OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

torsdag den 26 maj

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse hittar en bok. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. 07/06 år 2014 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Brittisk animerad barnserie från 2007. Tänk om jag går vilse?. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak – hon är väldigt bestämd och envis. . 25/08 år 2015 i SVT Barn.

Maja Sprall

Undervisning. I staden Vardaglig händer det alltid något vardagligt men för Maja och hennes vänner kan det innebära stora äventyr. 17/07 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. Internationella dagen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 16/04 år 2020 i SVT Barn.

Beccas gäng

Brevkaoset. 09/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. 10/08 år 2012 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 16/01 år 2016 i SVT Barn.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Äventyr. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 25/10 år 2021 i SVT Barn.

Peek Zoo

Flodhästfröjd. Borgmästare Edna inspekterar Peek Zoo för att se om det gjort sig förtjänt av ett "Rent zoo"-diplom. 17/12 år 2020 i SVT Barn.

Vad händer med återvinningen?

Papper. Vad händer med mjölkpaketet när man har lagt det i återvinningen?. Genom att återvinna papper och göra pappersmassa av det behöver vi inte såga ner så många träd. Din tomma mjölkkartong kommer till stor nytta. 17/08 år 2020 i SVT Barn.

Visste du?

Därför får vulkaner utbrott. Vet du vad som gör att vulkaner får utbrott? Jag ska förklara.

Alex hittar hobbyn

Puckelpist och westernridning. Alexander Hermansson testar olika hobbyer. Allt för att hjälpa barn som inte har hittat någon ännu, eller som vill skaffa en till. I dagens avsnitt spänner Alex på sig skidorna och kastar sig ut i puckelpisten tillsammans med Filip, sedan får vi se om Alex duger som cowboy när han provar westernridning tillsammans med Benjamin. 31/01 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Hick-dricka. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 09/07 år 2008 i SVT Barn.

Ax till max

Kanadensisk äventyrsserie från 2019. Kofångboll. I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!. 13/12 år 2020 i SVT Barn.

Härmaporna

Ett lekfullt charadprogram i djungelgläntan med Sara Edwardsson, Ola Forssmed och ett antal leksugna barn. 22/12 år 2014 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Grottan. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 29/10 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Miss Moon
Miss Moon

Fransk komediserie från 2016. Jonna är en apa. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. 15/06 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Sjunga i ösregn. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 27/05 år 2017 i SVT Barn.

Monsterbarnvakterna

Vildaste västern. Häng med bästa kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. 25/11 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Skilda dinohistorier. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. 29/01 år 2021 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Remipedierna. Remipedierna. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 14/11 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Claude
Claude

Tystnad. Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa. 11/02 år 2020 i SVT Barn.

Fix och trix

Brittisk animerad serie från 2017. Djungelmode. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. 07/12 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Simon
Simon

Fransk animerad serie från 2017. Min stora kusin. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 23/09 år 2022 i SVT Barn.

Vilse i Oz

Kansasmagi. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 25/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Total kollaps. Året är 2060. Internationella räddningsstyrkan är ett mystiskt och modigt team som i sina högteknologiska farkoster - Thunderbirds - är experter på att lösa problem. Allt från att stoppa skenande tåg till att sätta käppar i hjulet för den onde mästerskurken Hood. 02/01 år 2021 i SVT Barn.

Bangarang

Ralfs sista skämt. Bangarang, pangarang!. För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera. 31/08 år 2020 i SVT Barn.

Gronkarna

Fransk komediserie från 2019. Gummiåldern. Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa? . 05/08 år 2021 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Indisk animerad serie från 2014. Lilla Hood. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham!. Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. 20/01 år 2022 i SVT Barn.

Furiki rullar

Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar. 24/01 år 2021 i SVT Barn.

Pelle Päras pruttiga värld

Fråga chans. Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte. 21/11 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2020. Osynliga Ugglis. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. 10/11 år 2021 i SVT Barn.

Pinos dagbok - romani chib/kaale

Pino kör buss. Pino kör buss. Det finns plats för alla Pinos vänner att åka med på resan. 18/03 år 2021 i SVT Barn.

På fest med Håkan och Berit - polsk romani

Leka lekar. Vilka lekar ska Håkan och Berit förbereda till festen? Hoppa längd passar bra för båda, men ska man landa i vatten eller sand?. 27/02 år 2020 i SVT Barn.

Vi i femman

Svensk underhållning från 2022. I finalen av Vi i femman utser vi Sveriges smartaste femteklassare. Tre klasser lyckades lite bättre än övriga i uttagningarna och har kvalificerat sig till den stora finalen som sänds både i tv och radio. Finalfemmornas kunskaper kommer att sättas på prov och en klass kommer stå ensam kvar som segrare i den klassiska, tuffa och kluriga tävlingen.

Ellinor undrar så

Racerfart / Tvilling-getterna. Vad händer med alla löv i skogen, varför har fåglar fjädrar?. Nyfikna kaninen Ellinor går på upptäcktsfärd med sina vänner Ari och Olivia för att hitta svaren. 12/04 år 2022 i SVT Barn.

Läskigt men roligt

Gris. Grisar älskar att rulla sig i lera. Stella och Frej får i uppdrag att rengöra grisarna - som är fulla av kladd och bajs!. 21/05 år 2022 i SVT Barn.

Läskigt men roligt

Vingdräkt 1. William och Eric gör något läskigt men roligt. De besöker ett ställe där de får prova att flyga med hjälp av en dräkt i en vindtunnel. Roligt, men hur läskigt är det?. 21/05 år 2022 i SVT Barn.

Läskigt men roligt

Vingdräkt 2. William och Eric gör något läskigt men roligt. De besöker ett ställe där de får prova flyga med hjälp av en dräkt i en vindtunnel. Och nu blir det ännu läskigare. De ska flyga med VR-glasögon på sig. 21/05 år 2022 i SVT Barn.

Bolibompafamiljen

Hinderbana. Familjen bygger en hinderbana i trädgården, men vem kommer bli mästare?. ,.

Fixarfesten

Svensk livsstilsserie från 2022. Panik i tomteverkstan. Dante, Amanda och Carro fixar juligaste Panik i tomteverkstan-festen. Dante bakar små och ätbara snögubbar, Amanda skapar julklappskostymer till gästerna, och Carro blir Snögubben, som när Carro får bestämma älskar snöbollskrig. ,.

Zorro - legenden föds

Fransk äventyrsserie från 2015. Förräderiet. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa – och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. 24/09 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Blue water high
Blue water high

Solar Blue-tjejerna blir smickrade av all uppmärksamhet som killarna ger dem. Men av en slump upptäcker de en blogg som avslöjar att det ligger mer bakom "vänligheten" än väntat. Fly är orolig över att Heath tar sitt nya jobb på för stort allvar. 08/05 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen MI High
MI High

Brittisk barnserie från 2007. Pippi i buren. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 30/06 år 2020 i SVT Barn.

Pyjamasklubben

En fågel i handen. En ny pyjamasklubb i en ny stad, men arvet från första serien är stort. Frankie, ledaren från första serien, lämnar över till sin kusin Charlie - som tillsammans med sina bästisar Jess, Maddy, Brooke och Tayla bildar en ny, egen, klubb för att lösa stora och små problem och frågor. 17/05 år 2016 i SVT Barn.

Det vilda fotbollsgänget

Rött kort. I mästarcupen väntar nya utmaningar för det vilda fotbollsgänget. Men om Willi inte kan bevisa att marken är hans kommer "Djävulsgrytan" gå förlorad för alltid. Men allt är möjligt, så länge man är vild! Animerad serie baserad på böcker av Joachim Masannek. 25/08 år 2021 i SVT Barn.

Tidlös prinsessa

Nytt år, nya regler. När vi sist träffade gänget var Lena kvar i vår tid och Thea fast i historisk tid. Vad ska hända nu?. Vem ska hem eller tillbaka och vad är ens hem eller tillbaka? En sak är säker, livet blir inte som någon, vare sig de eller du, kunde tro. 03/04 år 2021 i SVT Barn.

Nina Patalo

Hjärntorka. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. 23/07 år 2016 i SVT Barn.

Skattsökarna

Önskningarnas lampa. På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dem. Denna gång: Önskningarnas lampa. 20/01 år 2022 i SVT Barn.

Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen

Kanadensisk dramaserie från 2019. En klurig början, del 2:4. KLURO får mer och mer att göra och det är verkligen dags att tänka nytt. Medan de andra agenterna fortsätter lösa konstigheter startar Stora O en mobil patrull med fyra specialplockade agenter för uppdrag runtom i världen. Denna gång: En klurig början, del 2 av 4. 12/11 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Skräp eller inte. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. 18/08 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Olycka. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. 14/11 år 2020 i SVT Barn.

Bolibompaklubben

Svensk underhållning från 2022. Husdjur. Djurveckan fortsätter, och Draken får se några av Bolibompisarnas husdjur.

Första gången

Bibliotek. Sam är 7 år och bor i Vilhelmina. Han går ofta på sitt lilla bibliotek hemma men drömmer om att få åka på ett stort bibliotek i Umeå. Följ med honom när han får besöka ett stort bibliotek för första gången. 07/08 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Rolig musik. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 11/02 år 2021 i SVT Barn.

Ella, Oscar och Hoo

Den söta lilla ankan. Varje dag - ett nytt äventyr! för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln. 21/01 år 2022 i SVT Barn.

Lässugen

Lydia och Suzanne Reuter. Idag är det skådespelerskan Suzanne Reuter som hamnar i Lydias lässug. Hon läser boken "Blixtslukaren" av Jonatan Brännström och Joanna Hellgren. 12/12 år 2019 i SVT Barn.

Sagor med TAKK

Leka. Ett spännande lek-äventyr före sängdags. En Tripp, Trapp, Träd-saga av Ulf Nilsson och Lisen Adbåge berättad med stöd av tecken (TAKK) av Baura L Magnúsdóttir.

Rädda världen

Vatten. Robin vill inte bada. Han ska rädda världen och spara vatten. Men är en dusch i grannens vattenspridare det bästa sättet?. 07/05 år 2020 i SVT Barn.

Brillebjörn

Isbjörnen. Johannes vill gärna leka i snön, men han tycker att vantarna är dumma att ha på sig. 21/05 år 2020 i SVT Barn.

Karl, den pyttelilla riddaren

Bästa laget. Även den som är väldigt liten kan utföra stordåd!

Djur som förändrar världen

Val. Val. Sedan valjakten förbjöds finns det idag många fler av de stora valarna i haven. De är på väg att bli viktiga både som rovdjur och som stora, ruttnande lik på havsbotten. Här möter vi ett av de djur som kan påverka klimatförändringarna. 25/03 år 2021 i SVT Barn.

The grammar company

Did and didn´t. På The Grammar Company ska man fira St Patrick´s Day, men någon har saboterat allt de har förberett inför paraden. Did och didn´t är de enda ord man behöver om man ska förhöra någon. Did he do it, or didn´t he?. 25/08 år 2020 i SVT Barn.

Eli och Roffe i puberteten

Bröst. Elis bröst har börjat att ömma och växa, men varför är de olika stora? Roffe funderar på vilken sorts bröst han kommer att få. 11/02 år 2021 i SVT Barn.

Pelle Päras pruttiga värld

Undergången är Pära. Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte. 19/12 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Holly Hobbie
Holly Hobbie

Vinster och förluster. Holly drömmer om en karriär som singer-songwriter. Hon brinner också för en rättvisare värld och drar sig inte för att hjälpa andra. Säsong 2. 16/09 år 2021 i SVT Barn. Säsong 2. Del 9 av 10.

Grizzy och lämlarna

Fransk barnserie från 2017. Björnpålägg. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter!. Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 27/03 år 2019 i SVT Barn.