OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

måndag den 17 januari

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2017. En kvinna anklagar sitt fosterbarn för att ha stulit en stor mängd saker från hennes hem. ,.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2017. Efter råttbesök och skrämmande ljud i ett strandhus stämmer hyresgästen sin värd. ,.

Bild från filmen Mannen som talar med hundar
Mannen som talar med hundar

Amerikansk realityserie från 2010. Homewrecking Hounds. Två par med svartsjuka hundar som ställer till problem får hjälp av Cesar. Jack russell-terriern Lucy och chihuahuan Betty låter inte det nygifta paret Buller komma i närheten av varandra. Michael Hurwitz är rädd för att schäfern Roxy inte ska godkänna hans nya flickväns hund. ,.

Återskaparna England

Brittiskt underhållningsprogram från 2021. En teddybjörn som heter Fred är mycket älskad av sin ägare som sorgligt nog har behövt lämna honom i England efter en flytt till Australien. Där tillåts nämligen inte Freds stoppning i träfiber. Kommer återskaparna kunna hjälpa dem återförenas?. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2017. Lorna och Luciano bor i Bolton med sin två unga söner. De vill ha en trädgård där barnen kan leka, men det är inte allt. Luciano vill också att uteplatsen påminner honom om sitt gamla hem på Sicilien. Den ska bland annat ha en pizzaugn. ,.

En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Gary och Kim har nyligen sålt sitt företag i Edinburgh och pensionen väntar runt hörnet. Deras dröm är att köpa ett hus på St. Lucia, deras favoritö i Karibien. Budgeten är hög och de får se flera fantastiska fastigheter innan de fattar ett beslut. ,.

En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Stephen och Janis Pigeon vill leva livet till det yttersta. De har precis sålt huset i Buckinghamshire och gått i pension. Målet är nu att flytta permanent till Spanien. Deras budget är dock relativt låg vilket gör det hela lite svårare. ,.

Bild från filmen Mannen som talar med hundar
Mannen som talar med hundar

Amerikansk realityserie från 2010. Bull-whipped. Cesar Millan tar sig an två bulldoggar som båda har svårt för andra hundar. Hugo hamnar ofta i slagsmål med andra hundar och har nu börjat attackera människor. Bulldoggen Crusty blev relegerad från sitt hunddagis på grund av sitt aggressiva beteende mot de andra hundarna. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. Vi besöker Nestles chokladfabrik i Perugina där Crunch bar tillverkas. Senare får vi lära oss mer om mintchokladen After Eight. Dessutom träffar vi en konstnär som skapar en bisonoxe av choklad och får följa med till världens största chokladfestival. ,.

Bild från filmen Poirot
Poirot

Brittisk kriminaldramaserie från 2005. After the Funeral. När Richard Abernethie dör reser Poirot till familjens hem för att förhöra hans syster Cora som under begravningen hävdat att Richard blivit mördad. Men problem uppstår när Cora mördas innan Poirot hinner fram. Det visar sig att alla i familjen ljuger om vad de gjorde när mordet inträffade. Poirot börjar forska kring personerna runt Richard och nystar upp familjehemligheter och orsaken till varför alla ljugit om sina alibin. ,.

Bild från filmen Diagnosis murder
Diagnosis murder

Amerikansk kriminalserie från 2000. On the Beach. Calvin Laird, Mark och Steves granne spelar hög musik dygnet runt. Lairds flickvän ifrågasätter hans beteende men Laird blir galen. Mark ligger hemma med skadat ben och plötsligt bevittnar han hur Laird gömmer något i sin båt. ,.

Det okända

Svensk ockultserie från 2015. Vittinge. Mediet Terry Evans beger sig till landsbygden utanför Vittinge där Maria Olsson nyligen köpt ett renoveringsobjekt. Hon satte genast i gång med renoveringen men det dröjde inte länge förrän hon kände att något inte stämde. Nu vågar hon inte längre vara där ensam. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2017. Stan och Glorias trädgård förstördes i ett jordskred, nu vill de ha en ny. Vilken tur då att Charlie Dimmock och bröderna Rich vill ta på sig uppgiften. De kommer på en varsin design för att återställe trädgården till forna glansdagar. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. Choklad hör julen till och i den här julspecialen bjuds det på en exklusiv resa in i Baileys chokladfabrik och processen bakom deras julgodis. Vi får även träffa tomten och ta del av den senaste chokladen från Fortnums nya konfektyravdelning. ,.

Återskaparna England

Brittiskt underhållningsprogram från 2021. En 1800-talsklocka som tillhört ägarens farfar har inte tickat på över fem år. Kommer klockmakare Steve kunna laga den?. En vacker gammal vagga får nytt liv och ägarna hoppas att deras familj framtida generationer ska kunna använda den.

Bild från filmen Ambulansen
Ambulansen

Brittisk realityserie från 2021. Nattskiftet sätter igång på SOS-alarm och för ambulanspersonalen. Ett team skickas ut för att hjälpa en man som setts gå på spåren nära en tågstation. Temperaturen i London har blivit nollgradig och ambulanspersonalen hjälper en man som halkat.

Beck: Vita nätter

Svensk thriller från 1997. Föraren av en lastbil som smugglar narkotika skjuts av misstag ihjäl av polisen. Man upptäcker att föraren är ingen mindre än Martin Becks son. Beck bryter samman och flyttar undan. Men på förfrågan av de andra, återgår han senare till fallet.

Bild från filmen Exhumed
Exhumed

Amerikansk kriminalserie från 2021. Written in blood. Heidi Jones var bara fyra år när hon en sommarmorgon hittade sin mamma Loretta Jones död i vardagsrummet. Utredarna arbetade febrilt med att lösa mordfallet. Nu hoppas man att en uppgrävning kan hjälpa till att hitta gärningsmannen. ,.

En seriemördares signum

Amerikansk dokumentärserie från 2020. På en motorvägssträcka i Kalifornien sker på kort tid en rad mord och överfall. Den enda ledtråden som polisen har är en speciell typ av sporttejp som mördaren använder för att binda fast sina offer med. ,.

Mördare inför rätta

Amerikansk dokumentärserie från 2020. Den mycket populära dr Teresa Sievers var en stigande stjärna i sociala medier när hon hittades död i sitt kök i Bonita Springs, Florida. Hon blev en av tre holistiska doktorer som mördats på kort tid. Poliserna misstänkte dock Teresas man. ,.

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2017. Borås. Mediet Mariana Larsson Sjöberg åker till Borås för att hjälpa Jonas och Madeleine som plågas av övernaturlig aktivitet i sin lägenhet. När deras lilla barn kryper över golvet och blir lyft av något osynligt får familjen nog. ,.

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2017. Kalle på Skånes djurpark id-märker en nyfödd visentkalv. Terriern Torsten kan ha skadat sitt öga i samband med han blev rakad av husse. Engelska settern Fonzo blir opererad för sitt knä på djursjukhuset i Falun men ingreppet tar en oväntad vändning. ,.

Bild från filmen Riviera
Riviera

Brittisk thrillerserie från 2020. Georgina och Gabriel kämpar för att stoppa Ellens vansinniga plan, men Ellen ligger hela tiden ett steg före. Samtidigt brottas Ellen med sina egna moraliska tvivel. Kan hon verkligen låta oskyldiga människor dö?. ,.