OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

måndag den 22 april

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Tomblibooerna bestämmer sig för att åka med Pinky Ponk, men den landar hela tiden för att släppa ombord någon annan. Den roliga delen är att gissa vem som kommer att gå ombord nästa gång baserat på ledtrådarna ut genom fönstret.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Lilla prinsessan vill ha en splitter ny släde att leka med. När hon äntligen får en, upptäcker hon att ny inte alltid är samma sak som bättre.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Mamma och pappa Gris tar med Greta och Georg till den botaniska trädgården.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

Charlie och Lola

Charlie försöker hjälpa Lola att komma över sina kräsna matvanor. Han visar henne att potatismos är molnfluff från berget Fuji och ärtor är droppar från Gröna landet, men att äta en tomat är en annan sak.

Heja! Heja! Billy Bilsson

När mamma och pappa går ut stannar Billy och Chrissy hemma med barnvakten. Men Billy är säker på att han är en stor pojke och inte alls behöver någon barnvakt.

Familjen Robertsson

Det är dags för Sams bröllop och Ulf och Wilma är hennes speciella medhjälpare. Men när en rad olyckor leder till att de förstör sina kläder, kommer de på en väldigt färgstark lösning.

Bild från filmen Daniel Tigers kvarter
Daniel Tigers kvarter

Daniel Tiger och hans vänner lär sig om känslor och sådant genom sång och fantasi.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Greta och Georg besöker Pappa Rävs affär för att köpa en jubileumspresent till Mormor och Morfar.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Bonden försöker laga en romantisk middag till sin dejt. Bitzer är en värdelös hovmästare och bonden kan tyvärr inte laga mat. Kan Shaun och flocken hjälpa till när de tar över matlagningen bakom kulisserna?

Vegetasaurier

Under ett snöbollskrig råkar Ginger och Ärt-Rexarna väcka en Kiwimammut ur sin dvala och måste trötta ut det lurviga djuret för att få det att somna om.

PAW Patrol

När Borgmästare Rospigg och tvillingarna inte kommit tillbaka från en vintervandring ringer Jake och Everest till Paw Patrol för att leta efter dem.

Pyjamashjältarna

Pyjamashjältarna är exalterade över deras nya superkrafter, men Romeo skapar ett bälte som besitter kraften att förgöra dem. Gänget måste göra allt tillsammans för att stoppa honom.

Bluey

Bluey och hennes vänner har kul när de leker affär, tills att hon börjar ifrågasätta reglerna.

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl upptäcker en enhörning i Karamelriket och Merlin ber Karl att inte berätta för någon.

Paddingtons äventyr

Mateo och Judy bildar en hemlig klubb i trädkojan men låter inte Jonathan och Paddington gå med utan lösenord.

Bild från filmen Octonauterna
Octonauterna

Octonauterna försöker dra upp Peso ur en havsgrav och får hjälp av en märklig varelse med ett genomskinligt huvud: en spökfisk.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Maya och hennes vänner upptäcker ett slem-spår och Skalberts svamp har försvunnit. Det finns ett monster på ängen! Maya beslutar att undersöka saken och upptäcker att varelsen bara är en stor snigel.

Bild från filmen Mumfie
Mumfie

När Mumfie hjälper Kaleb och Kattis att hitta en fyrklöver, tror hans vänner att han bringar lycka. Mumfie är glad och vill dela sin \"talang\" med invånarna på ön.

Animanimaler

Tecknad film för alla barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Lilla prinsessan bestämmer sig för att hon vill ha sin egen affär.

Teckenlådan

Tommy och Busan provar peruker. Tommy leker fe. Mormor färgar håret, hon pratar om grått hår. Busan undrar om Lennart fryser, han har ju inget hår! Tommy undrar om mormor glömt bort att ta ur hårfärgen. Busan undrar varför man har olika hårfärg.

Tilde

Skaparmässan har kommit till stan. Tilde har problem med sitt projekt för barnens evenemang och måste inse att det tar tid och många felsteg att göra något bra.

Monsterbarnvakterna

Esme och Roy tar med sig Hugo och bebisen Fig ut i regnet.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Heidi och Pedros getter får inte längre delta i en tävling, eftersom fru Keller anklagar dem för att ha skabb. Getterna sätts i karantän och elimineras från tävlingen.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Ant är säker på att han ser en sjöjungfru medan han letar efter sina kidnappade vänner. Men sedan hamnar han i trubbel på egen hand.

Vilse i Oz

Efter att befolkningen i Smaragdstaden bytts ut, måste Dorothy och hennes vänner återigen fly för att ta sig hem.

Zorro - legenden föds

Sisquoc, den unga Chumash-krigaren som kidnappade kapten Monasterio, gömmer sig fortfarande i bergen i hopp om att undkomma hämnd. Men ett bakhåll väntar.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Familjen Nova måste landa på en planet där de träffar Finn och hans hund Kasper. De två lever ett stillsamt liv på planeten.

Bernies äventyr

Zig och Bernie genomför en annan plan för att äta Marina, men Sharko ingriper i sista minuten. Bernie befinner sig ute på öppet hav, ju mer han försöker att nå ön, desto längre bort kommer han.

Gigantosaurus

Mazu uppfinner världens första go-kart för att kunna slå Giganto i ett lopp.

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser 145 miljoner år tillbaka i tiden för att få se en Allosaurus - en av de farligaste jägarna bland dinosaurierna.

Humlan Djojj - finska

Alla blommorna på blomsterängen har försvunnit! Birger Bi och Djojj måste hitta en ny blomsteräng innan bina i kupan svälter ihjäl. Men det blir inte riktigt som Birger och Djojj har tänkt sig.

Vad händer med återvinningen? Finska

Allt som har en sladd eller batterier ska återvinnas som elavfall. En trasig sladd till en mobilladdare kan komma till stor nytta - här får du veta hur det går till.

Bild från filmen Molang
Molang

I förhistorien var eld ett viktigt element för överlevnad. Så när Molang släcker den av misstag finns det bara en sak att göra: gå och hitta eld i hjärtat av den stora vulkanen.

Paddingtons äventyr

Familjen Brown har sitt årliga sommarspel. Kommer Paddington att vara bra på någon av tävlingarna?

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Ett nöjesfält kommer till staden och Pippi försöker sig på många av spelen. När ingen vågar tävla mot den starka mannen Adolf, kliver Pippi upp på scen och vinner.

Andys förhistoriska äventyr

Andy reser genom tiden på ännu ett förhistoriskt äventyr, den här gången för 30 miljoner år sedan i Mongoliet, där han träffar paraceratherium, ett jättedäggdjur som är fem gånger så stort som en noshörning.

Andys akvatiska äventyr

Efter ett tropiskt skyfall under natten ser Andy till att alla djuren är i säkerhet. Förutom att de är lite fuktiga mår de alla bra. Mr Hammond ringer Andy och Jen och oroar sig för att sniglar kan äta salladen.

Lilla ridskolan - meänkieli

Älskar du hästar? Drömmer du om att lära dig rida och ta hand om en häst? Följ med på Lilla ridskolan där det varje dag är ryktning, ridning, hästvård och hästmys på schemat!

Lilla ridskolan - meänkieli

Älskar du hästar? Drömmer du om att lära dig rida och ta hand om en häst? Följ med på Lilla ridskolan där det varje dag är ryktning, ridning, hästvård och hästmys på schemat!

Lilla ridskolan - meänkieli

Älskar du hästar? Drömmer du om att lära dig rida och ta hand om en häst? Följ med på Lilla ridskolan där det varje dag är ryktning, ridning, hästvård och hästmys på schemat!

Safirdrakens krafter

När aporna har spelat sin musik över hela byn ser Ko Ni till att oljudet tar slut, en gång för alla.

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

Som en gnista

Addies mamma bjuder in Jenna till Addies och Audreys pyjamasparty. Addie läser i Lady Margaret Frasers dagbok hur hon lyckades undvika förföljelse av sin tjänare Beth.

De Magiska Tingens Byrå

Under tiden som Kyra och hennes klasskompisar handskas med magiska kriser fortsätter Peter undersöka rustningen som vaknade till liv i River City.

Bild från filmen Backstage
Backstage

En grupp väldigt begåvade tonåringar upplever höjdpunkter och besvikelser med att gå på den prestigefyllda skolan Keaton School of the Arts. De upplever allt från oro och frustration till att få nya vänner och fantastiska prestationer.

Elefantprinsessan

När Alex fyller 16 år möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne?

Bild från filmen Big Top Academy
Big Top Academy

Max konfronterar Sir Rayne och Axel försöker desperat övertyga sin pappa om att han hör hemma på skolan.

Glöd

Kims mamma och Jennys pappa har blivit kära i varandra. Inte nog med att Kim och Jenny går i samma klass, nu ska de bo ihop också! Det här är inte precis vad Kim hade tänkt sig.

Den ostoppbara gula yetin

En tjej misstar Gustav för en enorm björn-yeti.

Super-duper-asgrymt!

Gluko och Lennon leker tillsammans, när någon, som behöver deras hjälp, plötsligt flyger in i rummet.

Gigantosaurus

Det är Rockys födelsedag och han ordnar en fest för att fira. Bill får i uppgift att bjuda in Giganto till festen.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

Charlie och Lola

Lola vill göra allt själv, men en gungbräda behöver minst två personer. När pojkarna hoppar upp i andra änden åker Lola högt upp i skyn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

När Greta Gris får punktering på sin cykel leker hon och hennes vänner att de cyklar på fantasicyklar istället.

Uppdrag framtid

Youtube-gruppen Boys from Viken vill göra skillnad! Förutom att filma sketcher tänker de också rädda mat från att slängas. Isabelle Karnik från organisationen Foodsharing Stockholm räddar också mat genom att ta hand om det som butikerna slänger bort.

Grejen med demokrati

Jämställdhet. Mina vill veta vad grejen jämställdhet är. Och varför är jämställdhet viktig för demokratin? Den ytliga influeraren Demokratiälskaren tar på sig uppdraget att få Mina att förstå det - men det går inte så bra.

Mitt liv som grej

Fanny slänger sitt plåster men missar papperskorgen. På så sätt får plåstret en sista chans att hålla ett brandtal om varför det inte ska slängas. När behövde man ett plåster för första gången och vad skulle hända om det inte fanns?

Röret

Finns det något bättre än att äta en kall glass i solen på sommaren. Men varför smälter alltid glassen så snabbt när det är så himla gott? Det undrar Greta och Tamara när de ber Sylvester hoppa ner i röret och äta glass.

Edmond och Lucy

Edmund skjuter Baldurs ratatouille av spisen med sin boll. Nu är goda råd dyra, för det finns bara gamla skrumpna grönsaker kvar i grönsakslandet.

Draken Vanessa

Gwens mamma Kira Kazam tar med Gwen och Ben på en campingtur, men Kiras trollkunskaper hotar att förstöra resan.

Kiri & Lou

Kiri blir ledsen när Rotseroenie ramlar i sjön, men sjöodjuret hjälper henne att hitta honom igen och hon upptäcker en stor hemlighet.

Snickesnackarn

Om man träffar folk som är större och kanske ett helt gäng, då är det lätt att man blir blyg och låter dem bestämma. Men alla blir inte fullt så blyga som Snickesnackarn.

Bild från filmen Space Nova
Space Nova

Data från en förlorad rymdfärja får gänget att utforska en planet med överraskande tecken på liv. Sökandet efter stjärndamm fortsätter, och Aurora skärper kontrollen över Novas familj.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Teds topp 10

En efterlängtad föreställning av Romeo och Julia är på gång i skolan, där Ted hoppas få spela huvudrollen tillsammans med sin alldeles egna Julia, Rosie Barnes. Jai ansvarar för kulisserna bakom scenen, Cody ansvarar för svärden och Jada utför stunts.

Hunden Klapp

Det är loppisdag och Lola bestämmer sig för att sälja Klapps gamla valpsäng, vilket får vår hjälte att bli nostalgisk och sorgsen. Men sängen drar till sig Tanks uppmärksamhet, för han haft ögonen på den ända sedan han var en liten valp.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Bild från filmen Agenterna
Agenterna

Krimsta City ligger i mörker och Agenterna måste få tillbaka elen snabbt, annars kommer det att få katastrofala konsekvenser. Men det är inte ett vanligt strömavbrott som drabbat stan och i mörkret gömmer sig faror som hotar både KSSA och hela Krimsta Citys säkerhet.

Killar

När Viggos storasyster får besök vill hon inte längre leka med honom.

Sommarskuggan nr 9

Sommarskuggan har försvunnit och verkar vara på bushumör. Chefen får ett hotfullt meddelande från en okänd avsändare.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.