OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT Barn

fredag den 3 december

På Barnkanalen finns det program för både unga och gamla barn.

Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

Bild från filmen Daniel Tigers kvarter
Daniel Tigers kvarter

Kanadensisk animerad serie från 2012. Prins Onsdag går på toa. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. 27/11 år 2013 i SVT Barn.

Claude

Irländsk animerad serie från 2019. Spralliga spindel. Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa. 31/12 år 2019 i SVT Barn.

Kiri & Lou

Nyzeeländsk animerad serie från 2021. Det modigaste. I en underbart underlig skog skrattar och sjunger Kiri & Lou med sina vänner - och lär sig hantera alla barndomens känslor. 20/03 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Simon
Simon

Fransk animerad serie från 2017. Snöbollar. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. 16/05 år 2018 i SVT Barn.

Fix och trix

Brittisk animerad serie från 2017. Jätte-Mopp är lös. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. 02/05 år 2020 i SVT Barn.

Familjen Rävling

Fransk animerad serie från 2020. Kattfällan. Bonnie och hennes mamma Melda har flyttat in hos Even och hans tre ungar. En brokig skara som lär sig samsas under ett och samma tak. 20/10 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen PAW Patrol
PAW Patrol

Amerikansk äventyrsserie från 2017. Havspatrullen: Valparna räddar en haj. Inget jobb är för stort, ingen valp är för liten!

Bild från filmen Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz
Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz

Svensk barnserie från 2021. Mamma Fia vill verkligen att familjen ska uppgraderas till mästertjuvar av Förbrytarakademien och tar med familjen för att övertyga dem. Men Finkan får ovälkommet besök och julfirandet är hotat.

Julkalendern: Lucköppningen

Lucka 3: Vi öppnar dagens lucka till årets julkalender: En hederlig jul med Knyckertz. Därefter blir det Julköket där programledaren Markus Granseth lagar mat på snedden med kända gäster. Dagens gäst är Nassim Al Fakir.

Bild från filmen Bluey
Bluey

Australiensisk animerad serie från 2021. Hämtmat. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. 23/09 år 2021 i SVT Barn.

Våfflan

Brittisk dramaserie från 2017. Våfflans fina konst. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. 08/01 år 2020 i SVT Barn.

Andys dinosaurie-äventyr

Brittisk fantasyserie från 2013. Diplodocus och dyngbaggen. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. 12/08 år 2014 i SVT Barn.

Tilde

Amerikansk animerad barnserie från 2015. Historiens mysterium. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. 26/02 år 2019 i SVT Barn.

Pirata & Piloto

Fransk äventyrsserie från 2017. Ljuset på det stora havet. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. 19/12 år 2018 i SVT Barn.

Ax till max

Kanadensisk äventyrsserie från 2019. Kusin Kattis. I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!. 23/09 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Pyjamashjältarna
Pyjamashjältarna

Brittisk actionserie från 2017. Skyll inte på Ugglis. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. 03/04 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington och brandbilen. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 13/04 år 2021 i SVT Barn.

Safirdrakens krafter

Brittisk animerad barnserie från 2018. Ballongen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. 25/12 år 2018 i SVT Barn.

Katten i hatten vet allt om ditten och datten

Kanadensisk komediserie från 2010. Att gömma och finna. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. 19/03 år 2014 i SVT Barn.

Luo Bao Bei

Kinesisk animerad serie från 2018. Vaggis-väktarna. Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny. 08/03 år 2020 i SVT Barn.

Bild från filmen Heidi
Heidi

Bikuporna. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Bikuporna. 11/09 år 2021 i SVT Barn.

Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna

Tysk äventyrsserie från 2016. Drönarjakten. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. 23/09 år 2018 i SVT Barn.

Ranchen

Fransk dramaserie från 2015. Duellen. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantha känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. 14/07 år 2016 i SVT Barn.

Arthur & Excalibur

Fransk animerad barnserie från 2019. Sagramore: Jättarnas baneman!. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skrattt Detta avsnitt: Sagramore: Jättarnas banemann. 31/08 år 2019 i SVT Barn.

Bagel & Beckys show

Kanadensisk komediserie från 2018. Akta dig för pannkakan. Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!. 15/12 år 2018 i SVT Barn.

Skattsökarna

Spansk animerad serie från 2020. Timglasen. På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dom. 22/06 år 2020 i SVT Barn.

Grizzy och lämlarna

Fransk komediserie från 2018. Björn i flygande fläng. Björn i flygande fläng. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé. 02/07 år 2019 i SVT Barn.

Bangarang

Brittisk äventyrsserie från 2017. Mumszilla. Bangarang, pangarang!. För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera. 04/09 år 2020 i SVT Barn.

Monsterskolan

Brittisk animerad serie från 2017. Syster Mipa. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. 05/09 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Greta Gris
Greta Gris

Brittisk animerad serie från 2022. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. 28/09 år 2021 i SVT Barn.

Bara vanligt vatten - sydsamiska

Varmt och väldigt kallt. Björndjur är så små att de bara kan ses i mikroskop. Men då ser de faktiskt ut som små nallar. Och de är tuffa. De klarar att leva både i is och i kokande vatten - och i rymden! Hör björndjuret berätta om sig själv och om vattnets olika former: fast, flytande och gas.

Lässugen - meänkieli

Amanda och Niklas Strömstedt. Har du åkt genom en lässug någon gång? Idag är det artisten Niklas Strömstedt som sugs ner till Amandas soffa. Han läser Pija Lindenbaums bok "Lill-Zlatan och morbror raring". 19/12 år 2017 i SVT Barn.

Bild från filmen Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Svensk dramaserie från 1969. Pippis ballongfärd. Tv-serie från 1969. Var det någon som visste, att Pippis pappa också var ballongflygare en gång i tiden?. Det är därför hans gamla ballong ligger kvar på Pippis vind. Med den ballongen gör Pippi en märklig ballongfärd tillsammans med Tommy och Annika. 10/12 år 2005 i SVT Barn.

Bild från filmen Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz
Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz

Svensk barnserie från 2021. Mamma Fia vill verkligen att familjen ska uppgraderas till mästertjuvar av Förbrytarakademien och tar med familjen för att övertyga dem. Men Finkan får ovälkommet besök och julfirandet är hotat. 03/12 år 2021 i SVT Barn.

Tjuvarnas jul - meänkieli

Ficktjuven Kurre har fått en dotter och tvingas ta med henne till jobbet - tjuvligan Klappsnapparna! Manus och regi: Stefan Roos och Per Simonsson. I rollerna bl.a. Gustaf Hammarsten, Tea Stjärne och Siv Carlsson. 02/12 år 2021 i SVT Barn.

Tjuvarnas jul - meänkieli

Kurre har fått i uppdrag att lära upp Charlie att bli en äkta Klappsnappare. Ska hon klara testet? Manus och regi: Stefan Roos och Per Simonsson. I rollerna bl.a. Gustaf Hammarsten, Tea Stjärne och Siv Carlsson.

Jassabarnen och gudarnas gåva på finska

Räddningsaktion. Dagmar kör vilse i dimman. En listig räv kommer till hans undsättning. Pålen som håller upp himlen knakar än mer. 30/11 år 2021 i SVT Barn.

Jassabarnen och gudarnas gåva på finska

Båten och Cáhcerávga. Dagmar är nästan uppe på Bassevárri, det heliga berget. Där finns ännu fler offerstenar och skatter. Barnen måste ta till en farlig väg för att hinna före och stoppa honom. 01/12 år 2021 i SVT Barn.

Jassabarnen och gudarnas gåva på finska

Återställning. Dagmar försöker bli populär med silvret som tagits från offerstenarna, trots att han riskerar att få hela världen att gå under. Kommer Jassabarnen lyckas återställa offerstenarna och få människor, gudarna och naturen i balans igen? Del 8 av 8: Återställning. 01/12 år 2021 i SVT Barn.

Min àhkkus ma

Barnprogram på samiska. Kockarna i köket är förutom Susanne Jonsson, Káre Áili från Arvidsjaur, och Risten Alida från Ammarnäs. På dagens meny - fisk på pinne - ja, du hörde rätt, inte fiskpinne utan fisk på pinne och blåbärspaj - voilà!. Barn från olika delar av Sàpmi möts i Susannes kök för att laga mat på farmors och mormors vis. 27/11 år 2021 i SVT Barn.

Min àhkkus ma

Barnprogram på samiska. Kockarna i köket är förutom Susanne Jonsson, Jonas och Joel från Jijnjevaerie. På dagens meny står hembakat mjuktunnbröd, Gahkku med samiska delikatessen Gurpi! Barn från olika delar av Sàpmi möts i Susannes kök för att laga mat på farmors och mormors vis. 27/11 år 2021 i SVT Barn.

Pirater i huset intill

Fransk animerad serie från 2016. Ett rent hjärta. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar. Detta avsnitt: Ett rent hjärtat. 21/07 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Svensk komediserie från 2014. Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 05/09 år 2018 i SVT Barn.

Lilla Aktuellt skola

Nyheter för barn och ungdomar om veckans viktigaste händelser. 03/12 år 2021 i SVT Barn.

Lilla Aktuellt teckenspråk

Nyheter på teckenspråk för barn och ungdomar.

Bild från filmen MI High
MI High

Brittisk barnserie från 2007. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. 29/08 år 2010 i SVT Barn.

Annedroider

Kanadensisk äventyrsserie från 2014. Flykten från Cooper. Flykten från Cooper. Nicks liv ändrades drastiskt när han och hans mamma flyttade in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Anne, Nick och Shania gör allt de kan för att skydda Hand, Öga och Vän från omvärlden men det blir allt svårare att hålla dem hemliga. 28/06 år 2017 i SVT Barn.

Gortimers märkliga liv

Amerikansk fantasyserie från 2020. Normalvägens försvunna skatt. Man skulle kunna tro att Gortimer, Mellie och Ragnar bor på en helt vanlig gata men Normalvägen är allt annat än normal. Den är kanske till och med lite magisk. Första säsongen. 06/08 år 2020 i SVT Barn.

Tidlös prinsessa

Fransk dramaserie från 2020. Filma i smyg. Det är sista terminen på balettakademien och allting står på spel - inte bara dansmässigt utan tidsmässigt. Med byrån ständigt hack i häl och frågan om vem som är den utvalda måste Lena och gänget fatta svåra beslut som påverkar både nuet, framtiden och dåtiden. 18/05 år 2021 i SVT Barn.

Pirater i huset intill

Fransk animerad serie från 2016. Fritjofs träben. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar. Detta avsnitt: Fritjofs träbene. 14/07 år 2019 i SVT Barn.

På riktigt!?

Fransk komediserie från 2018. En mattedröm. På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!. 21/12 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Ett fall för KLURO
Ett fall för KLURO

Kanadensisk komediserie från 2017. Fyrtio-festen. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst?. Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Fyrtio-festen. 15/06 år 2019 i SVT Barn.

Monsterbarnvakterna

Kanadensisk animerad serie från 2018. Det går som en dans. Häng med bästa kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. 18/10 år 2019 i SVT Barn.

Louie & Yoko bygger

Fransk animerad serie från 2021. En luftballong. Med sin magiska verktygslåda finns det ingen gräns för vad Louie och Yoko kan bygga - och visa dig hur man gör!. 18/03 år 2021 i SVT Barn.

Victor & Josefine

Fransk animerad barnserie från 2016. Kusin Björne har fest. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. 20/04 år 2018 i SVT Barn.

Bild från filmen Bing
Bing

Brittisk animerad serie från 2013. Plåster. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. 01/07 år 2015 i SVT Barn.

Ti fyller år - en minimusikal med Ti & Mo

Brittisk animerad film från 2021. Det är Tis födelsedag! En dag fylld av glädje och förväntan, men tydligen också lite melankoliska - ledsna - känslor. För man kan ju vara både ledsen, glad och ledsenglad ibland.

Bolibompaklubben

Svensk underhållning från 2021. Barnprogram med Draken och barn som programledare.

Pappa på förskolan

Svensk komediserie från 2017. Snöpalatset. Äntligen snö! Pappan har storslagna planer. Ett snöpalats ska skapas. Där ska de bo och äta Gustavs snögryta. Men plötsligt hamnar pappan i en magisk snövärld med läskiga isbjörnar och livsfarliga laviner. Vilken tur att pappan är väl rustad för äventyr! Pappan: Christoffer Nordenrot. 31/03 år 2017 i SVT Barn.

Kiri & Lou

Nyzeeländsk animerad serie från 2021. Ön. I en underbart underlig skog skrattar och sjunger Kiri & Lou med sina vänner - och lär sig hantera alla barndomens känslor. 14/02 år 2021 i SVT Barn.

Bild från filmen Paddingtons äventyr
Paddingtons äventyr

Brittisk animerad serie från 2020. Paddington och ballongerna. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. 02/02 år 2021 i SVT Barn.

Octonauterna: Djurkännedom

Brittisk äventyrsserie från 2010. Späckhuggare. Späckhuggare. Octonauterna sjunger om livet i haven. 22/07 år 2017 i SVT Barn.

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Indisk animerad serie från 2018. Jakten på trollformelboken. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga. Detta avsnitt: Jakten på trollformelbokene. 30/06 år 2019 i SVT Barn.

Bild från filmen Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz
Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz

Svensk barnserie från 2021. Mamma Fia vill verkligen att familjen ska uppgraderas till mästertjuvar av Förbrytarakademien och tar med familjen för att övertyga dem. Men Finkan får ovälkommet besök och julfirandet är hotat. 03/12 år 2021 i SVT Barn.

Julkalendern: Lucköppningen

Lucka 3: Vi öppnar dagens lucka till årets julkalender: En hederlig jul med Knyckertz. Därefter blir det Julköket där programledaren Markus Granseth lagar mat på snedden med kända gäster. Dagens gäst är Nassim Al Fakir. 03/12 år 2021 i SVT Barn.

Fixarmästarna

Svensk fritidsserie från 2021. Hur förvandlar man torra kakor till en smarrig tårta? Tre lag tävlar mot varandra i konsten att göra om och upcycla. I finalprogrammet avgörs vem som kommer stå som segrare av Fixarmästarna 2021. Dessutom dyker Dante Zia upp som gäst.

Bild från filmen Snorkråkan
Snorkråkan

Svensk komediserie från 2021. Märkligt värre. Tore och Hillevi samlar allt sitt mod när kollolicensen behöver förnyas och de måste besöka den fruktade Komodo el Baptist Yxhausen. Går det ens utstå Komodos elaka prövningar och kommer Tore och Hillevi någonsin att få se sitt älskade Snorkråkan igen?

Bild från filmen Gumballs fantastiska värld
Gumballs fantastiska värld

Svensk komediserie från 2014. Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. 20/08 år 2018 i SVT Barn.

Hunden Klapp

Fransk komediserie från 2021. Animerad komediserie från Frankrike. snabbt och rent. Hunden Klapp är en trogen vän och hjälper gärna sin matte när hon hamnar i trubbel. 25/08 år 2021 i SVT Barn.