OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

torsdag den 13 juni

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Daisy kysser allt i trädgården. Hon kysser ett träd, en blomma och Iglepiggle, och hon rider runt trädgården i Ninky Nonk och besöker och kysser människor och saker.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Lilla prinsessan vill inte sluta använda napp. När den börjar försvinna på mystiska sätt är hon fast besluten att hitta den.

Lilla björn

Pompon är sex år, i björn-år. En liten björn som med sin bästis Rita ger sig ut i livet med stor fantasi, kreativitet och äventyrlighet.

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke har en kruka med bubbelblandning och blåser fantastiska bubblor. Det är riktigt svårt, men de flesta ekorrarna fattar till sist galoppen, och klubben fylls fort av MASSOR med bubblor.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

När Greta Gris får punktering på sin cykel leker hon och hennes vänner att de cyklar på fantasicyklar istället.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När Ling Lings presentporträtt förstörs tar Ruby hemliga foton på deras vänner som hon sen överraskar honom med.

Charlie och Lola

När Charlie går ut med Marv bestämmer sig Lola för att leka spion med sin låtsaskompis Soren Lorenson. När de två orädda detektiverna ser en flyttbil utanför lägenheterna är de övertygade om att ett troll kommer att flytta in.

Lu och Småkrypsgänget

Lu kämpar för att hålla jämna steg med Biba när de cyklar tillsammans.

Heja! Heja! Billy Bilsson

Billy smyger iväg för att i hemlighet titta på en läskig film med sina vänner. Men när han blir skrämd av skuggor och ljud i rummet på natten ångrar han sitt beslut.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

När lilla prinsessan upptäcker att alla kan vissla utom hon, bestämmer hon sig för att uppfinna ett eget ljud.

Vegetasaurier

En ung Broccoliosaurus är inte tillräckligt lång för att nå de läckra blommorna högt uppe i träden. Men Ginger och Bäbisärtrexarna kommer på ett genialt sätt att nå dem.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Shaun hittar bondens gamla skivspelare.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta och Georg inser att de har skuggor som följer efter dem vad de än gör, och det går inte att undkomma dem.

Ugglan och kompisproblemet

En bagare använder sitt eget snor när mjölet tar slut. Och när chefen blir arg, vill hon skylla på sin bagarkompis! Är det verkligen schyst?

Skrutts flora

Idag tittar Skrutt i floran med blå blommor. Den är fin.

Bild från filmen Mumfie
Mumfie

Valen organiserar en sagofest på kvällen och råder alla att ta en tupplur på dagen för att förbereda sig för kvällen.

Pyjamashjältarna

Gekko och Armadylan gör deras vakttjänstgöring till en tävling.

Tilde

Tilde är överivrig över chansen att använda en 3D-matskrivare och skriver av misstag ut alldeles för många hundben och måste be om hjälp när hennes hus går åt skogen.

Bild från filmen Octonauterna
Octonauterna

Kwazii söker igenom sin piratfarfars skeppsvrak efter hans kikare i guld. Den bevakas av ålar, men deras slem hjälper honom oväntat när han fastnar. Kwazii lämnar kikaren eftersom det nu är havsdjurens hem.

Max och Maja

När Max och Maja går med på att hjälpa Jamila att göra ett rum för myrorna i hennes insektshotell, blir de distraherade och skrämmaer bort alla insekter. De måste hitta ett sätt att gottgöra Jamila och locka tillbaka insekterna.

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl upptäcker en enhörning i Karamelriket och Merlin ber Karl att inte berätta för någon.

Graces fantastiska maskiner

motorcykelföraren Grace visar upp tre fascinerande maskiner som är byggda för att flyga. Hon gör loop-the-loops i ett luftskepp, hoppar på en flygande taxi och flyger med en hängglidare.

Bild från filmen Petronix
Petronix

När Petronix-teamet åker till bergen i Peru för att rädda en kondor från MacTrapp, låtsas Jia veta mer än hon gör om den jättelika fågeln, som stör uppdraget.

Sommarlov

Programledarna ringer Chefen som låst in sig i sitt guldvalv. De försöker peppa honom med goda nyheter så han slipper oroa sig. Det går sådär. Sommarskuggan är lös och utmanar programledarna med en hinderbana. Kommer de att klara den utan att bli skuggslemmade?

Livet på botten

Hur ter sig livet för en guldfisk? Går det att rymma, få coolare föräldrar eller kanske bara en gnutta uppmärksamhet?

Farmarligan

Fred och Fridas fiskskål är så smutsig att de inte kan titta på TV, men när Farmarligan försöker rengöra den, tappas Fred och Frida av misstag ner i avloppet.

Tidlös prinsessa

När prinsessan Lena Grisky råkar göra en tidsresa från 1905 till nutiden får hon ingen tid att vänja sig eftersom hon måste använda sin balettskolning för att få en plats vid Parisoperan och behålla sin täckmantel.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Ranchen

Hugo slår Octopus, en dålig förlorare kallar honom en fuskare och vill upprepa kitesurfingduellen med honom. Hugo tackar nej. Han har vunnit rättvist och ska fira. Bläckfisken och hans gäng blir rasande och ger sig ut på en nattlig räd.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Familjen Nova måste landa på en planet där de träffar Finn och hans hund Kasper. De två lever ett stillsamt liv på planeten.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Nektons har upptäckt en mystisk tunnel bakom ett undervattensvattenfall men starka strömmar gör att de inte kan undersöka den och den är full av konstiga varelser.

Zorro - legenden föds

Isabella Verdugo får veta att guvernör Parasol vill utse Don Alejandro de la Vega till borgmästare i Los Angeles. Arg över att hennes man Don Luis Verdugo inte blev vald, försöker hon hitta ett sätt att få de la Vega ur bilden.

Legendarerna

Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Reptilas återkomst.

Matte med Mat och Te

Mat fryser för att hon gick ut med alldeles för lite kläder på sig. Hon hade ju tittat på termometern och den stod på noll. Men det visar sig att hon missuppfattat vad noll grader egentligen betyder. Te förklarar hur vädret kan påverka och hur en termometer fungerar.

Snipp, Snapp, Snut och tråkmånsarna

Snipp, Snapp och Snut är på jakt efter bullar men Tråkmånsarna tömmer alla bullträd och förbjuder alla bullar. Kanske kan vännerna dra nytta av att Tråkmånsarna når bullarna med sina långa armar?

Safirdrakens krafter

När aporna har spelat sin musik över hela byn ser Ko Ni till att oljudet tar slut, en gång för alla.

Modiga kaniner

The Brave Bunnies och deras lama är oense om vilken maträtt de ska laga.

Ellinor undrar så

Ellinor och hennes vänner har olika åsikter angående hur man bygger ett kuddslott. Ari kommer inte ihåg var han lagt sin favoritboll.

Andys förhistoriska äventyr

Andy reser 70 miljoner år tillbaka i tiden för att träffa den lilla magyarosaurusen, men när han kommer till deras förhistoriska hem på ön måste han gömma sig för en gigantisk flygande reptil.

Andys akvatiska äventyr

Andy söker efter en glasgroda i Costa Rica för att se hur den ser efter sina ungar.

Alicia testar

Stig-Ove är inte glad! Hans hår har blivit rufsigt av vinden och blåsten och tycker inte om den. Det gör däremot Alicia. Hon visar och testar saker för Stig-Ove genom att blåsa, t.ex. såpbubblor.

Lilla ridskolan - samiska

Löshoppning är en bra och rolig övning som omväxling för hästarna. Men det är många saker att tänka på. Anneli lär eleverna hur man ställer fram en bana och hur man jobbar med hästarna över hinder. Sedan blir det hopplektion!

Bild från filmen Heidi
Heidi

Heidi hittar farmor Annas brosch på gården och blir mycket stolt över den.

Grizzy och lämlarna

Grizzy omvandlar kylskåpet till ett kassaskåp för att hålla sina chokladburkar säkra från lämlarna.

Femlingarna

Femlingene undervisar i bildkonst och är mycket imponerade av elevernas talang för att skapa konst.

Penny på M.A.R.S.

Tack vare hennes vänner bestämmer sig Penny för att inte lämna M.A.R.S., till och med när Miss Bauer gör det svårt för dem. Camilla faller allt starkare för Sebastian.

Mitt livs värsta år igen

När Alex King går till sängs kvällen före sin 15-årsdag är han lättad över att ett år fullt av hemskheter äntligen är slut. Men när Alex vaknar nästa morgon upptäcker han att tiden återställts och han måste leva sitt livs värsta år en gång till.

Det Hemsökta huset

Taylor får problem när Michelle förbjuder henne att använda sig av spökmagi när Taylor nyss sagt till sina lagkamrater att hon kan vinna prispengar på en vetenskapstävling och ge dem alla nya gymnastikdräkter.

Blue Water High

Konkurrensen mellan rumskompisarna blir intensiv och de tre pojkarna tar saker till det extrema.

En andra chans

Det är \"Återupplev historien\"-dagen på skolan och systrarna är upprymda över att vara en del av hyllningen till den viktorianska tiden. Sophie, Rebecca och Hazel finner mycken glädje i att ha på sig sina gamla kläder.

Pinsamheter

Taylor är paranoid och tror att hans föräldrar ska skilja sig.

Den ostoppbara gula yetin

Osmo och Anders går vilse på en skolresa, ihopklistrade.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

Astronella

Långt in i framtiden åker Astronella och hennes vänner på spännande upptäcktsfärder och äventyr. För i rymden finns oändligt många platser att utforska!

Charlie och Lola

Lola vill inte städa sovrummet och Charlie kan helt enkelt inte övertala henne att göra det. Han tvingas därför ta till en desperat åtgärd i hopp om att få Lola att städa.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Mormor och Morfar Gris tar med Greta och Georg till stranden där det finns massor av stenar och pölar att utforska. De leker med en liten krabba, en snäcka och ett fossil. Greta räddar en liten fisk i sin hink och släpper ut den i havet.

Tilde

Tilde tar på sig att hjälpa Hal med hens lemonadställ och tar till sist över det hela i ett försök att bygga ett lemonadimperium.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Bondens idols limousine går sönder på farmen.

Tripp trapp träd

Tripp och Trapp gräver sig under sjön med hjälp av en plastsked. Ben Rangel storstädar och försöker sopsortera sugrör.

På fest med Håkan och Berit

Berit, som är ett djur som äter andra små djur, vill inte ha bara morötter på festen? Men hon hittar sniglar och snäckor, det tycker hon är gott. Hon plockar och plockar.

Humlan Djojj

Djojj längtar efter att få bada i dammen. Men vad har hänt? Dammen är full av skräp! Är det kanske grodan Kalle Kväk som skräpat ned?

Ett djur tittar in

Skrutt är rädd. Det är ett djur utanför. Och det är stort.

Sommarlov

Programledarna ringer Chefen som låst in sig i sitt guldvalv. De försöker peppa honom med goda nyheter så han slipper oroa sig. Det går sådär. Sommarskuggan är lös och utmanar programledarna med en hinderbana. Kommer de att klara den utan att bli skuggslemmade?

Livet på botten

Hur ter sig livet för en guldfisk? Går det att rymma, få coolare föräldrar eller kanske bara en gnutta uppmärksamhet?

Farmarligan

Fred och Fridas fiskskål är så smutsig att de inte kan titta på TV, men när Farmarligan försöker rengöra den, tappas Fred och Frida av misstag ner i avloppet.

Tidlös prinsessa

När prinsessan Lena Grisky råkar göra en tidsresa från 1905 till nutiden får hon ingen tid att vänja sig eftersom hon måste använda sin balettskolning för att få en plats vid Parisoperan och behålla sin täckmantel.

Sommaren före sjuan

Vännerna Alexandra, Edvin, Dushan och Tindra har gått ut sexan och har stora planer för sitt sommarlov.

Coolaste kojan

Skogstokarna ska måla en vägg och behöver räkna ut hur mycket färg som går åt medan Sjöbusarna gör en tankevurpa när de ska mäta ut rep för ett staket. Dagens tävling handlar om att räkna ut area och stressen gör sig påmind.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Labyrint

Tre nya barn har hittat den magiska biljetten och teleporteras ner till Daidalos labyrintvärld. Daidalos är upptagen med att förbereda en hemlig överraskning. Men det är något konstigt som pågår i Labyrinten. Vem har ätit av slajmtårtan?

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.