OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

lördag den 25 maj

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Veterinärerna

En av mårdhundarna i Skånes djurpark har börjat halta. Dvärgpudeln Brio i Hässleholm ska genomgå en knäledsoperation. Huskatten Lars har en svullen tass så han kommer in akut till kliniken i Göteborg.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Kate försöker ta reda på varför kaninen Poncho är så sjuk. Peter undersöker apan Livia, men behöver akta sig för hennes rakbladsvassa tänder. Taxen Sophia återhämtar sig från en operation och blir hjälpt av akupunktur.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Valpen Hendrix har blivit attackerad av en annan hund och doktor Alex undersöker honom. Lewis möter två små föräldralösa pungdjur. Border collien Aspen har en ögonskada och Peter försöker ta reda på vad som egentligen har hänt.

En plats i solen

Läraren Danuta letar efter ett semesterhem i Valencia och hon har tagit med sig väninnan Rachel som stöd, eftersom att hon redan bor i området. Jean Johansson tar sig an uppdraget och visar dem fem fastigheter.

En plats i solen

Jeffrey och Trudi från Lincoln letar efter ett permanent hem i soliga Spanien. De har redan sålt sin bostad i Storbritannien och är därför mer än redo för ett nytt kapitel i livet. Jean Johansson kommer till undsättning.

En plats i solen

Jean Johansson befinner sig i staden Tarbes i södra Frankrike med Julie och Derek. De söker efter ett hus med två sovrum som gärna får ha en känsla av shabby chic. Julie vill också ha plats för att ha alpackor i trädgården.

10 år yngre på 10 dagar

Ensamstående sexbarnsmamman Sarah är utmattad och uppgiven och behöver hjälp med att hitta tillbaka till sig själv. Steve är en före detta spelmissbrukare som vill kunna utstråla den förändring som han gjort inom sig.

10 år yngre på 10 dagar

Tvåbarnsmamman Zorah har äntligen tagit sig ur sin depression, men behöver hjälp med att få tillbaka självförtroendet. Vårdaren Zorah lämnade sitt äktenskap efter 34 år men känner sig nu isolerad och ensam och är redo för ett nytt kapitel i livet.

Property Brothers - renoveringsdrömmar

Ephie och Brian har flyttat hela sex gånger sedan de träffades. Nu, med två egna barn, är de redo att göra sitt nuvarande hem till sitt för alltid-hem. Men för att lyckas med det, behöver de brödernas hjälp.

Bild från filmen My Life is Murder
My Life is Murder

En kvinna dör under ett rån av en juvelaffär, men det finns inga vittnen. En falsk bekännelse trasslar till Alexas utredning, men till slut börjar sanningen komma fram.

Trädgårdsmästarna

Gillian och Mark har flyttat in i sitt viktorianska drömhus i Oxford, men de drömmer fortfarande om en passande trädgård med samma tema. Charlie och bröderna Rich tar sig an utmaningen.

Återskaparna England

Bokbindaren Christopher Shaw tar sig an ett gammalt album med foton och artiklar från en misslyckad expedition till Sydpolen. Dessutom restaureras ett carrum-bräde och en liten anka i trä.

Bild från filmen Miss Marple
Miss Marple

Snön faller i djup i Dartmoor och gästerna på hotellet bestämmer sig för att hålla en seans för att fördriva tiden. Seansen antyder att Treveylan, en ökänd bybo, är i fara. Samtidigt hittar miss Marple ett dödshot som har skickats till honom.

Bild från filmen Hudson & Rex
Hudson & Rex

Sarah råkar hamna i en gisslansituation på ett medicinskt laboratorium där en man försöker få tag på resultatet till en läkemedelsstudie. Charlie skickar in Rex i labbet med en liten kamera på honom för att få en bild av situationen.

Bild från filmen Hudson & Rex
Hudson & Rex

En foodtruck har sprängts och föraren har avlidit. Det finns en lång lista med misstänkta och Charlie och Rex jobbar hårt för att hitta förövaren. Charlie har fått upp intresset för en ny bekantskap, men av någon anledning verkar Rex ogilla henne.

Den nakna pistolen 2 1/2: Doften av rädsla

Polisinspektör Frank Drebin är helt förkrossad efter att hans förhållande med Jane tagit slut. Hennes nye pojkvän smider lömska planer som involverar både solenergi och kidnappning. Drebin och hans kollegor rycker ut för att rädda världen.

Marie Curie Pionjär. Geni. Rebell

En resa genom Marie Curies liv - hennes passionerade förhållanden, vetenskapliga genombrott och konsekvenserna som följde för henne och världen. Efter att hon träffat och gift sig med forskaren Pierre Curie förändrar de tillsammans vetenskapen genom upptäckten av radioaktivitet. Genialiteten bakom paret Curies upptäckter och det påföljande Nobelpriset gör också att de hamnar i omvärldens strålkastarljus.

Bild från filmen Morden i Helsingör
Morden i Helsingör

En förlamad patient blir mördad på ett lokalt vårdhem. Dan får veta att en rad stölder har ägt rum i huset och fallet tar en oväntad vändning när han får tag i tjuven.

Bild från filmen Morden i Helsingör
Morden i Helsingör

Ett nytt mord inträffar. Dan och Flemming kommer ett europeiskt cannabisnätverk på spåren, men är det också där de kommer att hitta förövaren?

Bild från filmen Det okända
Det okända

Mediet Jörgen Gustafsson hjälper Marita och Tomas Julin i Staffanstorp. De flyttade dit efter att de förälskat sig i ett litet torp men det verkar som om någon inte vill ha dem där då man upplevt flera hotfulla fenomen.