OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

torsdag den 13 oktober

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Igglepiggle letar efter Upsy Daisy. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. 26/06 år 2014 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. 13/06 år 2008 i SVT Barn.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse hittar en planka. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. 19/12 år 2014 i SVT Barn.

Sara och Anka

Brittisk animerad barnserie från 2014. Garn-från-bil-rea. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. 26/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2014. Ritarmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 22/08 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Romare. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 01/03 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Dansa på isen. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 20/11 år 2018 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Jag hittar på den nya grejen. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. fl. 21/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2018. Visslarmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 05/10 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Pyjamasparty. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. 04/11 år 2020 i SVT Barn.

Zouk, den lilla häxan

En skäggig försäljare. Zouk är en liten häxa med grönt hår som flyger omkring på sin kvast bland stadens höghus. Hon tvättar tänderna med paddslem och kan förtrolla sin bästa vän till vadsomhelst.

Bild från filmen Simon
Simon

Vilket kaos!. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 31/12 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. En bit saknas. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 21/04 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad serie från 2018. Slottet. Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar. 11/05 år 2020 i SVT Barn.

Miniräknarna

Smörgåsens alla former. Smörgåsens alla former. Terrierson, Asp och Skön är övertygade om att alla saker runt omkring dem har fyra hörn. Men två föremål stämmer inte in på beskrivningen!. 25/11 år 2021 i SVT Barn.

Vims i rymden

Saturnus, Uranus, Neptunus. Den vimsiga vägen hem leder förbi Saturnus nu. En stor gasplanet till. En planet med många månar och en ring av grus runt sig. Vad kan en liten mångalen TI hitta på där?. 30/12 år 2019 i SVT Barn.

Draken Vanessa

Skattjakt. På ön där Draken Vanessa och hennes grannar bor händer det alltid konstiga, kul och knäppa saker. Vem tror du behöver hjälp idag?. 02/08 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2017. Kattpojken möter robotkatten. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. 07/09 år 2021 i SVT Barn.

Brandman Sam

Fel väg, Doris. I byn Pontypandy verkar det visst alltid vara fara å färde. Vilken tur att Sam och hans kollegor finns för att hjälpa till!

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddingtons första halloween. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 22/08 år 2022 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Sillkungen. Sillkungen. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 29/11 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Halkigt värre. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. 23/03 år 2021 i SVT Barn.

Våfflan

Våfflans hundkompisar. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. 06/05 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

När Maya föddes 2. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 09/06 år 2021 i SVT Barn.

Miss Moon

Fransk komediserie från 2016. Basketmatchen. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. 12/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Min bästa vän. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Min bästa vän. 11/05 år 2022 i SVT Barn.

Vilse i Oz

Vi talar spegel. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 14/08 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Hemligheter. Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. 31/01 år 2021 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk dramaserie från 2015. Ranchens stjärna. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse – hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. 22/09 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Fransk actionserie från 2021. Fem timmar kvar. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Fem timmar kvar. 13/12 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Fängelse X. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. 27/07 år 2022 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Talangtävlingen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 17/10 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Gigantos skratt. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. 22/01 år 2021 i SVT Barn.

Andys dinosaurie-äventyr

Placerias och den röda leran. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. 20/07 år 2017 i SVT Barn.

De rättslösa - romani chib/arli

Flykten från kyrkogården. Justine återser en gammal bekant och får följa med till De Namnlösas boning. Där får hon höra Legenden om den första pusselbiten.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. 16/06 år 2008 i SVT Barn.

Modiga kaniner

Fluffisar. Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. 13/12 år 2022 i SVT Barn.

Vem?

Vems bebis?. Små filmer om stora känslor med Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul. Det är varma historier med goda slut för de allra yngsta. Bygger på böcker av Stina Wirsén. 23/12 år 2014 i SVT Barn.

Småttingar

Gungbräda. Småttingarna vill leka med varandra! Vill du vara med?. 09/10 år 2022 i SVT Barn.

Ellinor undrar så

Det blåser / En taggig växt. Vad händer med alla löv i skogen, varför har fåglar fjädrar?. Nyfikna kaninen Ellinor går på upptäcktsfärd med sina vänner Ari och Olivia för att hitta svaren. 14/07 år 2022 i SVT Barn.

Andys förhistoriska äventyr

Brittisk barnserie från 2015. Paraceratherium och hud. Håll i hatten – Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. 31/08 år 2022 i SVT Barn.

Andys akvatiska äventyr

Andy och brudänderna. Andy och Teja är tillbaka för att ge er nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten!. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur!. 03/12 år 2022 i SVT Barn.

Vi pysslar

Prinsessa, 1. En hemlig pysslare bygger en förskola till sina kompisar men hinner inte klart under natten. Hen skickar ett uppdrag till barn att färdigställa pysslet. 08/10 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. Piratskatten. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 26/05 år 2017 i SVT Barn.

Fix och trix

Brittisk animerad serie från 2017. Ohoj på dig. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. 23/03 år 2021 i SVT Barn.

Grizzy och lämlarna

Fransk komediserie från 2018. Björn i flygande fläng. Björn i flygande fläng. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter!. Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 12/01 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

En ovanlig tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 17/10 år 2016 i SVT Barn.

En hopplös häxa

Framdukat till te. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. 01/06 år 2021 i SVT Barn.

MI High

Brittisk barnserie från 2007. Färs av kommers. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 05/04 år 2018 i SVT Barn.

De magiska tingens byrå

Lockelsens makt. Kyra, en vanlig tonårstjej upptäcker att hon har fått magiska krafter och inser att det inte bara är hon som har det. 18/10 år 2020 i SVT Barn.

Unge greve Dracula

Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. 23/07 år 2018 i SVT Barn.

Elefantprinsessan

Australiensisk äventyrsserie från 2011. I en annan värld. Att vara prinsessa över Manjipoor har övergått till pappersarbete och Kuru sköter det mesta åt Alex, som fortsätter att jobba med sin musik tillsammans med Amanda. Men i Västra Manjipoor är livet tufft och Zamiras missnöje får henne att kalla på mörka krafter för att försöka avsätta Alex från tronen. Serie 2. Detta avsnitt: I en annan värld. 09/05 år 2017 i SVT Barn.

Super-duper-asgrymt!

Måste skaffa en gimmick. Gluko och Lennon, två asgrymma kompisar som gör hela världen bättre! Du med! Alltså, du är ju asgrym själv bara för att du läser den här texten!. Kolla programmet också! Tjohoo!. 13/12 år 2022 i SVT Barn.

Pirater i huset intill

Fransk animerad serie från 2016. En skatt för mycket. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar. Detta avsnitt: En skatt för myckett. 26/08 år 2020 i SVT Barn.

Grizzy och lämlarna

Fransk barnserie från 2017. Energibjörn. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter!. Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 29/04 år 2019 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Men var egentligen är vi?. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. fl. 21/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Restaurangen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 14/11 år 2022 i SVT Barn.

Bolibompaklubben

Svensk underhållning från 2022. Draken hälsar på: Bondgård. Draken tar fram sin drakkikare och hälsar på hos en bondgård.

Linneas sommarland

Svensk barnserie från 2017. En dokumentärserie om Linnea. Hennes familj har ett eget sommarland. Linnea är där varje dag! Vem ska Linnea leka med idag då?. Vilken tur att hennes kompis Saga är på sommarlandet. 10/12 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. Önskebrunnen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 14/07 år 2019 i SVT Barn.

Familjen Rävling

Vera och Hakim fiskar. Bonnie och hennes mamma Melda har flyttat in hos Even och hans tre ungar. En brokig skara som lär sig samsas under ett och samma tak. 18/03 år 2022 i SVT Barn.

Tripp, trapp, träd

Sortera skräp. Sortera skräp. Tripp och Trapp gräver sig under sjön med hjälp av en plastsked. Ben Rangel storstädar och försöker sopsortera sugrör. Sagan "Odla plast" berättas av Philip Zandén. 26/10 år 2021 i SVT Barn.

Djurvänner

Kalvar. Elin träffar kalvarna Pamela och Pirena. Kalvarna är hungriga så de får mjölkersättning ur en nappflaska, men de får också prova lite foder och hö. I programmet används tecken som stöd (TAKK - tecken som alternativ och kompletterande kommunikation).

Lampornas mat

Kärnkraft. Var finns energi så att vi kan få el till vår lampa? Den kan finnas i stenens minsta del, atomen. Vi gör en utflykt till atomens kärna som finns i kärnkraft. 26/11 år 2020 i SVT Barn.

Det här är jag!

Sofia från Tyskland. Sofia älskar att åka rullskridskor och idag ska hon få veta om hennes tränare tycker att hon är redo för att börja tävla. 31/10 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Märklig mamma. De små, blå smurfarna drar ut på äventyr och tillsammans försöker de lura den elake Gargamel.

Retorikmatchen 2022

Slutaudition del 1. Seriestart. Ny säsong. Tolv utvalda lag från skolor runt om i Sverige tävlar om att bli bäst i årskurs 6 på att tala och lyssna. De som klarar utmaningarna och knockar juryn med välformulerade tal blir vinnare av guldmikrofonen och får 10 000 kronor till klasskassan.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Pinsamheter

Australisk komediserie från 2006. Taylor skaffar jobb. Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj. 25/02 år 2022 i SVT Barn.

Djungelpuls

Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe. 31/10 år 2012 i SVT Barn.