OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

torsdag den 1 juni

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Igglepiggle och Upsy Daisy är bästa vänner men nu kan inte Igglepiggle hitta Upsy Daisy.

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

Greta Gris

Mickan Mus tar Greta och hennes vänner till en nöjespark på hennes födelsedag. Allt i parken har med ost att göra och Mickan Mus älskar ost.

Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Hej Jycke

Ekorrarna leker med sina leksaker när de ser att det är ett får i klubbhuset. Vänta lite nu! Det är får överallt! Inne som ute! Hur gick det till? Åh, nej - nån har lämnat grinden till hagen öppen.

Max och Maja

Max fastställer reglerna för en danstävling och utser Zac till domaren. När Zac beslutar att Frankie är vinnaren känner Max sig åsidosatt.

Petronix

Jia är inte förtjust i att hjälpa en kameleont, för hon tycker att det ser konstigt ut och är lite pinsamt. När den kommer undan måste hon hjälpa laget att rädda kameleonten innan MacTrapp och hans Flunkies fångar den.

Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

Fåret Shaun

Det är dags för frukost och bonden märker att han inte har någon färsk mjölk till sitt morgonte. Han skyndar sig i väg, men blir fast i morgontrafiken. Shaun och flocken blir för otoliga och tvingas ta saken i egna händer och fixa sin egen frukost.

Greta Gris

Greta och hennes vänner är på lekplatsen, Herr Tjur bygger ett klubbhus åt Greta och hennes vänner och det är ett fantastiskt klubbhus med en rutchkana på sidan.

Välj en färg

Sussie och Baggis har förberett en födelsedagsfest hemma hos Baggis i papperskorgen. Nu väntar de bara på att Loppan ska komma. Barnpanelen svarar på frågorna: Hur firar du din födelsedag? och Vem vill du överraska?

Vad händer med återvinningen?

När vi inte vill eller kan använda våra kläder längre så ska vi inte bara slänga dem. Här får du veta mer om återvinning, återbruk och hur man kan designa om textilier. Din gamla jeansjacka kan till exempel få nytt liv.

Mumfie

Valen organiserar en sagofest på kvällen och råder alla att ta en tupplur på dagen för att förbereda sig för kvällen.

Pyjamashjältarna

Owlette försöker att stoppa Månflickan från att använda sitt nya teleskop, men hon råkar av misstag ha sönder linsen och skyller på Månflickan.

Brandman Sam

En pingvin rymmer från zoo och Elvis hoppas att han kommer att bli den första som hittar honom.

Paddingtons äventyr

Herr Curry är sjuk och Paddington vill hjälpa honom att bli frisk med hjälp av sin löksoppa.

Octonauterna

När Enögas Gupp-B går sönder i en storm kan inte ens den modiga Kapten Sjöbjörn rädda honom. Som tur var kan några humrar ge honom en hjälpande hand - och några klor.

Ricky Zoom

Ricky blir utvald att framföra ett stort stunt medan hans vän får rejäla trehjulingstrubbel.

Djungelpuls

Valpen orsakar kaos i djungeln. Han gräver hål och tuggar på Munkis bananer. Rita lyckas få valpen att uppföra sig och till och med göra tricks, men Snabel vill att han ska göra vad han vill.

Biet Maya

Maya och Villy träffar trollsländan. Mycket nostalgisk berättar han för dem att han brukade vara en stor tävlingsmästare och bestämmer sig för att bli deras tränare.

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

Heidi

Heidi möter Fredrik i byn som berättar att fröken Rottenmeier var en barndomsvän till honom, men fröken Rottenmeier menar att han har fel.

Vilse i Oz

Langwidere fängslar Dorothy och Toto i en magisk målning, där Dorothy hittar en hemlig portal som leder till en oväntad allierad. Dorothy och Toto måste undkomma sitt målade fängelse innan Langwidere tar över Smaragdstaden.

Djupet

Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien?

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

Team Dronix

Det finns en ny student på Hawkings-academy. Damon misstänker att DroniX Teamet döljer en prototyp som varit dold från Vulture Corporation.

Space Nova

Novas beger sig till en Tellusliknande planet i hopp om att hitta Star Dust-utomjordingarna. Istället hittar de högt utvecklade dinosaurier.

Safirdrakens krafter

När Safirdrakarna hittar ett meddelande inuti en flaska där någon ber om hjälp, så inser de först inte att det kommer att leda dem till Mogos senaste uppfinning: en mekanisk drake utom kontroll.

Gigantosaurus

Rocky måste hämta nektar från en speciell blomma för att få tillbaka sina Giganto-kort från rovfåglarna.

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till ammoniterna. Hans uppdrag är att hitta ett ammonitskal för att ersätta det han bröt sönder på museet. Men kommer Andy att lyckas i tid innan museet öppnas?

Prick och Fläck på fläcken - romani chib/kelderash

Nyårsafton och dags för fest! Ett disko! Prick och Fläck skriver inbjudningskort till alla sina vänner och gör en diskotårta. Att välja diskokläder är svårt, men till slut är de väldigt stiliga i glittriga byxor och med öronen knutna i rosett.

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Vem?

Små filmer om stora känslor med Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul.

Småttingar

De mycket små varelserna hittar ett hemgjort äggkartongsmonster. När Blå Orange och Grön hoppar ned i lådan, ser de en möjlighet att skojja med Gul och Rosa.

Ellinor undrar så

Ellinor lär sig om olika plantor när hon lagar soppa tillsammans med sina morföräldrar. Ellinor och vännerna har svårt att förstå varför deras cupcakes inte säljer.

Andys förhistoriska äventyr

Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

Andys akvatiska äventyr

Andy och Teja är redo för nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur.

Naturspelet

Klaudia och Aldin utmanas att hitta nio arter i en tallskog. Klarar de att få bingo innan tiden är ute?

Claude

Claude planerar att para ihop Lord Turret och Miss Hush på alla hjärtan dag. Under tiden tar Herr Korvstrumpa hand om biblioteket.

Våfflan

Morgonen efter bröllopet inser Evie och Doug att Våfflan kan prata.

Elefantprinsessan

När Alex fyller 16 år möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne?

M.I. High

Agenterna tar sig an uppdraget att leta upp en av Zoes kvarstående dubletter. Det blir en kamp mot klockan när de ska rädda Keri från KORPs händer.

De Magiska Tingens Byrå

Samma kväll som Mathilda kommer för att sova över råkar Kyra nudda en magisk bok, vilket väcker hennes nya magi igen.

Piratöarna

Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater på jakt efter en skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris.

Big Top Academy

Phoenix försöker desperat att reparera sin relation med Nicholas. När hon får reda på att Nicholas vill lära sig mer om sin pappa så ser hon sin chans att återförenas.

Almost Never

Drömmen lever för killarna i bandet The Wonderland. Mantrat om att vara etta på listan efter ett år finns också fortfarande kvar.

Super-duper-asgrymt!

Gluko och Lennon leker tillsammans, när någon, som behöver deras hjälp, plötsligt flyger in i rummet.

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Greta Gris

Det är alla hjärtans dag och pappa Gris blir besvärad när han inte får ett endaste kort. Men så kommer plötsligt brevbäraren, och med sig har han en stor påse post.

Tilde

Tilde är en tjej som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

Våfflan

Evie ska åka och bada och Våfflan vill väldigt gärna följa med. Problemet är förstås bara att hundar inte är välkomna att bada i poolen. Våfflan måste stanna hemma med Simon.

Fåret Shaun

Shaun och flocken märker att ett par ankor har stulit deras ströhalm.

Galonisarna

Kontorisarna tror att fjädrar bara finns i sagorna. Det måste Galonisarna ändra på. Fåglar äter bär och hjälper på så vis till att sprida bärens frön. Och så äter de myggor också.

Rörelsefantasi

I Eva Lindströms berättelse Ines och Vega på hösten studsar och hoppar bollen runt lite som den vill. Inspireras av musik, bild och en berättelse för att hoppa tillsammans. Rörelsefantasi som ger rörelseglädje.

Sånger med TAKK

En mattesång hämtad från Tripp, Trapp, Träd om ett hus och vad som finns inuti det. Petra Hellsing sjunger och förstärker samtidigt viktiga begrepp med TAKK. Text och musik av Klas Widén.

Djurungar

Vi följer en kaninunge som är ängslig och inte vågar gå ut. Men så hittar den ett mysigt gömställe och väntar tills resten av familjen vill in igen.

Smurfarna

Efter att ha uttalat en trollformel för att få kontakt med sin inre krigare råkar Smurfblomster ta Smurfstorms krigarande. Gargamel förtrollar Buttersmurfen vilket gör att allt han klagar över dyker upp i Gargamels ruckel.

Den spanska språkpolisen

Världens bästa spanska språkpolis, Pepita Porque, försöker lösa fallet med den mystiska kroppsförflyttningen. Varför är Kocken i Butlerns kropp, Butlern i Baronens kropp och Baronen i Kockens kropp?

The grammar company

På The Grammar Company ska man fira St Patrick´s Day, men någon har saboterat allt de har förberett inför paraden. Did och didn´t är de enda ord man behöver om man ska förhöra någon.

Klubb Abraham - berättelser

Animerad berättelse efter abrahamitisk tradition. Ismael och Isak får veta mer om sin pappa Abraham, och hur det var när de föddes.

Klubb Abraham - dokumentär

Vi får träffa Theodor som är kristen, älskar vetenskap och som har lite svårt att sova ibland. Då brukar det hjälpa att be.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Unge greve Dracula

Vlads planer på att ha en "normal" födelsedagsfest förstörs när hans morföräldrar anländer för ett besök.

Larva

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En animerad dokumentär om två maskar, med en skämtsam inblick i småkrypens värld.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Tjejer

Daisy och Naya har roligt på Daisys mammas jobb. Men mammas kollega tycker inte det är roligt alls.

Tjejer

Alex vill fråga chans på Jack, men det går inte alls som hon tänkt sig.

Tjejer

Alla kompisar verkar vara bortresta. Kommer Wilma få vara ensam hela lovet?

Killar

Nils har byggt världens finaste rymdskepp. Det får inte gå sönder!

Killar

Det är översvämning på en av skolans toaletter. Är det verkligen Elton som har gjort det?

Malins fejstajm

Vill du bli savannenens coolaste djur? Häng med så visar Malin hur du gör bästa giraffsminkningen.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.