OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

onsdag den 12 oktober

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Vart är Pinky Ponken på väg?. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. 25/06 år 2014 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. 11/06 år 2008 i SVT Barn.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse hittar en kamera. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. 18/12 år 2014 i SVT Barn.

Sara och Anka

Brittisk animerad barnserie från 2014. Musikfixare. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. 16/08 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2018. Glasögonmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 23/10 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

TV. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 26/02 år 2021 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Vad ska jag ha på mig på Halloween?. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. fl. 20/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Ett hatt-trick. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 13/11 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Krumelurer. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. 03/11 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2018. Musikskaparmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 03/10 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Våffeldagen. De små, blå smurfarna drar ut på äventyr och tillsammans försöker de lura den elake Gargamel.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Hundutställningen. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 20/04 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen PAW Patrol
PAW Patrol

Havspatrullen: Valparna räddar den bortrövade havspatrollern. 10-åriga Ryder leder en grupp med fem hundvalpar där inget uppdrag är för stort. Varje avsnitt är ett spännande äventyr. 10/06 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2017. Kattpojken och mäster Fangs svärd. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. 21/12 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Spioner. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 11/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Milo
Milo

Taxichaufför. Till Milos föräldrars tvätteri kommer alla möjliga kunder för att få sina yrkeskläder tvättade. Milo, Lärka och Affe drömmer sig in i de olika yrkena.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington och insamlingen. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 01/09 år 2021 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Slemfisken. Slemfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 28/11 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Reparations-bottarna. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. 18/03 år 2021 i SVT Barn.

Våfflan

Våfflans dag i det fria. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. 05/05 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

När Maya föddes 1. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 07/06 år 2021 i SVT Barn.

Miss Moon

Fransk komediserie från 2016. Vattenjakten. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. 11/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Ett svårt beslut. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Ett svårt beslut. 09/05 år 2022 i SVT Barn.

Vilse i Oz

Flykten från Nomriket. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 10/08 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Se upp med väktarna. Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. 30/01 år 2021 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk dramaserie från 2015. Mot alla odds. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse – hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. 21/09 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Fransk actionserie från 2021. Feber. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Feber. 12/12 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Ikaros. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. 26/07 år 2022 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Den gyllene fågeln. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 15/10 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Skatten!. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. 20/01 år 2021 i SVT Barn.

Andys dinosaurie-äventyr

Allosaurusen och trollsländan. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. 18/07 år 2017 i SVT Barn.

Berätta för mig - nordsamiska

Chatten. Roddes klasskompis Max blir mobbad i en chatt. Rodde är själv rädd för att bli mobbad så han skriver också elaka saker om Max i chatten. Har Rodde fallit för ett grupptryck?. 08/01 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. 12/06 år 2008 i SVT Barn.

Modiga kaniner

Elefantasi. Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. 12/12 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Sydafrikansk komediserie från 2018. Oidentifierat krypande föremål. Om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. 19/10 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi flyttar in i Villa Villekulla. Som vanligt när Tommy och Annika är på väg hem från skolan, går de förbi Villa Villekulla. Och som vanligt säger de "Tänk om det kunde flytta in någon där, någon som hade barn". Då ser de plötsligt någon röra sig därinne - en gullig liten apa!. På verandan står en prickig häst, och inne i huset ligger det någon och sover med fötterna på huvudkudden. Från den dagen blir inget sig likt för Tommy och Annika. 08/01 år 2020 i SVT Barn.

Andys förhistoriska äventyr

Brittisk barnserie från 2015. Den ullhåriga mammuten och isen. Håll i hatten – Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. 30/08 år 2022 i SVT Barn.

Andys safariäventyr

Brittisk äventyrsserie från 2019. Andy och komodovaranen. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. 28/10 år 2019 i SVT Barn.

Pyssligt

Förtrollad skog, 1. Ett matrum där vad som helst kan hända är ett drömrum för många barn. Den hemliga pysslaren har byggt matstolar och bord men inte fått klart dom. 09/10 år 2022 i SVT Barn.

Snipp, Snapp, Snut och tråkmånsarna

Svensk animation från 2019. Snö. Tråkmånsarna är ute och skottar snö. Helt snöfritt ska det bli! De lägger all snö i en stor hög. En hög som väldigt mycket liknar en pulkabacke . 19/07 år 2021 i SVT Barn.

Tilde

Amerikansk animerad serie från 2015. Fick dig. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. 19/09 år 2019 i SVT Barn.

Grizzy och lämlarna

Fransk komediserie från 2018. Kemiska expelämmeliment. Kemiska expelämmeliment. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter!. Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 24/04 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

En ovanlig tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 14/10 år 2016 i SVT Barn.

En hopplös häxa

Ett grodliv. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. 31/05 år 2021 i SVT Barn.

MI High

Brittisk barnserie från 2007. Mata Haris Orden. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 04/04 år 2018 i SVT Barn.

De magiska tingens byrå

Gång 13. Kyra, en vanlig tonårstjej upptäcker att hon har fått magiska krafter och inser att det inte bara är hon som har det. 17/10 år 2020 i SVT Barn.

Unge greve Dracula

Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. 22/07 år 2018 i SVT Barn.

Elefantprinsessan

Australiensisk äventyrsserie från 2011. Boken. Att vara prinsessa över Manjipoor har övergått till pappersarbete och Kuru sköter det mesta åt Alex, som fortsätter att jobba med sin musik tillsammans med Amanda. Men i Västra Manjipoor är livet tufft och Zamiras missnöje får henne att kalla på mörka krafter för att försöka avsätta Alex från tronen. Serie 2. Detta avsnitt: Boken. 08/05 år 2017 i SVT Barn.

Arthur & Excalibur

Fransk animerad barnserie från 2019. Feerna gör uppror. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. Detta avsnitt: Feerna gör uppror. 20/06 år 2019 i SVT Barn.

Pirater i huset intill

Fransk animerad serie från 2016. En fridfull söndag. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar. 24/08 år 2020 i SVT Barn.

Lilla björn

Myrornas paradis. Pompon är sex år, i björn-år. En liten björn som med sin bästis Rita ger sig ut i livet med stor fantasi, kreativitet och äventyrlighet!. 14/09 år 2021 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Men Marv är faktisk Charlies bästa vän. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. fl. 20/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Amerika. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 13/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Glada fötter. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 04/09 år 2017 i SVT Barn.

Monsterbarnvakterna

Barnvagnsbekymmer. Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. 15/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Kycklingmamman. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 13/05 år 2009 i SVT Barn.

Bolibompaklubben

Svensk underhållning från 2022. Grisknorr. Draken går till Bolibompaaffären för att köpa en grisknorr till sin pappersgris.

Bolibompafamiljen

Svensk underhållning från 2022. Restaurang hemma. Theo och Selma har klätt upp sig. Dom ska gå på restaurang, helt själva!

Bild från filmen Simon
Simon

Fransk animerad serie från 2017. Bytt är bytt. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 11/01 år 2019 i SVT Barn.

Brandman Sam

Kom i form och var glad. Sam är brandman. Han är modig, lugn och hjälpsam. Tillsammans med sina kollegor hjälper han invånarna i Pontypandy när de hamnar i knipa. 26/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Klockan. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Klockan. 30/03 år 2022 i SVT Barn.

Fixarfesten

Svensk barnserie från 2020. Sommarskuggan. Malin, Dante och Amanda fixar en rysligt kul Sommarskugganfest! Dante bakar en Vinterskuggantårta med ätbart skuggslem inuti. Malin gör sommarskuggantishor till gästerna och Amanda bygger en skuggslemskatapult. 02/07 år 2021 i SVT Barn.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Pinsamheter

Australisk komediserie från 2006. Skilsmässoläger. Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj. 24/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Sydafrikansk komediserie från 2018. Biet Abel. Om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. 09/06 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi flyttar in i Villa Villekulla. Som vanligt när Tommy och Annika är på väg hem från skolan, går de förbi Villa Villekulla. Och som vanligt säger de "Tänk om det kunde flytta in någon där, någon som hade barn". Då ser de plötsligt någon röra sig därinne - en gullig liten apa!. På verandan står en prickig häst, och inne i huset ligger det någon och sover med fötterna på huvudkudden. Från den dagen blir inget sig likt för Tommy och Annika. 13/09 år 2022 i SVT Barn.