OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

onsdag den 17 april

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Tomblibooerna upptäcker vinkingsleken, och de vinkar till alla när de flyger genom trädgården i Pinky Ponk.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Lilla prinsessan har bestämt att hon ska vinna i alla spel, så när någon till slut vinner över henne får hon en riktig chock.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Ekorrarna åker till en jamboree för att få nya vänner, spela spel och ha picknick. De träffar en annan grupp unga djur med sin alldeles egna version av Jycke, men allt de gör är annorlunda.

Greta Gris

Kryssningen besöker en ö som är full av souvenirstånd. Farfar Gris hittar en färgglad skjorta, Farmor Gris köper en tropisk tomte, Georg väljer en ukulele och Greta väljer en dansande docka och en gosig val.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Jessie är ledsen för att alla glömde årsdagen av hennes flytt till Regnbågsstaden. Ruby blir kock för att muntra upp henne och fira hennes speciella dag.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Heja! Heja! Billy Bilsson

Billy får punktering när han tränar bumperball med sina vänner. Alla är oroliga, eftersom den stora matchen börjar om bara några timmar. Doktor Wisserbril försöker fixa det.

Familjen Robertsson

Efter en picknick i parken är Bim desperat efter att spela fotboll, men Mormor och Alina vill ha en glass först. Mormor går och köper dem, men i väntan på att kaféet ska öppna somnar hon i solen.

Smurfarna

Efter att ha blivit utesluten från smurfbollsturneringen beger sig Buttersmurfen till skogen och blir vän med Jätten Klosso.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta och hennes familj besöker en ny nöjespark där man kan ha jättekul med grönsaker.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Shaun råkar ha sönder bondens glasögon. Shaun och Bitzer försöker förhindra att deras närsynta husbonde gör några misstag.

Vegetasaurier

När ett ägg spricker och avslöjar en Avocadodon-bebis försöker Ginger och Ärt-Rexarna hitta ett roligt sätt att leda den energiska bebisen tillbaka till sin flock.

PAW Patrol

När miss Marjorie tar med sin bokbil till Everest och ungarna i bergen råkar Maynard skicka iväg bilen på en vild åktur nedför berget.

Pyjamashjältarna

Romeo kidnappar Owlette och använder sin nya förklädnadsmaskin för att förvandla sig själv till henne, för att få Catboy och Gekko att hjälpa honom.

Bluey

Medan Honey väntar otåligt på doktor Bingo, distraherar familjen henne genom att låtsas att de arbetar på sjukhuset.

Graces fantastiska maskiner

Grace visar upp tre otroliga maskiner som hjälper till att transportera saker.

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl planerar att träna en hund att bli riddarlik, men hunden blir rädd för en liten spindel och springer iväg.

Paddingtons äventyr

Herr. Gruber har lånat hem ett T-Rex-skelett, men hans hund har fått tag på det ovärderliga benet och grävt ned det någonstans.

Bild från filmen Octonauterna
Octonauterna

När en valross sticker iväg med Pesos sjukvårdsväska ger sig Octonauts in i valrossarnas koloni för att få tillbaka den.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya och Villy upptäcker en övergiven läskflaska. När Villy kommer in i flaskan för att smaka på den goda och söta vätskan, rullar flaskan nedför en sluttning.

Bild från filmen Mumfie
Mumfie

När han sorterar bland sina saker stöter Mumfie på ett par små tofflor som han älskade när han var yngre men som inte passar honom längre. Han vill ge dem till någon som kommer att använda dem och älska dem som han gjorde.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Lilla prinsessan är arg för att hon är förkyld, men en rinnande näsa ska inte få hindra henne att ha kul - inte ens om hon måste bryta mot reglerna.

Tilde

Tilde planerar den ultimata snödagen när hennes mormor kommer på besök, men när bristen på snö får hennes plan att spåra ur upptäcker Tilde att det enda som verkligen betyder något är att umgås.

Safirdrakens krafter

Efter att aporna lämnat Kapowerna i en fallgrop försöker Ko Ni att hitta en väg ut.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Klaras far besöker byn. Peter tror att polisen undersöker fallet med rullstolen, och eftersom han har kastat den i floden, skäms han. Klara lär sig att gå stadigare.

Cleo löser fallet

Salty, en av de kungliga gardets katter, förlamas av en mystisk riddare med övernaturliga krafter.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien?

Vilse i Oz

Efter att general Guph fyllt Dorothys dagbok med magi och låtit hennes hus flyga iväg i en tornado, är hon och vännerna återigen vilse.

Legendarerna

Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn!

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Efter att ha kraschlandat på en forskningsplanet, står Novas öga mot öga med en dödlig gravitationsstorm som hotar inte bara deras liv utan även en del livräddande forskning.

Bernies äventyr

Bernie bygger klart sin raket och är på väg att återvända till ön, men en narval ligger utanför dörren och blockerade hans väg.

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till tiden för Coelophysis. Hans uppdrag är att hitta en fisk för att ersätta den som katten åt upp på museet. Men kommer Andy att lyckas i tid innan museet öppnas?

De rättslösa - nordsamiska

Justine återser en gammal bekant och får följa med till De Namnlösas boning. Där får hon höra Legenden om den första pusselbiten.

Bild från filmen Molang
Molang

Molang och Piu Piu är Merlins lärlingar och följer hans order. Han går in i skogen och förbjuder dem att använda trollspöet, så de måste motstå dess kall.

Paddingtons äventyr

Barnen leker låtsaslekar. Judith och Mateo vill hellre åka sparkcykel men inser snart att det är roligare att leka ihop.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi tar med Tommy och Annika på en tur till ett öde landskap vid havet. Herr Nilsson försvinner och nu måste Pippi, Tommy och Annika hitta honom.

Andys förhistoriska äventyr

Andy åker 160 miljoner år tillbaka i tiden och letar efter en fjäder från den lilla epidexipteryxen. Han fastnar i ett träd efter ett möte med en hungrig köttätare.

Andys akvatiska äventyr

Hammond tar bilder med sin nya kamera inför öppnandet av en utställning med undervattenslevande havsdjur på Safari World.

Röret - samiska

Hur fungerar ett hjärta? Det dunkar och pumpar blodet runt i kroppen men hur fungerar egentligen ett hjärta? Det undrar Greta och Tamara när de ber Sylvester att hoppa ner i röret för att landa inuti kroppen på en människa. .

Röret - samiska

Är jorden stor eller liten? När vi tittar oss omkring så känns allt så stort men är jorden verkligen så stor som den känns eller är den liten jämför med alla andra planeter?

Röret - samiska

Varför blir det vinter? Ena dagen är det en varm sol som värmer i ansiktet och några dagar senare är det kallt och snö ligger på backen. Vad är det som gör att vi har vinter?

Super-duper-asgrymt!

Gluko och Lennon är ovänner efter ett bråk, men duon inser snart att de inte kan fungera utan varandra. De bestämmer sig därför för att anta nya personligheter så att de kan fortsätta att umgås.

Ranchen

Léna vill rädda en ung ryttare i fara och träffar Cindy Costa, den unga filmstjärnan som får alla tonåringar att drömma, inklusive Angelo och Hugo.

Som en gnista

Addie och hennes vän Audrey besöker invånarna i Juniper för att förklara för dem varför det borde finnas ett minnesmärke för förföljda häxor. Nina och Keedies förhållande är ansträngt, så Addie bestämmer sig för att ordna en fest för det.

De Magiska Tingens Byrå

Kyra är osäker på in plats i magivärlden, så Lily försöker hjälpa till genom att förvandla Kyra till en fe för en dag.

Bild från filmen Backstage
Backstage

En grupp väldigt begåvade tonåringar upplever höjdpunkter och besvikelser med att gå på den prestigefyllda skolan Keaton School of the Arts. De upplever allt från oro och frustration till att få nya vänner och fantastiska prestationer.

Elefantprinsessan

När Alex fyller 16 år möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne?

Bild från filmen Big Top Academy
Big Top Academy

Under sin första uppgift uppmanas förstaårseleverna att lita på varandra. Max och Nicholas paras ihop men gör ändå bra ifrån sig.

Glöd

Kims mamma och Jennys pappa har blivit kära i varandra. Inte nog med att Kim och Jenny går i samma klass, nu ska de bo ihop också! Det här är inte precis vad Kim hade tänkt sig.

Den ostoppbara gula yetin

Ned tror att Osmo känner sig ensam och ger honom ett husdjur som visar sig vara ett monster.

Furiki rullar

När Brenda är på biltvätten, faller Andre för en ny bil som kan komma att bli en riktig vinnare.

Grizzy och lämlarna

Lämlarna försöker fånga en fladdermus för att leka rodeo och stör Grizzy när han spelar sitt favoritspel på skogvaktarens mobil. Men när telefonen blir träffad och larmet aktiveras skickas ett ekolodsljud ut.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

Ricky Zoom

En av vännerna programmerar om sina bottar så att de snabbt kan utföra reparationer. Först fixar bottarna saker så bra att vännerna börjar tro att de vet mer om mekaniken än någon annan.

Charlie och Lola

Lola och hennes bästa vän Lotta får reda på vad en fossil är och ger sig ut för att hitta en. Charlie tror inte att flickorna kommer att hitta någon, men Lola är fast besluten och letar i sin matlåda, i sandlådan och i stenpartiet.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta och hennes vänner leker pirater och sätter ihop en skattkista som de gräver ner.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Det är nyårsafton och firandet ska just börja när Ruby får veta att receptet för festmåltiden i Regnbågsby har försvunnit spårlöst. Receptet för kinesiska knyten är i tusen bitar och en bit saknas.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Fåren ligger sömnlösa när märkliga saker händer. Bitzer försöker lugna dem.

Draken och hissmysteriet

Draken vattnar sina torkade Drakbetor men det är skuggslem i vattenkannan.

Sjungelungarna

Tre glada och nyfikna rymdvarelser, Melodi, Harmoni och Ton, tar oss med på musikalisk upptäcksfärd för att upptäcka allt de kan om vår värld.

Tilde

Tilde ser fram emot att anmäla Hack till en hundutställning. Hon går dock lite för långt i sina förberedelser under sin upphetsning.

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

Jecko och Jessie och drömcampingen

I detta avsnitt råkar Jecko och Jessie börja bråka med en argsint poliskonstapel och det visar sig bli en dyrbar historia.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Smeden har levererat en krona fylld med diamanter till prins John och ingen annan. Rikard arrangerar en bankett på kvällen och prins John insisterar att få paradera runt med sin nya krona: han hotar smeden med fängelse om hon inte levererar den i tid. Men det verkar som att stråtrövarna lagt beslag på den. Robin måste vara smart för att hitta kronan i tid, för att skydda smeden från att fängslas.

Ranchen

Med hjälp av en gammal karta upptäcker ungdomarna en hemlig dal där vilda hästar lever. Flocken leds av en stilig vit hingst. När Samantha får höra talas om hingsten vill hon tämja honom - men hon kommer att göra det på det svåra sättet.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Teds topp 10

Ted har skjutit upp att slutföra sitt vetenskapsprojekt, en mock-up av en vulkan. Jai är på väg att få utbrott av att behöva cykla på en Spiderman-cykel för barn och vill desperat uppgradera den.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

En av Mamma struts fjädrar lossnar och blåser genom djungeln. Av en slump fortsätter den att blåsa förbi Abel och Fant och kittlar dem besinningslöst.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Bild från filmen Tjejer
Tjejer

Vanja och Bonnie har svårt att få sina kakor sålda.

Bild från filmen Tjejer
Tjejer

Molly ska handla själv, men kommer hon hitta alla varor hon behöver?

Hur gick det sen?

Mumintrollet på väg hem till sin mamma men stöter på bekymmer. Lilla My är försvunnen, och Hemulen som tror det är jul suger upp allt som kommer i hans väg i dammsugarens stora hemska tratt.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.