OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

lördag den 13 augusti

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Uppdrag granskning sommar

Reportaget Den sista ålen blev en ögonöppnare för många. Hur har det gått med miljöanpassningen av Sveriges viktigaste energislag och löftena om att rädda ålen?

Oski - en olympisk skateboardsaga

Är skateboard en sport? Det råder delade meningar om det. För Oski är det mer än en sport, det är hans jobb och ett sätt att leva. Oski försöker balansera sin tid mellan flickvännen Brianna i New York och allt annat som ingår i OS-satsningen.

Mountainbike

Nordens största mountainbikelopp. Starten går i Sälen och loppet passerar sen alla de klassiska Vasaloppskontrollerna. Totalt 94 km på skogsvägar och uppbyggda trallar över myrmarker, genom ljusa tallskogar, förbi fäbodstugor och ängsmark ner mot målportalen i Mora.

Friidrott

Direkt från European Championships (EM-veckan) i München. Idag: rodd, bordtennis, klättring, gymnastik lagfinal damer, triathlon herrar och BMX freesyle herrar.

Helgmålsringning

Från en sjöbod i Önnered i Bohuslän. Pastor Cissi Glittvik talar om att förvalta sitt liv och sina gåvor.

Sportnytt

Svenskt sport från 2022.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Allsång på Skansen

Iris Bergcrantz, Marcus & Martinus, Albin Lee Meldau och Molly Sandén kommer till Allsångsscenen på Skansen i Stockholm.

Loppistipsen

Sofia Rågenklint hittar en antik kylbox till vrakpris på loppmarknad i Stora Karby. Antikexperten Mats Bergstrand ger tips på hur man bedömer konsttryck på loppis. Sofia investerar i glas från Kosta Boda.

En bild berättar

I tusentals år hade man på olika platser i världen drömt om att få ljus att fastna på ett papper för bli kvar för evigt och teckna en bild. Med uråldriga camera obscura var man nära att lyckas, men det skulle dröja ända in på 1800-talet innan det oerhörda sker. I det första fotografiet ser vi nu ljuset från en vårdag för nära 200 år sedan.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Morsning & goodbye - en föreställning med Magnus Härenstam

Magnus Härenstams sista scenshow, Morsning & goodbye. Efter dryga fyrtio år som underhållare, folkbildare och skådespelare ställde sig Magnus Härenstam på scen igen och vänder sin skarpa blick inåt. Resultatet blev en enmansföreställning.

Mellan två floder

Planerade offret att gå med i trossamfundet, eftersom han hade varit med på dess möten så ofta? Och vad vet hans boendekamrater egentligen om honom? Matthews mamma gör ett överraskande drag.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

En officer och en gentleman

Ensamvargen Zack Mayo lär sig vikten av disciplin, vänskap och kärlek när han börjar på kadettskola. Han blir drillad av den hårdföre sergeant Foley och förälskar sig i fabriksarbeterskan Paula.

Bild från filmen Swimming Pool
Swimming Pool

Sarah Morton, en framgångsrik engelsk deckarförfattarinna som reser till sin förläggares sommarhus i Provence för att arbeta. Den oväntade ankomsten av förläggarens unga dotter Julie, garanterar dock att arbete och eventuell vila är helt uteslutet.

Såna är föräldrar

Att försöka uppfostra, sätta gränser och vara konsekvent är ingen enkel match för nyblivna föräldrar.

Vi eller aldrig

Det flyttar in ett nytt par i huset på Malta. Kvällens tema är Eyes Wide Shut och när alla får ställa sig frågan vem de egentligen är bakom maskerna, visar Patrik helt nya sidor. Det är dags för Sanningens Ögonblick igen och Albin ställs inför ett ultimatum av Matilda.

Hård rock på export

Från topplistorna och ner i underjorden. Under 1990-talet gör några dedikerade tonåringar Stockholm och Göteborg till centralorter inom death metal och Umeå blir synonymt med hardcore.