OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

tisdag den 6 december

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Pinky Ponk sitter fast i ett träd och välter det så att alla glider på andra sidan. Alla glider fram och tillbaka och får Pinky Ponk att tippa åt andra hållet.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse är en alldeles vanlig björn med randig mössa och prickiga byxor som på sin vandring längs vägen finner en massa underliga saker som han inte har en aning om hur de fungerar.

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta, Georg och Rune Räv leker pirater på Morfar Gris båt och Polisman Panda och Ekorre är i sin polisbåt och visar barnen hur de patrullerar havet.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Ekorrarna är ute och åker kälke med Jycke när de ser en flyttfågel falla från skyn. Fågeln Mawk landar i snön med resväskan och allt. Han såg fram emot att flyga på sommarsemester, för det är vad fåglar gör på vintern.

Max och Maja

Max hittar en lyckopinne, som han och Maja använder för att hjälpa sina vänner. Det räddar sin väns glass och en hatt.

Zouk, den lilla häxan

Zouk måste hjälpa farbror Norberto att hitta en vän till honom som inte dök upp till ett möte. Zouk upptäcker kraften i vänskap.

Bild från filmen Simon
Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

Dock´n´roll

Lenny Live är en av vår tids största artister, men han har ett stort problem. Han är fruktansvärt blyg och vågar inte visa upp sig på en scen eller spela in en video. Ska Lenny Live våga spela in en video till sin nya låt?

En bro av poesi

En filmad gestaltning av Harry Martinssons dikt Småskolans utflykt: En dag fick vi ledigt och besteg det allra högsta berget. Där uppifrån tyckte vi att hela världen låg.

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville tvingas berätta allt för Hilda men hon har också en hemlighet. På slottet får hertiginnan Augustina höras talas om general Leijongaps anspråk på tronen.

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

Draken Vanessa

På ön där Draken Vanessa och hennes grannar bor händer det alltid konstiga, kul och knäppa saker. Vem tror du behöver hjälp idag?

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Teeny-Weeny Ninjalino förvandlas till Splatmonstret och håller Pyjamashjältarna fångna på Det mystiska berget.

Bild från filmen Smurfarna
Smurfarna

Efter att ha fångat Klumpsmurfen, frestar Gargamel honom med en magisk amulett som får hans klumpighet att försvinna.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Herr. Gruber har lånat hem ett T-Rex-skelett, men hans hund har fått tag på det ovärderliga benet och grävt ned det någonstans.

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Ricky är lycklig när han och kompisarna besöker Hank och Helen för att få sina certifikat. Men i stället för att hjälpa sina vänner att träna tar Ricky över.

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya vill hjälpa en gammal dam som förlorade sitt hem under en storm. Damen vill hitta sin bror som bor i ett gammalt träd på andra sidan dammen. Men det gamla minnet spelar dem spratt och de har svårt att hitta vägen.

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Peter anländer till Frankfurt för att leta efter sin far, klockmakaren Anton Bendorf, och blir förvånad över att se att hans far är fattig.

Vilse i Oz

Efter att general Guph fyllt Dorothys dagbok med magi och låtit hennes hus flyga iväg i en tornado, är hon och vännerna återigen vilse.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Familjen Nekton träffar på en vit val och Ant är övertygad om att det är den legendariska Moby Dick, vilket väcker en monsterjägares intresse för att fånga djuret.

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Ett skadligt virus har nått DroneBase och gör alla drönare galna. Teamet inleder en utredning för att fastställa källan till epidemin.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Den unge trafikkontrollanten Conrad gör ett litet misstag som slutar i en katastrof ombord på den kretsande transitterminalen Spacehub. Under tiden skjuter Alan upp Thunderbird 3 för att ge Conrad mer tid.

Safirdrakens krafter

Aporna stjäl Yins basketboll och Kody måste se framför sig hur han fångar upp bollen för att få tillbaka den.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Rocky trycker undan sin tuffa dinosauriesida och lär sig att vara försiktig med ett ägg han har hittat.

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till Diplodocus tid, en massiv växtätande dinosaurie. Hans uppdrag är att hitta och plocka en jätteormbunke för att ersätta den som han av misstag bröt av på museet. Men kommer han att hinna tillbaka i tid tills muséet öppnar?

Tripp, Trapp, Träd-sagor på meänkieli

Malte är med sin mormor och morfar vid en sjö i norra Sverige. Det är vinter och de ska fiska. Men innan det är dags att börja måste de först åka skoter och sedan borra i den tjocka isen.

Tripp, Trapp, Träd-sagor på meänkieli

Om att åka spark hem från mormor i sprakande norrsken. En översättning till meänkieli av sagan Vinterkväll av Ann-Helén Laestadius och Jessika Berglund.

Pulslek

Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo - vem hinner undan när björnen vaknar?

Jassabarnen och gudarnas gåva på lulesamiska

Syskonen Jassa är hos Nåjden som berättar om hur världen blir till, ger barnen viktiga verktyg inför sin resa, där syskonen måste återföra det som stulits.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Vem?

Små filmer om stora känslor med Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul.

Ellinor undrar så

Ellinor, Olivia och Ari måste försöka klura ut hur de kan utvidga sitt klubbhus så att alla nya medlemmar ryms.

Andys förhistoriska äventyr

Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

Andys safariäventyr

När Jen ser att en flock asiatiska elefanter har svepts med av en översvämning i Bangladesh, blir det Andys sak att hjälpa dem. Han flyger iväg i safarimobilen till Bangladesh och i en kamp mot klockan lyckas han hjälpa elefanterna att nå fast mark.

En valp i familjen

Valparna tränar på nya miljöer och utmaningar. Lemmy följer med barnen på fotbollsmatch och så följer han med till stranden för första gången. Trots att flatcoated retrievers brukar älska att simma, är Lemmy lite tveksam.

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville tvingas berätta allt för Hilda men hon har också en hemlighet. På slottet får hertiginnan Augustina höras talas om general Leijongaps anspråk på tronen.

Monsterbarnvakterna

Hugo gör en westernfilm men bebisen Fig har svårt att ta direktiv.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Katten Gumball och fisken Darwin ger sig ut på vardagliga äventyr tillsammans.

Bild från filmen Malory Towers
Malory Towers

Gwen tar till drastiska åtgärder för att dölja sin stulna belöning. Darrell och Sally gör en upptäckt som kan leda dem till Lady Janes skatt.

Bild från filmen M.I. High
M.I. High

En rymdsond landar på månen och MI9 misstänker att SKUL använder den för att spionera. Agenterna måste ta reda på vad planen är och sätta stopp för det.

Det Hemsökta huset

Frankie och Louie får reda på att den docka de sålt till Penelope är värd massor av pengar. När de ska sälja dockan till en samlare råkar de ut för oväntade problem i leksaksaffären.

3Hz

Efter sin mammas död upptäcker Felix att hans Walkman kan göra något speciellt. Tillsammans med Sammy och Noor hör han ett oroande samtal om ett mord.

Tracy Beakers dröm

Tracy är 10 år gammal och bor på ett barnhem. Hon drömmer om att en dag få ett eget hem med en riktig familj. En serie gjord på böcker av Jacqueline Wilson.

Bild från filmen Holly Hobbie
Holly Hobbie

Efter att Hollys audition för musikalen inte gick som planerat, är hon fast besluten att bevisa att hon är avsedd för huvudrollen.

Super-duper-asgrymt!

När Lennon av misstag förolämpar solen med en elak kommentar, leder det till en mörkläggning av hela staden.

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Mormor Gris skickar ut Greta, Georg och Morfar för att njuta av solljuset. Morfar bygger en egen racerbil åt Georg.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Ruby anordnar en golfmatch för att rensa upp fältet från baljor inför en turnering i regnbågsboll.

Beccas Gäng

Becca och vännerna skapar ett tre små grisar-flak inför dagens stora parad.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Bonden ska hålla en fest på sin födelsedag men Bitzer blir av med alla inbjudningar. Förklädda hoppar fåren in som gäster och har jättekul. Men lyckas de lura bonden att tro att han är omgiven av sina vänner?

Bolibompaklubben

Draken tar fram sin drakkikare och hälsar på några myskoxar.

Första gången

Alma är 4 år och gillar hästar. Men hon har bara ridit på små ponnys, aldrig på en stor häst. Alma får hälsa på i ett stall för första gången. Men törs hon verkligen rida på den allra största hästen?

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Georg tycker att det är så kul att se sig själv i spegeln att han och Greta försöker hitta andra skinande föremål att se sin reflektion i.

Draken Vanessa

Vanessa tappar sin resväska till sjöss. Hon och hennes vän får dyka ner i vattnet för att hitta den.

Petra och patienterna

En serie för små barn om vardagsproblem.

Djungelpuls

Ovanliga och annorlunda djurhistorier.

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville tvingas berätta allt för Hilda men hon har också en hemlighet. På slottet får hertiginnan Augustina höras talas om general Leijongaps anspråk på tronen.

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

Jultomtens lärling

Nicolas är ledsen eftersom han tror att han aldrig kommer att få julklappar längre. Jultomten förbereder en överraskning.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Katjas sverigefinska historia

Sverige har fem nationella minoriteter. Sverigefinnarna är en av dem. Katja tar reda på mer om sin familjs historia och om vilka sverigefinnarna är.

Kolsvart

Tiden rinner i väg. Nico mår inte bra, Ylva kan vara nära döden och forskarna hittar ingen lösning.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Abel och Fant upptäcker några kapslar som går sönder vid beröring och sprider sina frön. Abel blir exalterad när han inser att han kan göra en kedjereaktion av exploderande frön.