OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

torsdag den 7 december

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Husjägarna - Danmark

Sara letar efter en timmerstuga med utsikt över de öppna vidderna vid Odsherred medan Christian är på beger sig till Falster och Sydsjælland för på jakt efter ett hus vid vattnet som inger en äkta sommarkänsla.

Trädgårdsmästarna

Det nygifta paret Bernard och Cecilia vill skapa en trädgård som knyter an till deras maltesiska rötter. Målet är en klassisk engelsk trädgård med en känsla av medelhavet. Kommer trädgårdsmästarna kunna hjälpa dem att uppfylla drömmen?

Taronga Zoo

Ett föräldralöst näbbdjur som överlevt en skogsbrand vårdas av veterinärerna för att kunna flytta tillbaka till det vilda. Hos reptilerna föds det extremt ovanliga ödlor och ett sjölejon besöker tandläkaren.

Veterinärerna

Hunden Tussi kommer in till kliniken i Kalmar med sin oroliga matte och husse för att få en knöl bortopererad. Kalle på Skånes djurpark tar reda på om uroxekon Hanna är dräktig. Bullterriern Doris ska genomgå en hälsokontroll.

Husjägarna - Danmark

Sara reser till Nordsjælland för att hjälpa Martin och Christina att hitta ett sommarhus i lugna omgivningar fyllda av fågelsång. Christian hjälper fyra syskon att hitta ett sommarhus som är isolerat nog för att deras mamma ska kunna bo där året om.

En plats i solen

Rachel och Michel har precis sålt sitt hus i Dorset för att permanent flytta till Oriheula Costa i Spanien. Här vill paret tillsammans öppna ett Bed and Breakfast. Jonnie Irwing tar med dem till fem hus som skulle kunna passa.

Trädgårdsmästarna

Trädgårdsmästarna reser till Wales för att hjälpa Deep att skapa en färgglad men lugn trädgård där hon kan odla örter, utöva sin konst och meditera.

Återskaparna England

En vacker landskapsmålning slets itu under en flytt och nu kan erfarna målerikonservatorn Lucia vara dess enda hopp att få pryda en vägg igen. Keramikexpert Kirsten lagar en kinesisk porslinshund som attackerats av en riktig byracka.

Bild från filmen Six Degrees of Santa
Six Degrees of Santa

Julälskaren Harper har skapat julleken "Six Degrees of Santa" där en gåva ska skickas vidare anonymt i en kedja. Hennes mål är att skapa en julkänsla som är magisk och oväntad, men framför allt verklig till skillnad från hennes själlösa förra jobb i Silicon Valley. När så Harpers egen julklapp hamnar hos internet-entrepenören Jason vill han hitta givaren, som dock råkar vara en före detta anställd.

Lilla huset på prärien

Mary Ingalls får reda på att hon lider av en sjukdom som kan vara livshotande. Charles bestämmer sig för att han måste ge upp farmen och skaffa ett högt avlönat jobb för att betala för hennes behandling.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Mediet Pierre Hesselbrandt är i Uppsala för att hjälpa Sofie och Michael Borna. När de flyttar in i Sofies barndomshem börjar det inträffa oförklarliga fenomen. En dag ser de i sin babymonitor hur en vit gestalt närmar sig deras baby och det oroliga paret bestämmer sig för att söka hjälp.

Bild från filmen Frankie Drake Mysteries
Frankie Drake Mysteries

Flickvännen till en mördad man är på plats när han dör. Frankies och Flos utredning tar dem till en lönnkrog, en kabaré, där Flo får för sig att uppträda. Resultatet av utredningen är överraskande.

Bild från filmen Mistletoe Match
Mistletoe Match

Det lackar mot jul när journalisten Olivia går undercover på Mistletoe Match, ett årligt dejting-event som blivit mycket populärt på Manhattan. Tanken är att hon ska ge sina läsare en syrlig och avslöjande titt på matchmaking-tillställningen. Men när hon träffar den ensamstående pappan Thomas, som också är rätt skeptisk mot alltihop, kanske det ändå är romantik i luften.

Strålande jul från Vingåkers kyrka

En gnistrande julkonsert från Vingåkers kyrka, där vi tillsammans njuter av stämningsfull musik och fantastisk julstämning. Det bjuds på framträdanden från Jill Johnson, Anders Bagge, Adolphson & Falk och många fler.

Bonde söker fru - Kärlek åt alla

Ett par av Toms tjejer börjar fundera på om han verkligen varit helt ärlig mot dem och bestämmer sig för att konfrontera honom. Joel hoppas på en kyss från en av killarna och Alexander firar kärleken.

Bonde söker fru - Kärlek åt alla

Emma, Emmy och Felicia tar ett beslut om de ska fortsätta dejta Tom eller åka hem. På danskvällen dyker Malin upp för att hon vill dejta Tom. Svartsjukan glöder bland Daniels brevskrivare och Ida vill veta var hon egentligen har Daniel.

Bild från filmen Skenet bedrar
Skenet bedrar

Hyacinths problem med de ohyfsade släktingarna avlöser varandra. De verkar göra allt för att förstöra hennes heder och anseende.

Bild från filmen Skenet bedrar
Skenet bedrar

Svågern Onslow firar födelsedag bara en gång i året, som alla andra, men för Hyacinth är också det för ofta. Det enda positiva är den andra systern Roses nya kavaljer.

Mördare inför rätta

En man vid namn Todd Kendhammer är helt panikslagen när han når fram till larmoperatören och berättar om sin fru Barbara som genomborrats av ett metallrör. Polisen anar snart att det inte rör sig om en olycka.

Ett lik i trädgården

En pensionerad domare drar sig tillbaka i Florida, och blir föremål för ett mordmysterium när han plötsligt försvinner.

Uppgrävd

Makan och mamman Danna Dever försvinner mystiskt och när skelettdelar upptäcks på en grässlätt i Kalifornien hoppas utredarna kunna hitta ledtrådar. Men endast en uppgrävning kan ge ordentliga svar.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Mediet Pierre Hesselbrandt åker till Heby för att hjälpa Camilla och hennes sambo Stefan som bor i en villa mitt i stan tillsammans med Camillas 15-årige son. Alla i familjen har märkt av oförklarliga aktiviteter och situationen har blivit ohållbar.

Ett lik i trädgården

När en kropp hittas begravd i en trädgård i Delaware leder polisens utredning fram till en snårig stig av bisarra familjeband.

Uppgrävd

Ett år efter att Diana Burrow dött av till synes naturliga orsaker började ett rykte om att hon egentligen blivit mördad spridas i den lilla staden St. Pauls, NC. Men utan bevis ifrån brottsplatsen har polisen inte mycket att gå på.