OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

onsdag den 29 maj

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Ambulans: kod röd

En man och en kvinna är i kritiskt tillstånd efter att deras elsparkcykel kraschar med en bil. Samtidigt kallas ambulansen till en patient som blivit attackerad av en svärm av bin.

10 år yngre på 10 dagar

Lorna vill ha ett nytt utseende efter att ha överkommit en ätstörning som hon brottats med hela vuxenlivet. Brevbäraren Deborah märker att hennes festliga förflutna lämnat spår i hennes ansikte.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Den lilla foxterriern Monny kan inte andas ordentligt och Alex försöker desperat ta reda på anledningen. Kate åker ut på ett nödsamtal där två katter misstänks ha blivit smittade av covid-19.

Veterinärerna

Kalle på Skånes djurpark ska ge medicin till en älgkalv med magproblem men han behöver tänka kreativt för att nå fram till kalven. Schäfern Charlie har en kraftig hälta på frambenen och Annika i Norsholm är orolig. Islandshästen Flicka har ett brutet griffelben.

Ambulans: kod röd

En man som nyss genomgått en hjärtoperation börjar få svårt att andas och tillkallar hjälp. Sjukvårdarna skyndar sedan för att hjälpa en man som fallit från en stege, rakt ner på en betongbotten.

Hundar utan hyfs

Graeme får en mycket tuff uppgift när han möter schäfern Oakley. Det har blivit en mardröm för mormor Tracey att ta ut honom på promenad och hon känner sig allt mer isolerad. Kommer Graeme kunna hjälpa Tracey att visa Oakley vem som bestämmer?

En plats i solen

Cykelfantasterna Rachel och Jon vill hitta ett eget semesterboende i Spanien, där de kan tillbringa pensionen. De vill ha en härlig trädgård och en fastighet stor nog att rymma deras fem barn, som vill hälsa på ofta.

Love it or list it Australien

Margie hävdar att hon och familjen har det brunaste och fulaste köket i hela Australien. Hon vill flytta till ett modernare hem närmare Brisbane. Men Grayson älskar utsikten från deras hus och tycker att en renovering räcker gott och väl.

Bild från filmen Golden Boy
Golden Boy

Fuat och Asuman hittar Ferit vid campingplatsen. De har med sig en väska med pengar så att Ferit och tjejerna inte behöver återvända till huset. När de åker sin väg hamnar de i en bilolycka och måste föras till sjukhus.

Bild från filmen Mord och inga visor
Mord och inga visor

Jessica blir måltavla för en mördare när ett förgiftat äpple som var menat för henne i stället hamnar på någon annans bord. Den konkurrerande deckarförfattaren Eudora McVeigh drar sig inte för att både snoka och stjäla.

Lilla huset på prärien

En ensamvarg blir galen och hotar Laura och hennes dotter till livet.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Mediet Anu Rosentjärn hjälper vännerna Solveig Johnsson och Monica Hallgren som bor grannar i Fristad. Det är tur att de har varandra för de är båda två drabbade av otäcka påhälsningar. Det har gått så långt att de inte vågar sova ensamma längre.

Love it or list it Australien

För åtta år sedan köpte Anita och Cameron deras hus i Donvale, Melbourne. Men med tre barn känns planlösningen helt fel och de har svårt att umgås alla tillsammans. Kan en renovering få Anita att ge upp tanken på att flytta?

Återskaparna England

En gammal tramporgel som spridit mycket glädje i ägaren Marian Stanelys barndomshem i London repareras. Debbie White får sin barndoms älskade handgjorda dockhus som hon fått av sin farfar återställt till originalskick.

Bild från filmen Mord och inga visor
Mord och inga visor

Jessica är på en bokturné när en gammal vän från MI6 övertalar henne att ta en avstickare till Athen tillsammans med honom. Men hon inser för sent att hon är en del av hans täckmantel under ett farligt uppdrag.

Trädgårdsmästarna

Bröderna Rich och Charlie ställs åter igen för en utmaning, när de beger sig till Wantage för att hjälpa Grace och hennes mamma Agnes. De önskar sig en modern trädgård med en tydlig anknytning till Zimbabwe.

Fabriken inifrån

Gregg beger sig till Dublin för att se hur Guiness tillverkar sin världskända stout. Cherry tar reda på hur rent vatten distribueras i Dublin och besöker en humleodling medan Ruth dyker djupt ner i de irländska pubarnas historia.

Bild från filmen Hudson & Rex
Hudson & Rex

Sarah råkar hamna i en gisslansituation på ett medicinskt laboratorium där en man försöker få tag på resultatet till en läkemedelsstudie. Charlie skickar in Rex i labbet med en liten kamera på honom för att få en bild av situationen.

Bild från filmen Hudson & Rex
Hudson & Rex

En foodtruck har sprängts och föraren har avlidit. Det finns en lång lista med misstänkta och Charlie och Rex jobbar hårt för att hitta förövaren. Charlie har fått upp intresset för en ny bekantskap, men av någon anledning verkar Rex ogilla henne.

Mördare inför rätta

Trettonåriga Dylan åker för att hälsa på sin pappa i Colorado, men dagen efter ankomsten är han försvunnen. Det kommer att ta tre år för kroppen att hittas och misstankarna att riktas mot en närstående.

Bild från filmen Gangs of London
Gangs of London

Med stridslinjer ritade, gör Asif ett hänsynslöst affärsavtal som för honom ansikte mot ansikte med sin nemesis Lale. Det startar en mörk katt och råtta lek.

Mördare inför rätta

Mollie Tibbetts försvinner under en löptur i Iowa och hon hittas sedan mördad. Misstankarna riktas snabbt mot den illegala immigranten Christian Rivera, som verkar vilja erkänna. Men under rättegången ändras plötsligt historien.

Bild från filmen Hidden
Hidden

Cadi och Vaughan går igenom Anna Williams fall igen och slås av hur lik hon är de andra saknade och mördade flickorna. Är det möjligt att fel man har suttit fängslad i alla dessa år?

Hundräddaren

Ett ungt par söker efter en ny familjemedlem, som kan bli bästa vän med deras nuvarande hund. Kan den ettåriga pudelmixen Rufus vara den rätta matchen?