OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

fredag den 9 juni

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Morgonstudion

Svenskt nyhetsmagasin från 2023. Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 06.00. Lokala nyheter från kl 07.05. Väder kvart i och kvart över.

Hemmagympa med Sofia

Svenskt träningsprogram från 2021. Yogainspirerat pass. Sofia Åhman leder SVT:s hemmagympapass, denna gång med ett yogainspirerat pass. 05/02 år 2021 i SVT1.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Norsk reportageserie från 2014. När Bente Geitz tog över det ensligt belägna lilla småbruket Guleiksgarden var gården förfallen efter att ha stått tom i 50 år. I dag har hon mjölkkor, hon är Norges enda producent av fårost, hon har startat bageri och hon levererar både mjölk och grönsaker – eller snarare ogräs – till restauranger i närbelägna Bergen. 20/01 år 2016 i SVT1.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Norsk reportageserie från 2014. Det lilla småbruket Sivertgården ligger ensligt i fjällen i Helgeland, fem mil från närmaste affär och nära gränsen till Sverige. Här bor sjuksköterskeparet Stine och Per-Sverre Engdal tillsammans med sex barn. 27/01 år 2016 i SVT1.

Sverige!

Svenskt kulturmagasin från 2023. Sommarteater. Sommar är lika med friluftsteater. Möt ungdomarna på Österlen som blåser nytt liv i en tonårsklassiker och i Sörmland spelas traditionsenligt Nyköpings gästabud under bar himmel. Gäst i programmet är skådespelaren Mia Poppe som söker svar om sin legendariske far Nils Poppe i en kommande dokumentär. 03/06 år 2023 i SVT1.

Drömjobbet - en film om det fina med att vara behövd

Svensk dokumentär från 2016. Att ha en funktionsnedsättning behöver inte vara ett hinder för en meningsfull sysselsättning. På ett äldreboende utanför Stockholm jobbar Titti och Rasmus, som förgyller de äldres tillvaro lite extra. En film av Eva Larsson.

Bild från filmen Gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet

Svensk realityserie från 2023. Konflikter och utmaningar. ”Det finns något som är outtalat”. Parhelgen var omvälvande och ställde alla inför olika vägskäl. Vilka dealbreakers går inte att tumma på och hur tänder man en gnista? Kan ”egentid” vara lösningen? Fredric gör hembesök för att inspirera till magi. Ett par lämnar landet och ett annat kämpar för att undvika vardagens slentrian. Nu går experimentet in på upploppet – är utmaningarna för stora eller kan kärleken övervinna allt?. 05/06 år 2023 i SVT1.

Kärleksrådet

Svensk realityserie från 2023. Konflikter & utmaningar: ”Jag får ju lite hjärt-kniv där”. Experterna pratar hela tiden om att relationsarbeta, men kan det verkligen räcka? Helle undrar vad experterna har att säga om kemi. Dessutom undrar hon om rimliga ”deal breakers”. Hur mycket ska man tåla och när det är bäst att bara göra slut?. 05/06 år 2023 i SVT1.

Bild från filmen Historieätarna
Historieätarna

Svensk matlagningsserie från 2012. Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i 1970-talet. Bruna grytor, röda fanor, p-piller, progg, konserver, fondue och billigt rödvin. Sjuttiotalskock: Elisabeth Johansson. Övriga medverkande: Ebba Witt-Brattström, Björn Gustafsson, Åsa Linderborg, Tony Irving, Mona Sahlin m.fl. 22/11 år 2012 i SVT1. Medverkande: Tony Irving, Mona Sahlin, Åsa Linderborg, Ebba Witt-Brattström, Björn Gustafsson.

Kärlek kostar kilon

Dansk livsstilsserie från 2019. ”Jag skäms så mycket!”. Det har gått ett par månader av experimentet när Ditte får ett återfall och slänger i sig en massa skräpmat. Jane och Morten kämpar med tilliten. Camilla och Martin gör stora framsteg med sina förändrade matvanor, men det är värre ställt med sexlivet. Det är lätt att hamna där!. Man träffas, blir kär, flyttar ihop, och så med tiden kommer sambokilona smygande. 01/06 år 2020 i SVT1.

Fiskesnack

Svenskt fiskemagasin från 2021. Västerbotten – Så tillagar du gäddan. Rickard Linderot visar hur du filear en gädda och tillagar den över öppen eld. Gäddan anses av många att vara en skräpfisk, men nu motbevisar Rickard detta - gäddan är en utomordentlig matfisk - god och utan ben, bara man tillreder den på rätt sätt. 26/04 år 2023 i SVT1.

Dokument inifrån: Skamlös

Svensk dokumentärserie från 2023. Ett annat liv. Den skandalomsusade juristbyrån slår nya rekord. Men anställda vittnar om ett skräckvälde. Vem är egentligen byråns grundare?. Redaktionen hittar svaret i Norge. Där har den nuvarande företagsledaren, under annat namn, utlöst terrorlarm och låtsats vara landets statsminister. När personens historia slutligen kommer i kapp honom, ställs han inför ett avgörande beslut. 07/06 år 2023 i SVT1.

Bild från filmen Far till sol och vår
Far till sol och vår

Svensk kriminalkomedi från 1957. Martin Wide arrangerar en bussresa till kontinenten men med på resan följer också diamanttjuvar, Interpol-agenter och en förklädd reporter. Förvecklingarna kan börja.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Kulturnyheterna

inga Detaljer.

Sportnytt

Sportnytts korta kvällssändning.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Världens bästa curry

Svensk matlagningsserie från 2023. Dal. Till Indiens vanligaste rätt, dal eller linsgryta, hackar David lök och Malin ger sina bästa indiska matlagningsråd.

Spisa med Price

Dansk matlagningsserie från 2022. En nr 17 med extra ost. Det är dags för matbröderna Price att ge sig på världens populäraste rätt: pizza. De bakar den enkla och klassiska margheritan, en New York style-pizza och den maffiga Chicago deep pan-pizzan. Allt görs från grunden och är minst sagt smakrikt.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Duellen

Svensk underhållning från 2018. André Myhrer ställs mot Calle Halfvarsson. Oväntade och spektakulära dueller där det gäller för både lagen och tv-publiken att gissa vem som vinner. Vi får uppleva tävlingar mellan zebraklädda radiostyrda bilar och en flock lejon, stenläggare mot stenläggningsmaskin och dessutom får vi veta om Carolina Klüft är snabbare än en man i en wingsuit. 01/09 år 2018 i SVT1.

Bild från filmen Tyst vittne
Tyst vittne

Brittiskt kriminalserie från 2021. Bad love, del 1 av 2. En simlärare hittas mördad i sin lägenhet och spåren på brottsplatsen pekar mot två personer. En av dem är offrets ex-pojkvän, en före detta polis. En ny utredare, Adam, ansluter till teamet.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Bild från filmen Sångklubben
Sångklubben

Brittiskt dramakomedi från 2019. För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate och levnadsglada Lisa, som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar dem. Stickning och bokklubbar havererar omgående, men kanske körsång är värt ett försök? Kate som vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar alla kan texten på. Men gradvis upptäcker de nya sidor hos varandra och Kate, vars son dödades i strid, får tack vare Lisas rebelliska dotter Frankie oväntad hjälp att bearbeta sorgen hon bär inom sig. Rösterna i den oregerliga kören klingar allt säkrare, och plötsligt får de ett erbjudande från London att sjunga i Royal Albert Hall. Nu måste de lägga oenigheterna bakom sig och hitta sin gemensamma ton. En varm, underhållande film av mannen bakom Allt eller inget.

Brad Pitt

Fransk dokumentär från 2022. Vi minns alla Dallas – men kanske inte att det var i den serien som Brad Pitt startade sin karriär. Från början blev det mycket tv – ända till genombrottet i Thelma & Louise. Sedan har succéerna följt slag i slag – inte illa för en kille som startade från det amerikanska bibelbältet med ett par hundra dollar på fickan. I filmer som Seven, Ocean's Eleven och Fight Club bevisar han att han är så mycket mer än sitt utseende - även om det säkert har hjälpt honom på traven att kallas ”världens sexigaste”.

Bild från filmen DNA
DNA

Dansk kriminalserie från 2022. Box people. Marias och Thorsteins nyfödda flicka mår lite bättre vilket får dem att pausa transplantationsplanerna. En av de beslagtagna telefonerna mottar ett samtal från ett franskt nummer och Rolf reser till Frankrike för att spåra den som ringt med hjälp av sin franska kollega och vän Claire. 05/06 år 2023 i SVT1.