han vill måla av. Det blir nästan bryggdans också, när Per kör dansuppvisning i sjöboden.

Bild från filmen Muren
Muren

Tävlingsnerverna dras åt när två återvändare får en ny chans att riva Muren. Säsongens sista program bjuder på störiga grannar, män som klättrar på pålar och fenomenet bottomless brunch.

Herr Talman

Johan Pehrson är urförbannad på trollfabrikerna och försöker stå upp mot Jimmie Åkesson och för sina egna värderingar. Samtidigt tar partierna fram valaffischer inför EU-valet och Göran Hägglund är allmänt opartisk.

Antikmagasinet

Rockens främsta attribut, elgitarren, har blivit antikvitet och samlarobjekt. Antikmagasinet utforskar elgitarrens magi och ökade status. I studion finns också den gitarr som sannolikt är Sveriges mest värdefulla.

Bild från filmen Barnmorskan i East End
Barnmorskan i East End

Nancy gör ett hembesök till Imelda O'Connor och blir förvånad över hur familjen bor. Och när förlossningen startar är familjen överraskande utan bostad. Trixies och Matthews utsökta bröllopsinbjudningar anländer till vännernas glädje.

Världscupen

Världscuptävling från Olten i Schweiz. I dag med knockout-sprint. Kommentator: Peter Jonsson. Expert: Josefine Heikka.

Hotell Portofino

Den lättsamma semesterstämningen döljer många hemligheter. Cecil försöker ta sig ur penningknipan med en konstaffär som inte tål dagsljus. På kvällens fest flödar skumpan och alla hämningar glöms bort.

Bild från filmen Hall of fame
Hall of fame

I januari 1988 var tio svenskar rankade bland de 50 bästa i världen. I slutet av 1994 var Magnus Larsson den bäste svensken i tennisvärlden. Idag har Magnus sedan länge lagt av och bäste svensk är rankad som 193:e spelare.

Sverige - Azerbajdzjan

Sveriges volleybolldamer möter Azerbajdzjan i den andra ligarundan i Golden league. Kommentatorer: Niklas Nord och Andréa Jacobsson.

Hatet i Leksand

En kallades hora och fitta och en annan var tvungen att söka psykologhjälp. Andra kände sig skrämda till tystnad. I en granskning berättar flera personer nu för första gången om vad som hände när de ville modernisera.

Helgmålsringning

Helgmålsringning från Lerkils hamn, Halland. Kyrkoledaren i Equmeniakyrkan, Lasse Svensson, talar om den heliga Treenigheten.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Korta tv-historier

Om humorprogrammet Kvarteret Skatan.

Cowboyen, kungen och fjället

Arvid är en man med många järn i elden, men med något begränsad impulskontroll. Nu vill han skapa Norges eget Mount Rushmore, med en avbild av Norges kung uthuggen i fjället. Låter omöjligt kan tyckas, men inte för Arvid.

Sverige!

Succéförfattaren Denise Rudberg är gäst hos Farah Abadi. Denise hade en mardrömslik uppväxt med psykisk misshandel och avbruten skolgång. För första gången skriver hon nu om sina upplevelser. Dessutom: en inblick i bokformgivningens värld och nya perspektiv på vad en trädgård kan vara.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Komiker utan gränser

Nu ska komikerna bland annat ta sin bröllopsbild med snor, bli instängda i en väska, hitta sin franska pappa och läsa sin dagbok för andra.

Bild från filmen Standup sketch show
Standup sketch show

Det bästa av dem bästa. Här får vi följa några av de roligaste rutinerna från samtliga komikers standup.

Bild från filmen McDonald & Dodds
McDonald & Dodds

En kvinna hittas skjuten till döds i en lägenhet och det visar sig att hon anmäldes försvunnen för över 35 år sedan. Utredningen leder McDonald och Dodds till en av Baths rikaste familjer.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Bild från filmen Creed
Creed

Adonis Johnson har aldrig lärt känna sin far, tungviktsmästaren Apollo Creed, som dog innan han föddes. Men sonen har boxningen i blodet och beger sig till Philadelphia och söker upp Rocky och ber honom att bli hans tränare.

Hallå Hallå

En gång var det Disa och Laban och deras två barn. Men nu har Disas man skaffat en ny kärlek, nya kläder och en helt ny framtid, medan Disa fastnat i ett liv satt på vänt. Men så dyker en babblande sjubarnspappa från Grycksbo upp på biblioteket.