OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

tisdag den 17 maj

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång med rörlighet i fokus.

Idrottens himmel och helvete

För Torsten innebar flytten från Stockholm till Backe ett avsmalnat utbud av idrotter att välja på. Coronapandemin påverkade många föreningar och aktiva på ett drastiskt sätt. Vi gör nedslag runt om i landet för att fånga upp röster och lärdomar.

Tack gud jag är homo

Hör yrkesval och sexuell läggning ihop? Alice och Linda bryter fördomar i sina möten med lastbilschauffören Alexander samt frisörerna Momo och Antoine. Duon träffar också spelare ur DIF:s damlag i hockey. Hur är det med fördomen att alla som spelar hockey är flator? Stämmer den verkligen?

Bästa babblet

Vilka fördelar finns det med att växa upp i ett två- eller flerspråkigt hem? Programledaren Gurgin Bakircioglu pratar med sin kurdiska pappa om ord och uttryck som kan vara svåra att översätta mellan språk. Benjamin har fått tolka åt sin mamma sedan han var tio. För mamman Lorena känns det jobbigt att inte kunna klara sig själv, men Benjamin har dragit vissa fördelar av att vara tolk.

Arkitekturens pärlor

Christoffer Barnekow tittar närmare på några av våra mest intressanta byggnader tillsammans med arkitekturhistorikern Martin Rörby.

En annan sida av historien

När vi pratar om forntida Egypten är det främst faraoner, mumier och pyramider som får ta plats. Vi tittar närmare på en av Egyptens mest väldokumenterade byar, Deir el-Medina, och djupdyker i hur den vanliga människan hade det här under högkulturen.

Bild från filmen Familjen Björck
Familjen Björck

Handlingen kretsar kring en dominant och tyrannisk husfader med ett lätt uppbrusande humör, men innerst inne har han ett gott och rymligt hjärta.

Bild från filmen American Song Contest
American Song Contest

Dags för final i den första upplagan av American Song Contest.

Arkitekturens pärlor

Christoffer Barnekow tittar närmare på några av våra mest intressanta byggnader tillsammans med arkitekturhistorikern Martin Rörby.

Bäst i test Norge

Deltagarna ska bland annat provocera fram tårar, ta på sig en frusen skjorta och steka en våffla på ett lite annorlunda sätt.

Prinsessa Ingrid Alexandra - första intervjun

Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge är den första norska flicka som fötts till att bli drottning. Inför sin 18-årsdag den 21 januari gav hon sin första intervju på egen hand.

Året med kongefamilien 2021

Pandemin har fortsättningsvis präglat tillvaron för de norska kungligheterna men det gångna året har även rymt ljusglimtar. Det är åter dags att summera 2021 tillsammans med den folkkära familjen.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

18 år med prinsessan Ingrid Alexandra

Den 21 januari fyllde prinsessan Ingrid Alexandra av Norge 18 år. Ingrid Alexandra är nummer två i den norska tronföljden, efter sin far kronprins Haakon. Går det att växa upp som ett vanligt barn när man är född till tronen?

Vi var barn då

Alexander har gjort en film om tugget vid bänken i orten när han växte upp. Om förortsnormer, machonormer, tugget som krossar drömmar, om orden som dödar. Nu har han bjudit in sina barndomsvänner för att visa filmen och vi får följa dem genom ett poetiskt och fysiskt möte om att våga drömma.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Sverige och Finland - på väg mot Nato?

Samsändning mellan SVT och det finska public service-företaget Yle. Gäster och analys i Helsingfors och Stockholm.

Vem mördade skolan?

Vem mördade skolan? Den frågan ställer sig den grävande skjutjärnskomikern Jesper Rönndahl. Han tar hjälp av experter, rekonstruktioner och djupdykningar i gamla filmer och klipp för att ta reda på vad och vem som är skyldiga till brottet.

Bild från filmen Skav
Skav

Kathryn LeRoux anländer till Sverige och chockas när hon hör att marijuana är förbjudet. I detta perfekta, liberala land. Hon försöker ta reda på när det kommer att bli lagligt att röka en spliff, och förstå varför svenskarna hellre super som svin än röker gräs.

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

Dox: Chokladkriget

Om en mans kamp mot chokladjättarna och en miljardindustri som utnyttjar illegal barnarbetskraft. För tjugo år sedan skrev de största kakaoproducenterna under ett avtal om att avskaffa barnslaveri. Men ingenting har hänt.

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

St Aidans sjukhus

Det blir både glädje och sorg när vi följer patienternas livshistorier på sjukhuset St Aidan's Royal Free Hospital i Yorkshire på 1960-talet.

Bild från filmen Mästarnas mästare
Mästarnas mästare

Dags för final, nu ska det avgöras vem som blir Mästarnas mästare 2020. De fyra tävlar om fördelar i de kommande tävlingarna, men redan efter den andra tävlingen så tvingas den första deltagaren att lämna. Efter Jaktstarten lämnar en till, så att de bara återstår två kvar till Mästarduellen. Det blir mycket dramatiskt och jämnt ända in i slutet.

Varan-tv:stories

Kommer braksketchen föra Fanet och Malena samman igen? Dessutom: Hur kunde Kärleks-Rolf bli så älskad? Är Faderullan Premium värt begravningspengarna? Och kommer Missing People äntligen att hittas?