OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

lördag den 8 oktober

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2019. Amerikansk realityserie. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är hård men rättvis, och alltid fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. ,.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2019. Amerikansk realityserie. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är hård men rättvis, och alltid fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. ,.

Fahléns matäventyr

Svensk matlagningsserie från 2015. Japan. Hans och Peter reser Japan, ett land med många regler. De besöker Hachinohe och fiskar bläckfisk i Stilla havet. Färden går vidare till Matsumoto och avslutas i Tokyo där de festar loss med japanska affärsmän. ,.

Fahléns matäventyr

Svensk matlagningsserie från 2015. Peru. Hans och Peter reser till Peru där de ger sig upp på över 4200 meters höjd till Laresdalen. De besöker även de världsberömda saltterrasserna i Maras och firar peruanska flaggans dag med dans i Cusco. De möter schamaner och Peter gör allt för att lura i Hans den peruanska delikatessen marsvin. ,.

Fahléns matäventyr

Svensk matlagningsserie från 2015. Peter och Hans beger sig till Hong Kong där de besöker Sohokvarteren på Hong Kong Island. Peter handlar köksgeråd och bjuder på en tofusallad på matmarknaden. Resan går vidare till Borneo på Malaysia där sol och bad varvas med äventyr och matlagning. ,.

En plats i solen

Brittisk livsstilsserie från 2021. Martin och Louise från Staffordshire drömmer om att köpa ett fritidsboende i Malaga som är fullt med vackra, vita hus. Med fem vuxna barn som flyttat hemifrån finns det äntligen möjlighet för paret att åka iväg till paradiset över vintrarna. ,.

En plats i solen

Brittisk livsstilsserie från 2021. Rani and Michael från Exeter söker efter sitt drömboende i Granada i södra Spanien. Paret träffades tidigare i år men vill sätta igång med att starta ett liv tillsammans. Nu tar det steget och köper ett fritidshus ihop. ,.

Bild från filmen Love it or list it
Love it or list it

Brittiskt livsstilsserie från 2018. Den här gången möter vi familjen Tuck från Long Eaton som tröttnat på att bo trångt. Kristie vill hjälpa dem att totalrenovera hela huset för att bättre passa deras behov, medan Phil tycker att den smidigaste lösningen är att sälja. ,.

Bild från filmen Love it or list it
Love it or list it

Brittiskt livsstilsserie från 2018. Kirstie och Phil hjälper familjen Clayton-Fisher som bor i Walthamstow. Sarah och hennes fru Pepper planerar att bilda familj, men har redan nu svårt att få plats i sin tvårummare. Sarah vill flytta men Pepper har planer på att bygga om loftet. ,.

Bild från filmen Love it or list it
Love it or list it

Brittiskt livsstilsserie från 2018. Familjen Pogsons har bott 16 år i sitt hus i Harrogate och mamma Carol tycker att det är dags för något nytt, men pappa Andrew vill inte flytta. Kirstie hjälper familjen att skapa mer utrymme, medan Phil lockar med husvisningar. ,.

Bagges hemlösa hundar

Svensk dokumentärserie från 2017. Lejia. Anders och personalen på Hundstallet tar oftast emot hundar från privatpersoner och polisen men den här gången är det annorlunda. De möts av en övergiven och rädd tik som lämnats fastbunden utanför stallets dörrar. Frågan är vad hon varit med om och varför hon blivit lämnad. ,.

Bagges hemlösa hundar

Svensk dokumentärserie från 2017. Anders försöker hitta ett hem åt den mycket speciella urhunden Dixie och den deppiga huskyblandningen Freddie. Han tar sig även an hunden Lorry som hittades fastknuten och övergiven på stan. Då han är undernärd och har dålig hygien finns det mycket att göra innan jakten på ett hem kan börja. ,.

Bagges hemlösa hundar

Svensk dokumentärserie från 2017. Ingrid. Anders tar sig an bästa vännerna Alice och Saga. De är oskiljaktiga så Anders måste lyckas hitta ett hem som kan ta båda två. Sedan träffar han gammelhunden Zeus som akut måste bort från Hundstallet på grund av stress. Han faller också pladask för den vackra men försummade pyrenéerhunden Ingrid. ,.

Första hunddejten

Brittisk realityserie från 2020. Collien Margot behöver ett hem där hon får hålla sig aktiverad och vandringstokiga Katherine och Mark vill ha en aktiv hund. Kan det vara en perfekt match? Samtidigt fortsätter Brooke kampen för att hitta nya ägare efter 200 dagar på hundhemmet. ,.

Bild från filmen Taronga Zoo
Taronga Zoo

Australisk dokumentärserie från 2020. Traineen Klay hoppas på att bli djurskötare på Taronga i framtiden och får en ansträngande introduktionsvecka. Personal från hela zoot går ihop för att säkerställa att en utrotningshotad australisk fågel inte dör ut. ,.

Lyxhotellet Savoy

Brittisk dokumentärserie från 2021. Välkommen tillbaka. Hotellet har äntligen öppnat sina dörrar efter att ha varit stängt under pandemin. Sean och Michael passar upp på gästerna som har checkat in i den nyrenoverade kungliga sviten med Guccitema. Gordon Ramsey öppnar upp ännu en topprestaurang. ,.

Bild från filmen Brokenwood mysteries
Brokenwood mysteries

Nyzeeländsk kriminalserie från 2020. Kriminalförfattaren Jack Rudd besöker Brokenwood för att läsa från sin senaste roman på den lokala bokklubben. Han blir mördad på ett sätt som skildras i hans roman.

Bild från filmen Widows
Widows

Amerikansk thriller från 2018. När deras makar dör under en kupp tvingas fyra kvinnor samman. De har inte mycket gemensamt än den miljonskuld som makarna har efterlämnat.

Bild från filmen Bäst före
Bäst före

Svensk dramakomedi från 2013. Bosse, Lennart och Anders är gamla vänner som alla har sin beskärda del av problem. När de vinner en del pengar bestämmer de sig för att komma bort från allt och unna sig en kryssning, men när Bosses kärlek från förr dyker upp sätts vänskapen på prov.

Bild från filmen Life or something like it
Life or something like it

Amerikanskt drama från 2002. Lanie arbetar som reporter och för henne är det viktiga i livet att ha en känd pojkvän, en fantastisk lägenhet och ett bra jobb. Men när hon intervjuar en hemlös säger han att hennes liv är dumt och meningslöst – samt att hon kommer att dö inom en vecka. Då fler av hans andra profetior slår in gör hon allt för att förändra sitt liv och ge det någon slags mening.