OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

torsdag den 7 december

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Igglepiggle dansar i trädgården. Han lämnar sin filt på ett säkert ställe men när han kommer tillbaka är den borta. Igglepiggles filt har hamnat rätt på Makka Pakka och det verkar nästan som att den har promenerat omkring av sig själv!

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Modiga kaniner

När Bop och Boo träffar en bokmal till zebra som heter Zhenya, inspirerar de sin nya vän att använda sin fantasi och väcka liv i hennes favorit sagovarelse.

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke sår frön. Ekorrarna frågar om de också får odla nåt. Lök! Morot! Gurka! Pumpa! Och jordgubbar! Vem odlar vad och hur stora blir grödorna? En av ekorrarna ska få en ENORM överraskning!

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Ruby blir arkitekt för att hjälpa till att designa om Felicias hus efter att det förstörts.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Ekorrarna är upphetsade när en stor låda levereras till klubbhuset och Jycke och ekorrarna arbetar hårt för att sätta ihop alla paketets delar.

Heja! Heja! Billy Bilsson

En trollkarls glittriga stötfångare är ingen match för skeptiska Bella, som försöker bevisa att all hans magi bara är ett trick.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

När Löv blir sjuk börjar vädret i Smurfbyn bli vilt.

Superkaninen Simon

Det är natt hos mormor och morfar. Simon och Gaspard ligger i sängen och är på väg att somna när de hör konstiga ljud. Gaspard är rädd, men han måste gå och se själv.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Ekorren skapar problem när hon stjäl några nötter. Nötter som låg där för att locka till sig sällsynta fåglar.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

Miniräknarna

Miniräknarna ska spela tennis. Skön påstår att hon förberett allt, men upptäcker att bollarna saknas! Istället för att berätta skyndar hon på de andra ut i parken för att räkna och sortera det som tappats i parken. Till Sköns stora glädje hittar de något som kan användas som boll.

Humlan Djojj

Djojj längtar efter att få bada i dammen. Men vad har hänt? Dammen är full av skräp! Är det kanske grodan Kalle Kväk som skräpat ned?

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Mara får en oväntad vän i bokskogen. Love börjar tro att Saga är den utvalda och Gustav har en presskonferens som får ett överraskande slut.

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Nu är det dags att lyssna på nattens inspelning. Har han lyckats fånga något ljud från natten som gått?

Bild från filmen Mumfie
Mumfie

Yoyo åker på semester och lämnar Mumfie och hans vänner som ansvarar för hennes hotell. Vännerna ser fram emot att ha kul på det stängda hotellet, fram till ankomsten av en mycket oväntad gäst, Captain Krank.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Med kraften från sina djuramuletter förvandlas Jens till Gecko, Amanada till Ugglis och Oscar till Kattpojken! Deras kläder kanske ser ut som pyjamasar, men de är egentligen Pyjamashjältarna!

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Gammelsmurfen återvänder till Smurfbyn, men han uppför sig ganska konstigt.

Octonauterna

Octonauterna är på uppdrag för att hitta kapten Barnacles förlorade Octocompass, men den har tagits av en listig, formskiftande bläckfisk.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

När Paddington patrullerar gatorna som en inofficiell polis upptäcker han att någon har skräpat ner hela staden.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Det officiella sändebudet till drottningen är borta och en tävling organiseras för att välja en inhoppare.

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl väljs till att dela ut replikor av den magiska trollstaven till unga karamelianer. Distraherad av festförberedelserna, blandar Karl av misstag in den ursprungliga trollstaven med kopiorna.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Tilde

Tilde försöker hjälpa sin hund att övervinna sin rädsla för åska och vissa problem har helt enkelt ingen lösning.

Safirdrakens krafter

Mogo hotar med att förstöra byns blomsterfestival, så Ko Ni måste hitta ett sätt att ändra hans bana och rädda dagen.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Heidi möter Fredrik i byn som berättar att fröken Rottenmeier var en barndomsvän till honom, men fröken Rottenmeier menar att han har fel.

Cleo löser fallet

Champollion, den berömde arkeologen Sir Arthur Bones papegoja, vänder sig till Clever när hans husse blir bortförd av en humanoid robot efter att ha hittat tempelriddarnas berömda skatt.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien?

Vilse i Oz

När generalen beordrar sin mest fruktade medhjälpare att ta fast Dorothy och hennes vänner, flyr våra hjältar i panik från både Smaragdstaden och öknen.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Team DroniX upptäcker ett mystiskt chip designat för DRX Heart av Charles Risk och kan knappt hejda sig för att få se vad det avslöjar.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Adelaide är uttråkad av att katalogisera stenar och antar en utmaning i ett rymdkapplöpning mot Sol, men när Sol hamnar i trubbel utför Adelaide och Jet en heroisk räddning och återupptäcker vad att vara en Nova handlar om.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

När en fallande meteorit tvingar flocken att flytta på sig lämnar de Giganto bakom sig.

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till tiden för Muttaburrasaurus, en dinosaurie som bodde i Australien. Hans uppdrag är att samla några röda bär från ett träd som muttaburrasaurusen gillade att äta. Men kommer Andy att lyckas och komma tillbaka till museet i tid?

På fest med Håkan och Berit - romani/kale

Vad ska de förbereda för lekar till festen? Hoppa längd passar bra för båda, men ska man landa i vatten eller sand? Nu blir det riktigt svårt. Håkan, som är en kanin, kan inte simma alls.

Vad händer med återvinningen? - romani chib/kelderash

Soppåsen ska bara innehålla sådant som inte går att återvinna eller att använda igen. Det kallas restavfall. Men även restavfallet kan göra nytta!

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Pelle Ponny låtsas att han är en riktig cowboy, och berättar historier för alla i lägret som han har satt upp i trädgården.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Ricky Zoom och hans vänner har börjat tvätta cyklar, men de följer inte instruktionerna på rengöringsprodukterna.

Modiga kaniner

När Bop och Boo träffar en bokmal till zebra som heter Zhenya, inspirerar de sin nya vän att använda hennes fantasi och väcka liv i sin favorit sagovarelse.

Ellinor undrar så

Ellinor och hennes kompisar leker kurragömma, men de lyckas aldrig gömma sig från get tvillingarna. En uggla blir Ellinors inspirationskälla när hon ska välja kostym.

Andys förhistoriska äventyr

Andy reser 85 miljoner år tillbaka i tiden för att träffa en gigantisk dinosaurie med fjädrar. På vägen hjälper han till att skydda ett bo fullt av förhistoriska ägg och fastnar i en superstor sandstorm.

Andys akvatiska äventyr

Det är Safari Worlds årliga återvinningsevenemang och Andy har fullt upp med att städa upp och uppmuntra gästerna att återvinna sitt skräp. Mr Hammond ringer eftersom han är orolig för att de nya clownfiskarna inte trivs så bra efter sin långa resa från Borneo.

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Mara får en oväntad vän i bokskogen. Love börjar tro att Saga är den utvalda och Gustav har en presskonferens som får ett överraskande slut.

Ranchen

Mistral är rädd för stridsflygplanen som flyger över gården, och Léna kan inte lugna ner honom. Nu behöver Léna sin farfar och hans kloka råd.

100 Saker Att Göra Före High School

Med hopp om att införa lite magi i skolvardagen bestämmer sig CJ, Fen och Crispo för att uppfylla önskningar till människor i deras närhet.

Bild från filmen M.I. High
M.I. High

En rymdsond landar på månen och MI9 misstänker att SKUL använder den för att spionera. Agenterna måste ta reda på vad planen är och sätta stopp för det.

Bild från filmen Big Top Academy
Big Top Academy

Nicholas familj är återförenad och allt fokus är tillbaka på att fila på cirkuskonsterna inför de kommande föreställningarna. Max är inte helt övertygad om att allt är som det ska och han börjar ifrågasätta sin egen pappa.

Tidlös prinsessa

När vi sist träffade gänget var Lena kvar i vår tid och Thea fast i historisk tid. Vad ska hända nu? Vem ska hem eller tillbaka och vad är ens hem eller tillbaka? En sak är säker, livet blir inte som någon, vare sig de eller du, kunde tro.

Elefantprinsessan

Trots att Diva styr kungariket åker Alex till västra Manjipoor för att hälsa på Kuru. Eftersom de inte kan besegra Diva försöker de se till att hon blir av med sina krafter genom att förstöra valvet.

Bild från filmen Malory Towers
Malory Towers

Alicia orsakar uppståndelse i klassrummet när ett av hennes spratt går fruktansvärt fel. Gwens lögn om hennes fars hälsa börjar bli utom kontroll.

Super-duper-asgrymt!

Gluko och Lennon är ovänner efter ett bråk, men duon inser snart att de inte kan fungera utan varandra. De bestämmer sig därför för att anta nya personligheter så att de kan fortsätta att umgås.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Mazu vill se en riktig komet men alla andras behov riskerar att förstöra upplevelsen.

Tilde

Tilde och gänget ger sig ut för att leta efter en saknad leksak, och på vägen lär de sig vad det innebär att vara ridderlig.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta, Georg, Mamma Gris och Pappa Gris åker på semester till Australien. På deras första dag går de på utflykt i vildmarken.

Monsterbarnvakterna

Snugs är rädd att gå vilse under en promenad i naturen med Esme och Roy.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

På grund av en läcka i ladans tak vill fåren sova i svinstian. Men de själviska grisarna vill inte dela med fåren.

Peek Zoo

Herr Peek har tappat rösten, så hur ska han kunna berätta för Jimmy och Viola om allt som ska göras?

Bibz och djuren

Bibz blir nyfiken på maneten och hur den lever. I havet finns mycket att upptäcka - som vilken nytta maneten gör och vem som gärna mumsar i sig en manet.

Bibz och djuren

Trollsländan flyger snabbt och åt flera håll. Bibz lyckas flyga ikapp och får koll på vad den äter och vilka djur som äter trollsländan.

Vilda djur i Norden

Inne i stan ligger det nötter på vägen som knäckts när bilarna kört över dem. Det är ett väldigt smart djur som har slängt nötterna på vägen så att nötskalen knäckts av bilarna. Men kan du gissa vilket djur som är så smart?

Vilda djur i Norden

I ett råttbo i ett avlopp ligger en råttmamma med sina ungar. Det regnar väldigt mycket och regnvattnet rinner ner i avloppet och in i boet. Råttmamman måste försöka flytta sina ungar från boet innan de drunknar.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

När Vildsmurfen stukar foten stannar han i Gammelsmurfens hus för att återhämta sig medan Gammelsmurfen är borta.

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Mara får en oväntad vän i bokskogen. Love börjar tro att Saga är den utvalda och Gustav har en presskonferens som får ett överraskande slut.

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Nu är det dags att lyssna på nattens inspelning. Har han lyckats fånga något ljud från natten som gått?

Jultomtens lärling

Chefen för en leksaksbutik startar en framgångsrik mediekampanj för att få människor att tro att jultomten inte finns. Nicolas förklär sig till reporter och kidnappar chefen så att han kan förenas med sin barndom och jultomten.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Vilken historia!

Hur firade man egentligen jul på frihetstiden? Vem var Carl von Linné? Vad är en brödhög och vad hade man egentligen potatis till? Här får vi veta mer om tiden mellan 1719 och 1772.

Skrivbolaget

Synonymer är ord som betyder samma sak eller nästan samma sak. När Kevin berättar om sin dröm tuppar Britt-Inger av på grund av synonymbrist. I stället får hon vara med Marie på fältet medan Mats bjuder Kevin på synonym-fika.

Bernies äventyr

Att vara en eremitkrabba på havets botten är inget kul, särskilt inte när ens bästis bor uppe på land! På botten är det botten, men hur tar man sig upp? Detta avsnitt: För mycket jobb.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

Hunddagiset

Något krafsar på dörren hos hunddagiset. När de försiktigt öppnar öser det in ett gäng minismå valpar som vill bli inskolade. Som tur är följer deras husse Leo med och ser till att valparna sköter sig och mår bra.

Draken följer med

Draken följer med Sam som ska hjälpa till att ta hand om en hund.

Historien om Sverige med Farah

Vi har kommit till slutet av medeltiden. Det är en tid i pestens skugga när människor kämpar för att överleva, genom både vanligt vardagsliv och stort våld. Många vill ha makten över Sverige, men bara en kommer att lyckas.

Historien om Sverige med Farah

Vi har kommit till slutet av medeltiden. Det är en tid i pestens skugga när människor kämpar för att överleva, genom både vanligt vardagsliv och stort våld. Många vill ha makten över Sverige, men bara en kommer att lyckas.

Hunddagiset

Det är äntligen jul. Hela hunddagiset andas frid och lugn. Fröknarna pyntar och fixar medan hundarna fint väntar på att få börja fira. Eller?