OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

torsdag den 26 maj

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Bild från filmen Pablo
Pablo

En stor lila fågel. Pablo är en 5-årig pojke med autism. Han ser världen på ett lite annorlunda sätt och för att förstå den bättre tar han hjälp av sina kritor. 03/03 år 2019 i SVT Barn.

Timmy Lamm - engelska ord

Regnbågens färger. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!. 03/07 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Babblarna
Babblarna

En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. 25/08 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Babblarna
Babblarna

En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. 28/09 år 2018 i SVT Barn.

Sara och Anka

Brittisk animerad barnserie från 2014. Fort eller sakta. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. 27/07 år 2019 i SVT Barn.

Kiri & Lou

Ditt inre ljus. I en underbart underlig skog skrattar och sjunger Kiri & Lou med sina vänner - och lär sig hantera alla barndomens känslor. 27/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 29/01 år 2013 i SVT Barn.

Bild från filmen Punky
Punky

Alltid en regnbåge. Alltid en regnbåge. Punky är en liten tjej med Downs syndrom. Vi följer henne i vardagen tillsammans med familjen. 12/01 år 2017 i SVT Barn.

Kojsagor

Fransk animerad serie från 2016. Tror du att du är lejonet?. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. 01/01 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Pingu
Pingu

Leranimation från Schweiz om en liten pingvin och hans vänner. 25/11 år 2010 i SVT Barn.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse hittar en dammsugare. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. 14/06 år 2014 i SVT Barn.

Louie & Yoko bygger

En pool. Med sin magiska verktygslåda finns det ingen gräns för vad Louie och Yoko kan bygga - och visa dig hur man gör!. 10/10 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2018. Turistguidemärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 09/10 år 2021 i SVT Barn.

Ho-ho, kör!

Australiensisk animerad barnserie från 2015. Hoa-Mona, galaxens bästa måndanslärare. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar. 14/07 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. Mamma Kanins bula. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 23/04 år 2020 i SVT Barn.

Ax till max

Kanadensisk äventyrsserie från 2019. Tuff McTrucks bana. I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!. 16/12 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 23/01 år 2016 i SVT Barn.

Dinoranchen

Sikta mot skyn. Bland mängder av dinosaurier i den vilda, vilda västern hittar vi familjen Cassidy på sin stora ranch.

Fix och trix

Brittisk animerad serie från 2017. Föreställningen. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. 08/12 år 2020 i SVT Barn.

Brandman Sam

En magisk jul. Sam är brandman. Han är modig, lugn och hjälpsam. Tillsammans med sina kollegor hjälper han invånarna i Pontypandy när de hamnar i knipa. 12/02 år 2022 i SVT Barn.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Regnbågsfamiljen

Acke och Fia, 5 år, har två mammor, två pappor, åtta mor- och farföräldrar och så deras förvirrade gammelfarmor Gullie som är mer som en lillasyster. Nästan hela familjen leker "Björnen sover" och det är kul! Ända tills Fia kommer på att de sjunger HAN. Men hon är ju tjej ju, orättvist!. 17/01 år 2016 i SVT Barn.

Nattens hjältar

Svensk barnserie från 2012. Varulven. Tillsammans med actionhjältar och sagofigurer strider barn mot den själviska sagodrottningen Minna i en spännande lek som handlar om gott och ont. 13/01 år 2020 i SVT Barn.

Sofia den första

En gång för länge sedan blev Sofia prinsessa i kungariket Förtrollnia. Tillsammans med sin mamma Miranda som gift sig med kung Roland II så måste hon nu lära sig hur det går till i ett kungahus. Under resans gång lär hon sig att för att vara en äkta prinsessa så måste det komma från hjärtat.

Bild från filmen Simon
Simon

Fransk animerad serie från 2017. Fånga krabbor. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 25/02 år 2019 i SVT Barn.

Grizzy och lämlarna

Fransk barnserie från 2017. Mobilbjörn. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter!. Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 29/03 år 2019 i SVT Barn.

Karl, den pyttelilla riddaren

Falska toner. Även den som är väldigt liten kan utföra stordåd!

Bild från filmen PAW Patrol
PAW Patrol

Valparna räddar surftävlingen. Inget jobb är för stort, ingen valp är för liten!

Bild från filmen Disneydags
Disneydags

Disneydags med bland annat Trassel, Aladdin och klassisk tecknad film. 21/05 år 2022 i SVT Barn.

Fixa rummet

Svensk livsstilsserie från 2012. Vetenskapsrum. Mattias rum har sett nästan likadant ut sedan han var två år. Nu ska den barnsliga tapetbården bort och rummet bli ett modernt vetenskapsrum där Mattias kan samla och studera sin fossilsamling. Programledaren Anna Braun hjälper barn att fixa till deras rum. 20/09 år 2012 i SVT Barn.

Vilse i Oz

Solförmörkelsen. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 31/07 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Labyrinten. Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. 09/11 år 2019 i SVT Barn.

Zorro - legenden föds

Fransk äventyrsserie från 2015. Hemkomsten. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa – och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. 17/11 år 2020 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Lily fölar. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. 20/12 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Halleys komet. Året är 2060. Internationella räddningsstyrkan är ett mystiskt och modigt team som i sina högteknologiska farkoster - Thunderbirds - är experter på att lösa problem. Allt från att stoppa skenande tåg till att sätta käppar i hjulet för den onde mästerskurken Hood. 07/01 år 2021 i SVT Barn.

Legendarerna

Fransk äventyrsserie från 2018. Vapenbröder. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! . 01/06 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Tysk barnserie från 2014. Varning för vargen. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar – en allvarlig, sorgtyngd, man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. 18/03 år 2017 i SVT Barn.

Zogg och de flygande doktorerna

På draken Zoggs rygg kan prinsessan Sofi och riddare Banér flyga runt i världen och hjälpa de sjuka. Sofis farbror kungen tycker däremot att Sofi ska bete sig som en prinsessa och låser in henne i slottet. Zogg och Banér försöker förgäves att rädda henne men när kungen plötsligt blir väldigt sjuk behövs en riktigt duktig doktor.

Första gången - meänkieli

Brottning. Elwin får brottas mot en världsstjärna för första gången.

Elviras vlogg

Elvira älskar att synas och älskar sociala medier. Nu ska hon under några månader prova på hur det är att ha en egen vlogg. Är det så kul som hon tror och vad gör man i en vlogg egentligen?

Elviras vlogg

Blanda mjölk med citron, flip eller flop? Något som trendar just nu på sociala medier är challenges. De görs över hela världen. Och en grej är olika smakkombinationer som kan vara så äckliga att Elvira inte själv vill se det. Men hur går det att själv göra en?

Robbi robot - finska

Robbi robot överraskar Yankho. Robbi tänker ge Yankho en överraskning men först måste Yankho öppna alla dörrar med rätt lösenord och hitta konstiga saker. Yankho får till slut en större och bubbligare överraskning än han kunde ana.

Uppfinnar-Johanna

Sur-Olle. Johanna vaknar pigg som en mört på morgnarna, men det gör inte hennes småbröder Sten och Stanley. Det borde gå att göra någonting åt det tänker Johanna. Och börjar att skissa på en ny uppfinning. 24/05 år 2020 i SVT Barn.

Grejen med demokrati

Demokrati och miljö. Mina vill veta hur demokrati och miljö hänger ihop, och vänder sig till demokratiexperten Jenny Madestam som reder ut kopplingen.

Eli och Roffe i puberteten

Vänskap. Varför blir Roffe sur över att Eli gör en film med andra kompisar, trots att hon frågade om Roffe ville vara med? Kanske kan han ändra sig?. Man kan ju ha fler vänner än en. Vänskap är underbart, men inte alltid så lätt.

Dröm om demokrati

Partipolitik. Statsvetaren Jenny Madestam berättar om de politiska partierna och om den politiska skalan från höger till vänster. Två unga människor förklarar varför de valt vänster- respektive högersidan. Och Mariana Prieto Abarca från Skatteverket berättar hur de olika partierna vill fördela den skatt som betalas.

Bild från filmen Blue water high
Blue water high

Brooke hjälper sin kusin genom att ta hennes plats i en bodyboard-tävling. Problemet är bara att hon gått bakom Simmos rygg. Amy hjälper Eric, som har svårt att prata med det motsatta könet. Och Heath är orolig över att hans nya sätt att organisera arbetet i huset har gjort honom överflödig. 12/05 år 2019 i SVT Barn.

Pyjamasklubben

Skämtfest. En ny pyjamasklubb i en ny stad, men arvet från första serien är stort. Frankie, ledaren från första serien, lämnar över till sin kusin Charlie - som tillsammans med sina bästisar Jess, Maddy, Brooke och Tayla bildar en ny, egen, klubb för att lösa stora och små problem och frågor. 16/04 år 2015 i SVT Barn.

Det vilda fotbollsgänget

Så länge man är vild. I mästarcupen väntar nya utmaningar för det vilda fotbollsgänget. Men om Willi inte kan bevisa att marken är hans kommer "Djävulsgrytan" gå förlorad för alltid. Men allt är möjligt, så länge man är vild! Animerad serie baserad på böcker av Joachim Masannek. 28/08 år 2021 i SVT Barn.

Tidlös prinsessa

Kom an!. När vi sist träffade gänget var Lena kvar i vår tid och Thea fast i historisk tid. Vad ska hända nu?. Vem ska hem eller tillbaka och vad är ens hem eller tillbaka? En sak är säker, livet blir inte som någon, vare sig de eller du, kunde tro. 22/10 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Fransk actionserie från 2021. Topphemligt. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Topphemligt. 22/03 år 2022 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Indisk animerad serie från 2014. Nya tider. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham!. Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. 25/03 år 2019 i SVT Barn.

Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen

Kanadensisk dramaserie från 2019. Portalproblem. KLURO får mer och mer att göra och det är verkligen dags att tänka nytt. Medan de andra agenterna fortsätter lösa konstigheter startar Stora O en mobil patrull med fyra specialplockade agenter för uppdrag runtom i världen. Denna gång: Portalproblem. 07/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Mästerflygarna
Mästerflygarna

Spökligt uppdrag. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. 21/03 år 2016 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2020. Sjögräskrafter. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. 13/11 år 2021 i SVT Barn.

Familjen Rävling

Mors dag. Bonnie och hennes mamma Melda har flyttat in hos Even och hans tre ungar. En brokig skara som lär sig samsas under ett och samma tak. 26/10 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse hittar en cykel. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. 13/01 år 2011 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Hjälpa Skutte. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. 17/11 år 2020 i SVT Barn.

Mammavecka/pappavecka

Svensk dramaserie från 2012. Del 8 av 8: Mammavecka. Mamma måste återvinna sopor så Lisa får vara ensam hemma. Fastän det bara är en liten stund är det ändå läskigt. Plötsligt hörs ett ljud också. Nu är Lisa rädd. Undrar vad pappa gör just nu. Han kanske också är rädd? Och ensam?. 25/07 år 2020 i SVT Barn. Säsong 1. Del 8 av 8.

Modiga kaniner

Rena röran. Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. 11/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2014. Ekollonmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 06/01 år 2016 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 06/04 år 2018 i SVT Barn.

Fixarna

Avloppet. Avloppet. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti. 01/01 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Från stjärnorna. Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. 16/01 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Agenterna
Agenterna

Idrottsstjärnans fall. Krimstas största idrottsstjärna sjukamparen Magdalena Krimt hittas avsvimmad och förgiftad på Krimsta Hotell. Magdalena är otroligt omtyckt men någon ville henne ändå riktigt illa. Nu är det upp till agenterna att ta reda på vem och varför någon förgiftat henne. Men fallet blir allt klurigare och agenterna utsätts för en minst sagt svettig situation.

Bild från filmen Almost never
Almost never

Spotlight. Killarna i bandet The Wonderland drömmer om att bli listetta. Vägen dit är inte lätt och konkurrensen är tuff. Kommer de att lyckas?. 07/04 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Larva
Larva

Sydkoreansk animerad barnserie från 2013. Om två maskar. 09/06 år 2014 i SVT Barn.