OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

söndag den 5 februari

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Tombliboerna är inne i sin buske och bygger med sina egna tegelstenar. Varje Tombliboo bygger ett torn och när de börjar jämföra torn och dela tegel, lyckas de bygga ett mycket högt torn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Madame Gazelle behöver gå till tandläkaren och herr Oxe tar över Peppas klass. Eftersom barnen redan kan de föreslagna teman, bestämmer sig herr Oxe för att visa dem hur man fixar en golvbräda som knarrar.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Paddington råkar ta en banan från kaféet utan att betala för den och nu måste han lämna tillbaka den innan Sophia återvänder.

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Gänget hjälper Blip att öva på att slå hans pappas rekord i att leverera pizza. Ricky organiserar påhittade leveranser men i stället för att hjälpa Blip tar han kontrollen över allting.

Våfflan

Tre busiga valpar, med Våfflan i spetsen, skapar kaos för fru Hobbs.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Medan Peppa och hennes vänner är på lekgruppen, berättar Fröken Gasell om en lyckokorg med godsaker som de ska göra och lotta ut i ett välgörenhetslotteri. Projektet blir en stor succé eftersom barnen samlar frukt från sina hem.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

Zouk, den lilla häxan

Barnen är i parken och spelar boll, där ser de en annons för en konsert och beslutar sig för att bilda ett band.

Bild från filmen Simon
Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

Sofia den första

Sofia och vännerna bryter mot reglerna och tar med sina husdjur till skolan, men på magilektionen går allting snett.

Bild från filmen Bluey
Bluey

När pappa tvingas sluta leka med tjejerna för att jobba i stället, gör tjejerna allt de kan för att han ska fortsätta leka med dem.

Bild från filmen Milo
Milo

Milo och hans vänner lämnas ansvariga för en blomsterbutik, men de får snart slut på blommor för en överraskningsfest. Att använda rätt typ av växt för varje tillfälle kommer att rädda situationen.

Bild från filmen Pelle Svanslös
Pelle Svanslös

Kattungen Pelle lever ett härligt och skyddat liv ute på landet tillsammans med Birgitta, den flicka som älskar honom så mycket. När ett ruskigt oväder för honom alldeles ensam hela vägen till staden Uppsala så hamnar han i en främmande värld.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Catboy erkänner för Owlette och Gekko att han har ett gosedjur.

Disneydags

Disneydags med bland annat Bumbibjörnarna och klassisk tecknad film.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

Bild från filmen Djupet
Djupet

En bluff blir farlig och nu måste hjältarna rädda Ant och en späckhuggare.

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Rymdäventyrarnas, Jet och Adelaide Nova och deras Astronaut -familj och deras rymdäventyr.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Buck blir sjuk under en gruvborr i bergen och börjar avslöja hemligheter. Vicky och Tom måste kontrollera DroniX, men det går inte så smidigt.

Vilse i Oz

Efter att befolkningen i Smaragdstaden bytts ut, måste Dorothy och hennes vänner återigen fly för att ta sig hem.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Innan operationen så pratar farfar om sitt testamente. Under konversationen så minns han tillbaka till både de ljuvliga stunderna men också de hårda tiderna han fick uppleva under sitt liv på berget.

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

Tilde

Tilde är en tjej som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

Beccas Gäng

Sidensvansarna skapar konst för att visa sin kärlek till skogen, men Becca tror att hennes konstverk är för litet. Men det kanske är ett litet mästerverk?

Octonauterna

Octonauterna åker till Pesos hemtrakter, där Pinto anmält sin storebror till den årliga pingvintävlingen Järnmussslan.

Så mycket mer!

Superstjärnan Myra Granberg är sist ut att få sin låt Lose my mind tolkad av Aaron. Är Lose my mind så mycket mer på meänkieli?

Monsterbarnvakterna

Esme och Roy stöter på ett problem när de tar med två tvillingar till parken.

NO-tv

Vad händer egentligen med vatten när det kokar och vad är ånga? Privatdetektiven Charlotte Holmes försöker lösa mysteriet. Uppfinnaren har lyckats förvandla vatten till is och i frågesporten diskuteras vad som smälter först - järn eller choklad.

Vad händer med återvinningen?

Vad händer med dina gamla konservburkar och vad kan de göra för nytta när de återvinns? På stålverket i Smedjebacken får vi se hur konservburkarna smälts ner och bearbetas på valsverket innan de kan bli nya produkter.

Coolaste kojan

Skogstokarna ska måla en vägg och behöver räkna ut hur mycket färg som går åt medan Sjöbusarna gör en tankevurpa när de ska mäta ut rep för ett staket. Dagens tävling handlar om att räkna ut area och stressen gör sig påmind.

Annedroider

Följ med på äventyr med Nick och hans vänner.

Penny på M.A.R.S.

Det är öppet hus för föräldrarna på skolan och Penny är besviken över att hennes mamma inte är där. Hon sjunger väldig bra och gör Lucy uppröd när hon av misstag stjäl hennes verser.

Pyjamasklubben

Fem väninnor som också är klasskompisar bildar en hemlig klubb där inga killar får vara med. De turas om att sova över hos varandra och samtidigt ständigt stötta och hjälpa varandra med allt från små till stora problem och frågor.

Tracy Beaker kommer tillbaka

Harry kommer på besök och ställer svåra frågor.

Super-duper-asgrymt!

När några katter visar sig vara utomjordingar, måste Gluke och Lennon skynda sig för att skicka tillbaka dem till deras egna planet.

Arthur & Excalibur

I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt.

Andys akvatiska äventyr

Andy och Teja är redo för nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Villy är rädd för skuggorna. För att hjälpa honom att övervinna sin rädsla organiserar Maya en skuggteater-show.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När saker försvinner i Regnbågsstaden måste Ruby och Kokos hitta den skyldige.

Monsterbarnvakterna

Ett av barnen vill lära sig ett nytt spel, men när det börjar bli svårt ger hen upp.

Bild från filmen Mumfie
Mumfie

En drake faller in i den läskiga dimmiga skogen, och Kaleb försöker hitta den men återvänder inte.

Stopp!

Klara vill leka med storasyster Leias saker som är mycket roligare än hennes egna. Men Leia vill inte alls dela med sig. När Leia lämnar sitt rum smyger Klara in utan lov.

Bild från filmen Oda
Oda

Ett av Odas favoritträd har fallit ner. Men det är värre för Michael musen eftersom hela hans hem har sopats bort, så Oda lovar att hjälpa honom att hitta ett nytt hem till hans stora familj.

Max och Maja

Maja startar en lek där hon blir kung och Max blir hennes tjänare. Maja blir maktgalen och Max slutar leka och Maja hittar ett sätt att kompensera för sitt beteende så att de kan ha kul igen.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Bamse och dunderklockan

I jakten på dunderklockorna, den hemliga ingrediensen i farmors dunderhonung, måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Regi: Christian Ryltenius. Röster: Peter Haber, Steve Kratz, Morgan Alling.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Efter en oavsiktlig förstörelse av hans hus, går Harald och lägger sig i byn. Men hans närvaro behagar inte alls prins Jean. För att få vikingen att lämna är han redo att förstöra byn med katapulter.

Fixarmästarna

Hur förvandlar man en bokhylla till en fondvägg? Tre lag tävlar mot varandra i konsten att göra om och upcycla.

Familjen Rysberg

Greve Dracula har fejkat sin egen död för att få leva i lugn och ro med sin älskade Doris. Därför behöver Transsylvanien en ny kandidat på tronen. Den som står på tur är Draculas enda tronarvinge Vampyrella.

Världens värsta kungar

När de franska bönderna hotar att storma Versailles i juni 1791 och den ordinarie personalen lämnat slottet får Ines och Elvis rycka in som hovdamer till den franska drottningen Marie Antoinette. Kommer Marie Antoinette lyckas fly tillsammans med Ines och Elvis eller blir den franska revolutionen deras fall?

Bernies äventyr

Att vara en eremitkrabba på havets botten är inget kul, särskilt inte när ens bästis bor på land.