OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

söndag den 26 juni

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Ella, Oscar och Hoo

Längtar till semestern. Varje dag - ett nytt äventyr! för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln. 12/10 år 2021 i SVT Barn.

Timmy Lamm - engelska ord

Stanna och kör. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!. 01/12 år 2021 i SVT Barn.

Sara och Anka

Brittisk animerad barnserie från 2014. Tappat självförtroende. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. 15/08 år 2019 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Den stora kammaneten. Den stora kammaneten. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 13/12 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 12/03 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2014. Ubåtsmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 04/07 år 2021 i SVT Barn.

Monsterskolan

Brittisk animerad serie från 2017. Min gamla sparkcykel. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. 15/09 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Claude
Claude

Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa. 27/08 år 2021 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Men Marv är faktisk Charlies bästa vän. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. fl. 15/03 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Rockring. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 19/10 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. Pelle kommer sent. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 16/03 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Simon
Simon

Åh nej, inte sjukhuset. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 03/01 år 2022 i SVT Barn.

Beccas gäng

Ta-med-ett-barn-till-jobbet-dagen. 20/04 år 2022 i SVT Barn.

Karl, den pyttelilla riddaren

Tillbaka till medeltiden. Även den som är väldigt liten kan utföra stordåd!. 02/06 år 2022 i SVT Barn.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. 15/06 år 2022 i SVT Barn.

Peek Zoo

Ett zoo som slår alla rekord. Jimmy har fått "Rekordboken" i present och bestämmer sig för att försöka slå egna rekord. 21/01 år 2021 i SVT Barn.

Vad händer med återvinningen?

Kläder. När vi inte vill eller kan använda våra kläder längre så ska vi inte bara slänga dem. Här får du veta mer om återvinning, återbruk och hur man kan designa om textilier. Din gamla jeansjacka kan till exempel få nytt liv - här får du veta hur det går till. 21/09 år 2020 i SVT Barn.

Visste du?

Det gör björnar på vintern. Vinter. Ibland får den här kalla, snöiga årstiden oss att önska att vi fick krypa ner i sängen och inte vakna förrän på våren, som en björn. Men sover verkligen björnar hela vintern?

Familjen Rävling

Magister Even. Bonnie och hennes mamma Melda har flyttat in hos Even och hans tre ungar. En brokig skara som lär sig samsas under ett och samma tak. 11/03 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Nya däck. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. 08/10 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Den sjuka säckpipan. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 02/09 år 2015 i SVT Barn.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Hotell. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 08/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Miss Moon
Miss Moon

Fransk komediserie från 2016. Gråpack. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. 26/04 år 2019 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Indisk animerad serie från 2014. Hjältelärlingen. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham!. Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. 03/05 år 2019 i SVT Barn.

Andys akvatiska äventyr

Andy och trollsländorna. Andy och Teja är tillbaka för att ge er nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten!. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur!. 29/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Mästerflygarna
Mästerflygarna

Sydkoreansk barnserie från 2014. Plats på scen. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. 18/02 år 2017 i SVT Barn.

Sommarlov 2022

Biologen Lina Herbertsson kommer till Sommarlov och berättar om pollinering och hur maten blir till tack vare småkrypen. Sommarskuggan utmanar de medverkande i en hinderbana. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet. Dessutom visas filmerna Djungelpuls, Vännerna och gröna ljuset och Space Nova.

Djungelpuls

Kompass. Ovanliga och annorlunda djurhistorier.

Vännerna och gröna ljuset

Uppdrag: kamera. Hugo och Anders bestämmer att de ska ses en sista gång innan Anders familj åker på semester. När Hugo är på väg att lägga sig ser han ett grönt sken från Anders hus och nästa dag är hela familjen försvunnen. Vart han Anders tagit vägen och kan någon förklara det gröna ljuset?. Hugo tar hjälp av sina kompisar för att försöka lösa mysteriet. Första säsongen.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Sjögräs-samba. Det är år 2162 och rymdäventyren för tvillingarna Adelaide och Sid Nova är precis på väg att börja, på riktigt!

Lilla Aktuellt

Nyheter för barn och unga.

Vilse i Oz

Grymta hårt små betlösar!. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 30/12 år 2021 i SVT Barn.

Zorro - legenden föds

Fransk äventyrsserie från 2015. Vredens säd. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa – och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. 24/04 år 2021 i SVT Barn.

Legendarerna

Fransk äventyrsserie från 2018. Kidnappad. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn!. Detta avsnitt: Kidnappad. 29/08 år 2021 i SVT Barn.

Arthur & Excalibur

Fransk animerad serie från 2020. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. 05/08 år 2020 i SVT Barn.

Bangarang

Jätte-bön-loppet. Bangarang, pangarang!. För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera. 12/07 år 2021 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Fyrverkerierna. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 06/06 år 2020 i SVT Barn.

Andys förhistoriska äventyr

Brittisk barnserie från 2015. Argentinosaurusen och äggskalet. Håll i hatten – Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. 01/12 år 2016 i SVT Barn.

Pinos dagbok - romani chib/kale

Pino i skogen. Pino går på skogspromenad. Undrar om han kommer att få se många vilda djur i skogen?. 01/04 år 2021 i SVT Barn.

Läsa med - romani chib / kale

Om jättar och smultron, del 2. Pappa har lite att förklara för Tuva om varför hon inte får gå bort mot vägen. Men det har hon ju redan gjort. Och vem är det som bullrar utanför i natten? Andra delen av en liten saga med lugnt tempo och få svåra ord, textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet. 07/05 år 2020 i SVT Barn.

I drömmarnas trädgård

Tomblibooernas vinklek. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. 02/06 år 2014 i SVT Barn.

Ellinor undrar så

Mullvis glasögon / Inget muffins-mos!. Vad händer med alla löv i skogen, varför har fåglar fjädrar?. Nyfikna kaninen Ellinor går på upptäcktsfärd med sina vänner Ari och Olivia för att hitta svaren. 07/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Tysk barnserie från 2014. Gettimman. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar – en allvarlig, sorgtyngd, man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. 07/08 år 2019 i SVT Barn.

Djurparken

Programledaren Larissa Worseck träffar västliga grå jättekängurur och berättar roliga fakta om dem. 25/09 år 2021 i SVT Barn.

Djurparken

Programledaren Larissa Worseck träffar tapirer och berättar roliga fakta om dem. 06/10 år 2021 i SVT Barn.

Djurparken

Programledaren Larissa Worseck träffar aldabraskogssköldpaddor och berättar roliga fakta om dem. 02/10 år 2021 i SVT Barn.

Kom och köp - teckenspråk

Roboten. När en robot besöker butiken och plötsligt får slut på batterier måste Mila, Bob och David tänka ut en riktigt klurig plan för att få liv i roboten igen. Kan Davids nya träningscykel komma till undsättning? Och kommer roboten trycka på röd eller grön knapp när den vaknar till liv igen? Gästskådespelare: Daniel Norberg. ,.

Småttingar

Studsigt. Småttingarna vill leka med varandra! Vill du vara med?

Fix och trix

Brittisk animerad serie från 2017. Jätte-Mopp är lös. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. 22/03 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Brittisk actionserie från 2017. Nedstigen från rymden. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. 24/01 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Blue water high
Blue water high

Australiensisk äventyrsserie från 2008. De sex eleverna på surfarskolan Solar Blue satsar på en framtid som professionella surfare. Varje år utses en av eleverna till vinnare av ett sponsoravtal som innebär första steget mot en proffskarriär. fl. 18/12 år 2019 i SVT Barn.

MI High

Brittisk barnserie från 2007. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 03/04 år 2020 i SVT Barn.

Annedroider

Kanadensisk äventyrsserie från 2012. Barnvaktsexperiment. Barnvaktsexperiment. Nicks liv ändras drastiskt när han och hans mamma flyttar in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Han och granntjejen Shania får snart reda på att det bor en flicka som heter Anne där och med henne bor även de tre androiderna Hand, Öga och Vän. Säsong 2. 22/11 år 2018 i SVT Barn. Säsong 1. Del 16 av 26.

Bild från filmen Backstage
Backstage

Föregå med gott exempel. Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnärer och allehanda kreativa yrken. Säsong 2. 17/01 år 2021 i SVT Barn. Säsong 2. Del 2 av 30.

Tidlös prinsessa

En familj återförenas. Det är sista terminen på balettakademien och allting står på spel - inte bara dansmässigt utan tidsmässigt. Med byrån ständigt hack i häl och frågan om vem som är den utvalda måste Lena och gänget fatta svåra beslut som påverkar både nuet, framtiden och dåtiden. 23/11 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Fransk actionserie från 2021. Nykomlingen. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Nykomlingen. 28/12 år 2021 i SVT Barn.

Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen

Kanadensisk dramaserie från 2019. Uppdrag i Toronto. KLURO får mer och mer att göra och det är verkligen dags att tänka nytt. Medan de andra agenterna fortsätter lösa konstigheter startar Stora O en mobil patrull med fyra specialplockade agenter för uppdrag runtom i världen. Denna gång: Uppdrag i Toronto. 18/10 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2020. Pagodens hemlighet. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Nattens blomning. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 14/09 år 2015 i SVT Barn.

Bild från filmen Bolibompa
Bolibompa

Svensk underhållning från 2017. 06/03 år 2018 i SVT Barn.

Första gången

Smink. Sjuåriga Lo är nyfiken på hur det går till när man jobbar som sminkös. I dag får hon testa hur det är att sminka en programledare i tv för första gången. 11/09 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Pizza! Pizza!. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 25/02 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Hund för en dag. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 06/05 år 2020 i SVT Barn.

Uppfinnar-Johanna

Väckningsmaskinen. Johanna vaknar pigg som en mört på morgnarna, men det gör inte hennes småbröder Sten och Stanley. Det borde gå att göra någonting åt det tänker Johanna. Och börjar att skissa på en ny uppfinning. 19/03 år 2020 i SVT Barn.

Äta löv och bajsa jord

Hur blir det jord? Det vi slänger i komposten blir jord, med hjälp av maskar och andra småkryp. Att kompostera är bra. Då matar man maskarna och det blir finfin jord. 17/09 år 2020 i SVT Barn.

Sagor med TAKK

Vinterkväll. Om att åka spark hem från mormor i sprakande norrsken. En Tripp, Trapp, Träd-saga av Ann-Helén Laestadius och Jessika Berglund berättad med stöd av tecken (TAKK) av Baura L Magnúsdóttir.

På fest med Håkan och Berit

Leka lekar. Vad ska Håkan och Berit förbereda för lekar till festen? Hoppa längd blir bra, men ska man landa i vatten eller sand?. Det blir dramatik på liv och död eftersom Håkan inte alls kan simma. 11/06 år 2020 i SVT Barn.

Brillebjörn

Polisen och banditerna. Vemund ska gå till simhallen med mamma, men vad ska han hitta på medan han väntar på att mamma ska bli klar?. 25/06 år 2020 i SVT Barn.

Sommarlov 2022

Biologen Lina Herbertsson kommer till Sommarlov och berättar om pollinering och hur maten blir till tack vare småkrypen. Sommarskuggan utmanar de medverkande i en hinderbana. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet. Dessutom visas filmerna Djungelpuls, Vännerna och gröna ljuset och Space Nova. 30/06 år 2022 i SVT Barn.

Djungelpuls

Kompass. Ovanliga och annorlunda djurhistorier. 05/09 år 2022 i SVT Barn.

Vännerna och gröna ljuset

Uppdrag: kamera. Hugo och Anders bestämmer att de ska ses en sista gång innan Anders familj åker på semester. När Hugo är på väg att lägga sig ser han ett grönt sken från Anders hus och nästa dag är hela familjen försvunnen. Vart han Anders tagit vägen och kan någon förklara det gröna ljuset?. Hugo tar hjälp av sina kompisar för att försöka lösa mysteriet. Första säsongen. 30/06 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Sjögräs-samba. Det är år 2162 och rymdäventyren för tvillingarna Adelaide och Sid Nova är precis på väg att börja, på riktigt!. 30/06 år 2022 i SVT Barn.

Djur som förändrar världen

Torsk. Torsk. Torsk till lunch eller middag är populärt. Och torsken är bra, inte bara på tallriken utan framförallt i havet. Här tar vi upp vilken roll torsken har i ekosystemet, vilka hot den utsätts för och hur det i slutändan påverkar både människan och andra djur. 29/04 år 2021 i SVT Barn.

The grammar company

Prepositions. The European grammar championship i prepositioner går av stapeln. Hur ska det gå för The Grammar Company i The in-on-at-challenge, B-ball och Picture-of-prepositions?. 27/02 år 2020 i SVT Barn.

Eli och Roffe i puberteten

Sömn. Både Roffe och Eli känner sig mer trötta nu än de var för bara några månader sedan. Eli funderar på varför hon har blivit så trött på dagarna, men inte på kvällen när hon ska gå och lägga sig?. 02/09 år 2021 i SVT Barn.