OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

söndag den 2 oktober

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Ninky Nonken vill ha en puss. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. 09/06 år 2014 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 08/11 år 2010 i SVT Barn.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse hittar kritor. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. 04/12 år 2014 i SVT Barn.

Sara och Anka

Brittisk animerad barnserie från 2014. Annorlunda zoo. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. 06/08 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2018. Organiseringsmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 18/09 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Smörblommor, tusenskönor och maskrosor. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 12/02 år 2021 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Brittisk animerad barnserie från 2007. Ta hand om din planet. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak – hon är väldigt bestämd och envis. . 04/09 år 2015 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Stoppa tåget. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 27/05 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington är detektiv. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 04/03 år 2022 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Vampyrbläckfisken. Vampyrbläckfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 20/11 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Steel Awesome och Vroom-pojken. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. 13/05 år 2021 i SVT Barn.

Våfflan

God natt Våfflan. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. 19/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 02/04 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. En tur på sjön. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 13/08 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2014. Stora paradmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 03/01 år 2018 i SVT Barn.

Zouk, den lilla häxan

Kentauren Jojo. Zouk är en liten häxa med grönt hår som flyger omkring på sin kvast bland stadens höghus. Hon tvättar tänderna med paddslem och kan förtrolla sin bästa vän till vadsomhelst.

Hemma hos Elliot

Svensk underhållning från 2021. Hos frisören. Elliot, Oliver och pappa behöver klippa håret. Tur att Elliot kan fixa tid hos frisören Lisa och vilken tur för Lisa att få en sån bra hjälpreda som Elliot, för han kan både klippa och färga. 27/05 år 2021 i SVT Barn.

Sofia den första

En gång för länge sedan blev Sofia prinsessa i kungariket Förtrollnia. Tillsammans med sin mamma Miranda som gift sig med kung Roland II så måste hon nu lära sig hur det går till i ett kungahus. Under resans gång lär hon sig att för att vara en äkta prinsessa så måste det komma från hjärtat.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Helgen. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 23/11 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Milo
Milo

Tandläkare. Till Milos föräldrars tvätteri kommer alla möjliga kunder för att få sina yrkeskläder tvättade. Milo, Lärka och Affe drömmer sig in i de olika yrkena.

Bild från filmen Mamma Mu
Mamma Mu

Tecknad barnserie från 2006. Mamma Mu och Kråkan fiskar. Mamma Mu och Kråkan fiskar. Men vad är det Mamma Mu har på kroken?. 13/03 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2017. Ugglis och flashflippfallet. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. 19/06 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Disneydags
Disneydags

Disneydags med bland annat Trassel, Aladdin och klassisk tecknad film. 24/09 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 30/11 år 2015 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Amerikansk äventyrsserie från 2014. Bloopen. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation – och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. 03/08 år 2022 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Terrängtävlingen. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. 14/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

På djupa vatten. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. 11/10 år 2020 i SVT Barn.

Vilse i Oz

Den stilla säsongen. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 13/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Återförenade. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Återförenade. 15/04 år 2022 i SVT Barn.

Beccas gäng

Alla vänners dag. 02/07 år 2020 i SVT Barn.

Shoooms otroliga resa

Efter den stora stormen separeras Shooom från sitt syskon men ger inte upp jakten på att återförenas och hitta ett nytt hem.

Lillgruffalon

Ni har väl hört talas om Gruffalon? Ett hiskligt odjur som hela skogen var rädd för. Utom en liten mus. Gruffalon berättar för sin lilla flicka om den skräckinjagande lilla musen. Det gör flickan nyfiken. Röster: Tea Stjärne, Jonas Bane, Johan Wahlström, Tuvalisa Rangström, Anders Byström, Claes Ljungmark.

Miss Moon

Fransk komediserie från 2016. Kung Honk. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. 29/01 år 2022 i SVT Barn.

Pyssligt

Disco, 2. I ett discorum behövs det discolampor och det har den hemliga pysslaren inte hunnit klart med. Barnen dekorerar discokulorna och sedan gör de i ordning rummet.

Pyssligt - Askartelua

Grönsaksland, 2. Vad vore ett grönsaksland utan humlor. Den hemliga pysslaren vill att barnen ska göra humlor till matsalen. De använder sig av olika pysselmaterial för att göra helt egna humlor av formen till humlorna som den hemliga pysslaren lämnat kvar.

Djuren på Djuris börjar skolan

Stopp, sluta, nej. Majs och Satsumas vill kramas, men Ull är inte på humör. Då anordnar de en tävling för att lura Ull att kramas.

Pinos dagbok

Räkna med Pino. Pino har lärt sig räkna och idag räknar han sina saker. ,.

Pinos dagbok

Sov gott Pinot. Det är en hel del som måste ordnas vid läggdags innan lampan kan släckas. ,.

Om evolution

Variation och sköldpaddor. Om orden som beskriver begreppet evolution. Vad krävs för att djurarter ska kunna utvecklas och förändras?. 30/06 år 2019 i SVT Barn.

Berätta för mig

Chatten. Roddes klasskompis Max blir mobbad i en chatt. Rodde är själv rädd för att bli mobbad så han skriver också elaka saker om Max i chatten. Har Rodde fallit för ett grupptryck?. 16/01 år 2022 i SVT Barn.

En hopplös häxa

Fröken Kackels födelsedag. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. 22/05 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 10/01 år 2022 i SVT Barn.

Unge greve Dracula

Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. 03/02 år 2016 i SVT Barn.

Elefantprinsessan

Australisk äventyrsserie från 2008. Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne?. 29/06 år 2020 i SVT Barn.

Nina Patalo

Chuck Morris. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. 29/02 år 2016 i SVT Barn.

Arthur & Excalibur

Fransk animerad serie från 2020. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. 11/07 år 2022 i SVT Barn.

Småkryp

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En "docu-cartoon" med en skämtsam inblick i småkrypens värld. 17/06 år 2010 i SVT Barn.

Andys akvatiska äventyr

Andy och cikliderna. Andy och Teja är tillbaka för att ge er nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten!. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur!. 25/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Teklas förkylning. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 21/05 år 2021 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Brittisk animerad barnserie från 2007. För många svåra ord. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak – hon är väldigt bestämd och envis. . 07/09 år 2015 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Herr Tjur blir lärare. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 13/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Snabelsvårigheter. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 06/05 år 2017 i SVT Barn.

Monsterbarnvakterna

Leka och låna. Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. 07/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Det hemliga pizzauppdraget. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 30/10 år 2018 i SVT Barn.

Bolibompa: Draken och Tablettmysteriet

Svensk underhållning från 2021. Drakens återkomst. Efter att ha lyckats ge den förpuppade Draken sin medicin, somnar filmisarna i Drakens säng. Men när de vaknar är Draken försvunnen.

Rita och Krokodil

Vår. Rita är 4 år och har ett ovanligt husdjur - en krokodil! Krokodil är jättesnäll, men gör inte alltid som Rita vill - och det kanske är bra ibland. 12/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2018. Medicinmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 29/10 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. 13/08 år 2012 i SVT Barn.

Bild från filmen Bamse och tjuvstaden
Bamse och tjuvstaden

Bamse, Skalman och Lille Skutt blir jagade av trollen. I tjuvstaden tittar en gammal och kär vän fram ur en av tågvagnarna, Vargen, vad gör han i tjuvstaden?. 09/02 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Madicken
Madicken

Svensk barnserie från 1977. Sommardag på Junibacken. Mamma har födelsedag och familjen gör sin vanliga utflykt till sommarängen nedanför Karlssons kohage. Men den vanliga utflykten får ett ovanligt slut. 02/01 år 2022 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Faran, del 1. Robin Hood och hans vänner i Sherwood-skogen får nya, och gamla, knepiga kanaljer att handskas med!. 13/06 år 2022 i SVT Barn.

Kokobäng

Svensk dramaserie från 2020. Oskars bacillskräck. Vad som helst kan hända när Alex, Carro och deras kompisar i Kokobäng intar kostymförrådet. Det har blivit stökigt och äckligt i kostymförrådet och Oskar utlyser katastrofläge. Alla ska städa, men stökar bara till ännu mer i stället - ända tills Alex får en briljant idé. Men vem har tagit in en kamel i kostymförrådet? Hur gör man ett skägg av dammtussar? Och vem är det som kommer i slutet av avsnittet? Humorprogram för barn med Alex Hermansson, Caroline Hermansson, Ina Lindgren, Olle Cardell, Tindy Laville, Oskar Arleon och Anna Dieden. 14/02 år 2020 i SVT Barn.

Pinsamheter

Australisk komediserie från 2006. Alla hjärtans dag - kärlek. Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj. 26/02 år 2020 i SVT Barn.

Djungelpuls

Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe. 06/07 år 2015 i SVT Barn.