OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

söndag den 26 juni

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Ella, Oscar och Hoo

Spöö-ööökeeet. Varje dag - ett nytt äventyr! för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln. 09/10 år 2021 i SVT Barn.

Rita och Krokodil

Igelkotten. Rita är 4 år och har ett ovanligt husdjur - en krokodil! Krokodil är jättesnäll, men gör inte alltid som Rita vill - och det kanske är bra ibland. 02/05 år 2016 i SVT Barn.

Sara och Anka

Brittisk animerad barnserie från 2014. Kaka kan baka. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. 13/08 år 2019 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Spökhuvudfisken. Spökhuvudfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 08/12 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 05/03 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2014. Första hjälpen-märket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 05/01 år 2018 i SVT Barn.

Monsterskolan

Brittisk animerad serie från 2017. Monsterhusdjuret. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. 10/09 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Daniel Tigers kvarter
Daniel Tigers kvarter

Kanadensisk animerad serie från 2012. Hitta på en show tillsammans. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. 25/04 år 2017 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Jag är Gulliga Gullan. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. fl. 19/05 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Maskrosor. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 11/10 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. På solsemester. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 21/08 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Simon
Simon

Ha den äran Filip!. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 30/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Varför växer det i trädgården?. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 23/05 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Filibert. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 04/09 år 2015 i SVT Barn.

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. 11/06 år 2022 i SVT Barn.

Jecko och Jessie vet bäst

Jecko och Jessie vet allt. Åtminstone tycker de det själva. I dagens avsnitt förklarar de hur man tillverkar chips. Det låter kanske otroligt men chips är torkade löv. 02/08 år 2020 i SVT Barn.

Monsterbarnvakterna

Middagsmys. Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. 01/04 år 2022 i SVT Barn.

Ax till max

Kanadensisk äventyrsserie från 2019. Konstapel Bo. I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!. 06/02 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Lära sig dansa. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 11/02 år 2011 i SVT Barn.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Grilla. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 03/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

En Giganto-kraft. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. 28/02 år 2021 i SVT Barn.

Bangarang

Olga och hennes Bullerbrötare. Bangarang, pangarang!. För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera. 01/10 år 2021 i SVT Barn.

Djungelpuls

Borta bra men hemma bäst. Ovanliga och annorlunda djurhistorier. 05/07 år 2016 i SVT Barn.

Dinoranchen

Stoppa spinosaurusen. Bland mängder av dinosaurier i den vilda, vilda västern hittar vi familjen Cassidy på sin stora ranch. 14/03 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2020. Ugglis ute på hal is. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

Sommarlov 2022

Malin minns inte Sommarskuggan och Angelika har glömt hur man är skuggjägare men det stoppar dem inte att fixa med Småkrypsklubben och de ägnar sig åt att så frön och fixa och publiken får testa att hoppa lika långt som en gräshoppa. Häng med i barnens sommarlovsshow hela sommaren. Dessutom visas filmerna Småkryp, Robin Hoods rabalder och rackartyg och Malory Towers.

Småkryp

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En "docu-cartoon" med en skämtsam inblick i småkrypens värld. 20/04 år 2010 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Prinsessa i fara. Robin Hood och hans vänner i Sherwood-skogen får nya, och gamla, knepiga kanaljer att handskas med!

Bild från filmen Malory Towers
Malory Towers

Karikatyren. Livet på internatskolan Malory Towers går vidare för Darrell och henns klasskamrater. Det är inte bara undervisning som står i fokus när konflikter och vänskap varvas med ett och annat mysterium.

Lilla Aktuellt

Nyheter för barn och unga.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Amerikansk äventyrsserie från 2014. Späckhuggaren. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation – och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. 14/04 år 2019 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk dramaserie från 2015. Sabotage på ranchen. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse – hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. 22/08 år 2021 i SVT Barn.

Skattsökarna

Leka tafatt med en skatt. På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dom. 20/04 år 2022 i SVT Barn.

Elle och farfars sommar

Att hjälpa till är roligt och idag hjälper Elle och farfar Boris alla bin att få ett alldeles eget hotell med blommor och färska kryddor utanför. 06/02 år 2020 i SVT Barn.

Arthur & Excalibur

Fransk animerad serie från 2020. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. 25/07 år 2020 i SVT Barn.

Nina Patalo

Klubbad. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. 27/02 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

En ovanlig tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 19/10 år 2016 i SVT Barn.

Grizzy och lämlarna

Fransk barnserie från 2017. Teleportationsbjörn. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter!. Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 31/05 år 2019 i SVT Barn.

Pinos dagbok - finska

Pino och fågeln. Pino sitter och tittar ut genom ett fönster. Han är uttråkad och väntar på att något ska hända. En fågel knackar på fönstret. Pino blir glad och undrar vad den vill. Översättare och berättare: Kai Rauhansalo. 07/10 år 2019 i SVT Barn.

Pinos dagbok - finska

Pino och grisen. Det ringer på dörren hemma hos Pino. Utanför dörren står Grisen. Grisen rotar i Pinos leksakshylla och går ut i köket. Vill han leka kurragömma? Översättare och berättare: Kai Rauhansalo. 07/10 år 2019 i SVT Barn.

I drömmarnas trädgård

Igglepiggle hälsar på. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. 21/07 år 2010 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi i den första snön. En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i skolan, eftersom jullovet ännu inte har brutit ut. Pippi vill också ha jullov. 13/02 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Tysk barnserie från 2014. Broschen. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar – en allvarlig, sorgtyngd, man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. 02/08 år 2019 i SVT Barn.

Robbi robot - romani kalderash

Robbi robot och Yankho begraver Pip. Robbi hjälper Yankho att begrava sin döda fågel och tack vare att Yankho gissar rätt på alla lösenord så öppnas dörrarna till Robbis olika rum och allt slutar med att båda har fått ett fint och roligt minne. 26/06 år 2022 i SVT Barn.

Första gången - meänkieli

Fika. Gusten ska bjuda ut kompisen Nemo på fika på ett konditori. 26/06 år 2022 i SVT Barn.

Tilde

Amerikansk animerad barnserie från 2015. Stjärnfallet. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. 23/10 år 2019 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Kanininvasionen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 31/05 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Brittisk actionserie från 2017. Reptilerna anfaller. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. 20/01 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Blue water high
Blue water high

Australiensisk äventyrsserie från 2008. De sex eleverna på surfarskolan Solar Blue satsar på en framtid som professionella surfare. Varje år utses en av eleverna till vinnare av ett sponsoravtal som innebär första steget mot en proffskarriär. fl. 23/05 år 2016 i SVT Barn.

MI High

Brittisk barnserie från 2007. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 31/03 år 2020 i SVT Barn.

Annedroider

Kanadensisk äventyrsserie från 2012. Meteoritjakten. Meteoritjakten. Nicks liv ändras drastiskt när han och hans mamma flyttar in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Han och granntjejen Shania får snart reda på att det bor en flicka som heter Anne där och med henne bor även de tre androiderna Hand, Öga och Vän. Säsong 1. 19/11 år 2018 i SVT Barn. Säsong 1. Del 13 av 26.

Bild från filmen Backstage
Backstage

En grupp talangfulla tonåringar försöker uppfylla sina drömmar om att bli superstjärnor. Följ de blivande stjärnorna i med- och motgång på den berömda Keaton School of the Arts. 12/11 år 2018 i SVT Barn.

Tidlös prinsessa

En magisk kyss. Det är sista terminen på balettakademien och allting står på spel - inte bara dansmässigt utan tidsmässigt. Med byrån ständigt hack i häl och frågan om vem som är den utvalda måste Lena och gänget fatta svåra beslut som påverkar både nuet, framtiden och dåtiden. 20/11 år 2021 i SVT Barn.

Super-duper-asgrymt!

Vi har fått Jesslingen. Gluko och Lennon, två asgrymma kompisar som gör hela världen bättre! Du med! Alltså, du är ju asgrym själv bara för att du läser den här texten!. Kolla programmet också! Tjohoo!. 16/09 år 2021 i SVT Barn.

Fix och trix

Brittisk animerad serie från 2017. Prinsessan Sols dag. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. 26/07 år 2019 i SVT Barn.

Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen

Kanadensisk dramaserie från 2019. Plan B. KLURO får mer och mer att göra och det är verkligen dags att tänka nytt. Medan de andra agenterna fortsätter lösa konstigheter startar Stora O en mobil patrull med fyra specialplockade agenter för uppdrag runtom i världen. Denna gång: Plan B. 08/10 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Mästerflygarna
Mästerflygarna

Sydkoreansk barnserie från 2014. Riddaräventyr. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. 05/01 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Pablo
Pablo

Fånga vinden. Pablo är en 5-årig pojke med autism. Han ser världen på ett lite annorlunda sätt och för att förstå den bättre tar han hjälp av sina kritor. 05/05 år 2019 i SVT Barn.

Mattemacken

Kub och rätblock. Kub och rätblock. Hector och Geo har beställt rektanglar och kvadrater för att bygga en kub och ett rätblock. Men det som skulle bli en trevlig geometrisk stund i macken förvandlas istället till något helt annat. 19/04 år 2021 i SVT Barn.

Typiskt teknik

Kläder. Kläder. Är kläder teknik? Absolut. Tänk på alla uppfinningar som finns i våra kläder - som knappen, fickan och blixtlåset. Tack vare våra kläder kan vi också jobba och bo på platser som annars hade varit omöjliga. 11/03 år 2021 i SVT Barn.

Min hobby

Fotboll. Mark från Ödkarby tycker att fotboll är det bästa som finns. Idag har han samlat ihop sina vänner och tagit sig till Ödkarbyhallen för att ta reda på vem som är Ålands straffsparkskung.

En bro av poesi

Krakel spektakel slår på sin trumma av Lennart Hellsing. En filmad gestaltning av Lennart Hellsings dikt "Krakel spektakel slår på sin trumma. Långt bort i skogen brunbjörnar brumma.". 13/12 år 2021 i SVT Barn.

Pulslek

Saga med rörelser. Öva finmotoriken i en saga med handrörelser inspirerade av TAKK.

Bild från filmen Bolibompa
Bolibompa

Svensk underhållning från 2017. 17/06 år 2020 i SVT Barn.

Bolibompa: Prinsessorna och Pruttas hämnd

Svensk underhållning från 2020. Pruttas sista fis. Prutta vaknar ur sin sömn och överraskar Ros-Louise, Draken och prinsessorna i fängelset. Efter att ha brutit Ros-Louise trollspö och låst in allihop, är Prutta redo att starta Pruttageddon. Hur ska hon kunna stoppas?. 22/05 år 2021 i SVT Barn.

Kom ketchup så går vi

Vad gör matvarorna i skafferiet hela dagarna för att få tiden att gå? De berättar roliga historier för varandra!. 19/07 år 2011 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Hejdå. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 24/02 år 2016 i SVT Barn.

Sommarlov 2022

Malin minns inte Sommarskuggan och Angelika har glömt hur man är skuggjägare men det stoppar dem inte att fixa med Småkrypsklubben och de ägnar sig åt att så frön och fixa och publiken får testa att hoppa lika långt som en gräshoppa. Häng med i barnens sommarlovsshow hela sommaren. Dessutom visas filmerna Småkryp, Robin Hoods rabalder och rackartyg och Malory Towers. 27/06 år 2022 i SVT Barn.

Småkryp

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En "docu-cartoon" med en skämtsam inblick i småkrypens värld. 20/04 år 2010 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Prinsessa i fara. Robin Hood och hans vänner i Sherwood-skogen får nya, och gamla, knepiga kanaljer att handskas med!. 26/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Malory Towers
Malory Towers

Karikatyren. Livet på internatskolan Malory Towers går vidare för Darrell och henns klasskamrater. Det är inte bara undervisning som står i fokus när konflikter och vänskap varvas med ett och annat mysterium. Säsong 2. 27/06 år 2022 i SVT Barn. Säsong 2. Del 5 av 26.

Bild från filmen Almost never
Almost never

Släppa loss. Drömmen lever för killarna i bandet The Wonderland. Mantrat om att vara etta på listan efter ett år finns också fortfarande kvar.

Bild från filmen Klassen
Klassen

Kär och galen. Vågar Adrian säga till Tuva att han är kär i henne?

Bild från filmen Klassen
Klassen

Porr, nej tack!. Vem har tittat på porr i skolan?