OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

torsdag den 26 maj

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2019. Amerikansk realityserie. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är hård men rättvis, och alltid fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. ,.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2019. Amerikansk realityserie. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är hård men rättvis, och alltid fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. ,.

Bagges hemlösa hundar

Svensk dokumentärserie från 2019. Stallet får händerna fulla när det trillar in 30 hundar från en och samma ägare där alla är i enormt behov av vård. Anders hittar också en skärrad och livrädd hund mitt i Brommaplans morgonrusning. ,.

Hundar utan hyfs

Brittisk realityserie från 2018. Graeme beger sig till Dormington där den portugisiska vattenhunden Betty bor. Betty gillar inte kvinnor vilket blivit ett stort problem för familjen. Graeme tar sig även an den aggressiva bulldoggen Pixie samt den matälskande Labradoren Lucy. ,.

Hundar utan hyfs

Brittisk realityserie från 2018. Terriern Marnie lämnar inte sin matte ifred en sekund och nu orkar hon inte mer. I Norfolk bor hunden Charlie som är en kicksökande varelse. Ägaren Vickie kan inte slappna av när de ute och blir ofantligt tacksam när Graeme kommer till undsättning. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. Chokladmästaren Jo Turner har två passioner i livet, choklad och Jane Austen. Hon bestämde sig för att kombinera de två kärlekarna i ett företag vilket gav ett spännande resultat. Det blir även lite nostalgi med några äldre chokladfavoriter. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. Det här avsnittets fabriksbesök är hos den veganska chokladen Nomo som lanserades 2019 och redan blivit väldigt populär i Storbritannien. Vi träffar även en kakaoevangelist vid hans chokladbar i New York. ,.

Bild från filmen Husjägarna
Husjägarna

Brittisk livsstilsserie från 2019. Kristie och Phil befinner sig i detta avsnitt i Hampshire. Kirstie hjälper Clive och Debbie som träffades inom det militära. Paret har nu två barn och vill ha ett hus med många sovrum. Phil hjälper TJ och Chee som flyttat till England från Malaysia. ,.

Hundar utan hyfs

Brittisk realityserie från 2021. Hunden Arnie är en dobermann som börjar gå sin husse och matte på nerverna. Han låter dem nämligen aldrig vara ifred. Att stänga dörren spelar ingen roll då Arnie kan ta sig in ändå. Kan Graeme tala Arnie till rätta?. ,.

En smak av Sydafrika med Gregg Wallace

Brittisk matlagningsserie från 2021. Gregg flyger till Upington på gränsen till Kalahariöknen. Därifrån följer han Orange-river till de spektakulära Augrabies-vattenfallen. Natten spenderar han i en stuga längs floden där han han även bjuds på Sydafrikansk BBQ till middag. ,.

En smak av Sydafrika med Gregg Wallace

Brittisk matlagningsserie från 2021. Gregg beger sig till kuststaden Gansbaai. Till lunch testar han en sydafrikansk version av fish and chips. Med magen full av mat beger han sig ut på öppet vatten där hans mod testas när han ställs öga mot öga med vithajen. ,.

Bild från filmen En plats i solen - borta eller hemma bäst?
En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Mamma och dotter Rhona och Nina Brennan letar efter ett semesterhus i den franska regionen Limousin. Förutom att spendera somrarna där vill de nyttja fastigheten som ett Bed & Breakfast. Det finns många bra alternativ men det är ett som sticker ut. ,.

Bild från filmen Mord och inga visor
Mord och inga visor

Amerikansk kriminalserie från 1995. What you don't know. Den ilskne Les har något otalt med pojkvännen till Seths systerdotter Amy. När pojkvännen omkommer i en olycka hävdar Amy att Les mördade honom. ,.

Bild från filmen Mord och inga visor
Mord och inga visor

Amerikansk kriminalserie från 1995. Mrs Parker's revenge. När Jessica åker till Atlanta för att agera domare i en skrivartävling blir hennes hotellrum förväxlat med en vapenhandlares. I stället för prosa får hon övervakningsbilder skickade till rummet, vilket leder till en internationell sammansvärjning med målet att stjäla ett dödligt virus. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2021. St Ives. Bernadette är en socialarbetare i St Ives som, efter att ha jobbat hela dagen med andras behov önskar sig en trädgård där hon kan ta det lugnt. Det enda kravet hon har är att gräsmattan måste bort. ,.

Bild från filmen Keno
Keno

Redovisning av dagens Kenodragning.

Bild från filmen Bingolotto
Bingolotto

Svensk underhållning från 2022. Stefan Odelberg bjuder på bingospel och välkända gäster från Bingolotto-studion i Göteborg. Husbandet under ledning av Mattias Bylund och denna gång står Sissel Kyrkjebø på scen.

Hela England bakar

Brittisk matlagningsserie från 2021. Fem deltagare återstår och i veckans utmaning ska deltagarna baka glutenfria, mejerifria och veganska bakverk. ,.

Donals snabba familjemiddag

Brittisk matlagningsserie från 2021. Idag ska Donal bjuda på rätter som passar perfekt för två, vare sig du bjuder en kompis eller ska fixa en romantisk middag. Det blir en tagliatelle med biff, ungsbakad torsk med tomat, en schnitzel cordon bleu, samt en härligt knäckig efterrätt. ,.

Bild från filmen Privatdetektiverna Shakespeare & Hathaway
Privatdetektiverna Shakespeare & Hathaway

Brittisk kriminalserie från 2022. Die we must. Frank och Lu anlitas för att söka upp ett försvunnet bokmanus, som också utgör den avslutande delen av en populär sci fi-följetong. Frank kastar sig entusiastiskt över uppdraget, men snart inser duon att en mördare går lös i författarens bostad. ,.

Bild från filmen Harry Wild
Harry Wild

Irländsk kriminalserie från 2022. An unhappy happy is a dangerous thing. Lånehajen Happy vänder sig till Harry och Fergus för hjälp. En av hans anställda har mördats och om de kan lösa fallet lovar Happy att makulera Fergus pappas skuld. Harry ser genast paralleller mellan mordet och bokklassikern ”Brott och straff”.

Martha's Vineyard mysteries - Riddled with deceit

Amerikanskt kriminaldrama från 2020. Jeff Jackson är en förtidspensionerad polis som dragit sig tillbaka till ön Martha's Vineyard. Här blir anlitad av sin vän Duncan, öns polischef, för ett säkerhetsjobb. Men det dröjer inte länge innan Jeff och Dr Zee Madieras är indragna i en jakt på en stulen smaragd som utvecklar sig till mordfall. Andra filmen i Hallmarks deckarserie Martha's Vineyard Mysteries.

Bild från filmen Ett fall för Frost
Ett fall för Frost

Brittisk kriminalserie från 1994. Stranger in the house. Tonårstjejen Alison försvinner och Frost fasar för att hon blivit offer för en våldtäktsman. När hans överordnade hotar att ta ifrån honom fallet tar han till farliga metoder och använder kollegan Hazel som lockbete. ,.

Ett lik i trädgården

Amerikansk dokumentärserie från 2020. När en olyckligt kär tonåring försvinner får polisen i Indiana reda på att hon har en hemlighet. Och när ett par tonåringar gör en hemsk upptäckt i skogen, blir det uppenbart att hemligheterna på en gymnasieskola är mörkare och djupare än man anat. ,.

Lastbilsmorden

Brittisk dokumentär från 2021. Det började med ett SOS-samtal från en lastbilschaufför i Essex, och slutade i morden på 39 vietnamesiska migranter. De hade hoppats på ett bättre liv i England. I den här dokumentären följer vi polisens arbete i en av Storbritanniens största brottsutredningar någonsin, och lyfter på locket till den undre världens kriminella handel med vapen, droger samt oskyldiga och utsatta människor.

Hundräddaren

Amerikansk dokumentärserie från 2019. En militärveteran som nyligen förlorat sin assistanshund i sjukdom ber Brandon om hjälp med att hitta en ny. Brandon har en pigg dobermann i åtanke för jobbet, men först behöver den tränas ordentligt. ,.