OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

fredag den 21 januari

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2017. Vinnarna av en biljardturnering hävdar att de blivit lovade troféer, middag och 600 dollar. Vinnarna påstår att de istället blivit överfallna av en högt uppsatt person inom sporten. ,.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2017. En countrysångare blir anklagad för otrohet och för att ha stulit sin ex-fästmös förlovningsring. Men han hävdar att han är oskyldig och skyller brottet på sina fans. ,.

Bild från filmen Mannen som talar med hundar
Mannen som talar med hundar

Amerikansk realityserie från 2010. Den unga bulldoggen Stella skulle bli familjekaféets maskot men blev i stället en mardröm. Hyperaktiv, olydig och tokig menar hennes ägare. Cesar hjälper också ägarna till en obalanserad mini-dobermann pincher som hugger mot alla. ,.

Återskaparna England

Brittiskt underhållningsprogram från 2021. Suzie och Sonnaz får en riktigt tuff utmaning när en ägaren till en svårt skadad stol från 60-talet önskar få den lagad. Stolen var en present från hans farmor och att se den fin igen skulle betyda mycket för honom och självklart vill de hjälpa till. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2017. Den här veckan är Charlie och bröderna Rich i Fleet. Deras uppgift är att komma på en design till en lättskött och tidtypisk trädgård som ett par pensionärer kan njuta i. De har en väl tilltagen budget, men inte mycket yta. ,.

En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Sara och Paul drömmer om ett semesterhus i Murcia och tar hjälp av mäklaren Jasmine Harman för att lokalisera sig rätt i bostadsdjungeln. Trots en låg budget finns det många bra alternativ vilket gör att de kan vräka och vraka bland fastigheterna. ,.

En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Vackra Algarve i Portugal har fångat Sue och Mikes hjärta. Efter att ha semestrat där i tjugo år vill de nu köpa ett semesterhus på platsen. Frågan är bara om de kommer hitta ett hus som fångar deras hjärta på samma sätt som staden i sig?. ,.

Bild från filmen Mannen som talar med hundar
Mannen som talar med hundar

Amerikansk realityserie från 2010. Barn ofta är snabbare än vuxna att till sig ny träning, enligt Cesar, nu har han valt ut två unga fans som följer med honom på uppdrag. Först träffar de en liten hund med stor personlighet, sedan hunden Sony som är ärrad efter läskiga upplevelser på havet. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. Det här avsnittets fabriksbesök är hos den veganska chokladen Nomo som lanserades 2019 och redan blivit väldigt populär i Storbritannien. Vi träffar även en kakaoevangelist vid hans chokladbar i New York. ,.

Poirot

Brittisk kriminaldramaserie från 2007. Appointment with death. Under en semesterresa till Jerusalem bestämmer sig Poirot för att besöka lord Boynton som tillsammans med sin son leder en arkeologisk expedition. Med på expeditionen finns också lord Boyntons dominanta hustru. När hon hittas död är det upp till Poirot att hitta mördaren och det finns gott om misstänkta. ,.

Bäst före

Norsk komediserie från 2016. Lenas mamma är positiv till Anemone, Lenas exmans nya flickvän. Situationen irriterar Lena som fortfarande försöker gå vidare från sitt gamla liv.

Bäst före

Norsk komediserie från 2016. Efter att ha drömt om det länge blir äntligen Lena stolt ägare till en kolonilott och en stuga. Men allt blir inte som hon hoppats. Hon måste nämligen dela lotten och stugan med sin exman och hans nya flickvän Anemone.

Det okända

Svensk ockultserie från 2016. Torshälla. Mediet Lena Ranehag besöker familjen Klang i centrala Torshälla. Deras hemtrevliga lägenhet har blivit trängre på sistone då de tvingats bomma igen sonen Joels rum efter att han blivit attackerad av en ande i sin säng. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2017. Ett par i Cambridgeshire har ett fint hus men en tråkig trädgård. Det vill de ändra på och tar hjälp av trädgårdsmästarna som har en tuff uppgift framför sig. Bakom tomten står nämligen en ful lagerbyggnad som måste döljas. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. Det grävs i den schweiziska chokladjätten Toblerones historia. Ssedan blir det ett besök i Wien för att återupptäcka en av de mest kända chokladkakorna i världen. Vi får också höra historien om Bournville, staden som byggdes på choklad. ,.

Återskaparna England

Brittiskt underhållningsprogram från 2021. På plats hos återskaparna är en ovanlig Royal Doulton porslinsoldat med en spännande historia. Tyvärr har den många gånger blivit av med huvudet och blivit lagad med lim från äggvita. Det blir svårt för Kirsten att laga - men inte omöjligt?

Bild från filmen Taronga Zoo
Taronga Zoo

Australisk dokumentärserie från 2020. Djurskötarna försöker ta reda på varför kondoren Leslie inte vill flyga. För en wombat blir situationen kritisk efter att man hittat oroande bilder efter en röntgen. Dessutom ska elefanterna bada, och det blir en intensiv upplevelse för djurskötarna.

Bild från filmen Snackmasters
Snackmasters

Brittisk matlagningstävling från 2021. Monster munch. Efter att försökt listat ut receptet bakom Monster munch-chips ska michelinkocken Matt Worswick göra upp mot kökschefen Tristan Welch i en chipsduell. Samtidigt får komikern Jayde Adams en guidad tur runt monster much-fabriken.

Bild från filmen Ett fall för Frost
Ett fall för Frost

Brittisk kriminalserie från 1996. Fun times for swingers. När en naken kvinna begår självmord ute bland folk kopplar Frost det till mordet på en gigolo som har haft affärer med många kvinnor i Denton. ,.

Bild från filmen Poirot
Poirot

Brittisk kriminaldramaserie från 1990. Poirot undersöker en kinesisk affärsmans försvinnande. På hemmaplan spelar han ett parti monopol med Hastings, något som får oanade konsekvenser. ,.

Mördare inför rätta

Amerikansk dokumentärserie från 2020. Bonden Todd Mullis hävdar att hans avlidne fru dött till följd av ett olyckligt fall över en högaffel. Men snart hittar polisen flera misstänkta hål i hennes kropp som inte går att knyta till högaffeln och det står klart att hon bragts om livet. ,.

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2017. Tyresö. Åsa och hennes två döttrar trivs inte längre i sitt hem i Tyresö. Äldsta dottern har blivit fasthållen i sin säng och hindrad av en osynlig kraft från att stänga dörren. Mediet Anu Rosentjärn får tampas med en riktigt otäck inkräktare. ,.

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2017. Bullmastiffen Kinai genomgår en korsbandsoperation i Hässleholm. I Skånes djurpark tittar Kalle närmare på en av parkens dovhjortar som skadat sin klöv. I Kalmar kommer kennelägaren Tommy in med sin hund Frida som ska ultraljudundersökas. ,.

Bild från filmen Blood
Blood

Brittisk thrillerserie från 2019. Efter att ha samtalat med Jim känner Dez att han börjar närma sig sanningen om vad som hände med Paul. En tillbakablick visar hur Paul oroar sig för att Fiona ska lämna honom, ett scenario som skulle kunna vara för mycket för honom att hantera. ,.