OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

onsdag den 29 mars

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med regissören Milad Alami som är aktuell med filmen Motståndaren. Antikexpert Maria Granström värderar tittarnas föremål och astrofysiker Maria Sundin berättar om rymden. Reportage om manliga vintagekläder.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång fokuserar vi på styrka och kondition.

Bild från filmen Så ska det låta
Så ska det låta

Tävlande denna gång är Jeja Sundström, Göran Fristorp, Sofia Källgren och Johan Ulveson.

Bild från filmen Fråga doktorn
Fråga doktorn

Hur fungerar blodet egentligen? Medverkar gör Niclas Nilsson. Som barn fick han bära hockeyhjälm för att skydda huvudet mot de skador som skulle uppstå om han som blödarsjuk skulle slå huvudet. Doktor Karin Granberg svarar på tittarnas frågor.

Landet runt

De mest överraskande händelserna, de mest gripande ödena och de mest spännande mötena bakas ihop till landets mest mänskliga TV - Landet runt.

Innanför slottets väggar

Ett stenkast från slottet ligger Fatburen, en avdelning inom Kungliga hovstaterna. Här förvaras slottets linne. Det finaste är Unionslinnet, vävt 1891 i Lille. Linnet används löpande till exempel i samband med stora tilldragelser i Rikssalen.

Bild från filmen Engelska Antikrundan
Engelska Antikrundan

Antikexperterna besöker Dover Castle i Kent, Englands första försvarslinje. Här planerades en av de största operationerna för Storbritannien, evakueringen av Dunkerque, och avsnittet tillägnas helt åt andra världskrigets krigsutbrott.

Drömslottet

Dick sätter igång arbetet med en parkourbana samtidigt som Angel har storslagna planer för slottets högst belägna rum.

Bild från filmen Hundra procent bonde
Hundra procent bonde

Frank lägger kullersten upp till bostadshuset och får hjälp av sonen Johan med arbetet. Det blir också tid för att klyva ved och för en tur till Aarhus hamn, när stockbåten som Frank var med och byggde i Finland, nu ankommer till Danmark.

Bild från filmen Strömsö
Strömsö

Blommande vide är viktig mat för de nyväckta och hungriga pollinerarna. Lena tipsar om hur man plockar vide skonsamt och torkar det. Lee gör en påskmobil och Camilla lägger mosaik med djurmotiv.

Bild från filmen Driveways
Driveways

Ett drama om Kathy vars syster nyligen gått bort och som lämnat efter sig ett hus proppfullt med prylar. Kathy och hennes åttaårige son Cody tar sig nu an uppgiften att städa huset för att till slut kunna sälja det.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med äventyraren Emma Vånemo som bland annat har vandrat tvärs över Afrika. Konditorn Roy Fares tillagar godsaker i Go'kvälls kök och Monica Lindgren tipsar som läsvärda böcker. Reportage om historiska kläder.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Bild från filmen Sverige möts
Sverige möts

Skjutningarna och bomberna tycks aldrig ta slut. Oskyldiga dödas. Hur ska gängkriminaliteten stoppas och vad beror den på?

Bild från filmen Jills veranda
Jills veranda

Ola Salo kommer till Nashville och vill veta mer om The rhinestone cowboy. Han pratar om det motsägelsefulla med en konservativ genre med machoideal där många artister klär sig i paljetter och fransar. Detta leder till en diskussion om normer.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Fångad av tjejsnuset

Vi följer det vita snusets framgångsresa från ett svensk labb till idag när världens största tobaksbolag slåss om att bli störst på marknaden.

Allt om porr

Varför är det lagligt med pornografi men olagligt att köpa sex? Och hur definieras porr rent juridiskt? Vi pratar om ämnen som otillåtet innehåll, oönskade bilder och hämndporr.

Bild från filmen Seniorsurfarna
Seniorsurfarna

Det är examen för seniorsurfarna. Vad har de lärt sig? Och vilka av de digitala färdigheterna kommer de att ha nytta av framöver? Kattis ger dem avslutningsuppgiften som involverar allt som de lärt sig under veckan. Kommer Björn Hellberg och Claes Malmberg att lyckas betala för äggen de plockat? Och hur ska det gå när Ewa Fröling och Marianne Mörck ska köra med hjälp av karttjänster och röststyrda assistenter?

Dolt under ytan

15-åriga Melissa tillbringar alltmer tid hemma. Hon skyller på magont och huvudvärk för att slippa gå till skolan. Pappa Gary känner sig maktlös och misstänker att något annat ligger bakom.

Bild från filmen Shetland
Shetland

Efter upptäckten av en okänd kropp blir sökandet efter Connor Cairns alltmer desperat.

Bild från filmen Trädgårdstider
Trädgårdstider

Det är dags för den stora flytten till nya gården och Pernilla Månsson Colt drömmer om storslagna framtida projekt. John Taylor anlägger en snabbodling och Tareq Taylor lagar mat på ätliga örter som han hittar i trädgården.