OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

måndag den 10 oktober

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

I drömmarnas trädgård

Upsy Daisys ljudliga sång. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. 07/09 år 2009 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 22/07 år 2009 i SVT Barn.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse hittar skidor. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. 16/12 år 2014 i SVT Barn.

Sara och Anka

Brittisk animerad barnserie från 2014. Vilsen bibliotekarie. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. 14/08 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2018. Nyckelmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 16/10 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Smådjursgården. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 24/02 år 2021 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Jag skulle faktiskt vilja behålla den. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. fl. 18/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Nu flyger vi högt. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 31/08 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Kul med löv. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. 01/11 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Hej Jycke
Hej Jycke

Brittisk animerad serie från 2014. Teddybjörnmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. 18/07 år 2021 i SVT Barn.

Thomas och vännerna

Bergochdalbanan. Thomas är varken det största eller snabbaste tåget men han vill bli det bästa tåget han kan bli!. Tillsammans med sina vänner älskar han att vara på äventyr eller bara ha kul.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Fest för fästingar. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 13/03 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen PAW Patrol
PAW Patrol

Havspatrullen: Valparna räddar Valplantis. 10-åriga Ryder leder en grupp med fem hundvalpar där inget uppdrag är för stort. Varje avsnitt är ett spännande äventyr. 31/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2017. Vinnaren Ugglis. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. 19/12 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Bob Bilby. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 10/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Milo
Milo

Friidrottare. Till Milos föräldrars tvätteri kommer alla möjliga kunder för att få sina yrkeskläder tvättade. Milo, Lärka och Affe drömmer sig in i de olika yrkena.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington och sommarspelen. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 30/08 år 2021 i SVT Barn.

Octonauterna

Brittisk äventyrsserie från 2010. Den stora algflykten. Den stora algflykten. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. 24/11 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Ricky Zoom
Ricky Zoom

Jakten på guldbiljetterna. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. 21/08 år 2022 i SVT Barn.

Våfflan

Våfflans besök. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. 03/05 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Solförmörkelsen. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 04/06 år 2021 i SVT Barn.

Teckenlådan

Svensk livsstilsserie från 2005. Tommy har jätteont i sin rygg och Busan och mormor försöker hjälpa honom så gott de kan. Hur går det?. Webbmusen besöker en fabrik som gör toalettstolar och Busan leker indian i skogen. 23/05 år 2011 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Bikuporna. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Bikuporna. 04/05 år 2022 i SVT Barn.

Vilse i Oz

Rädda Cynta. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. 03/08 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Kenjis monster. Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. 24/01 år 2021 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Skadan. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. 03/01 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Team Dronix
Team Dronix

Fransk actionserie från 2021. Topphemligt. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Topphemligt. 09/12 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Lavinen. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. 29/10 år 2020 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Ringen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 10/05 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Frusen Giganto. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. 29/07 år 2022 i SVT Barn.

Andys dinosaurie-äventyr

Coelophysis och fisken. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. 11/07 år 2017 i SVT Barn.

Så funkar Sverige - finska

Politik. Vi förklarar hur den svenska demokratin fungerar i praktiken och vad skillnaden mellan riksdag och regering är. Hur går det till när det är val?. 07/06 år 2021 i SVT Barn.

Så funkar Sverige - finska

Skatt. Vi berättar om vad skatt är. Hur kan det vara gratis att gå i skolan? Vem betalar för allt i samhället?. 14/06 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 21/01 år 2018 i SVT Barn.

Modiga kaniner

Hallå därnere. Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. 08/12 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Sydafrikansk komediserie från 2018. Kedjereaktion. Om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. 13/06 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi går ombord. Nu ska Pippi gå ombord på "Hoppetossa" och lämna Tommy och Annika. Pippi försöker trösta dem, men det går bara inte. 21/11 år 2015 i SVT Barn.

Andys förhistoriska äventyr

Brittisk barnserie från 2015. Magyarosaurusen och vassen. Håll i hatten – Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. 25/08 år 2022 i SVT Barn.

Andys safariäventyr

Brittisk äventyrsserie från 2019. Andy och flyghönorna. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. 09/09 år 2019 i SVT Barn.

Pyssligt - Askartelua

Öde ö, 1. När vi kommer till en toalett förväntar vi oss att det ska vara en tråkig toalett med kakel. Men den hemliga pysslaren har gjort om toaletten till en öde ö. 09/10 år 2022 i SVT Barn.

Saibo

Svensk äventyrsserie från 2022. Flygfärdiga. Holger och Stina är färdiga med sin träning och ger sig av med Vägvisaren. Under tiden har Alex lyckats komma över en av nycklarna som leder till Källberget. ,.

Grizzy och lämlarna

Fransk komediserie från 2018. Barndomsbjörnminnen. Barndomsbjörnminnen. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter!. Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 10/01 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

En ovanlig tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 12/10 år 2016 i SVT Barn.

En hopplös häxa

Gamla hattar och nya kvastar. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. 29/05 år 2021 i SVT Barn.

MI High

Brittisk barnserie från 2007. Den mörke trollkarlens återkomst. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 02/04 år 2018 i SVT Barn.

De magiska tingens byrå

Främmande vatten. Kyra, en vanlig tonårstjej upptäcker att hon har fått magiska krafter och inser att det inte bara är hon som har det. 10/10 år 2020 i SVT Barn.

Unge greve Dracula

Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. 20/07 år 2018 i SVT Barn.

Elefantprinsessan

Australiensisk äventyrsserie från 2011. Klubb Kanal. Att vara prinsessa över Manjipoor har övergått till pappersarbete och Kuru sköter det mesta åt Alex, som fortsätter att jobba med sin musik tillsammans med Amanda. Men i Västra Manjipoor är livet tufft och Zamiras missnöje får henne att kalla på mörka krafter för att försöka avsätta Alex från tronen. Serie 2. Detta avsnitt: Klubb Kanal. 04/05 år 2017 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Faran, del 2. Robin Hood och hans vänner i Sherwood-skogen får nya, och gamla, knepiga kanaljer att handskas med!. 18/06 år 2022 i SVT Barn.

Arthur & Excalibur

Fransk animerad barnserie från 2019. Ord är bundet. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. Detta avsnitt: Ord är bundet. 18/07 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Sydafrikansk komediserie från 2018. Nattrunda. Om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. 01/06 år 2021 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Riktigt tråkväder. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. fl. 18/11 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Mickan Mus födelsedag. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 24/04 år 2022 i SVT Barn.

NO-tv

Magnetism. Magnetism. Seriestart. Privatdetektiven Charlotte Holmes försöker lösa mysteriet med den trasiga magneten. Vilka material är egentligen magnetiska?. Och hur får man ett gem att flyga?. 06/12 år 2021 i SVT Barn.

Djur som tar slut

Människan tar över planeten. Människan tar över planeten. Många djurarter har varit lätta byten för människor. De har jagats för att bli mat eller för att de konkurrerat om mat, eller utrymme. Och fåglar som inte kan flyga har alltid legat illa till i kontakt med människor. 07/10 år 2021 i SVT Barn.

Djuren på Djuris börjar skolan

Skryt och ljug. Kazoo har med sig sin mobiltelefon till skolan. Ull vill också ha en egen mobil. Tänk om Kazoo tycker att det är töntigt att inte ha det?

Bolibompaklubben

Svensk underhållning från 2022. Sagokitteln. Draken och Elvis berättar en saga med hjälp av saker från sagokitteln.

Stopp!

Mästerdetektiven Abbe. Abbe har blivit mästerdetektiv! Problemet är bara att han inte har några fall att lösa. Mamma och pappa tjafsar om vem som har tappat bort nyckeln till bilen. Äntligen ett riktigt fall för Mästerdetektiven Abbe!

Bild från filmen Simon
Simon

Fransk animerad serie från 2017. Hamstern Albert. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 14/08 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Skateboard. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 10/12 år 2018 i SVT Barn.

Andys akvatiska äventyr

Andy och trollsländorna. Andy och Teja är tillbaka för att ge er nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten!. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur!. 10/12 år 2022 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Festens paraddrottning. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. 05/12 år 2020 i SVT Barn.

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

Pinsamheter

Australisk komediserie från 2006. Släktträdet. Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj. 23/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Abel och Fant
Abel och Fant

Sydafrikansk komediserie från 2018. Blomstervakt. Om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. 02/06 år 2021 i SVT Barn.

Var är Chicky?

Godisautomaten. Chicky är en liten gul fågel som alltid råkar hamna i olika miljöer. Gissa var han hamnat nu!. 03/05 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi går ombord. Nu ska Pippi gå ombord på "Hoppetossa" och lämna Tommy och Annika. Pippi försöker trösta dem, men det går bara inte.