OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

lördag den 2 juli

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Bild från filmen Pablo
Pablo

Zum, zum, zum. Pablo är en 5-årig pojke med autism. Han ser världen på ett lite annorlunda sätt och för att förstå den bättre tar han hjälp av sina kritor. 27/05 år 2019 i SVT Barn.

Timmy Lamm - engelska ord

Vilket instrument?. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!. 12/08 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Nasse
Nasse

Nasse hittar en spade. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. 30/05 år 2022 i SVT Barn.

Kom ketchup så går vi

Vad gör matvarorna i skafferiet hela dagarna för att få tiden att gå? De berättar roliga historier för varandra!. 02/08 år 2011 i SVT Barn.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington hjälper till med läxor. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 26/01 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Lilla prinsessan
Lilla prinsessan

Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. 08/11 år 2010 i SVT Barn.

Bild från filmen Punky
Punky

Klä på sig först. Klä på sig först. Punky är en liten tjej med Downs syndrom. Vi följer henne i vardagen tillsammans med familjen. 08/08 år 2021 i SVT Barn.

Ti och Mo

Ti är en stor kille. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. 29/06 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Daniel Tigers kvarter
Daniel Tigers kvarter

Kanadensisk animerad serie från 2012. Jag älskar dig, mamma. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. 02/05 år 2017 i SVT Barn.

Charlie och Lola

Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. 02/10 år 2013 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Mer. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 22/09 år 2015 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad barnserie från 2010. Gretas cirkus. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 28/01 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Simon
Simon

Den lilla katten. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 12/01 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Regnbågsstadens hjälte
Regnbågsstadens hjälte

Kanadensisk animerad serie från 2015. Vilken röra. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. 05/06 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Biet Maya
Biet Maya

Flyglicens. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. 09/11 år 2014 i SVT Barn.

Bild från filmen PAW Patrol
PAW Patrol

Havspatrullen: Valparna räddar en haj. Inget jobb är för stort, ingen valp är för liten!. 10/09 år 2022 i SVT Barn.

Pysselskogen

Svensk fritidsserie från 2014. Jenny roar sig med lite knep och knåp under tiden hon väntar på Ebba och Nora. Vad är det som döljer sig bakom siffrorna? Jo en katt!. Kanske Ebba och Nora kan pyssla Jennys favoritkatt? En katt med tofsar på öronen. 22/05 år 2017 i SVT Barn.

Monsterbarnvakterna

Läggdags för Hugo. Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. 14/04 år 2022 i SVT Barn.

Ax till max

Kanadensisk äventyrsserie från 2019. Lama-drama. I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!. 21/02 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Fåret Shaun
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2006. Katt och råtta. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. 16/09 år 2015 i SVT Barn.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Yogaboll. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 16/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Gigantosaurus
Gigantosaurus

Mazu tar en risk. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. 27/12 år 2020 i SVT Barn.

Bangarang

Skämtmästare. Bangarang, pangarang!. För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera. 21/07 år 2021 i SVT Barn.

Dinoranchen

Små under. Bland mängder av dinosaurier i den vilda, vilda västern hittar vi familjen Cassidy på sin stora ranch. 25/03 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2020. Uppdrag pyjamasbilen. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar.

Sommarlov 2022

Ännu ett artistbesök bjuder på livemusik och svarar på tittarnas frågor. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet. Dessutom visas filmerna Småkryp, Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen och Zoki Poki.

Småkryp

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En "docu-cartoon" med en skämtsam inblick i småkrypens värld. 26/11 år 2008 i SVT Barn.

Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen

Dockor och dubbletter, del 1. Stora O ska på uppdrag i rymden och behöver en efterträdare. KLURO får förstärkning från flera håll för att kunna fortsätta rätta till alla konstigheter som dyker upp överallt i världen.

Zoki Poki

Camping. Följ fyra bästisar på deras plats i världen, lekar och äventyr i både den verkliga och fantasivärlden.

Lilla Aktuellt

Nyheter för barn och unga.

Bild från filmen Djupet
Djupet

Amerikansk äventyrsserie från 2014. Provet. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation – och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. 07/01 år 2019 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk dramaserie från 2015. Vänner och fiender. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse – hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. 03/11 år 2019 i SVT Barn.

Skattsökarna

Dom lynniga maskerna. På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dem. Denna gång: De lynniga maskerna. 31/12 år 2021 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Indisk animerad serie från 2014. Barnlek. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham!. Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. 28/11 år 2015 i SVT Barn.

Arthur & Excalibur

Fransk animerad serie från 2020. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. 15/10 år 2021 i SVT Barn.

Nina Patalo

En lite udda säl. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. 09/06 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

En ovanlig tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 08/04 år 2021 i SVT Barn.

Fel väder - ukrainska

Båtutflykt. Idag är det lätt vind och fint väder för en båtutflykt, men är det för lite vind för Berit och för mycket för Håkan?. Vi får väl se vad som händer. Animerad serie om väder.

Nyfiken på Sverige - ukrainska

Grundlagarna. Sveriges grundlagar förklarade på ett enkelt sätt. Om deras innehåll och påverkan på samhället. Syftet är att ge en förståelse för vilka rättigheter och skyldigheter man har i det svenska samhället.

Nyfiken på Sverige - ukrainska

Brott och straff. Det svenska rättssystemet förklaras på ett enkelt sätt. Du får lära dig vad polis, åklagare och domstol har för uppgifter. Men också vad du ska göra om du blivit utsatt för ett brott.

I drömmarnas trädgård

Igglepiggles filt i Makka Pakkas dike. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. 08/06 år 2014 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Pippi håller avskedskalas. Tommy och Annika får följa med Pippi ombord på kapten Långstrumps båt. Ändå är Tommy och Annika inte glada, för Pippi tänker ju resa ifrån dem. Men först håller hon det mest fantastiska avskedskalas i Villa Villekullas trädgård. 23/01 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Farväl lilla svan. Välkommen tillbaka till de gröna ängarna högt upp bland silverbergen, där Heidis och farfars liv går sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Farväl lilla svan. 14/03 år 2022 i SVT Barn.

Beccas gäng

Skogsspelen. 28/04 år 2022 i SVT Barn.

Våfflan

Våfflans valpkurs. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. 28/04 år 2022 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Spionglasögonen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 14/04 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Thunderbirds
Thunderbirds

Kaos, del 2. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. 24/09 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Blue water high
Blue water high

Australiensisk äventyrsserie från 2008. De sex eleverna på surfarskolan Solar Blue satsar på en framtid som professionella surfare. Varje år utses en av eleverna till vinnare av ett sponsoravtal som innebär första steget mot en proffskarriär. fl. 27/08 år 2017 i SVT Barn.

MI High

Brittisk barnserie från 2007. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 13/04 år 2020 i SVT Barn.

Annedroider

Kanadensisk äventyrsserie från 2012. Tystnad! Tagning! Vulkan!. Tystnad! Tagning! Vulkan! Nicks liv ändras drastiskt när han och hans mamma flyttar in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Han och granntjejen Shania får snart reda på att det bor en flicka som heter Anne där och med henne bor även de tre androiderna Hand, Öga och Vän. Säsong 2. 30/11 år 2018 i SVT Barn. Säsong 1. Del 24 av 26.

Bild från filmen Backstage
Backstage

Uttagningen, dag två. Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnärer och allehanda kreativa yrken. Säsong 2. 13/12 år 2019 i SVT Barn. Säsong 2. Del 10 av 30.

Tidlös prinsessa

Bara den bästa. Det är sista terminen på balettakademien och allting står på spel - inte bara dansmässigt utan tidsmässigt. Med byrån ständigt hack i häl och frågan om vem som är den utvalda måste Lena och gänget fatta svåra beslut som påverkar både nuet, framtiden och dåtiden. 01/12 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 12/02 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Kanadensisk komediserie från 2014. Mysteriet på Figurelund, del 1. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst?. Agenterna på KLURO löser problemen. 10/09 år 2016 i SVT Barn.

Bild från filmen Mästerflygarna
Mästerflygarna

Jätten på Jeju. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. 19/06 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Miss Moon
Miss Moon

Fransk komediserie från 2016. En mumie till frukost. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. 20/06 år 2021 i SVT Barn.

Familjen Rävling

Morfars trappa. Bonnie och hennes mamma Melda har flyttat in hos Even och hans tre ungar. En brokig skara som lär sig samsas under ett och samma tak. 23/03 år 2022 i SVT Barn.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington och trädkojan. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 28/01 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Bolibompa
Bolibompa

Svensk underhållning från 2017. 13/03 år 2018 i SVT Barn.

Doktorerna

Svensk underhållning från 2020. Liams migrän. Stackars Liam har så ont i huvudet. Vilken tur att doktorerna är proffs på just onda huvuden. Liams hjärna blir noggrant undersökt med elektroder och laser. Men ingenting hjälper. Doktorerna skickar Liam till doktor Gotte som är expert på hjärnor och onda huvuden. Ladda för arbetsglada doktorer, livsviktiga undersökningar och pigga hjärnor!. 05/05 år 2020 i SVT Barn.

Dinoranchen

Miguels comspognathusproblem. Bland mängder av dinosaurier i den vilda, vilda västern hittar vi familjen Cassidy på sin stora ranch. 06/04 år 2022 i SVT Barn.

Sommarlov 2022

Ännu ett artistbesök bjuder på livemusik och svarar på tittarnas frågor. Häng med i barnens sommarlovsshow, hela sommarlovet. Dessutom visas filmerna Småkryp, Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen och Zoki Poki. 08/07 år 2022 i SVT Barn.

Småkryp

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En "docu-cartoon" med en skämtsam inblick i småkrypens värld. 26/11 år 2008 i SVT Barn.

Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen

Dockor och dubbletter, del 1. Stora O ska på uppdrag i rymden och behöver en efterträdare. KLURO får förstärkning från flera håll för att kunna fortsätta rätta till alla konstigheter som dyker upp överallt i världen. 08/07 år 2022 i SVT Barn.

Zoki Poki

Camping. Följ fyra bästisar på deras plats i världen, lekar och äventyr i både den verkliga och fantasivärlden. 08/07 år 2022 i SVT Barn.

Kändisbarnvakten

Svensk underhållning från 2013. Patrik Sjöberg. Höjdhopparen Patrik Sjöberg har hoppat högre än någon annan svensk någonsin gjort och ett tag var han den som hoppade högst i hela världen. Hakim, Amanda, Tristan och Filippa har såklart höga förväntningar på sin barnvakt när de beger sig till Göteborg där Patrik bor. Att höjdhopp och barnpassning inte har så mycket gemensamt får Patrik verkligen erfara när han sätts på prov av den stenhårda juryn. Klarar den före detta världsmästaren i höjdhopp av att bli världsmästare i att ta hand om barn?. 10/03 år 2017 i SVT Barn.