OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

fredag den 2 juni

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Norge på längden

Norsk reseserie från 2020. Øystein känner äntligen vårsolen värma igen! Reskamraterna tar sig vidare från Namsos mot Moskenes i Lofoten. På vägen besöker de flera speciella museer. I Rana bjuds det på en lokal matspecialitet. Det blir ett stopp i tullen vid svenska gränsen, och ett mindre välkommet stopp när bränslet tar slut. 29/05 år 2023 i SVT1.

Morgonstudion

Svenskt nyhetsmagasin från 2023. Dagens viktigaste nyheter och analyser med täta uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje hel- och halvtimme med start kl 06.00. Lokala nyheter från kl 07.05. Väder kvart i och kvart över.

Hemmagympa med Sofia

Svenskt träningsprogram från 2021. Styrka/Kondition med pinne. Sofia Åhman leder SVT:s hemmagympapass. Denna gång tränar vi styrka och kondition med hjälp av en pinne. 29/01 år 2021 i SVT1.

Det svenska modet

Svensk dokumentärserie från 2022. 10-talet, statementplagg och röda mattan couture. Efter en lite dammig tillvaro är couture plötsligt den nya röda mattan-uniformen. Svenska couturestjärnor klär inte bara upp kungahuset utan också världsstjärnorna. Och det är speciellt en klänning som ska bli ikonisk. 28/09 år 2022 i SVT1.

Sverige!

Svenskt kulturmagasin från 2023. Heta countryvågen. Jill Johnson 50 firar 30 år som artist. Att sjunga med dottern och summera sin karriär har givit nytt bränsle till Sveriges okrönta countrydrottning. Dansparet Mica och Mike får Småland och världen att rada upp sig för att dansa linedance. I Eskilstuna finns en av Sveriges få banjokonstruktörer. 27/05 år 2023 i SVT1.

Bild från filmen Gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet

Svensk realityserie från 2023. Parhelgen. ”En känsla av oro och lite avsmak ”. Paren ger sig i väg på en naturnära helg tillsammans, för att njuta av sommaren och (förhoppningsvis) kärleken. De jämför sig med varandra och ser nya sidor av relationen och partnern. Det ger ökad förståelse men skapar även djupa och oväntade sprickor. Dessutom hotar en spik att punktera ett av äktenskapen. 29/05 år 2023 i SVT1.

Kärleksrådet

Svensk realityserie från 2023. Parhelgen: ”Parmiddagen på steroider”. Parhelgen är Helles favoritavsnitt och årets säsong är inget undantag. Det finns mycket för Kärleksrådet att reda ut nu när paren står inför sina olika utmaningar. Var ska experterna ens börja!. 29/05 år 2023 i SVT1.

Äventyr i Hans Lidmans fotspår

Svensk naturdokumentär från 2020. En äventyrsfilm inspirerad av ödemarkspoeten Hans Lidmans historier. Lidman var en av de största och mest produktiva natur- och fiskeförfattare vi någonsin haft i Sverige. Följ med längs den orörda Laisälven i jakten på en riktig Lidman-öring!. Vi får också lära oss mer om återställandet av vattendrag. Hans Lidman levde och dog för Svartån, men människans jakt på utveckling och vinster drev Svartån ner i fördärv genom exploateringar och ombyggnationer. Nu, 75 år senare, har lokala eldsjälar bestämt sig för att återställa vattendraget i sin forna glans.

Drömslottet

Brittisk realityserie från 2019. Flodbåten. Dick och Angel tar sig an ett viktigt projekt inför nästa säsong - en 40 år gammal flodbåt ska konverteras till lyxigt gästboende.

Drömslottet

Brittisk realityserie från 2019. En fransk julfest. Efter ännu ett hektiskt år ser familjen fram emot ett speciellt julfirande med nära och kära. Det bjuds på traditionella franska smaker och Angel skapar vackra juldekorationer.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Norsk reportageserie från 2014. I 30 år har Gaby och Rupert bott på den lilla gården Skifterud. Gaby, som ursprungligen kommer från Färöarna, och Rupert, som är född i Tyskland, har som mål att försöka leva självförsörjande och utan hjälp av motoriserade hjälpmedel. 10/02 år 2016 i SVT1.

Pias Kuba

Svensk reseserie från 2023. Pia ordnar en avskedsfest för sin släkt. Och hon besöker kubanska småföretagare.

Städa!

Svensk dokumentärserie från 2022. Tvättstugan. Nyckeln till en tillfredsställande tvättupplevelse är en ren tvättmaskin. Här får du också tips på hur du får tvätten att torka fortare, och hur du viker ett dra på-lakan. 21/05 år 2023 i SVT1.

Black Jack

Svenskt drama från 1990. Inger återvänder till sin lilla hemstad efter ett misslyckat giftermål i Stockholm. Första helgen hemma går hon ut och dansar på ett typiskt svenskt småstadsdansställe. Där träffar hon Kaj som ögonblickligen förälskar sig i henne. Hon träffar också Tommy, dansbandet Black Jacks egen casanova.

Sverige idag

Svenskt nyhetsmagasin från 2023. Nyheter från hela Sverige - direkt från Umeå.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Kulturnyheterna

inga Detaljer.

Sportnytt

Sportnytts korta kvällssändning.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Fiskesnack

Svenskt fiskemagasin från 2021. Käringön – Jonas havsöringstips. Jonas Nordigårds från Fiskeliv berättar om sina bästa havsöringtips när det gäller både spinn- och flugfiske. 12/04 år 2023 i SVT1.

Spisa med Price

Dansk matlagningsserie från 2022. Yamas!. Matbröderna Adam och James Price bjuder på frestande meze från regionen Yamas i Grekland. Grillad hel bläckfisk, moussaka och tomatkeftedes, en sorts fritters är några av rätterna på menyn. Det blir även röror i form av klassikern taramosalata, en röra gjord på torskrom, het fårostdipp och den oumbärliga tzatzikin. Baklava gjord på tre sorters nötter står för det söta avslutet. En riktig festmåltid står till buds och tur är väl att de lagat mycket mat för till brödernas kök anländer snart oväntat besök.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Friidrott

Florens. –. Diamond League. Ridolfi Stadium. Florens är första stoppet i Europa för Diamond League. Arrangören lanserar tävlingen på Ridolfi Stadium som ett mästerverk, "art of athletic". Två svenskar väntas delta, Khaddi Sagnia i längd och Andreas Almgren på 5 000 meter. Expert: Alhaji Jeng,.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Bild från filmen June again
June again

Australisk dramakomedi från 2020. Om den demenssjuka June som får en flyktig period av plötslig klarhet. Hon lyckas fly från sitt äldreboende men upptäcker att under sin sjukdom har hennes barn tappat kontakten med varandra och familjeföretaget verkar vara konkursmässigt. Under den paus som uppstått i sjukdomen bestämmer sig June för att försöka ställa allt till rätta igen.

Meryl Streep, Hollywoods okrönta drottning

Fransk dokumentär från 2020. Från Deer Hunter till Mamma Mia! Från Kramer mot Kramer till Margaret Thatcher. Meryl Streep kan spela allt. Hon går som en kameleont ut och in i rollerna - och har samlat hela 21 Oscarsnomineringar, varav tre vinster. Ändå finns det en gåtfullhet runt Hollywoods okrönta drottning.

Bild från filmen DNA
DNA

Dansk kriminalserie från 2022. Såld. Alltsedan Rolf avslöjade att han är Hanias far har Julita inte velat prata med honom. Polisen spårar ett samtal från en av människohandlarna till affärsmannen Christian Hoxa. Och genom pappan till ett av offren får man fram namnet på den handelsträdgård som köpt illegal arbetskraft. 29/05 år 2023 i SVT1.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Norsk reportageserie från 2014. I 30 år har Gaby och Rupert bott på den lilla gården Skifterud. Gaby, som ursprungligen kommer från Färöarna, och Rupert, som är född i Tyskland, har som mål att försöka leva självförsörjande och utan hjälp av motoriserade hjälpmedel. 10/02 år 2016 i SVT1.