OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

tisdag den 27 september

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Blockflöjt. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 05/02 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. En offentlig ursäkt. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 18/05 år 2020 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Brittisk animerad barnserie från 2007. Kan du sluta larva dig. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak – hon är väldigt bestämd och envis. . 10/04 år 2011 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2014. Pappkartongmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 05/06 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Gosefilt. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 26/10 år 2018 i SVT Barn.

Zouk, den lilla häxan

Grannen som inte gillade häxor. Zouk är en liten häxa med grönt hår som flyger omkring på sin kvast bland stadens höghus. Hon tvättar tänderna med paddslem och kan förtrolla sin bästa vän till vadsomhelst.

Bild från filmen Simon
Simon

Fransk animerad serie från 2017. Vi vill inte åka hem. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 27/02 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Nödig rymdgubbe. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 19/08 år 2014 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. På solsemester. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 21/08 år 2021 i SVT Barn.

Vara vänner

Alfred och Busklubben. Alfred och Busklubben. Alfred, Nora och Andres har en klubb. Busklubben. Där turas de om att göra olika roliga bus med varandra. Idag har Nora och Andres busat med Alfred. Han bestämmer sig för att skoja tillbaka med Nora, men hon reagerar inte alls som han har tänkt sig. 21/03 år 2022 i SVT Barn.

Ett djur tittar in

Skatan. Skrutt är rädd. Det är ett djur utanför - och det är stort! Berättare: Vanna Rosenberg. 09/05 år 2019 i SVT Barn.

Draken Vanessa

Lånehundkoja. På ön där Draken Vanessa och hennes grannar bor händer det alltid konstiga, kul och knäppa saker. Vem tror du behöver hjälp idag?. 28/06 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2019. Vargungarna. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. . 21/02 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Supersmurfen. De små, blå smurfarna drar ut på äventyr och tillsammans försöker de lura den elake Gargamel.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington och talangshowen. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 28/01 år 2022 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Eremitkräftorna. Eremitkräftorna. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 13/11 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Bästa hjälpredan. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. 29/04 år 2021 i SVT Barn.

Våfflan

Var är Våfflan?. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. 01/06 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Blomflugan Sylvie. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 12/09 år 2015 i SVT Barn.

Miss Moon

Fransk komediserie från 2016. Den stora rymningen. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. 22/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Valet. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Valet. 04/04 år 2022 i SVT Barn.

Vilse i Oz

Välkommen tillbaka Glinda. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 04/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Amerikansk äventyrsserie från 2014. Jättemusslorna. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation – och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. 01/06 år 2019 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Festens paraddrottning. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. 10/10 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Fransk actionserie från 2021. Räddningsinsatsen. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Räddningsinsatsen. 26/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Växande problem. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. 30/09 år 2020 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Strutsungen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 22/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Flyg-Archie. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. 17/07 år 2022 i SVT Barn.

Andys dinosaurie-äventyr

Diplodocus och ormbunkar. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. 17/06 år 2021 i SVT Barn.

Hasse ja Helmi

Vuosi 1809. Hasse och Helmi funderar på hur var det att leva i Tornedalen år 1809, då Sverige och Finland var samma land. Men varför dyker tsar Alexander upp och tar Hasse från Helmi?. 22/02 år 2022 i SVT Barn.

Folksagor i världen - meänkieli

Världens starkaste man. Obasi tror att han är bäst i världen eftersom han är så snabb och stark. Men en dag möter han sin överman. En animerad berättelse från Nigeria om stolthet och ödmjukhet. 16/11 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 09/03 år 2018 i SVT Barn.

Modiga kaniner

Vi delar med oss. Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. 25/11 år 2022 i SVT Barn.

Monsterskolan

Brittisk animerad serie från 2017. Men, Vingston!. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. 05/10 år 2020 i SVT Barn.

Ellinor undrar så

Fågelsång / Skrik lagom. Vad händer med alla löv i skogen, varför har fåglar fjädrar?. Nyfikna kaninen Ellinor går på upptäcktsfärd med sina vänner Ari och Olivia för att hitta svaren. 05/04 år 2022 i SVT Barn.

Andys förhistoriska äventyr

Brittisk barnserie från 2015. Centrosaurusen och filmen. Håll i hatten – Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. 22/12 år 2022 i SVT Barn.

Andys safariäventyr

Brittisk äventyrsserie från 2019. Andy och de asiatiska elefanterna. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. 23/10 år 2019 i SVT Barn.

Ska vi leka?

Gris. Programserie för de allra minsta barnen som lär sig att utforska världen med hjälp av lek. 24/09 år 2022 i SVT Barn.

Bolibompafamiljen

Svensk underhållning från 2022. Leka inomhus. Det regnar ute, men vad gör det när det finns så många kul inomhuslekar!. ,.

Monsterbarnvakterna

Slut-tutat. Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. 02/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 23/10 år 2022 i SVT Barn.

En hopplös häxa

Grymt, sa grisen. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. 18/05 år 2021 i SVT Barn.

MI High

Brittisk barnserie från 2007. Flykten. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 01/07 år 2020 i SVT Barn.

De magiska tingens byrå

Ett magiskt missöde. Kyra, en vanlig tonårstjej upptäcker att hon har fått magiska krafter och inser att det inte bara är hon som har det. 06/09 år 2020 i SVT Barn.

Spartikelmysteriet

Brittisk science fiction-serie från 2014. Huset. Sista säsongen. Sista chansen. Kommer Spartiklarna, och resten av världen, att få tillbaka sina föräldrar - sina riktiga föräldrar, och inte tonårsversionen som det blev av misstag?. Sist vi såg Spartiklarna hade de lyckats föra samman sin dimension med föräldradimensionen - det var bara det att i just den versionen var föräldrarna fortfarande barn. Nu är det snart försent att ändra det och dessutom har världen fått en ny diktator - den galna drottning Kylie. 27/02 år 2020 i SVT Barn.

Elefantprinsessan

Australisk äventyrsserie från 2008. Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne?. 23/06 år 2020 i SVT Barn.

Pelle Päras pruttiga värld

Undergången är Pära. Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte. 26/05 år 2022 i SVT Barn.

Super-duper-asgrymt!

Grattis på vänskapsdagen. Gluko och Lennon, två asgrymma kompisar som gör hela världen bättre! Du med! Alltså, du är ju asgrym själv bara för att du läser den här texten!. Kolla programmet också! Tjohoo!. 26/11 år 2022 i SVT Barn.

Småkryp

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En "docu-cartoon" med en skämtsam inblick i småkrypens värld. 22/12 år 2009 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Brittisk animerad barnserie från 2007. Jag kan absolut allt om marsvin. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak – hon är väldigt bestämd och envis. . 26/03 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Detektiv Potatis. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 07/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Sko-galen. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 08/04 år 2017 i SVT Barn.

Ella, Oscar och Hoo

Låtsas-leken. Varje dag - ett nytt äventyr! - för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln. 01/09 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Draken. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 24/10 år 2018 i SVT Barn.

Bolibompaklubben

Svensk underhållning från 2022. Sömntuta. Draken är trött och går till Bolibompaaffären för att köpa något som hen kan bli pigg av.

Bilakuten

Svensk underhållning från 2017. Bärgningsbilen. Bärgningsbilen. Två bilar har krockat och förarna är jättearga. Bärgaren rycker ut tillsammans med medhjälparna Rani och Ebbe. Ladda för ett riktigt supersmart fordon och två barn som kan allt. Men klarar de verkligen att både lösa bråket och bärga två bilar?. I den här serien får fantastiska fordon livsviktiga uppdrag tillsammans med lika fantastiska barn. 19/01 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. Georgs nya dinosaurie. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 07/07 år 2019 i SVT Barn.

Draken Vanessa

Provspelning. På ön där Draken Vanessa och hennes grannar bor händer det alltid konstiga, kul och knäppa saker. Vem tror du behöver hjälp idag?

Trex

Svensk underhållning från 2019. Trex: Ont i magen. När Simon ska spela tennis upptäcker han att alla tennisbollar är i Trex mage. Tyvärr så är Trex fortfarande hungrig och sätter i sig en hel dunk med laxermedel hos veterinären. Men allt slutar lyckligt utom för veterinären. 02/10 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Cirkeln. Ledtrådarna hopar sig och familjen Nekton verkar komma allt närmare Lemurien. Samtidigt vaknar fler och fler monumentaler ur sin långa dvala. Detta avsnitt: Cirkeln. 29/06 år 2019 i SVT Barn.

Sam tar över

Svensk humoristisk dramaserie från 2012. Jasmin ska vara DJ på klassdiscot i 8:an. De tuffa tjejerna i klassen tvingar Jasmins kompis Emelie att säga att Jasmin inte är bjuden och när Sam ser detta förvandlas han naturligtvis till just Emelie. 27/04 år 2019 i SVT Barn.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Barnen längs Sidenvägen

Apkungen Yang. Yangs dröm har gått i uppfyllelse, han har fått huvudrollen som Apkungen i den berömda kinesiska operan med samma namn. I skolan däremot känner Yang sig udda och utanför. Kan det förändras om klasskamraterna får se honom i en ledande roll i en av Kinas allra mest kända operor?. 13/10 år 2020 i SVT Barn.

Så funkar Sverige

Det svenska samhället. Om allt vi har i Sverige: vägar, sjöar, bussar, skolor, sjukhus. Och hur smart det är att ha saker tillsammans, som till exempel gatubelysning och vattenledningarr. 14/04 år 2019 i SVT Barn.

Så funkar Sverige

Demokrati. I Sverige får vi säga vad vi vill så länge vi inte kränker någon. Och alla får vara med och bestämma. Det kallas demokrati. Det är inte demokrati överallt i världen och det har inte alltid varit det i Sverige. 21/04 år 2019 i SVT Barn.

Djungelpuls

Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe. 13/05 år 2014 i SVT Barn.