OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

söndag den 10 december

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Veterinärerna

Hunden Tussi kommer in till kliniken i Kalmar med sin oroliga matte och husse för att få en knöl bortopererad. Kalle på Skånes djurpark tar reda på om uroxekon Hanna är dräktig. Bullterriern Doris ska genomgå en hälsokontroll.

Veterinärerna

Hunden Millan i Göteborg kommer in akut till mottagningen då hon blivit getingstucken. Kalle på Skånes djurpark fångar in och undersöker fåret Greta som börjat halta. Hästen Charlie genomgår en omfattande titthålsoperation och hans oroliga ägare Cecilia är med under ingreppet.

Taronga Zoo

Vi följer med skötaren som rår om insekterna som till slut hamnar på insektsätarnas tallrikar i djurparken. Det blir också familjefejd när fem gnagarbröder ryker ihop. Veterinären Kimberly måste ingripa.

Taronga Zoo

Ett föräldralöst näbbdjur som överlevt en skogsbrand vårdas av veterinärerna för att kunna flytta tillbaka till det vilda. Hos reptilerna föds det extremt ovanliga ödlor och ett sjölejon besöker tandläkaren.

Taronga Zoo

En titt bakom kulisserna på vad som krävs för att driva Taronga Zoo Sydney, Australiens största djurpark, som ligger vid Sydney Harbour.

Din kungliga guide till

Den brittiska kungafamiljen har alltid fullt upp. Men vad gör familjen för att slappna av efter en hektisk dag av kungliga åtaganden? Det visar sig att allt från ridning till trädgårdsskötsel hjälper dem att varva ner.

Bild från filmen Husjägarna
Husjägarna

Kristie och Phil befinner sig i detta avsnitt i Hampshire. Kirstie hjälper Clive och Debbie som träffades inom det militära. Paret har nu två barn och vill ha ett hus med många sovrum. Phil hjälper TJ och Chee som flyttat till England från Malaysia.

Bild från filmen Skenet bedrar
Skenet bedrar

Hyacinths problem med de ohyfsade släktingarna avlöser varandra. De verkar göra allt för att förstöra hennes heder och anseende.

Bild från filmen Skenet bedrar
Skenet bedrar

Svågern Onslow firar födelsedag bara en gång i året, som alla andra, men för Hyacinth är också det för ofta. Det enda positiva är den andra systern Roses nya kavaljer.

Jul på slottet

Med ett stort team blir julstämningen i Highclere castle, slottet där dramaserien Downton Abbey utspelar sig i, maximal. På slottet ska hundratals meter av girlanger, tusentals julkulor och en enorm julgran sättas upp inför julhelgen.

Love it or list it Australien

Tom och Erin är har skilda uppfattningar om deras hem i Toowong. Erin älskar husets vackra fasad och vill bo kvar, medan Tom tycker att huset kräver för mycket omvårdnad. Han vill flytta för att få mer kvalitétstid med döttrarna.

Hela England bakar

Det är både urmysigt och högtidligt när Hela England bakar drar igång med ännu en julspecial. Bagarna har fått den tuffa utmaningen att baka tolv stycken panettoner. Dessutom behöver de laga en snabb julpudding - tillagad i mikro.

Bild från filmen Bingolotto
Bingolotto

Det har blivit dags för en ny bingokväll med Lotta Engberg. Från studion i Göteborg bjuds det på spännande bingospel och välkända gäster. På scen ser vi ingen mindre än Uno Svenningsson. Thomas Hellsten leder husbandet.

Jul på slottet

Vi får en unik inblick i den magiska transformationen av det historiska slottet Warwick Castle i England. Med extravagant utsmyckning och inredning, för att inte nämna en helt egen isrink, ska slottet göras redo för alla julbesökare.

Benjamin Ingrosso med Kungliga Filharmonikerna

Från Konserthuset i Stockholm bjuder Benjamin Ingrosso in till en unik musikupplevelse tillsammans med den världskända symfoniorkestern Kungliga Filharmonikerna. Musikaliska mästerverk varvas med personliga intervjuer och besök bakom kulisserna. Ljuva toner blir det även från Tommy Körberg som är gäst på scen. Luta dig tillbaka och njut av magisk musikunderhållning i världsklass.

Bild från filmen Mord i paradiset
Mord i paradiset

En kvinna som precis tagit hem storvinsten i en lotteritävling hittas död. Neville står handfallen när kroppen försvinner spårlöst. JP försöker hålla en ny poliskollega i schack samtidigt som han förbereder sig för tvillingarnas ankomst.

Mördare inför rätta

En man vid namn Todd Kendhammer är helt panikslagen när han når fram till larmoperatören och berättar om sin fru Barbara som genomborrats av ett metallrör. Polisen anar snart att det inte rör sig om en olycka.

Bild från filmen Morden i Helsingör
Morden i Helsingör

Den framstående polisen Dan Sommerdahl måste avbryta firandet av sin 25-åriga bröllopsdag när en slavisk kvinna hittas död vid Kronborg slott. Kvinnan har nyligen fött barn och nu inleds en kamp för att hitta den försvunna bebisen i tid.

Bild från filmen Morden i Helsingör
Morden i Helsingör

Dan och Flemming följer spåren till en misstänkt person som har utgett sig för att vilja hjälpa utsatta kvinnor, men i praktiken försökt utnyttja dem för egen vinning. Frågan är bara om den slaviska kvinnan är ett av hennes offer...

Din kungliga guide till

Kungafamiljen har en rad fastigheter i sin ägo, däribland mäktiga Buckingham Palace. Det krävs en enorm personalstyrka för att ta hand om städning, matlagning och skötsel och i det här avsnittet får vi från insidan höra mer om hur arbetet går till.

Din kungliga guide till

Den brittiska kungafamiljen har alltid fullt upp. Men vad gör familjen för att slappna av efter en hektisk dag av kungliga åtaganden? Det visar sig att allt från ridning till trädgårdsskötsel hjälper dem att varva ner.